Lotus'un Tasarımları Dikkatle İnceleniyor

yazar:

kategori:

Lotus, geçtiğimiz günlerde rüzgar tüneli modelinin fotoğraflarını yayınlamıştı Force India’nın daha önceden çalıştığı Aerolab ile Lotus’un çalışıyor olması bu söylentileri daha da alevlendirdi.

Takıma yakın kaynaklar, rüzgar tüneli modeli üzerindeki bazı ince ayrıntıların, Force India’nın bu seviyede şüphelenmesine neden olduğunu söylüyorlar. Takım, ön kanat bağlantısının geçen seneki ilk model ile aynı olduğu konusunda ısrarcı.

Bunun yanında takımın rüzgar tünelinde kullanmış olduğu lastikler, Force India’ya ait olduğunu gösteren imzalara sahipmiş.

Kaynaklar, Lotus F1’in tasarımını Force India’nın yakından takip ettiğini ancak henüz yasal işlem başlatılmadığını söyledi.

2010 kurallarına göre bir araçtaki herhangi bir parçanın aynısının bir başka takım tarafından üretilemez.

Ancak Lotus Teknik Patronu Mike Gascoyne, bu haberleri yalanladı ve aracın tasarımının Formula 1 tasarımını çok iyi bilen kişiler tarafından yapıldığı için bazı benzerlikler olabileceğini söyledi.

 

Gascoyne ayrıca, tasarımın Aerolab/Fontech tarafından yapıldığını bu yüzden konunun kendileriyle alakalı olmayacağını söyledi.


Yorumlar

  1. kopyalama olayı bu seneye kadar daha rahattı. gelecek sene için durum daha farklı. FIA, müşteri araçlarını tamamen yasakladı. yanlış hatırlamıyorsam toro rosso önümüzdeki sezon kendi aracını yapmak zorunda

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bir takım rakip takımdaki tasarımı aynen kopyalayıp kullanmıyor, kendi aracına göre -aynı zamanda geliştirerek- düzenliyor.

    evet güzel değinmişsin. bu kopyalama olayı için az tartışmalar olmadı burada 🙂

  3. Sn. Aybars,

    açıklamalarınız bu işi gerçekten iyi bildiğinizi gösteriyor. işte bu sporun farkı. sevenleride farklı.

  4. "2010 kurallarına göre bir araçtaki herhangi bir parçanın aynısının bir başka takım tarafından üretilemez."

    İlk bakışta güzel bir kural gibi duruyor, ancak zaten bir takım rakip takımdaki tasarımı aynen kopyalayıp kullanmıyor, kendi aracına göre -aynı zamanda geliştirerek- düzenliyor.

    McLaren 🙂

    Achilles; bu gördüğün aracın rüzgar tüneli versiyonu. Tüm takımların rüzgar tüneli versiyonları bu şekilde. Güzel bir villanın kaba inşaatı gibi düşün 🙂

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    hiç parası yokmuş, kendi adını bile yazamamış:P

  6. çokmu parası var bu takımın hiç reklam almamış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir