2015 Avusturya GP 3. Antrenman – Yağmurlu Seansın Lideri Vettel

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 8. yarışı olan Avusturya GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Ferrari pilotu Sebastian Vettel ilk sırada tamamladı.

Hava tahminlerinde söylenen yağmur seansın ilerleyen dakikalarında gelince pilotlar daha fazla hızlı tur atamadılar. Yağmurdan önce 1.09.9 elde eden Vettel, dün olduğu gibi bugünkü antrenman seansının da en hızlı ismi oldu.

Vettel’in 0.017 sn gerisinde Mercedes’ten Lewis Hamilton yer aldı. Son dakikalarda pilotlar yağmur lastikleriyle piste çıkarken Hamilton garajda kalmayı tercih etti. Hamilton ayrıca turbo motorlar geldiğinden beri ilk defa bir hafta sonunda hiç bir antrenman seansında ilk sırada yer almadan sıralamalara giriyor.

Ferrari’den Kimi Raikkonen seansı 3. sırada tamamlarken onun arkasında Force India’dan Sergio Perez ile Mercedes’ten Nico Rosberg yer aldılar.

Dünkü antrenmanlarda hızlı tur atmayan Williams pilotları son seansta biraz hızlandılar. Turbo motorların gelmesinden beri Mercedes’i sıralamalarda durdurmayı başaran tek isim olan Massa 6. olurken takım arkadaşı Bottas çok az farkla gerisinde kaldı.

Toro Rosso’dan Max Verstappen 8. olurken ilk 10’u tamamlayan isimler Lotus pilotları Pastor Maldonado ve Romain Grosjean oldular.

Bu hafta sonu cezalarla boğuşan McLaren’de sıkıntılar bitmek bilmiyor. Alonso seansı 15. Button ise 18. sırada tamamladı. Alonso vites kutusu sorunuyla seansı erken tamamladı. McLaren mühendisleri Alonso’nun aracındaki vites kutusunu değiştiriyorlar. Bu da Alonso’nun 5 sıra cezası daha alacağı anlamına geliyor. Öyle olunca Alonso toplamda 25 sıra cezasına yükselmiş olacak. Button’un da muhtemelen 25 sıra cezası olacak.

 

Pos Driver Car Gap Laps
1 Sebastian Vettel Ferrari 1m09.994s 16
2 Lewis Hamilton Mercedes 0.017s 16
3 Kimi Raikkonen Ferrari 0.183s 12
4 Sergio Perez Force India/Mercedes 0.227s 14
5 Nico Rosberg Mercedes 0.338s 23
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 0.414s 18
7 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 0.423s 14
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 0.442s 23
9 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 0.582s 12
10 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 0.869s 8
11 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1.015s 14
12 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1.064s 22
13 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1.145s 18
14 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1.145s 14
15 Fernando Alonso McLaren/Honda 1.174s 13
16 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1.825s 10
17 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1.912s 9
18 Jenson Button McLaren/Honda 2.622s 16
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 3.334s 14
20 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 3.966s 8

Yorumlar

“2015 Avusturya GP 3. Antrenman – Yağmurlu Seansın Lideri Vettel” için 25 yanıt

  1. @abdullah-celik konu dışı bir şey sormam gerekiyor. Bilgisayardan profil sayfasına girince hata veriyor ancak mobilde sorun yok. Genel bir durum mu? Yoksa sadece bende mi böyle? Bilen beri gelsin.

    1. Site güncellendi o yüzden hata veriyor. Abdullah halleder birkaç güne merak etmeyin 🙂

      1. Teşekkürler.

  2. Mclaren için artık şu kadar yarış geçtikten sonra bir bahane olamaz.Olayın test boyutunun falan hikaye olduğu anlaşıldı, sene başında testler de düzgün tur da atsalar yerleri pek değişmeyecekmiş.Açık bir kendini bilmezlik var takımda.Bu takım ki sene başında çok iddialı demeçler veren takım değilmi?

    Kardeşim sen hangi veriye dayanarak bu demeçleri verdin?

    Tamam başarısız olunur arkadaşlar da, bu başarısızlıktan farkli bir olay, resmen rezil olmak denir buna.

    Burada bütün suç Dennis’e ait, bu sene Mercedes motoru kullanan Mclaren eminim ki şu şasi ile Ferrari ile eş değer bir yerde olurdu.Turbo dönemin de Mclarenin kazanabileceği şu motor ile imkansız, kurallar değişir motor konsepti de değişirse belki bir nebze daha iyi olur.Ama şu rezilliği kimse normal karşılamasın.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Honda dondurma takımı gibi 😀

    2. McLaren icin soylediklerini bir de Kimi icin diyebilsen

  3. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    İnşallah pol aliriz

  4. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
    Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

    Sebastian vettel mührü basacak gibi görünüyor.

    Gümbür gümbür geliyoruz.

    Mercedeslerin üstünden buldozer gibi geçeceğiz.

  5. yağmur olursa işler karışır, kuru olursa da yağmurun ıslattığı pistte neler olacak pek belli değil. pist ıslanana kadar pole için ham-vet arasında bir çekişme bekliyordum, hatta hala da bekliyorum çünkü ikisi de ıslakta üst sınıf pilotlar.

    verstappen’in yağmurun yeni indirdiği bir anda, üstelik bir antrenan seansında, üstelik sadece wet lastikleri kontrol etme amaçlı yapılan bir turda neyi kanıtlamaya çalıştığını pek anlayamadım doğrusu. her pisliğe burnunu sokan sevgili pederinin bu konu hakkında da engin görüşleri varsa bekleriz.

  6. Onur Gentas avatarı

    Lewis geçen antrenmanlarda olduğu gibi düzgün bir tur atamadı. Umarım sıralamalarda sorunsuz turlar atabilir.

    Ferrari yakın görünüyor ki bu en büyük temennimiz. En azından 2 Mercedesin arasına girsin pilotlardan bir tanesi:)

    Verstapen’i en başından beri sevemedim. Bu çocuk babası tarafından hırslandırılıp yarışmaya gönderilmiş gibi bir izlenim oluştu bende. Bir pilot sürekli kendisini ispat etmek zorunda hisseder mi? Yağmurlu havada antrenman turu atıyorsun Kimi’nin yanına gelişine bak. Az daha arka lastikleri çarptırıyordu. Birisi bu çocuğu frenlemeli. Hızlı sürmek ayrı bilinçsiz şekilde hızlı sürmek ayrı.

  7. 7 yıldır hala bir umut diyorsunuz deme Ferrari 😀

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      bizim en azından umudumuz var sende o bile kalmamış.10 yıl olacak kardeşim,neyin kafasındasın

      1. Yorumuna cevap yazmaya gerek yok aslında ama neyse 😀 10 yıl olma sebebi Ferrari’nin 7 yılından 5’i ile örtüşmesinden 😉

        1. Umut fakirin ekmeği tabi umun ama ben de 5 yıl umdum ama boşa sizde anlasanız iyi edersiniz 😀 yıllarınız boşa geçmesin 😀

          1. Ee şimdi napıyorsun? Farklı bir şey mi?

        2. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          sebepleri geç kardeşim,züğürt tesellisi oluyor ancak.bir şekilde bizimde sebeplerimiz var sayarsak sayfalar yetmez o zaman.yani minareyi çalan kılıfını hazırlarmış.kısaca başarısızlık başarısızlıktır.böyle bir yorum yazan herkese kim olursa olsun cevabı yazarım.

  8. I feel a disturbance in the force. Sonunda istediğimiz rekabet geliyor gibi. Umarım çook çok zevkli yarışlar izleriz artık.

  9. Yağmurlu bir sıralama turu izlersek, çok keyifli olur pistin bazı bölümleri çok dar ve çakıl havuzlu bu yüzden farklı çizgilerden gitmek mümkün olmayacak bol kaza(cana değil mala gelsin) ve farklı bir pol kazanan izleyebiliriz

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Bence yarışı yağmurlu izlesek daha iyi olabilir .Kuru bir hava olursa en azından gridin ilk çizgisi için az da olsa bir şansımızın olacağını düşünüyorum. Yağmurda işler piyangoya dönüşebiliyor ama Mercedes her şekilde en önde kalıyor. Ne bir hata ne başka bir şey etkilenmiyor adamlar. Ferrariler bu kadar yakınken mazallah bir spin yada araya saçma arabaların girmesi yarışı zorlaştırır. O yüzden temennim ; sıralama kuru-yarış yağmur yada kuru 🙂

    2. ıslak veya kuru olması farketmez.farklı bir pole kazanan bence izlemeyiz. tek bir alternatif var oda 2 mercedes pilotunun ikisinin birden hata yapması. çok acı bir durum ama görüntü bu. Vettel’in hızlı turu 3-4 turluk bir stintte geldi. Lewis’in turu ise 13-14 turluk stintte.

      yarışta umarım Mercedes-Ferrari-Williams ve sürpriz olarak Lotus’ları kapışırken görebiliriz.

  10. alonsonun motoru yine gitmiş honda harbiden içine etti yaa … mclarenin haline bak …

    https://www.youtube.com/watch?v=uZnPcCzy7c0

    1. GOT Taki kefaret yürüyüşünü Arai ye yaptırmak lazım , SHAME SHAME SHAME TIN TIN TIN

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bizim için yine antreman seansları iyi gidiyor. Ama burada daha fazla umudum var. Yağmur işleri karıştırmaz ise kuru havada güçlü bir sıralama geçirebiliriz. Burada Malezya’nın ardından onlarla mücadele edebileceğimize inanıyorum. Umarım kuru hava şartları olur. Son dakikada yağmurun işleri bozmasını istemiyorum. Çünkü ıslak bir seansta kim ne yapacak belli olmaz.

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Mercedesler genel de bu kadar yavaş kalmazdılar neden acaba 🙂 Mercedesler kuru hava da yarışta muhtemelen fren sorunu yaşıyacaklar.Sıralamalar da yağmur gözüküyor bakalım neler olacak.Verstappen koçum sen akıllanmıcan kendini yarışta felan sanıyon sanırım this is P3 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir