Wolff: Sürekli Tek Takımın Kazanması İyi Değil

yazar:

kategori:

Gümüş Oklar’ın takım patronu Toto Wolff Mercedes’in devam eden baskınlığının şov için iyi olmadığını kabul ediyor.

Mercedes Red Bull Ring’de de rakipsizdi ve küresel izleyiciler bir diğer sıkıcı yarış olduğunu dile getirdiler.

Renault motoruyla sıkıntılar yaşayan Red Bull, padok dergisi ‘The Red Bulletin”de Lewis Hamilton’ın 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 şampiyonluklarını kazanacağını yazdı.

Dergide kullanılan başlık: “Çok Özel: Formula 1’in Geleceği” idi. Red Bull yeni motor tedarikçisi olarak Ferrari ile görüştüklerini açıkça reddetti.

Toto-Wolff-750x501Ferrari başkanı Sergio Marchionne, “Bence tekrar doğru yolu bulabilirler, ve onları oraya getirmede biz de yardım edebiliriz, bundan mutluluk duyarız.” demişti.

Ancak Renault ile birlikte tartışmalı güç ünitelerinde sorun yaşayan bir üretici de Honda.

2015’in ortasına yaklaşıyoruz ve McLaren ile olan birliktelik hala felaket olarak görünüyor. Avusturya’ya gelen Japon üreticinin yeni başkanı Takahiro Hachigo’ya adanmışlık hakkında çok fazla soru sorulmaya başlandı.

Honda’dan bir diğer isim olan Yasuhisa Arai Hachigo’ya yöneltilen sorulara cevap verdi ve Honda’nın kalacağını açıkladı.

“Başkan ve üyeler kazanmamız için zamana ihtiyacımız olduğuna inanıyorlar ve bunun uzun vadeli bir hedef olduğunda hemfikirler.”

 

08F1GPAustriaHZ50451-750x500Şu ana kadar sadece Mercedes ve Ferrari işleri doğru yürütebiliyor gibi görünüyor, ancak gümüş renkli takım kolayca önde kalabiliyor.

Padok değişiklik olması gerektiği söylentileriyle dolu ve bilet sisteminin bir kenara bırakılarak Honda ve Renault’nun rakiplerini yakalamalarının sağlanması gerektiği düşünülüyor.

Wolff de artık Mercedes’in önde olmasının şov için iyi olmadığını düşünmeye başladı.

“Seyir açısından sürekli olarak bir takımın kazanması kesinlikle zarar verici.”

“2000’lerin başında Ferrari’nin altı yılında bunu gördük. Red Bull’un peşpeşe dört yıl yaptıklarını gördük. Bu da bizim ikinci yılımız. Bu şov için iyi değil, bu açık.”

Mercedes patronu Red Bull’un çekilme tehditlerini de göz ardı edemeyeceklerini söyledi.

“Formula 1’deki büyük resmi görmeniz gerekiyor. Kazananın biz olduğumuzu ve başka hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğimizi söyleyemeyiz.”

“Bir takımın sürekli kazanması iyi midir? Hayır, muhtemelen hayır. Hepimiz bir araya gelmeli ve durumu nasıl geliştirmek istediğimize karar vermeliyiz.”

Nico-Rosberg-F1-Grand-Prix-Austria-ecOjHpWlxZ3x1-750x500


Yorumlar

“Wolff: Sürekli Tek Takımın Kazanması İyi Değil” için 5 yanıt

  1. kısaca 2000’lerin başında ferrari , 2010’ların başında da red bul domine etti bizde domine edelim diyo ama kardeş schumacher ve vettel’in zamanında şimdiki gibi çok rahat 1. olamıyolardı tehdit yiyolardı hatta vettel’in üst üste 4 şampiyonluğun 2’si son yarışa kaldı !!!

  2. f1 de pranga olmayı bıraksanız şov tekrar dönecektir ama şunu da söylemeden edemiyecem
    sizin gibi kıvıran bir takım daha görmedim önce lauda şimdi toto f1 sizin gibi virüs görmedi be
    ne redbull nede ferrari böyle davrandı domine ettikleri yıllarda

  3. Dalga mı geçiyor bu adam,daha önceki demeçleriyle şimdi söyledikleri siyah ile beyaz gibi.Onlarda gördü F1in sonunun geldiğini.

  4. Furkan Özcan avatarı
    Furkan Özcan

    Bahsedilen dergi de bu, Rosberg’in tepkisi de şahane 😀 https://pbs.twimg.com/media/CIGmCl_W8AAGFqh.jpg

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Hahahaha 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir