Tost, Çaylak İkilinin Meyve Vereceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Takım, bu sene Formula 1’de en az tecrübeye sahippilot ikilisine sahipti. Buemi, test pilotluğundan geldi, Alguersuari ise Temmuz ayında Sebastien Bourdais’in yerine geçmişti.

Tost, bu konumda olmaya niyetlenmediklerini kabul etti ve iki pilotun tecrübe eksikliğinin, takımı engellediğini belirtti.

Tost: “Aslında bu seneyi Bourdias ve Buemi ile geçirmeyi planlıyorduk. Olayın arkasında bir tane tecrübeli pilota sahip olmak istememiz yatıyordu ve Bourdais’in, ikinci senesinde takımdaki lider pilot olmasını bekliyorduk”

“O veya bu nedenle işler bizim beklediğimiz gibi olmadı ve dolayısıyla sene içinde pilot değişimi kararı aldık. Bu da takımın 2009’da tamamıyla yeni iki pilota sahip olması anlamına geldi. İki pilotu değiştirmek, gerçekten büyük bir meydan okuma. Çünkü, sıfırdan başlıyorsunuz. Eğer pilotlar da tecrübesizse durum iki kat zorlaşıyor.”

Ama Tost, Toro Rosso’nun, Red Bull’un genç pilotlarını geliştirme takımı olma durumundan şikayet etmyior ve hem Buemi’nin hem de Alguersuari’nin 2010’un sonlarında çok rekabetçi olacaklarına inanıyor.

Tost: “Dietrich Mateschitz, bu takımı, genç pilotlara bir şans vermek için satın aldı ve bu biz felsefedir.”

“Bu felsefeye bağlı kalmalıyız ve şuna çok inanıyorum ki gelecek senenin ortasından itibaren iyi bir pilot dizilimimiz olacak. Çünkü Alguersuari pistleri tanımış olacak ve Buemi zaten performansını şimdiden arttırdı. Son bir kaç yarış oldukça iyiydi.”

“Alguersuari de kendi performansını geliştiriyor ve şimdiye kadar gelecek için oldukça iyimserim”

Tost, pilotlarının sezon sonu kazalarından endişe duymadığını da belirtti, özellikle de iki günde 4 kaza yaptıkları Suzuka’nın ardından.

Tost: “Kazalar, oyunun bir parçasıdır. Genç bir pilotun, aracın sınırlarını bulması gerekir. Buna kaza süreci derim. Bu durum, öğrenme sürecinde ve tecrübe kazanmada herşey kadar önemlidir.”

“Bu nedenle bana göre bir pilot, kaza yapmalıdır. Eğer genç bir pilotsa, aracın sınırlarını öğrenmelidir. Bu konuda herhangi bir sorunum yok”

Red Bull’un, Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb’e Toro Rosso ile Abu Dhabi’de bir sürüş şansı vereceği gündeme gelmişti ama Fransız sürücü süper lisansı alamamıştı.

Tost, yeterli test yapması durumunda Loeb’in F1’de bir sürüş yapması projesine hâlâ sıcak bakıyor.

Tost: “Sebastien Loeb’in bir Formula 1 yarışına katılmak istediğini anlıyorum. Bana göre fikir gayet iyi. Çünkü, 6 defa ralli şampiyonu olmuş ve dünyanın en iyi ralli sürücüsü ile en iyi Formula 1 pilotlarının kıyaslanması ilginç olacaktır.”

“Ama böylesine bir yarış için kesinlikle hazırlanmalı. Bu da, herşeye alışmak için üç günlük test gibi bir şey anlamına geliyor. Oldukça karmaşık bir durum. Kolay değil. Dikkat etmeniz gereken bir çok düğme var. Bundan ayrı olarak bir Formula 1 aracı kullanmak zaten kolay değil”

“Ama eğer Loeb, test yapıp hazırlanacak zaman bulabilirse, bu işi yapmaması için herhangi bir neden yok”

Süper lisansı alamamasının ardındna Loeb, Formula 1’de yarışma şansını yitirdiğini, ardık başka bir şans kovalamayacağını söylemişti.


Yorumlar

  1. Bu iki arkadaş Kavak ağacı gibi..Meyvesi Yok özellikle sezon ortasında girenin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir