"Raikkonen 2010'da Yarışmazsa Daha Çok Kazanacak"

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport’un haberine göre Raikkonen, Mclaren’in teklifini kabul ederse 2010’da toplam 15 milyon Euro kazanacak. Ancak yarışmamayı tercih ederse 17 milyon Euro kazanacak.

Habere göre Raikkonen’in Ferrari ile olan anlaşmasının feshinde, Ferrari Fin sürücünün yarışmaması halinde 17 milyon Euro, ancak yarışırsa 10 milyon Euro vereceği konusunda anlaşma sağladı.

Bunu öğrenen Mclaren, Raikkonen’e 2010 için sadece 5 milyon Euro teklif götürmüş ve böylece toplamda 15 milyon Euro kazanacağını belirtmiş.

Ancak Raikkonen’in menajeri, Raikkonen için 15 milyon Euro Mclaren’den istemiş ve bunun yanında düşük seviyede özel sponsorlara izin vermelerini talep etmiş.


Yorumlar

  1. Ben Ferrari`ci degilim ki 🙂 Anlasildi, sizin yorumlari okuyup anlamaya calistiginiz falan yok, en basta dedigim dogruymus, Bos Bos konusuyormussunuz..

  2. burdan site yoneticilerine sesleniyorum lutfen adil olun ya Bora subasina msj yazip bildirin yada benim yorumlarima dokunmayin o bana saldirmassa bende ona saldirmam

  3. Eyvallah Musab…

    Kimi taraftarı değilim, ancak Kimi'ye karşı sempatim vardır. Gerek Mika'nın yerine McLaren'e gelmesi gerek de aynı gün doğumlu olmamız sebebiyle. Mesela şöyle söyleyeyim, Kimi şampiyon olduğunda "Tüh, benim takımımın pilotları şampiyon olamadı" durumuna hiç düşmedim. Ve şuna emin ol Kimi'nin şampiyonluğunu bu şekilde karşılayan tek McLaren taraftarı ben değilim. E az değil, 5 sezon Kimi için çarptı bu yürek 🙂

    Ben de sana şunu söyleyeyim; temiz bir insansın, belli. Yalnız yorumların genelde aşırıya kaçıyor veya kusura bakma ama saçma oluyor. Kendini biraz dizginleyebilirsen hem daha yapıcı olur hem de daha çok sevilirsin, emin ol…

    Hem belli olmaz, bakarsın seneye Kimi McLaren'e gelir ve ben de takımıma gelen tüm pilotları desteklediğim gibi Kimi'yi de desteklerim 🙂

  4. serkan akgül kardes belki haklisin ama simdiye kadar dogru bildigim seyden hiiiccc vazgecmedim bu da benim dogru bildigim bir sey ve vazgcmeyede hiiiiccc niyetim yok degil sadece bora onun gibi yuz tane gelse sorun degil Bora gibiler kasinir ben ve benim gibilerde kasir sorun olmaz ben senin kadar uzun zamandir takip etmiyorum ama onun gibi kac tane tanidim onlarda beni tanidilar merak etme cok surmez Bora da tanir ister s.s. ister gine s.s. bana laf sokan sunu bilmeli bana laf sokuyorsa hemen dusunmeli 2 kati geri donecek kesin diye bu arada serkan yas kac

  5. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    zfr arkadaşım,seni öyle iyi anlıyorum ki,yorumunun altına imzamı atabilirim.Birebir senin gibi düşünen,18 yıllık bir ferrari taraftarıyım(gerçi kazanmıyordu ozamanlar ama renk işte:D;kırmızıyı severim).Aynı polemikleri bende yaşadım Bora yla ve sonuç negatif:)

    İşin aslı,aldığımız tavrın gerekçelerini mümkün olduğunca açık ve anlaşılır şekilde yazdım,ama kendince öyle bir yere koymuş ki bizi;ağzımızla kuş tutsak boş..Bu yüzden artık tartışmıyorum..Bora nın provakatif yorumlarına alışman gerek,zira;to be continued..Schumacher i geçip birinci olan Kimi yi,Hakinen i ayakta alkışlamış olmamızı anlaması mümkün değil..Bu aralar bizim gibi düşünenlerle uğraşmak gibi anlamsız bi faaliyet içinde.Kimi ye düşman olduğuna, Musab gibi bende inanmıyorum.Kimi yi öven ve aynı zamanda Ferrari yi yeren yorum yazdığımızı görünce veryansın edip ortalığı karıştırıyor(bazen biraz fazla abartıyor) ama ardniyetli olmadığını düşünüyorum.Fazla takılmamak lazım.

    Selamlar,

  6. onur aybars sen seviyeli kaliteli bir adamsın. çok isterdim senin kimi taraftarı olmanı…
    selamlar…

  7. Kimici arkadaşlarım…Kimi harici haberlere yorum yapmayalım. ratingleri artmasın. bizim haberlerin ratingi zaten ortada…:) ben gereken okumayı üflemeyi yapıyorum nazarda edemezler biiznillah…:)))

  8. Marlboro Project 4; sakin ol kardeşim… Seviye zaten düşük, taban yaptırma.

    Ahmet kardeşim; yorumları baştan sona okuduğum zaman kimin kime cevap niteliğinde yorum yaptığını anlayabiliyorum. Zorlama boşuna…

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bana Mi Diyorsun Arkadasim Hee Gel Bir Ferrari İle Mclaren'i Yanyana koyalim Madem Belden Aşağı Konusuyoruz Kimin Tarihi Çok Daha Fazla Şaibeli-Skandallarla-Mafya Olaylari Dolu…..Kimin Takımı 3 Kağıtçı..(Bu Arada Tifosici Tüm Arkadaslarimdan Da Özür Diliyorum)Fakat Malesef Bazi Arkadaslarimiz Olayi Bu Boyuta Getiriyorlar….

  10. Yani ozellikle sana degil 🙂

  11. Onur ozellikle sana yazilmis bir cumlem/cevabim yoktu. Sarf ettiğim sözün içinde Kimi yoktu demissin, olamaz zaten, Ferrari`nin saibesi vardir, Mclaren`in saibesi vardir, Hamilton`un saibesi vardir, Alonso`nun saibesi vardir ama Kimi`nin yoktur. Ben pilot tutarim, bir haksizlik varsa da herzaman bunun karsisindayim.. Belden asagi vurma konusunda da benim yorumumdan once ki yorumlari bi oku istersen. Sunu da anlamis degilim, Kimi`nin bir haberi ciktiginda yer yerinden oynuyor, ve bunun nedeni genelde Kimi`yi sevmeyen tiplerin irite yorumlari. Abicim madem Kimi`yi sevmiyosun okuma haberini, hadi okudun ne diye abuk subuk sacmaliyosun?(sana demiyorum Onur). Ben sahsen Lewis haberini de okurum, Alonso haberini de okurum ama yorum pek yapmam, yaptiysam da ortami gerecek bir yorum degildir, son Alonso haberinde ki yorumuma bakabilirsiniz, Alonso`yu ovuyor Kimi`yi yeriyorum abi, Dogruya dogru Egriye egri. Neden gordugun, dogru bildigin seyleri degilde gozunu kapatip yanlis seyleri savunuyorsun, kimi kandiriyosun???

    (tekrar hatirlatayim sozum sana degil Onur)

  12. Demek 'boş konuşuyorum' Ahmet kardeşim. Sen ise McLaren için 'üçkağıtçı' dediğin zaman engin bilgilerini konuşturmuş oluyorsun. İlk önce belden aşağı vuran sensin (ayrıca bir başkası), söylediğin sözü iade edince, Onur belden aşağı vurmuş oluyor. Müthişsin!

    Allah biliyor, sarf ettiğim sözün içinde Kimi yoktu. Ancak, -özellikle 2002 yılından itibaren- F1 dünyasını bir düşün bakalım -hele hele başa güreşip- 'temiz' olan birilerini bulabilecek misin?

  13. Bora Subasi arkadas bunu sana son kez yaziyorum artik sacma sapan polemiklerede girmek istemiyorum seninle bak guzel kardesim kalin kafalilik etme adam gibi anlatiyorum dalga gecme ben iyi bir ferrariciyim ama ferrarinin yanin da sen den farkli olarak pilotta tutarim ve f1 de ilk tuttugum pilot f1 in yasayan efsanesi rekorlarin efendisi ve kim ne derse desin bu benim fikrim ferrariyi bu noktaya getiren 3 luden birisi schumacher (jean tood ve roos barawn) schumi yarisirkende ben sauberdeyken bile raiyi severdim ama o ferrariye degil de hic sevmedigim mc larene gitti raiyi inan orda da sevdim ama bir gun bir haber duydum schumi f1 i gercekten birakiyor diye inan o gunu tekrar yasamak istemem nefes alamadim o gun dogru duzgun yemekte yemedim icimden aglamak geldi ama yapamadim duvari yumrukladim komsu kosarak geldi ne oluyor diye beni oyle gorunce hic bir sey soylemeden oylece geri donup gitti yani kisacasi schumi nin yoklugunu kolay kolay kabullenemedim ama rainin ferrariye gececegini ogrenin ce bu bana teselli oldu daha ilk yilinda sampiyon oldu daha sonraki yillarda ise bunu ferrari calisanlari montezemelo schumacher ve domanicali bunu itiraf etti raiye ona uygun bir arac veremedik diye raide bana gore fazlada basarili olamadi ayrica bu sene ferrari f1 i birakmak uzere oldugunu aciklayinca yine schuminin ayrilma olayina benzer seyler yasadim neyseki allaha sukur ferrari her seye ragmen devam ediyor gecen ay ferrari taraftarligimi askiya aldim diye yazi yazdim bu hala devam ediyor taaki ferrariye hic yakismadigini dusundugum iyi bir rakip olarak gormek istedigim fernando alonso gidene kadar da bu devam edecek isterse alonso 10 defa sampiyon olsun fark etmez ben su an ferraride massa kanadini destekliyorum bunlar benim fikirlerim kimseyi baglamaz her kes herseyi sevebilir kendisi bilir zevkler ve renkler boyle kisiye ozeldir lutfen bir daha bana yok ferrariyi tutmuyor kimi nereye giderse zfr de oraya gidecek turden yorumlar yazma ferrari senin tekelinde degil isteyen istedigi gibi tutar sanami sorcam nasil tutacagimi ferrariyi sanami kaldi ferrari avukatligi umarim bundan sonra sinir bozmassin sen kendince tutuyorsun ferrariyi bende kendimce (ayrica degil senin avatar senin sulalenin sulalesi gelse fark etmez ben gozumun gordugu hic bir seyden korkmadim korkmuyorum ve asla korkmam korkacagim sey gozumun gormedigi seylerdir)

  14. müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim demiş robert bosch(bosch markasının kurucusu)…taraftar ve itibar kaybetmektense para kaybetmeyi ve ucuza yarışmayı tercih ederim düşüncesindedir benim bildiğim sevdiğim pilot KİMİ…

  15. Boracım sen şimdi şuraya bir kere yaz bakalım. ben kimiyi seviyorum diye. ben buradaki arkadaşların gerçek hayattada dürüst olduklarına inanan bir insanım. tuttuğu takımı veya pilotu bukadar seven sayan tutkulu insanlar hayatlarındada boş insan değillerdir. senin için oluşmuş olumsuz havada bitmiş olur bence. sen güçsüz boş rakiple alınacak başarıdan ziyade güçlü rakiple mücadeleyi seven bir mantaliteye sahipsin bana göre…yanılıyormuyum acaba?

  16. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bende bir Kuzen var, yeni ehliyet aldı ve araba kullanmak istiyor. Ama kocasıyla trafikte devamlı kavga ediyorlar… Anladım ki “Kocadan Hoca Olmaz”mış.. Neyse iş başa düştü sana yardım ederim dedim. Hani biz startta nasıl heyecan yaşıyoruz;tüm ışıklar sönüyor ve kalbimiz yerinden çıkacakmış gibi oluyor. İşte benim Kuzen bütün Trafik Işıklarında aynı heyecanı yaşıyor.İstiyor ki ışıklar hiç yeşil yanmasın ve saatlerce beklesin orada. Arabayı kaldırmaktan korkuyor..

    Bunu neden anlattım .. Burada “zfr” kardeşimizde benim avatarı gördümü eli ayağına karışıyor ne dediğime bakmadan. Ben Kimi karşıtı değilim,hatta Kimi McLaren de yarışsın diye nasıl can attığımı burada herkes biliyor. Ve dediğim gibi bunun kendimce sebepleri var.. hadi bir tanesini söyleyeyim Kimi McLaren’e giderse “zfr” gibi arkadaşlar muhteşem yorumlarını artık McLaren için yapacaklar.. ama Kimi bir yere gitmezse bunları nereye göndeririz bilemiyorum…durum budur yani

  17. yaa hala uyduruk haberden birbirinizi kırmaya ve kızdırmaya devam ediyorsunuz dostlar. bazıları mc larene demedigini bırakmıyo bazıları mclaren in muhasebecisi konumunda!!! mc laren buyuk takım oyle 3-5 milyon icin ucuz hesap yapmaz yuzmilyonlarca dolar kar eden bir kurumdan bahsediyoruz. kimin kime mahkum olduguna gelince oyle kimi yamanmaya calısıyo durumunda degil ayrıca. nasıl kimi mc larene ihtiyac duyuyorsa mc laren de en azından gercekten guclu bir pilot istiyorsa kimi ye ihtiyac duymaktadır.first clas trio dan biri o cunku. bana button, heidfeld , nico demeyin onlar hala bir alt gruptalar. mc laren guclu bir karakter almak istemeseydi heikki ile devam ederdi, daha iyiydi …

  18. Raikkonen`in samimiyeti sizin agziniza bir parmak bal caldi, ama siz onore olmak yerine hala belden asagi vurma cabasindasiniz, buyuk saskinlikla okuyorum bazi arkadaslarin savunmalarini. Belden asagimi vuralim? buyrun; sanki Mclaren sutten cikmis ak kasik, ne cabuk unutuyorsunuz F1 tarihinde ki en buyuk skandallari? nasil boyle sadece istediklerinizi gorebiliyorsunuz, helal olsun ben yapamiyorum bu sekilde dusunemiyorum, Egriye dogru diyemiyorum. Bos Bos konusmak boyle olur. Sizin agzinizla konustum. Diger akli basinda Mclaren taraftarlarini tenzi eder ozur dilerim..

  19. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    @ONUR AYBARS "Bu sıfatları onların desteklediği pilota veya takıma aynen iade ediyorum. "Takımımın veya pilotumun neyini gördün de bunu diyorsun?" diyenlere, "Son 7 – 8 yılı bir düşünüp, analiz edin" diyorum."
    @FATİH KÜSKÜ"kaç gündür yorumlarda aynı muhabbet,''hadi be mclaren al şu kimiyi''..ya da benim okudugum haberlerde böyle bilemiyorum:PP"
    + Rep… Cok İyi Yorumlamissiniz

  20. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    anlamadıkları şey de bu zaten sevgili onur..
    adamın mclarenden baska secenegi yok,kim bilir onumuzdeki yıl da 2 saniye yavas bir aracla gireriz sezona,bunu kimse bilemez ama potansiyel olarak mclaren,her zaman mclarendir..
    yani burada tabii ki muhtaç biri varsa bu kişi kimi dir,hatta burada okuduğum görebildigim kadarıyla siz kimi fanlarısınız muhtaç olan,kaç gündür yorumlarda aynı muhabbet,''hadi be mclaren al şu kimiyi''..ya da benim okudugum haberlerde böyle bilemiyorum:PP
    bir de ''minardi'' nikli arkadasın yazısı da harika olmuş,ne yani sanki babasının hayrına mı çalıştı mclarende kimi,bir ton para aldı,tamam hakederek aldı bişi demiyorum helal olsun,ama yok motorlar patladı yok kanat kırıldı yok ıvır yok zıvırla konunun bir alakası yok..
    2000 li yılların basındaki ferrari gerçeğini görmezden gelemeyiz,en saglamı ve en hızlı onlar üretti ,sadece 2005 de onlardan hızlıydık onda da hem kimi nin hem montoya nın basına gelmeyen hadise kalmadı,yapıcak bişi yok..
    tekrar söylüyorum umarım gelir ve başarılı olur,ama şartlar belli,ben de olsam aynısını uygularım..
    bu durumda boş boş konuşan kişi sen oluyorsun arkadaşım kusura bakma..

  21. Haber kuvvetli ihtimalle asparagas…

    Ancak eğer doğruysa şunu söyleyebilirim; Kimi, "Ya McLaren ya hiç" diyerek ipleri en başından McLaren'in eline verdi. Bu durumda değil McLaren Kimi'nin babasının takımı olsa ücreti çekebildiği kadar aşağıya çekecektir.

    Ayrıca bazı kişiler McLaren'in ne 'samimiyetsiz"liğini bırakmış, ne de 'üçkağıtçı'lığını… Bu sıfatları onların desteklediği pilota veya takıma aynen iade ediyorum. "Takımımın veya pilotumun neyini gördün de bunu diyorsun?" diyenlere, "Son 7 – 8 yılı bir düşünüp, analiz edin" diyorum.

  22. Yavuz Balcı avatarı

    valla haberimi ben yanlış okudum diye tekrar tekrar okudum.birincisi teklif edilen rakam 2010 için sadece.ikincisi kaç yıllık teklif var belli değil.üçüncüsü birden fazla senelik anlaşma yapacaklarsa diğer seneler ne kadar alacağı belli değil.dördüncüsü bu bence haber bile değil.

    bu kadar muallakta kalan şeyler için birbirinizi zorlamayın bence.içinizde iki vites bir ara gazıyla çalışan olduğunu sanmıyorum.cümleten hayırlı geceler.

  23. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bana gore cok samca bır haber.hıc bır takım bır pılota sen cok kazandın sana su kadar vereyım yeter ısıne gelırse demez.dıyemezde zaten.

    Mc laren kımıye muhtac degıl.bana gore kımıde mc larene muhtac degıldır.ellıbın kere soyledı.en ıyı secenege bakacagız.yarısmassam da dunyanın sonu degıl evıme gıder daha ıyı seyler yaparım dıye ..mc laren den baksa takımda yarışmak ıstememesı f1 de koltuk bulamıyacak olması anlamına gelmıyor.su an gelen teklıflerden 10 da bırıne evet dese kımı belkıde ıstedıgı rakamlara f1 de kalabılır bunu herkes bılıyor.kazanacagım bır arac ıstıyorum ve tek secenek mc laren dıyorsa mc larenın boyle yapması anlamına gelmıyor kı ben mc larenın boyle bır teklıf yapacagına ıhtımal dahı vermıyorum.

    Kımı mc larenden ayrıldı ve bır yıllık tazmınatı olan rakamı aldı.orda hukuk bızdekı gıbı ıslemıyor.1 maddenın bır noktası vırgulu bıle dunya para edıyor.kımı parasını almıs ve gıtmıstır.ferrarı nın ona herhangı bır yaptırım yapma luksu kalmamıstır.yok baksa takımda yarısırsan sukadar yarısmassan su kadar dıye bır hukuk varmı ya.olmaz zaten.ferrarı parayı vermıs kımıde cebıne koymustur ve o defter orda kapanmıstır.

    Sımdıkı defter kımı mc laren evlılıgı.sevgılıler konusuyor.ve ben para konustuklarını hıc sanmıyorum.dusunemıyorum bıle.bır kere kımı halefıne ve eskı takımına meydan okuyabılmek ıcın bedavaya yarısmayı goze almıstır.mc larende bu tarıhı fırsatı (kimi&lewis ortaklıgı)kacırmamak ıcın kımıye hamıltondan fazla parayı vermeye.bu boyledır demıyorum ama tesbıhte hata olmaz.

    Son sozum takıma pılot sahte taraftar muhabbetıne:
    Ben kendı adıma soyluyorum.hıc bır zaman takım tutmadım ama her zaman bır mc laren sempatım oldu.kımı ferrarıdeyken bıle..ama kımı mc larene gıdecek dıye sahte mc laren taraftarı olmıycam.cunkı ben gercek bır kımı taraftarıyım.mc larenı tutanlara saygılıyım ama mc larencıler neden kımı taraftarlarını sahte veya gocmen kus gıbı goruyor.herkesın takımı kendıne bızım pılotumuz bıze.neden uzatılıyorkı hala!

  24. Mclaren'e hizmet etme hakkında;

    Pilotlar profesyonel sonuçta işin içinde duygular yoktur çoğu zaman, her pilot takımına laf edecekse eskiden Minardi'de Arrows'ta yarışanların takımlarını yerin dibine sokması lazım. Yani öyle bir hava yaratılıyor ki sanki bütün suçlu Mclaren, Raikkonen' e iyi araba veremiyorlar o da şampiyon olamıyor. Takımla sürücü bir bütündür. Raikkonen Mclaren'e gelmeden önce takım çok mu iyiydi? değildi. Hakkinen 2001 de 17 yarışın 6 sını bitiremiyor 2 sinde start dahi alamıyor. En önemlisi Raikkonen bunları bilerek takıma geldi takımda Ferrari'nin dayanıklılığı yoktu ki zaten. İsteyenler 2001 İspanya gp'sinin sonuna bir baksınlar ne demek istediğimi daha iyi anlarlar.

  25. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Neyse Herkesin Doğrusu Kendisine Durum Onu Gösteriyor…Rahatsizlik İçin Affola :=)

  26. zfr pilotdaşım…ben boranın kefiliyim. ama geçen serhat dinçer kimi nin ne kadar kirli çamaşırı varsa ortaya döktü çok üzülmüştüm. çocuk itmesi küfür etmesi vs. vs. neyse uzatmayalım artık. zaten kimi bir takıma geçince ortalık sakinler. en azından benim için öyle…ben maça kaçıyorum selamlar…

  27. uydurma 1 haber icin birbirinize giriyorsunuz

  28. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Senle Tartışmaya Girmek İstemiyorum Tamam… Takıma 3 Kağıtçı vs.vs Deyin Ondan Sonrada Kimi'yi Haklı Çıkarmak İcin Elinizden Geleni Yapın.. Arkadasim Bu Takimdan Ne Pilotlar Gelip Geçti…Biri Gider Biri Gelir!

  29. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen Formula 1 i bıraksa Formula1 onu bırakmaz.. 🙂 . Bence Grid'in en yetenekli 2 pilotundan biri..Diğeri de Hamilton zaten.Herkese gore değişir ama bence böyle..Bu 2 süperstar'ın aynı arabada podyumun en üst basamağına ambargo koymaları için en büyük fırsat ..Raikkonen mcLaren de olduğu zaman Massa & Alonso denen bomba ikili anca 3.cülük için birbirleriyle yarışırlar..Belki de Ross Brawn dehasına bağlı olarak biraz da Brawn GP..Alonso'yu bılmem ama bana massa'yı savunanlar..Raikkonen massa'ya 4-5 gömlek üstün gelir.Boşuna aldıkları parayı karşılaştırmayın.

  30. malboro procekt beni hic yorma en iyisi sen kimicilerin olayi abarttigini dusunuyorsan o zaman sana tavsiyem kimi haberlerine bakma yada hic yorum yazma hem senin icin iyi olur hemde kimicilerle gereksiz tartismalara girmemis olursun

  31. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Zfr Dostum 😀 Forumlara Gir Adim Serhat Dinçer 😉 Eger Silinmemissse 2003-2004 yorumlarimi görürsün tamam…

  32. bos ver musab sakin borayi kimici yapma birak o ayricalik bizim olsun zaten boranin yuzunden ferrariden soguyorum serefsizim hani bazilari diyor ya biz olayi abartiyormusuz da bazi arkadaslar kimiden soguyormus diye bende simdi boyle diyorum ayrica malboro project ben senin hic bir zaman kimiyi ovdugunu falan hatirlamiyorum zaten sen birak ovme kimiyi sadece kimi haberlerin ortaligi kirletme yeter gerisi sorun degil kimiyi savunacak bir suru insan var sana gerek kalmaz

  33. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    @Eren Uzcan Adli arkadasim ben rai yi yeri geldi mi cook güzel savunmasini da bilirim… Bizlere Yaptigi fedarkligi asla inkar etmedim o dandik arabayla neler neler yapti ve emek sarfetti…Fakat Aranizda Bazilariniz İnanilmaz Derecede Olayi Abartiyor 😉

  34. neyse arkadaşlar gerilim yapmayalım. kimi bunun acısını çıkarır. yeterki şampiyon olsun…

  35. Tekrar ediyorum, Mclaren bu uckagitciligi yapmissa Raikkonen`i F1 de unutun..

  36. Mclaren`e yillarca hizmet etmis ama karsiliginda misir gibi patlayan motorlar, duz yolda giderken kopan kanatlar, kopan suspansiyonlarla defalarca kendini bariyerle bulmus ve bunlarin karsiliginda takimina ayrilirken bile tek kelime etmemis bir adama, tazminati bahane edilerek komik bir rakam teklif ediliyorsa kimse kusura bakmasin Mclaren`in uckagitciligidir. Taraftari olucam diye egriye dogru demek te uckagitciliktir benim gozumde, burdaki bir cok Mclaren`ci den cok severim ben Mclaren`i, inanmayan yorumlarima bir goz atar. Bos bos konusmayin..

  37. don carleone avatarı

    f1 2009 oyun actım isim don carleone password dc

  38. Ne kadar aldığı önemli değil.
    Eğer az alacak olursa reklam gelirleriyle yine geçecektir Hamilton'u ama bu bir yarış değil.
    Önemli olan pistteki yarış ve orada kimin ne kadar aldığına bakılmıyor,button'un bu sene uçak ve otel masraflarını kendisinin karşıladığı söyleniyor ama tarihin 31. dünya şampiyonu oldu.
    Tabi az para almakla şampiyon olmak arasında bağlantı yok ama çok para almaklada şampiyonluk arasında bir bağlantı yok.
    Önemli olan eşit davranılması ne kadar aldığı önemli değil.

  39. Marlboro Project 4,kimicileri bir maganda yapmadığınız kaldı,ayıp!
    Halbuki burada taraftarı olan pilota,takıma bir şey söylesen aynı şekilde oluyorken Kimicilere böyle söylemen doğru değil bence.

  40. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Fatih Küskü" Arkadasim 😀 Burda Kimiye Kötü Birsey Dersen Direk -5 Le Basliyorsun Herseye Ahahaha xD

  41. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yav zamanında aynı performansı gösterdiği massadan 3-5 katı para alınca kimi üçkağıtçı olmuyor da,şimdi mclaren takımı neden üçkağıtçı oluyor onu anlamış değilim,burada djarum diye bir tip var,nerede olsa mclarene sallıyor adam,lewis ten ya da mclarenden yana bir acısı olanlar grubunda yer alıyor galiba kendisi?
    akıl var mantık var bizim kimi ye ihtiyacımız yok,bora nın da söylediği gibi kozlar mclaren in elinde,eeee ne diye fazla para verelim ve bu neden dolandırıcılık üçkağıtçılık olsun kafanız mı güzel anlamıyorum ki ben,ortada bu kadar gerçek bir durum varken hala bir takıma laf etmek saçmalamak kimin hakkı?
    ister yarışır ister yarışmaz,umarım yarışır mclarende,bunu basarılı olacagını bildigim için istiyorum ama sahte taraftarların mclaren kisvesine girecegi için de istemiyorum,tabii burada aslolan mclaren in başarısıdır,buradaki fanların mclarene bir zararı yok:PP
    yok lewisle aynı parayı hakediyormuş da bilmem neymiş de..
    mclaren takımında eğer biri fazla para alacaksa bu kişi lewistir,bunu takım da böyle ister taraftar da.. zorunuza gitmiycek,ben de olsam en falza 10 milyon verirdim;dediğim biz ona değil o mclarene muhtaç,eğer kendisi gercekten yarışmak için buradaysa kabul eder ve yarısır,bugune kadar kazandıkları 7 sülalesine yeter zaten..

  42. bora dostum hem raikkoneni seviyor daha da çok raikkoneni sevenleri seviyor…ilerleyen dönemlerde nasip olursa bir punduna getirip onu kimici yapacağım:)) acele yok:))

  43. ya Bora Subasi hem raikkoneni begen miyorsun hemde her raikkonen haberinde en az 2 tane yorum yaziyorsun bu nasil bir celiskidir yahu

  44. elif çivici avatarı

    Ferrari den ayrılması onu daha da hırslandırdı bence.Ben kabul edeceğini düşünüyorum,her şeyin para olmadığını anlamış olmalı.

  45. bu arada alonso ferrari fabrikayı ziyarete gitmiş

  46. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Eywallah Kardesim Saolasin 😉

  47. burak bocek avatarı

    Sen dahada süpersin:)

  48. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ahaha Süpersin Burak 😀

  49. burak bocek avatarı

    zenginin malı,züğürdün çenesini yorarmış

  50. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Birde kafama takıldı:Düne kadar "25 milyon euro tutan tazminatı Santander ödeyecek" falan denmiyormuydu(yanlışsam düzeltin)?? Nasıl olduda 17-10 arası bişey oldu bu rakkam??

  51. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Bence asparagas bir haber bu:McLaren gerçekten,"Ferrari on milyon verecek zaten,bizde beş verelim yarış" demiş olsaydı,böyle ortalıkta konuşulan bir bilgi sızması olamazdı.Onbeş milyon euro ya anlaştık deyip duyururlardı..Sonuçta bizim kadar onlarda biliyorlar böyle bir bilginin yaratacağı tartışmayı ve prestij kaybını..

    Kesinlikle uydurma bir haberdir bu…

  52. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Mclaren Burda En Akıllı İşi Yapiyor Mclaren Sonuçta Kimi'ye Muhtaç Değil.. Sana Bu Kadar Veriyorum İster Kabul İstemiyorsan Eywallah,Niye Fazladan Milyon Eurolar Versinki..Sonucta Yine 15 Milyon £ kazanmis Olacak Ayrica Zaten Lewis de 18 Milyon £ Kazaniyor..Ayrica Kimi İçin Daha Sponsor Ücretleri de Yok Bu 3 Kağıtçılık Mı Oluyor ? Çok Para Almadan Da Dünya Şampiyonu Olunuyormus Dimi..(Ornek Olarak Dünya Şampiyonu olan Button Ve Takim Arkadasi Rubens'in Aldigi Ücrete Bakın..)Ayrica Vettel'in Ücreti Oldukça Düşük

  53. Mclaren akıllıca bir iş yapmış. Olaya tek taraflı bakmayın 🙂

  54. Marlboro Project 4 seni üzmek istemem ama mc laren için üçkağıtçılık tanımı hafif kalır

  55. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Eğer Biliyorsan Bana Lütfen "Mclaren bu uckagitciligi" Sözünü Açıklar Mısın? Burda Nerede Bir Dolandiricilik Ve Sahtekarlik Var!

  56. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ahmet Kara İşletme Nedir BiliyorMusun ??

  57. Raikkonen icin su an para onemli olmasa da eger haber dogruysa ve Mclaren bu uckagitciligi yapmissa Raikkonen`i unutun. WRC testlerine baslar yakinda. Benden soylemesi..

  58. Boracım haklısın bencede öyle…fakat daha dün en yakın pilottan neredeyse 3 katı fazla ücret almış bir insan olarak dengesiz düşünebilir ve yanlış karar verebilir. empati yapıyorum ve köşeye sıkıştırılmış gibi hissediyorum. neticede 10 milyonu veren ferrari mclarenin bundan istifade etmesi hoş değil. eğer oradan bir para almasaydı o zaman 5 milyon diyebilirlermiydi bence hayır. burnunu sürtüyorlar kimi nin. bütçeleri ufak olan bir takım olsa birşey demeyeceğim. kimi sayesinde sponsorlar ve forma şapka satışları(hamiltonu tutan oğluma almıştım hiçte ucuz değil ferrari standına gittim massa ürünleri kaynıyor bir tane kimi ürünü bulamadım) vs. çok ciddi ekstra gelirleri olacak. bence yanlış yapıyorlar. her ne ise…

  59. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Musab Bera m bu durum Kimi için tatsız bir durum değil. Hatta bir fırsat; yarışabileceği en iyi Takım ona teklif götürüyor.

    Zaten paranı kazanmışsın.Kendini tekrar ispat etmesi ve seneye de masaya daha güçlü oturması lazım. Bu nedenle bu sene yarışacak,, kaybettiği bir sene onu daha da karamsar yapar ve pazarlık yapamaz duruma gelir.

    Kabul etmeli kardeş…

  60. çok tatsız bir durum kimi için…moralini bozarak transfer olmaz umarım. hesap buysa elbette 15 milyon euro kazanacak ama mclarenin bunu fırsat bilmesi ve kullanması bence hoş değil. bari 10 milyon deselerde orta bir yol bulunsa bizimde üzerimizdeki yük kalksa…hayırlısı bakalım.

  61. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Arkadaslar Haberin Tamamini Okumadiniz Galiba Ferrari Anlasmasindan Dolayi "Raikkonen'in Ferrari ile olan anlaşmasının feshinde, Ferrari Fin sürücünün yarışmaması halinde 17 milyon Euro, ancak yarışırsa 10 milyon Euro vereceği konusunda anlaşma sağladı"..Mclaren De Akıllık Yapiyor..Mclaren'in teklifini kabul ederse 2010'da toplam 15 milyon Euro kazanacak..5 Degil Yani

  62. mc laren raikonen konusunda samimi ise hamilton'a verdiği ücretin aynısını raikonen'e de veriri,tabi her olayda olduğu gibi burda da samimi olmaz.

  63. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hani yazmayacaktım ama… Bu "var mısın yok musun" yarışması gibi birşey. McLaren sana bir teklif yapıyor ve sen karşı teklifle elindeki imkanlar arasında ikilemdesin. McLaren senin kutunu biliyor (yani senin kutun boş)buna göre teklif ediyor… Var mısın Yok musun ???? Eninde sonunda kabul edeceksin.. Yarışmak istiyorsan tabii

  64. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kızmayın bu kadar McLaren'e arkadaşlar.. Eee Kimi'de bedava yarışmıyor sonuçta bir para istiyor karşılığında.McLaren ise parayı verecek grupta (bunun Mercedesi var Arabı var;birsürü ortakları var) McLaren'de keşke diyordur hırs yapsa da bedava yarışsa bizde.. Bu sonuçta bir iş ve İpler McLaren'in elinde. Sen zaten gelip eller havaya yapmışsın; ne olacaktı yani.. Yarışmak isteyen için bence iyi bir teklif bu Rai olsa bile.. Aysel kardeşe de buradan ileteyim. Burasıda bir İş Yeri ve burada da İş Kanunları geçerlidir. Sizin dediğiniz mükemmel optimum durumlar için geçerlidir (sizi kaybetmemek için sizi memnun etmek isterler.Burada öyle bir durum yok)

    Hiç bir Firma bir önceki İşyerinizden aldığınız tazminata göre konuşmaz. Kendi önereceği para önemlidir

  65. bana ilaveten dönüşü olmayan bir bilet verdiler. tartıştığım bütün arkadaşlar halen yazmaya devam ediyor. ben kaçak güreşiyorum. kaldırınca tabancasını nişan almak için sarı saçlıya ıskalamaz iyi nişancıdır koru kendini…derdi rahmetli ahmet kaya bir şarkısında. her seferinde vurulan ben oluyorum. ama bir ölür bin diriliriz. ifade özgürlüğümü kimse elimden alamaz. çünkü ben f1 i ve buradaki bütün arkadaşları seviyorum. yalan değil kimiyi daha çok seviyorum:))) neyse uzatmayalım herkese bila bedel hürmet ederim.

  66. tamam dostum sende uzatma artık oldu bitti.abdullah ta bir tek senin yorumlarını silmedi bizimkilerde gitti.

  67. şumi zamanında yarışmak için cebinden para vermiş. dünya hali düşenin dostu olmaz. daha evvel çok aldıklarına say ne veriyorlarsa kabul et bizi sensiz bırakma kimi…vakit geçiyor…

  68. ah yaşar ah didem sizler yüzünden çok sevdiğim bir kardeşim olan abdullahı kalp defterimden sildim birazdan kovarlar beni herhalde yorumları okumuyorlar

  69. Bu sene pilot piyasası o kadar karışık ki, Raikkonen f1 dışında bile kalabilir. Açıkcası Raikkonen'in bundan sonra parayı fazla dert edeceğini düşünmüyorum. Hamilton a yakın bir para alsın yeter ama Mclaren inadı onu koltuksuz bırakabilir olan da fanlarına olur. ( musab bera hosgeldin abi)

  70. musaaaab musab dur hele bir sakin ol dostum. bak bu arada sana zeytin dalı uzatıyorum kusura bakma ne olur hakkını helal et kimin ne olacağı belli değil şu dünyada.ayrıca didem ters bir şey yazmamış sabahtan bri okuyorum biraz espiritüel bir şey yazmaya çalışmış anladığım kadarı ile.

  71. ehehhee 5 milyon euro da azmış yahu:) tam esnaf çıktı bizim takım:D en azından en fazla hamilton kadar almalı dedik ama beşten de yüksek olmalı galiba, ferrari de 50 milyona yarışan pilot biz 5 milyona yarıştırırsak komik olur, enterasan da olur hatta

  72. haber yalan inanmayın kaynağından belli raikkonen mclarende haberi yakındır…

  73. biz yazınca tahrik oluyor birileri yazınca aynen yayınlanıyor…kınıyorum…birazdan silinir yorum…

  74. duzeltme,
    bir alttaki yorum roportaj haberinin altına yazılacaktı :))

  75. kimi gorundugu gibi olan ya da oldugu gibi gorunen 1 insan zaten bu yuzden onu okadar cok seviyoruz. kendisini kızdıran veya hoslanmadıgı bir kisi veya durum karsısında kotu bir sey soylemektense hicbirsey soylememeyi tercih ediyor, DELİKANLI kısaca

  76. arkadaslaaar uzmeyin kendinizi haberi ciddiye alıp. alman gazeteleri iste daha dun heidfeld pole pozisyonundaydı simdi 2. sıraya dustu onlara gore tabi ee napacaklar koltuga alman oturtmak icin en guclu adayı elimine etme ve yıpratma cabası bu baska bir sey degil, mc laren gibi profesyonel 1 takım boyle 1 sey yapar mı

  77. Aysel Cildaş,bahsettiğiniz olayın örneği çok,tek taraflı sözleşme feshin de tazminat ödenir,tazminatı alan taraf sözleşme süresince başka anlaşma imzalayamaz.

  78. dıdem rahat dur. Bırak su provoke edıcı yorumları. 2. Ye sana soyluyorum bunu. Tahrık edersınız ondan sonra kımıcıler soyle kımıcıler boyle. Rahat durun. Sinir etmeyin insanı. Sakın yorumumda ne var gıbı sacma bır cevap yazma. Cunku o yorumun ıcındekı fıtne fesadı herkes goruyor!!

  79. inci incili avatarı

    mclaren gibi bir takım 10 milyon euronun ( ki onlar için gerçekten küçük bir rakam) peşinden koşacak hem de kimi gibi bir pilotu almaya çalışırken. inandırıcı değil.

  80. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bencede çok haksız bir teklif olayı örneklersem bu şuna benziyor ben işimde o sektörün en iyilerinden biriyim ve daha önceki çalıştığım şirket beni sözleşmem varken işten çıkarmış ve bundan dolayıda bana tazminat ödeyecek Bende bu arada yeni bir iş bakıyorum bana teklif yapan şirketlerden biri diyorki sen zaten önceki şirketinden yüklü bir para alacaksın biz hakkın olan paranın üçte birini verelim ve eski şirketinden gelecek parayla hakettiğin parayı almış ol,iyide zaten benim eski şirketimden alacağım para kanuni bir hakkım sonuç olarak haksız ve benzeri görülmedik bir olay.

  81. Ya adam bu yıl 45 milyon kazanmış diger yıllar kazandıklarını saymıyorum bile, resmen para içinde yüzüyor. Yani kısacası Kimi'nin paraya bakacağını sanmıyorum. O sadece iyi bir araç istiyor. Oldu ki paraya baktı o zaman yuh derim arkadaş ben sana.

  82. haberin yarisini kesince oyle gorunur zaten. kimi ferraridaki sartlari mclarende de istiyor, sponsor aktivitelerine katilmak istemiyor, ralliye katilmak icin izin istiyor. bunlarin hicbirini istemeyip, sadece yarislar kazanmak isteyen heidfeld b plani olarak sotede bekliyor, 5 milyon bile istemiyor, iyi bir arac paradan daha onemli cunku.

  83. deniz bu takım iki şampiyonluğu olan bir adamla bir çaylağı bile ayırt edemedi.ama şuda bir gerçekki her ne kadar bu takımı sevmesemde böyle büyük bir takımın böyle bir teklif yapacağınıda zannetmiyorum.

  84. bence kesinlikle uydurma bir haber ve kendi icinde celisiyor zaten, bir takım bir insana kabul etmemesi icin teklif mi yapar? hic yapmaz. mc larene alacaklarsa bence verecekleri ucret lewis inki kadar olur

  85. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bu rakam şaka gibi olmuş… sanki mclaren kimi ye gelme der gibi teklif götürmüş.

  86. saçma olmuş biraz..
    hiçbir pilot daha fazla kazanmak için yarışmamayı göze almak istemez.

  87. Hamilton Raikkonen kadar hızlı bir pilot olabilir ancak Raikkonene teklif edilen para hakaret eder gibi komik bir para Mclaren bence burda hiç profesyonel davranmamış şark kurnazlığı yapmak istemiş.Mclaren hem pilotları eşit yarıştırdığını söylüyor ancak bu eşit yarıştırma olayı -sadece bu örnek için söylüyorum- olayın en başında gerçekliğini yitiriyor şimdi bazı arkadaşlar eşit yarıştırma eşit para verme değildir diyebilirler haklılar elbette değildir,ancak şampiyonluk sayısı ve hızları eşit olan pilotlara aynı muameleyi yapmanız aynı saygıyı göstermeniz gerekir,,Raikkonenin Hamiltondan çok para almasını nasıl eleştiriyorsak ondan çok daha düşük para almasınada gönlümüz razı olmuyor…

  88. allah akıl fikir versin ne diyim bayansın

  89. Kadir YILMAZ avatarı

    Şu para konusunda konuşmayı hiç sevmiyorum, hiçbir tartışmaya da katılmadım burda bir defaya mahsus yazayım isityorum;
    Ücret konusu ile genellikle menejerler ilgilenir, ayrıca reklama gelirleri ve ürün satışları ile ilglide pek bilgiye sahip değiliz, durum aç ya da tok gözlülük değildir, ortada kendince bir isim vardır ve bu durumda bir de değer vardır. Fazla uzatmamak gerekirse, takım arkadaşının yanında onun üçte birini alan bir pilot olmayı kabul etmekte kariyer açısından bir handikap oluşturmaktadır. 2. sene de ne ödeneceği garanti olmadığı gibi, ilk sene düşük ücretle etinden sütünden yararlanılıp 2. sene yüksek ücret yerine alternatiflerine yönelmekte söz konusu olabilir (en azından bir takımlar şampiyonluğu ve sonra daha ucuza yine iyi kalite bir pilotla devam etmek gibi). Neler döndüğünü oturduğumuz yerden bilmek mümkün değil belki gerçektende yüksek mevlalar istiyordur. Yani kısacası hiçbirşey bilemeyiz.
    Bence asıl büyük belirsizlik takımın pilotlara eşit davranıp davranamayacağı. Bu da F1 var oldukça devam edecek bir tartışma.
    Bir de Koba sanki Rosberg Brawn da gibi konuşmuş çok ilginç, herşeyin hayırlısı olsun da biz zevkli bir F1 sezonu izleyelim yeter…

  90. McLaren Raikkonen'e 2010 için sadece 5 milyon Euro teklif götürmüş:))) Ne akıllı takımım varmış helal olsun.

  91. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    söz konusu yüksek miktarlar istemesi değil bencede.Mclaren böyle birşey teklif etmiş olabilir ama yanlış birşey diye düşünüyorum.o para Kimi'nin tazminatı Ferrari ile alakalı. Mclaren'ın ona başka bir teklif götürmesi gerekirdi öyle ince hesaplar yaparak değil.tabi bide diğer sporlara katılma meselesi var
    umarım bi an önce anlaşmaya varırlar bütün kalbimle istiyorum ve her zaman onun yanındayım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir