Horner “Formula 1 Kurallarını Ross Brawn Yazsın!”

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, takımların başını çektiği Strateji Grubu’nun Formula 1 kurallarını belirlemede yetersiz kaldığını bu yüzden Ross Brawn gibi bağımsız bir ismin bu işi yapması gerektiğini söyledi.

Horner, Formula 1’in gidiş yönünün endişe verici olması nedeniyle Strateji Grubu’nun kaldırılmasını istedi.

Strateji Grubu’nda Red Bull, Ferrari, McLAren, Mercedes ve Williams sabit bir şekilde yer alıyorlar. Force India ise geçen seneki pozisyonu sayesinde 6. takım olarak yer alıyor. Takımlar dışında FIA ve ticari hak sahipleri de söz konusu.

Horner, takımların kuralların belirlenişi esnasında söz sahibi olmaması gerektiğini söyledi.

Horner “Şu anda Strateji Grubu çok yersiz ve ben ticari hak sahipleriyle yönetim kurulunun bir araya gelerek Formula 1’de istedikleri kuralları belirlemesi ve ürünün ne olduğunu söylemesi gerektiğini söylüyorum. Kuralların neler olduğunu söyleyip başvuru formunu göstermeliler.”

“Belki de şu anda Formula 1’de olmayan, Ross Brawn gibi bu işten anlayan,  aracın nasıl olması gerektiğini bilen bağımsız birisi olmalı.” dedi.

Force India’dan Bob Fernley “Bu tür düşünceye cesaret sağlanmalı. Bu şekilde etkileşimler olmalı ancak bunu yapması için FIA var. Onlar sorumluluk almalılar.” dedi.

Sauber’den Monisha Kaltenborn “Bağımsız takımlar bunu çok uzun zamandır söylüyor.”

“Baskın takım her zaman pozisyonunu daha da güçlendirmeye çalışır. Red Bull bugün şikayet etse de onlar da bu sorunun bir parçası ve kuralların belirlenmesi sürecinde onlar da sorumluluk almak istediler.”

“Bu yüzden şimdi çıkıp kurallar kendilerine uymadığı için başkasını istemeleri kolay değil.”

“Onlar sporu 4 sene boyunca domine ettiler. Bağımsız takım olarak biz her zaman sporu domine eden takımların kurallarda etkili olmaması gerektiğini söyledik. Bizim için durum hala aynı. Daha önce sporu domine ettiyseniz şu anda domine eden takımın daha büyük pencereden bakmıyorsa değişiklik istemeyeceğini anlarsınız.” dedi.

2016 kuralları kilitlenmiş durumda olduğu içi Horner, 2017 için yapılacak değişikliklerin çok iyi düşünülerek yapılması gerektiğini söyledi.

Horner “Kuralların doğru belirlenmesi önemli. Herkes daha iyi bir gösteri ve daha iyi bir ürün oluşturmamızı gerektiğini anlaması lazım.”

“Bunu başarmak için herkesin bir şeyleri vermesi lazım. Kendi zayıf ve güçlü yönlerimizi çok fazla düşünemeyiz. Uzun vadede daha güçlü bir paket oluşturmak için tüm taraflar bir şeyler vermeli.” dedi.

 


Yorumlar

“Horner “Formula 1 Kurallarını Ross Brawn Yazsın!”” için 11 yanıt

  1. Neden sonunda ünlem işareti var. Bağırarak mı söylemiş bunu 🙂

  2. Monisha abla zıplatmış RBR’yi.

  3. Monisha Kaltenborn oturtmuş lafı. Fenerbahçeye tüm liği nerde oynayalım dersen kadıköy diyecek tabi. Beşiktaşa sorsan inönü. Ros brawn a yazdırırlarsa ne olur. Önce kuralları yazar sonra brawn gpyi tekrar kurar. Butonda koşa koşa gelir.

  4. kesinlikle katılıyorum bu fikire yoksa patronların bi araya gelipte anlaşacağıda yok anlaşsalarda dahada batırmaktan başka bi işe yaramadılar bugün kim güçlüyse o kendi çıkarını korumaya bakıyor geçmişte Redbull aynını yaptı bugün Mercedes aynı şeyi yapıyor yani benim görüşüm şöyle; patronlar Formula 1 in çıkarlarını düşünmek yerine tamamen kendi takımının çıkarlarını düşünüyor mesela Mercedes sürekli rekabet istediğini, tek takımın yarışları domine etmesinin spor için iyi olmadığından dem vuruyor ama bunu değiştirmek için hiçbir çabası yok çünkü mevcut şartlar en çok ona fayda sağlıyor ve değiştirmek isteyene de engel oluyor maliyetten bahsediliyor sürekli zaten şu zamana dek dayanıklılığı geliştirmek için çok yüksek harcamalar yapıldı ve benim bildiğim şu an ki motorlar v8 lerden daha maliyetli…

    dahada önemlisi bu kural değişikliği işleri sadece patronlara bırakılmamalı en başta bu sporun içindeki insanların fikirleri önemli mesela aracı yapan,tasarlayan mühendislerin yada onları süren pilotların resmi siteden bi anket yapıp taraftarların ne yönde değişiklik isteğini sormak ne kadar zor olabilir hepsini geçtim işin en tepesindeki Bay E seyircilerin fikirlerini önemsemediğine dair açıklamaları var ee o zaman bu sporu kim için yapıcaksınız son yıllarda spora zorla getirilen kurallara, değişikliklere bakıyorum gerçekten F1 için iyi oldu diyebileceğim değişiklik tek tük var umarım işler bi şekilde değişir de daha çok zevk alacağımız bi Formula 1 izleriz…

  5. Monisha apla Red Bull’a öyle bir kapak yerleştirmiş ki, sulukule’dekiler bile daha iyisini yapamaz. 😀

  6. Resme bittim 😀

    1. Brawn: Ne diyo la bu???

      1. Gırtlaga oturtmuş lafı. Fenerbahçeye tüm liği nerde oynayalım dersen kadıköy diyecek tabi. Beşiktaşa sorsan inönü. Ros brawn a yazdırırlarsa ne olur. Önce kuralları yazar sonra brawn gpyi tekrar kurar. Butonda koşa koşa gelir.

  7. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Tam olarak okumadım ama genel olarak doğru buluyorum. Strateji grubu kaldırısın, Ross Brawn gibi bu işten ciddi anlayan ve tarafsızlığına inanılabilecek birini göreve getirsin Fia ve Bay E. En azından dışarıdan lobi yapılarak bir etki zor. Çünkü bağımsız biri,bir takım için çalışmıyor. Kurum desen değil neyle tehdit edeceksin… Ayrıca işin ehli.Bütün bu nedenlerden Ross Brawn bu işe gelirse ki bir ara dedikodular vardı Fia da yüksek kademe göreve için çok güzel olur. Sportif ve teknik kurallar tek bir merciden belirlenir ve kimseye servis edilmez. Kimse de değişmesi için zorlayamaz.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Horner neweyi de alıp şu ferrariye gelsen keşke.Gerçi ileri de muhtemelen horner ferrariye gelicek 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Horner neden Ferrariye gelecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir