Horner: “Renault ve Honda’nın Yakalamasına İzin Verilsin”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Honda ve Renault’nun diğer üreticileri yakalamasına izin verilmezse bunun F1 için kötü olacağını düşünüyor.

Bu sene Ferrari lider Mercedes’e yaklaşmayı başarırken Renault ve Honda diğerlerinin açık bir şekilde gerisinde kaldı.

Horner “Bu duruma kesinlikle bakmalıyız. Beni yanlış anlamayın. Ben sürekli olarak Mercedes’i şikayet ediyormuşum ya da homurdanıyormuşum gibi algılanıyorum ancak onlar süper iş başardılar.”

“Kuralları yorumladılar ve herkesten iyi iş başardılar.”

“Sorun şu ki diğer üreticilerin tamamen hesap dışında olduğu bir konuma geldik.”

“Honda ve Renault’nun diğer motorlara yakın olması lazım ki diğer takımlar da mücadele edebilsin.”

“Formula 1’in Honda ve Renault’nun içerisinde bulunduğu durumu kaldırabileceğini düşünmüyorum.”

“Honda’nın yeni başkanı buradaydı ve onun için harika bir gösteri olmadı.”

“Renault için de biz bu kadar ceza alırken spora daha fazla adanmaları için neden kalmıyor. Motor sorunları nedeniyle toplum önünde utanç oluyor.” dedi.

Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Danil Kvyat Avusturya’da 5. motorlarına geçmeleri nedeniyle 10’ar sıra ceza alırken McLaren sürücüleri toplamda 25’şer sıra ceza almıştı. Gridde son 2 sırayı Red Bull ve McLaren sürücüleri doldurdular.

 

 


Yorumlar

“Horner: “Renault ve Honda’nın Yakalamasına İzin Verilsin”” için 10 yanıt

  1. Mercedes F1den çekilmekle tehdit edince her şeyden önceden haberdar edildi,sonuç ortada.Bay E itiraf etti,şimdi diğer tüm motorlara gelişim izni verilip bu haksızlık ortadan kaldırılmalı.

  2. Eskiden bu yapılmıştı, şimdi de yaparlar. 2010’da Renault tasarım izni alamasaydı Red Bull o şampiyonlukların en az ikisini göremezdi.

  3. Ferrari nin sürekli kazandığı dönemlerde artık hiç zevk vermiyordu f1 çözümü lastik hamurlarında bulmuşlardı güzelde olmuştu bu sene değil de önümüzdeki sene de aynı hikaye olursa gerekli önlemi alırlar almazlarsa f1 tarih olmaya aday

  4. Oldu gp2 ye dönsün muabbet , yüzsüz adam 4 sene hileli arabayla şampiyon oldunuz bari sen sus

  5. Tabi Vettel’ li yıllarda diğer takımlardan böyle bir tepki gelse ne derdi acaba Mr.Horner.
    Anlamakta zorlanıyorum, Ferrari 7-8 sene, Red Bull 3-4 sene bu şekilde domine etti, hiç Mercedes’ i böyle salya sümük ağlarken gördünüz mü ?
    Ferrari ve Red Bull yine kirli oyunlara başlayacaklar korkuyorum.

  6. Ağlama sen dayanamaz FIA sana Horner, hemen kuralları esnetirler senin için…

    F1 seyretmek yerine tamamen takım tutmayı seven yorumcuların burada ağırlıklı olması sebebiyle Ferrari domine ediyor olsaydı, bugün burada bu sitede kuralları eleştiren yorumcu çıkmazdı..Bknz..Alonso ve Vettel Ferrari’ye gelmeden önce adamlara denilmeyen, takılmayan lakap kalmamıştı ikiside sırayla Ferrari’de yarışmaya başlayınca herşey süt liman oldu burada…O yüzden F1 seven insanların sadece Ferrari sevenlerden fazla olması dileğiyle bu sitede…

  7. Motor kısıtlaması nedir yahu,teknolojinin zirvesi olduğunu iddaa eden bir sporda teknolojiyi ve ar-ge yi kısıtlamak kendiyle çelişmektir. Herşeyi kısıtlarsın ama F1 de motor ve sesi kısıtlarsan Formula 1 i öldürmüş olursun. Şu anda da F1 musalla taşında,FIA ve Mercedes gömecekler meftayı.

  8. Protesto et 2 aracını da yarışlardan çek bak nasıl paşa paşa kuralları esnetecekler

  9. Doğru söylemiş. Kuralları Mercedes’e göre koyan FIA’nın, bu kıyağı da yapması lazım.

  10. Evet madem motor kurallarını koyarken Mercedes’le yakınlaştılar diğer motor üreticilerine de yardım edilsin. Daha fazla hak sağlansın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir