Williams, Bir Adım Daha Gelişmeyi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Takımın Teknik Patronu Sam Michael “2009, önceki senelere göre özellikle aerodinami ve pistlere göre performans istikrarı konusunda gelişim gösterdiğimiz bir yıl oldu. Çok rekabetçi bir yıldı ve bir çok yarışta tüm gridi sadece 1 sn ayırıyordu ve o pistlerde araçtan 0.2 sn fazla çıkarmak memnunediciydi.  Genel olarak bu yıl bir adım daha attık ancak henüz istediğimiz yerde tamamlayamadık.”

“Kış döneminde araca mümkün olduğu kadar yere basma gücü kazandırıp sürüklenmeyi azaltmak için büyük bir aero mücadelesi vardır. Bunun yanında tüm farklı parçaları ve mekanik gelişimi sürdürmeyi optimize etmek önemlidir.”

“FW31’de olduğu gibi temeli sağlam bir araç ile yıl içerisinde daha iyi bir seviyede olmak için zorlayacağız. Fabrikadaki herkes bunun için çalışıyor ve sıradaki adımı atmak istiyoruz. Kendimizi tekrar üstte yer alan bir takım haline getirmeliyiz ve 2010 bunun için en iyi fırsat.” dedi.


Yorumlar

  1. boracım mansell 186 yarış 31 galibiyet 482 puan. kimi kadar olmasada fena değil…galibiyet yüzdesi iyi puan yüzdesi kötü…

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "The Williams FW15C was the dominant car, with active suspension and traction control systems beyond anything available to the other teams"

    Ceviride Hata yapmis olabilirim fakat aktif süspansiyon ve çekis gücünün diger arabalarinin ötesinde oldugunu yaziyor fakat fia nin incelemesiyle ilgili bir bilgiye ulasamadim (:

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Ah Musab Bera kardeşim teknik terimlerle anlamadıysan boşver. Ben sana başka anlatayım.. Bir Nigel Mansell vardı. Görsen birşeye benzetmezsin sanki adam kamyonuyla yoldan gelmiş ek iş olarak yarışlara katılmış.. Ama ne yarışlar çıkarırdı. İyi ki şimdi yarışmıyor böyle adamlar, nal toplatırdı diğerlerine…

  4. Musab bera,yalnış hatırlıyor olabilirim ama,araç çift tabanlı olduğu için yasaklandı,tabi o dönemde f1 ile ilgili değildim bende belgeselde izledim.

  5. 93 teki aracı discoverynin bir belgeselinde izledim. burada bir yorumda m1chael a sordum. benim anlayamadığım bir sürü teknik terimle o aracı anlattı. vega nitro arkadaşta mutlaka bilir. nasıl bir araçtı acaba hemen yasaklanmış?

  6. williams 93 te bir araç yapmış. prost o araçla şampiyon olmuş. fia aracı bakmışki çok farklı hemen yasaklamış. eskiden eskişehir göztepe gibi takımlar üç büyüklere kök söktürürmüş. williamsta böyle mazisi muhteşem şu anı mütevazi orta karar bir takım. bana göre uyuyan bir dev.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir