Lotus "Malezyalı Sürücü Zorunluluk Değil"

yazar:

kategori:

Fernandes, Formula 1’e hazır pilotları olduğu anda ona bu fırsatı vereceklerini söylüyor.

Malezyalı sürücü bu sene Formula Renault 3.5 şampiyonasında 2. olmasının ardından Lotus ile olacak ancak önümüzdeki sene Fauzy’nin yedek pilot olması bekleniyor.

Fernandes “Şu anda bu (Malezyalı sürücü) konu önemli değil çünkü bu bir senelik bir proje değil. Önemli olan Malezya takımı, Malezya sürücüsü değil.”

“Gerçek şu ki insanlar takımları desteklerler. Eğer Ferrari’ye bakarsanız onlar İtalyan takım ve Finlandiyalı Kimi Raikkonen ya da İSpanyol Fernando Alonso da olsa her İtalyan onları destekler.  Ferrari uzun zamandan beri İtalyan sürücü ile şampiyon olmadı ancak yine de onlar İtalyan takımı.” dedi.

Fernandes, 2001 ve 2002 yıllarında F1 için gerekli deneyime sahip olmayan Malezyalı Alex Yoong’da yapılan hatayı Fauzy’de yapmayacaklarını söylemişti. Yoong, F1’de pek iyi işler çıkaramamış ve çok fazla eleştiriye maruz kalmıştı.

Fernandes “O bir anda derin bir yere atıldı ve biz bu hatayı yapmayacağız. Ancak 1.5 sn içerisinde yer alan grid olduğunda pilotlar çok rekabetçi oluyorlar. Sırf Malezyalı pilot yarışsın diye Fauzy’yi piste atmayacağız.” dedi.

Takımın teknik patronu Mike Gascoyne da yağtığı açıklamalarda 2010 için 2 deneyimli pilot istediklerini söylemişti.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Bu deneyimli 2 sürücüden biri Trulli olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir