Raikkonen “Gerçekten Kötü Bir Hafta Sonuydu”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Avusturya’da ilk turda Fernando Alonso ile yaşadığı kaza için “tuhaf” yorumunu yaparken çok kötü bir hafta sonunu geride bıraktıklarını söyledi.

Dünkü sıralamalarda ilk seansta elenerek büyük şok yaşayan Raikkonen, bugünkü yarışta ilk turda uzun düzlüğün sonundaki virajdan çıkarken aracının kontrolünü kaybederek sola doğru dışarı taştı ve o esnada Alonso’yu da yanında götürerek korkutucu bir kaza geçirdi.

Yarışın ardından konuşan Raikkonen “Patinaj yaşadım ve araç birden sola doğru gitmeye başladı.”

“Biraz yüksek hızlı bir bölüm olması nedeniyle olağan dışı bir yerdi.”

“Sonuç böyle. Gerçekten kötü bir hafta sonu oldu ancak bazen böyle şeyler olabiliyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen “Gerçekten Kötü Bir Hafta Sonuydu”” için 26 yanıt

  1. bu da kazanın farklı açıdan zumlanmış hali ..

    https://www.youtube.com/watch?v=JZmCrApUIfc

  2. Başka araçların onboard görüntülerine bakılmalı. Ama Alonso’nun hatası olduğunu düşünmüyorum.

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    bana kalkıp iceman buz adam falan filan demeyin buyuk bi kaza atlatmışsın rakibin senin yanına gelmiş

    insanlık namına yanında durup aractan inene kadar sana refakat etmiş insan bi elini omzuna vurur saol

    gibisinden bi tepki veriir ama erifte tık yok bumu karakterli pilot !!!

    BEYLER O ZAMAN BÖYLE KARAKTERSİZ Bİ ALONSO HER ZAMAN BAŞIMIN TACI..

    1. dostum uzun bir video var bir arkadaş paylaşmış izle istersen alonso ilk elini uzattığında el sıkışıyorlar yorum yazmak için laf çarpmak için yada bir pilotu gömmek için yazmayın artık yaşınız bunları yapmayacak kadar büyüktür diye yazıyorum bunu haa dersen ki ben ergenim o zaman hodri meydan !

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        ben elini sıktğını gördüm kardeşim ama Alonso orda yokmus gibi tavırlarınıda gördüm yaş konusuna girmeyelim mahcup olusrun emin ol 😉

        1. alonso orda yokmuş gibi davransa elini sıkmaz adam olayın şokunda hala belli olmuyor mu ? üstelik kimi bu pilotlara gazetecilere nasıl davrandığını bilmiyormuyuz arrivabenenin ona sarıldığında odun gibi durduğunu hepimiz gördük … 🙂 alonsonun aracı 30 cm aşağıya inse boynu kırılacak kiminin belkide ölecek ! 🙁 yada alonsonun aracı ters gelse alonso kafasını bir yere çarpsa o hayatını kaybedecek ! 🙁 ama siz hala alonso yokmuş gibi davranıyor diyorsunuz alonsonun yaptığı da alkışlık hareket yanında bekledi tamam ama bu kazadan alonso da yaşadı grosjean üstünden uçtuğunda .. neyse ikiside yara bile almadılar Allahtan … yaş konusunda mahcup felan olmam dedem yaşında değilsin sonuçta .. yada öyle de olabilirsin fark etmez ama yorumlarınız artık hakkaten batalamaktan öte geçti … hele bir kaç kişi var ki …

          1. https://www.youtube.com/watch?v=4n3pUVIOYqI dakika 7.40 tan sonra izleyin elini sıkıp sıkmadığını görürsünüz adam insanlık edip beklemiş hiç değilse bir elini sık gözümde bu günden sonra 0’sın raikkonen

            1. 0.33 ten sonrasını izle el sıkışmışlar mı sıkışmamıl,şlar mı .. yarım izlediğin konudan kesin konuşma..

              https://www.youtube.com/watch?v=kQN3MavG3jU

  4. Bu kazaya karışan iki şampiyon pilot var.
    İkiside kendilerine göre gerilerden başlamış ve iyi bir starta kazanacakları sıralara ihtiyaçları var.
    Alonso çok iyi bir start aldı.Ancak Kimi de ondan aşağı kalmamıştı.sanırım bir kaç sıra kazanmıştı.
    Kaza olduğu an Alonso nun arkadan temas ettiğini sandım.ancak sonradan öyle olmadığı çıktı ortaya.
    Öyleyse ne oldu?
    Alonso nun araçta kamera yok.pilot kameradan kimi nin aracının alonsoyu orak gibi biçip üstüne aldığını görebildik.
    Kiminin onboard görüntülerinden de aracın aniden saga sola savrulup araç hakimiyetini kaybettiğini.
    Yalnız tuhaf olan sey şu:
    Her iki şampiyon pilotun aynı yorumu yapmış olması TUHAF!
    Tüm tafarflı tarafsız herkes içinde TUHAF bir kaza.Kimi nin kanadada benzer bir sorun yaşaması bana bir yerlerde yapılan bir eksiklik yada TUHAF bir şeyin olduğunu düşündürüyor.

    Eğer kimi nin aracında TUHAF bir şey yoksa bana göre Kimi sol arkayı çime yada pistin dışında asfalt olamayan bir yere kaptırdı ve toplayayım derken kontrolü kaybedip hem kendi hemde Alonso nun yarışını TUHAF bir şekilde bitirmiş oldu.Tipik bir yarış kazası.
    Ancak gerçek olan şu ki kimi harbiden yarış öncesi lastikleri ısıtma beceriksizi.Bu konuda hiç bir gayreti yok.Ayrıca eğer arkalardan kalkıyorsan herzaman böyle şeyler seni bulabilir.

    hata ister pilottan ister takımdan gelsin bir hata yapılıyorsa telafisi zor oluyor.bunu bugün Vettel in Massa ya geçilmesinde gördük.Kanada da Kimi Bottas mezsuda öyleydi.bir hata eşittir pozisyon kaybı.

    Kimi nin lastık ısıtma ve sıralamarda daha gayretli olmasını umud ediyorum artık.Ancak kimi bitmiş,bıraksın,emekli olsun,ferrariye yakışmıyor,haketmiyor vs.bilimum yorumlara katılmıyorum.ERENDOST un bu konudaki yorumlarına tamamen katılıyorum.bir şeyler ters gitmeye başladımı eşşek sudan gelene kadar dayak yersin.EEE eşekte sudan bir türlü dönmeyince bu yorumlar geliyor maalesef.Ancak hiç bir eşek sonsuza kadar su içmez.
    TUHAF bir kazaydı

    1. çime taşma veyaasfalt dışına taşma yok araç ideal çizgide yoluna oturmuş vaziytte hatta hızlanma bölümünü de düzgün geçiyor artık vitesler yükseldikten sonra birden bu olay oluyor kontra felan derken kaza geliyor …

      1. Evet çime yada pist dışı durum yok.ama harbiden tuhaf.araç birden bire içinde bir ruh varmış gibi birdenbire sola kırıyor.Alonso ve Kimi doğru söylüyorlar:TUHAF.

  5. Madem öyle, fanboy tarzı bi yorum yazalım bari;

    Kimi artık şu sıralamalarda arkadaki gereksiz backmarkerler arasında kalacağın sonuçlardan kurtul, ilk 4 dışına çıkma, yoksa böyle 2 tur sonra zaten gümleyecek gereksiz pilotlarla çarpışma tehlikesi hep olacaktır, ow yea…

  6. Kimi Maldonado’dan bayrağı aldı.Bravo Kimi,durmak yok yola devam.Bakalım gelecek yarışta bizi neler bekliyor.

  7. sezon sonu bıraksa da bırakmasa da eskisi gibi değil formula 1 heyecansız yarışlar izliyoruz üstüne birde saçma sapan kazalar saçma sapan yorumlar Ferrari takımı maalesef 1. pilotluk işinden vazgeçmedi bu sebeple güzel giden sezon son 1.2 yarışta mahvoldu kimi emekli olsa da artık bıraksak izlemeyi yapmacık geçişler yapmacık araçlar yapmacık pilotlar izlemek istemiyorum şahsen

  8. sayın visor bu araç hani iyi huylu ve tek yönlü geri bildirimlerle üretilmişti bu sene sözüm ona kimiye göre yanlışsam düzelt.madem araç sorunlu vettel estiriyor.

    diğer sürücü nerede kimi nerelerde..

    bence bu aracı kullanma zorluğu yaşıyor bunun adı emeklilik..

  9. ”En azından Alo fanlarının istediği oldu sonunda Alo bu seneki Ferrari’ye binebildi
    Şaka bir yana korkutucuydu. İyi olduklarına sevineceğinize hemen tartışmaya başlamışsınız. Daha tam ne olduğu bile açıklanmadı.”

    biz zeytin dalı uzattıkça sen ısırgan otu ile cevap veriyorsun sonrada benim pilotumu küçümsüyor hakir görüyor ve alay ediyorsunuz diyorsun yanlışmıyım uslubun çok kışkırtıcı ve tahrikkar..

    bu şekil devam edersen başkasından saygı yı bu oranda görürsün.

    1. Gene mi sen ? Şu cevap ver butonunu kullanmaya egon mu elvermiyor yoksa kullanmayı mı bilmiyorsun ?
      Sen bana ne zaman zeytin dalı uzattın ki asıl senin şu yorumlarımızı tırnak içine alıp sayfanın en üstüne yorum atman beni diğer insanların yorumlarından daha fazla sinir ediyor.
      Birisi çıkıp direkt “gerizekalı” yazıyor diğeri hemen yerin dibine sokmaya çalışıyor benim şakayla karışık sizin sürekli dile getirdiğiniz şeyi yazdım diye kışkırtıcı mı oldum. Nasıl görmek istersen artık.
      Siz şaka yapmıyorsunuz direk olarak aşağılıyorsunuz ben burada kimi aşağıladım?

  10. İnsanın hayatında birşey kötü gitmeye başladımı bazen böyle herşey üst üste geliyor.

    Herşeyden önemlisi Kimi çok tehlikeli bir kaza geçirdi yara almadan kurtulmasına çok çok sevindim, gerisi çok önemli değil, troll çığırığı.

    Bu kadar erken Kimi’nin üzerinde yaratılan baskı gereksizdi, kontrat baskısı, Ferrari baskısı, hata yapma baskısı, Kimi iyi durumda değil.Umarım bu sene döner şansı….

    1. helal sana kardeşim güzel yorum yapmışsın kimi ile vettel arasında sıralamalar hariç yarışda birbirlerinden üstün olduğunu düşünmüyorum 3 aşağı 5 yukarı yarıştaki performansları bence birbirlerine çok yakın 2 pilotu var ferrarinin sonuçlara bakamyın tur zamanlarına bakın yarışlardaki ve gerçekten kiminin üstünde gereksiz derecede aşırı bir baskı olduğunu düşünüyorum.

  11. En azından Alo fanlarının istediği oldu sonunda Alo bu seneki Ferrari’ye binebildi 😀
    Şaka bir yana korkutucuydu. İyi olduklarına sevineceğinize hemen tartışmaya başlamışsınız. Daha tam ne olduğu bile açıklanmadı.

  12. 2014 İngiltere’de ceza gelmediğine göre buna da gelmez sanırım

  13. bazenmi her yarış de bari

  14. Demek ki araçta sorun olmayınca araca b.k atmıyormuş dimi? Tüh..

    1. orda “tuhaf” demesi zaten hatasını kabul etmediğini gösteriyor. çıkıp “gazı fazla verdim kontraya düştüm sonra da düzeltemedim, araç savrulunca gazı bıraktım, gazı bırakınca ağırlık ön tarafa gitti bu sefer araç iyice koptu. benim hatam” demesi lazım, işi tuhaf garip vs deyip komploya götürmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir