Rosberg “Kolay Bir Galibiyet Oldu”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Avusturya’da takım arkadaşı Lewis Hamilton karşısında en kolay galibiyetlerinden birisini aldığını söyledi.

Yarışa 2. sıradan başlayan Rosberg, ilk virajı önde dönmesinin ardından bir daha geri bakmadı ve rahat bir şekilde yarışı kazandı.

Rosberg “Kolay bir galibiyet oldu ve Lewis’in arkadan baskı yapmadığını görmek güzeldi.”

“Ona karşı performans avantajım vardı bu yüzden önemli bir gündü.”

“Yarışın sonucundan mutluyum. Bu yeni yaklaşımım sayesinde oldu, bu yüzden iyi.”

“Harika bir aracım var ve her şey yolunda.” dedi.

Rosberg, sıralamalarda 2. olmasının ardından startta zorlayacağını söylemişti ve dediğini yaparak liderliğe yükseldi.

Rosberg “Kafamda bu konu vardı. Start gerçekten bu galibiyetin önemli bir parçasıydı.”

“En büyük fırsat oradaydı bu yüzden her şeyi denemek ve liderlik için çalışmak zorundaydım.”

“Bu daha çok debriyaj ayarlarını yapan mühendisime bağlıydı. Debriyajı geliştirmek için çalıştık.”

“Burada 3. virajı önde dönenin kazanma şansı yüksek olur çünkü burada aynı aracı geçmek çok zor.”

“Zaman zaman açtığım farkı görmekten ve yarışın ikinci yarısında çok mutlu oldum çünkü geçen seneden beri yarış performansına çalışmam gerekiyordu ve şimdi sonucunu görüyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg “Kolay Bir Galibiyet Oldu”” için 8 yanıt

  1. Furkan Özcan avatarı
    Furkan Özcan

    Arkadaş sıkıntılı mısınız ya siz? Hamilton kazansa herkes onun nasıl da mükemmel bir şekilde yarışı kontrol altında tuttuğunu, artık çok olgunlaştığını falan söyleyecek. Bu adam yapınca ya çok çalışıyor diyorsunuz, ya şansına kazandı diyorsunuz ya da Hamilton kötüydü diyorsunuz. Ben böyle çarpık bir anlayış görmedim ya, neden “Rosberg Hamilton’dan bu yarışta hızlıydı” diyemiyorsunuz anlamıyorum. Şu Hamilton’a zeki ama çalışmayan çocuk, Rosberg’e de inek muamelesi yapmaktan vazgeçin.

  2. Nico Hamilton’u baskı altına alabilirsen özgüvenini kırabilirsen, sana senden daha çok yardım ettiğini göreceksin dağılan performansıyla.Bunu sağlaman için sadece pol alman yetmez bu yarışta ki gibi baskı yemeden bitirebilmen gerek.Baskı yersen kendine daha çok güvenmesini sağlarsin.Bu da sana eksi olarak döner.Rakibin eksik yanı hızı değil baskı altına girdiğinde çabuk pes etmesi, bunu yapabilmen için indireceğin birkaç darbe yeterli olacaktır.Sende bunu yapabilecek kapasite var mi orası muamma göreceğiz.

    1. Yat kalk aynı duayı et, Hamilton dagildi dagilacak..
      Sen kendi adamına bak, yolda gidemiyor, yeni Maldonado olmuş….

      Durduk durmadık kafan dagildikça Hamilton duası yapma.. Bunaklaştın iyice

      1. Yolda gidemiyor diyorsunda sıralamada spini dayımmı attı?Aynı spini geçen senede atmıştı, brezilyada da yarış içinde atmıştı, buradan sizin kafayla varacağımız Hamilton’un biran önce emekli olması spin atıp duruyor hemde en iyi kullanması en kolay araçla?
        Sende yat kalk dua et araç ne olursa olsun bir şekilde kotarıyor, yoksa o kara bulutlar sizin üzeriniz de de dolaşmaya başlardı.

  3. Yani ham berbattı sen iyiydin ama çalışma azmini ve çabanı takdir etmek gerek. Şu kimi de siz yeni nesil gibi azim olsaydı ve çalışma hırsı herşey farklı olurdu. Başka pilot olsa birkaç gün sonra maranello ya gider 2 3 gün similatorde calisirdi. Bizimkinde yok böyle seyler. Alonso da aynı jenerasyondan ve eminim oda sevmiyordur ama adam gidip babalar gibi similator çalışması yapardı. Keza vettel hamilton rosberg similatör manyağı. Adamlar pistin en ince ayrıntısı kafalarına kaziyorlar. Yarış haftasonunda detaylarla uğraşıyorlar. Kimide herşeyi yarış a bırakıyor sağolsun.

  4. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    .

  5. zekeri sayin avatarı

    He ya sen nezamandir kolay kazanan bir pilotsun be.Wollf mu ne garabetse arasira sana hediye vermese havani bile atamayacan
    .

  6. Hamilton Rosberg ile aynı performansı tutturamadı. Daha hızlı olsa o 5 sn cezası Hamilton’u durdurmazdı. Ben onu geçer üstüne bi de 5sn fark atarım, diye düşünürdü. Adamın kafası böyle çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir