Parr "Formula 1'de Üretici Üstünlüğü Sona Erdi"

yazar:

kategori:

Son 12 ay içerisinde Honda ve BMW’nin spordan çekildiğini duyurmasının ardından son olarak geçen hafta Toyota, F1 programını sona erdirdiğini duyurdu.

Renault’nun da gelecekteki planlarını ciddi bir şekilde değerlendirdiği biliniyor.

Toyota’nın çekilmesiyle sporda sadece Ferrari, Mercedes ve Renault üreticileri kaldı ve artık bağımsız takımların sayısı artıyor.

Parr “Bu hafta, son 10 yıldan beri yükselişte olan üretici üstünlüğü F1’de sona erdi.”

“F1’de üreticiler hoş karşılanmıyor değil; sadece matematiksel olarak  bir anlam bulamıyorduk.”

“Eğer F1 takımı için yılda 750 milyon dolar harcıyor ve 2 sene üst üste 9. oluyorsanız bu işi bırakırsınız. Ancak bağımsız takımlarda ise durum böyle olduğunda takımlar çalışmayı sürdürürler çünkü yapacak başka işleri yoktur.” dedi.

Mclaren F1 Patronu Martin Whitmarsh ise F1’in temel olarak değişmesi gerektiğini düşünmüyor.

Whitmarsh “Artık tüm hisse sahiplerinin F1’i bir arada tutmasının zamanı. F1 hâlâ makul bir yer ve yatırım yapıp katılmak için harika bir spor. İnsanlar sakin olmalı çünkü F1 son açıklamalar ile temel olarak değişmedi.”

“Tüm taraflar arasındaki ilişkiyi geliştirmeye devam edersek F1’i daha iyi, katlanılabilir ve taraftarlar için etkileyici hale getirebiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. çobansız köyde köpek olup gezmesi güzeldi..

    de, yetti meydanı boş bulup kıt kanaat imkan ve fikirlerle at koşturma zamanı..

    seneye görelim sizi parr efendi.. bakalım sesin yine bu kadar çok çıkabilecek mi.

    tarihinde övündüğün -övüne övüne bitirmediğin- başarılarının yegane temeli olan ultra-süper motorunun üreticisinin BMW olduğunu ne çabuk unuttun? kendini bulunmaz hint kumaşı sanan rosberg'in, "bu yıl değerim arttı" diye kendince espri yapabilmesine olanak sağlayan araçtaki motorun TOYOTA olduğunu ne çabuk unuttun?

    sen bunları unuttun, ama insanlar bu seneki sözlerinizi unutmadı ve unutmayacak. seneye siz unuttukça hatırlatacak birileri çıkacak.

  2. bu nedir arkadaslar ya üreticilere karsı bir kin var ortada FERRARİ Renault Bmw ve McLaren bu sezon geride kaldı diye adamlar meydanı bos buldu üreticilerin hepsi cekilip ayrı bir seri kursunda görelim sizin halinizi

  3. aklıma takılıyo
    acaba bu ayrılıklar 2013 sonunda başka bi seri için olmasın planlı ve programlı şahsen ben isterim
    o zaman görürüm ben garaj takımlarının halini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir