Alonso’nun Büyük Kazası McLaren’in Test Planlarını Değiştirmesine Neden Olabilir

yazar:

kategori:

McLaren takımı, Fernando Alonso’nun ilk turda geçirdiği büyük kazanın ardından Avusturya GP sonrası yapılacak testlerde değişiklik yapabilir.

McLaren’in en güncel parçaları Avusturya’da sadece Alonso’nun aracında vardı ve Kimi Raikkonen ile kaza sonucunda tüm araç hasar gördü.

Yarın başlayacak testlerin ilk gününde Fernando Alonso, ikinci gününde Stoffel Vandoorne olması planlanıyordu.

Güncel paketin büyük ölçüde hasar görmesi planlarda değişikliğe sebep olacak. McLaren fabrikasının çarşamba gününe kadar yeni burun, ön kanat ve arka kanadı hazırlayabileceği düşünülüyor.

Bu yüzden Alonso’nun testlere salı yerine çarşamba günü katılması bekleniyor. Bu konuda son karar bugün verilecek.

 


Yorumlar

“Alonso’nun Büyük Kazası McLaren’in Test Planlarını Değiştirmesine Neden Olabilir” için 10 yanıt

  1. yaktın bizi rai alacagın olsun … demekki rai ilk 5 içinde olsaydı öndekilerden artık kimi götürürdü maldonado gibi belkide vetteli belkide ros olurdu

    1. Allah Allah! Bakın bakalım Raikkonen son senelerde kaç kişinin yarışını mahvetmiş? Aksine hep başka pilotların kurbanı olmuştur. Sallayında biraz ufak sallayın be birader!

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yazık olmuş gerçekten. Hatası yok kazada ve malesef bizim pilotumuzun faturasını ödüyor. Ancak f1de malesef böyle şeyler olabiliyor. Umarım böyle durumlar her iki taraf için de bir daha gerçekleşmez

  3. Bahtsız bedevi Mc laren,söylenecek bir şey yok.

  4. alonso’nun bu tip amatör pilotlardan çektiği nedir ya süremiyorsan bırak f1’i arkadaş sırf diğer pilotlardan farklı söylemler içinde bulunduğu için f1 de gündem de kalan pilot. olan mclaren’in güncelllemelerine oldu bu yarışa alonso güncellemeleri test etmek için çıkmıştı, sizin söyleminizce bir gaz ayarını kontrol edemeyen pilot yüzünden bütün planlar alt üst oldu.

    1. Bak sen! Youtube da Alonso crash diye bi arat bakalım neler çıkacak. Bulamazsan söyle ben sana atarım..

  5. F1 i bildiğini söyleyen pek çok insan Alonso nun Raikonen e çarptığına dair (ilk etapta ) bilgi geçip Alonso ya saydırıp durdular. Bu ani tepkiyi gösterenler Alonso nun ne kadar dengeli ve araca hakim olduğunu bilmeyen yada göz ardı eden insanlardı.Kanımca; Alonsoyu arkasında ve kendisini geçecek durumda görünce ısınmamış lastiklere sahip aracının gazına abanmasıyla işler yolundan çıktı. Mercedes e yetişme arzusuyla bir miktar az yere basma tercih edilmiş olabilir ki soğuk lastikle birlikte bu durum hata olarak ön plana çıkmıştır.

    Bu kazada olan McLaren e olmuşdur.Şu güncellemelerle birlikte yeni güç ünitesinin dengesini orantılamak istemeleri gecikmişdir. Bir şeyleri başaracaklarsa bile minimum iki yarış etkilenmişlerdir.

    1. Tamam yarış boşa gitmiş olabilir ancak boşuna kendinizi kandırmayın. Madem test yapacaksınız adam gibi antremanda fazla tur atıp veri toplayın . Mercedesten Rosberg ikinci antremanda 50 tur atmış.Honda motoruyla ve bu seneki sıkıntılarıyla alonsonun çok fazla tur atıp veri toplaması da pek mümkün olmayabilirdi. Zira Buton vites kutusu arızasıyla hemen yarışın başında yarış dışı kaldı.

  6. Kimi ye yüklü bir hasar çeki gondersinler. Kimi ve Mclaren için berbat bir haftasonu oldu.

  7. McLaren yarışı test seansı olarak kullanacaktı. Onu bile yapamadılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir