Williams, Bottas – Ferrari İddiaları Karşısında Sessiz

yazar:

kategori:

Williams takımı, Ferrari’nin 2016’da Valtteri Bottas’ı takıma katmak için kendilerine 4 milyon euro teklif ettiği iddialarına cevap vermedi.

Önceki günlerde Bild gazetesi, Ferrari’nin Williams’a Bottas için 4 milyon euro teklif ettiğini iddia etmişti. Gazetenin haberine göre Williams’ın Bottas’ı gelecek sene yarıştırma için opsiyonu var bu yüzden Ferrari anlaşmasından önce ayrılması için bu teklifi yaptı.

Brezilya’nın Globo gazetesi bu iddia üzerine Williams takımıyla irtibata geçti. Takım, basında anlaşmalarla ilgili çıkan iddialar üzerine asla cevap vermediklerini söyledi.

Turun Sanomat’a konuşan Bottas ise “F1’de her zaman bir çok söylenti olur. Benim için değişen bir şey yok. Bu sezona odaklanıyorum. Benim ve takımım için en iyisi bu.”

“Neler olacağını daha sonra öğreneceğiz.” dedi.

Raikkonen’in takımda tutulmayacağına dair söylentiler artarken takımın test pilotu Esteban Gutierrez bile Raikkonen’in yerine geçmek istediğini söyledi.

Gutierrez “Bu harika olurdu. Diyebileceğim tek şey bu.” dedi.

Bottas’ın menajeri olan Mika Hakkinen “İşler sizin için yolunda gitmediğinde durum daha da kötüleşir.”

“Benzer durumları Formula 1 kariyerimde yaşadım.” dedi.

La Gazetta Dello Sport’tan Pino Allievi ise Raikkonen’in takımda kalma şansının olduğunu söyledi.

Allievi “Takım sonuçların gelmesi konusunda ısrarcı. Ferrari iki senedir sadık davrandı ve Kimi’ye yardımcı olmaya çalıştı ancak durum hala geçen sene Fernando Alonso’nun olduğu dönemle aynı.”

“Kesin olan bir şey var ki Avusturya’daki gibi sonuçlarla Kimi’nin gelecek sene Ferrari’de kalması imkansız. Ancak takım şu anda bekliyor.”

“Şu anda tek önceki araç ve Mercedes’i mümkün olan en kısa sürede yakalama.”

“Kimi bildiğimiz yeteneklerine geri dönerse Vettel’in yanında kalır. Ancak hepimizin bildiği üzere Ferrari her iki pilotundan sonuç ister.” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir