2015 WTCC Slovakya – Citroen Şaşırtmadı

yazar:

kategori:

Yvan Muller, poleden başladığı Slovakya’daki ilk yarışta takım arkadaşlarıyla arayı açarak bu sezonki 4. zaferine ulaştı.

Ön bölümde 5. sıra ve arkasında start hariç neredeyse hiç atak olmayan yarışta Jose Maria Lopez, Muller’i 2 sn civarında uzaktan takip etmek zorunda kalırken Sebastian Loeb 3. olarak Citroen Total’e bir başka podyum kapatması yaşattılar.

Sıralamalardaki gibi yarışta da Rob Huff’un Lada’sı geride kalanların en hızlısı olarak 4. olurken Hugo Valente startta Nicky Catsburg’u geçerek 5. olmayı başardı.

Kötü sıralamaların ardından iyi startla Gabriele Tarquini 3 sıra yükselip 6. olurken Tom Chilton 7., 17. başlayan Tiago Monteiro 8., Tom Coronel 9. ve ilk WTCC yarışında Nestor Girolami 10. olarak puan alan isimler oldular.

Michelisz lastik ; Bennani, Van Lagen, Catsburg, Ma ve Demoustier mekanik sorunlarla yarışı bırakırken yerel ve misafir sürücü Mato Homola garaja gelmek zorunda kaldı ve 2 tur geriden 13. oldu.

2015 WTCC Slo R1

Loeb

Günün 2. yarışında kazanan bir başka Fransız şampiyon Sebastian Loeb oldu.

WRC’nin neredeyse tüm rekorlarını elinde bulunduran Citroen pilotu, 8. başladığı yarışta daha ilk turda 2. sıraya çıkıp kendisinden yavaş olan Tarquini’yi geçtikten sonra bir daha arkasına bakmayarak bu sezonki 2. zaferini kazandı.

İlk yarışta olduğu gibi 2. lik Jose Maria Lopez’in oldu. Muller ile savaşan Lopez, yarışın sonlarında Muller’in yerine rezı olmasıyla şampiyonadaki farkı 3 puan açtı. Yvan Muller, 3. olurken Citroen’ler Slovakya’da son yarışların aksine rakiplerine büyük fark attılar.

Citroen’lere geçilmemek için pek fazla şansı olamayan Gabriele Tarquini, Honda’nın kötü haftasonunu 4. lük ile kapatırken Hugo Valente 5., WTCC kariyerindeki en iyi sonucu olan Jaap Van Lagen 6. sırada finiş gördü. Hollandalı pilot yarışa polede başlamıştı fakat ilk tur 4 sıra kaybetti.

İlk yarış yolda kalan isimlerden Mehdi Bennani, Sebastian Loeb Racing’in Citroen’i ile 7. olurken Monteiro’nun temasıyla spin tehlikesi geçiren Norbert Michelisz 8., rakibini geçemeyen Tiago Monteiro 9., kötü haftasonunu puan alarak bitiren Tom Coronel 10. oldu.

İlk yarışta olduğu gibi Ma Quing Hua startta geç kalktı ve Nika Racing’in yeni sürücüsü Nestor Girolami kendisini zor kurtardı. İsveçli pilot geriye düştüğü mücadelede 11. olup puanı kaçırırken puan barajında giden Lada pilotları Rob Huff ve Nicky Catsburg mekanik arızalarla, Tom Chilton lastik patlamasıyla yolda kaldı. Ma’nın ilk yarışı gibi 2. yarışı da garajda bitti.

6 ayak, 12 yarış sonunda Lopez 239, Muller 209, Loeb 178, Monteiro 108, Tarquini 96 puanda yer alıyorlar.

WTCC’de sıradaki yarış 26-28 Haziran tarihleri arasındaki Paul Ricard olacak.

WTCC Slo R2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir