STR, Red-Bull'suz İlk Seneden Umutlu

yazar:

kategori:

STR şu ana kadar Red Bull Teknolojileri tarafından sağlanan tasarımlardan faydalandı ama bu dayanışma, durumun kuralların doğasına aykırı olduğunu düşünen rakipler tarafından hoş karşılanmıyordu. 

Toro Rosso’nun kendi tasarım tesislerini düzenlemek için 2009 sonuna kadar zaman tanınmıştı.

Tost: “Aracımızı kendimiz tasarlamalıyız, ayrıca kendimiz üretmemiz gerekiyor. Altyapı tesislerimizin hâlâ gelişmesi gerekiyor. Bu da zaman alacak.”

“Bekleyip görmemiz gerek. Umarım tasarımcıların tecrübesi yeteri kadar iyidir, iyi bir iş çıkarırlar”

“Üst düzey takımlar bazen muhteşem olmayan araçlar getirir. Umarım küçük bir takım olarak iyi bir iş çıkarır ve piste başlagıçtan itibaren iyi konumlarda olabilecek bir araç getirebiliriz.”

Tost, bazı tasarımcıları ellerinde tuttuklarını böylede yarışa sıfırdan başlamak zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Tost: “Bazı tasarımcıları her zaman elimizde tutmamız talih. Bu nedenle sıfırsan başlamak zorunda değiliz”

“Ama birlikte iyi çalıuşacak kabiliyetli doğru insanları getirmek kolay değil. Kış döneminde işlerin nasıl olacağını görmemiz lazım. Şimdiye kadar, görebildiğim akdarıyla, iyi bir iş çıkarıyorlar. Ama araç piste çıktığında tur zamanlarını gördüğümüzde anlayacağız”

Tost, Toro Rosso’nun hâlâ Red Bull imzalı 2009 aracından bazı parçaları alabileceğine işaret etti ama gelecek sene için yapılan kural değişikliklerinin, yeni tasarıma eskisinden yapılacak transferi sınırlayacağından şüphe ediyor.

Tost: “Kurallar, bizi tamamıyla yeni bir araç tasarlamaya zorluyor. Çüknü bildiğiniz gibi gelecek sene yarışlarda artık yakıt ikmâli olmayacak”

“Bu da yakıt deposunun çok daha geniş olması, aracın tasarım felsefesinin tamamıyla değişmesi gerektiği anlamına geliyor. Yeni bir dingil mesafeniz olacak, farklı bir ağırlık dağılımınız da. Bunlar hepsi de sizi etkiler ve tamamıyla yeni bir araç tasarlamaya zorlanırsınız”

“Finansal açıdan eğer bazı parçaları alabilirsek iyi olacak ve ayırca performans açısından da (2009) oldukça hızlı görünüyordu. Ne yazık ki şimdiye kadar gördüğüm akdarıyla alabileceğimiz pek fazla parça yok”


Yorumlar

  1. zaten sonuncusunuz. şimdi sonuncuoğlusonuncu olursunuz:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir