Dennis: "Daha Bağımsız, Daha Güçlü Olacağız"

yazar:

kategori:

Pazartesi günü yaptığı açıklamada Mercedes-Benz, çalışmalarını BrawnGP’ye yoğunlaştıracağını ve McLaren ile olan özel ilişkisini de sonlandıracağını belirtti.

Bu planların, McLaren’in artık Mercedes’ten eskisi gibi ekonomik destek alamayacak olması anlamına gelmesine rağmen Dennis, kendi otomobil şirketi McLaren Otomotiv’i yürütmede özgür olmanın faydalarının, F1 çalışmalarına yardım edeceğine inanıyor.

Dennis’in bu idafeleri, McLaren ile Mercedes’in motor tedariği konusunda en azından 2015 sonuna kadar birlikte olacağının açıklanmasının ardından geldi. 2015 sonrası için ise şirketler opsiyona sahip.

McLaren ayrıca gümüş ve kırmızı renklerine devam edecek.

Ron Dennis: “Bu bir kazan-kazan durumudur; hem McLaren hem de Daimler için.”

“Sıkça şuna inandığımı belirttim: 21. yüzyıl Formula 1’inde hayatta kalmak ve kuvvetlenmek için bir takım saf bir takımdan fazlası haline gelmeli”

“Rekabet etmek ve yarışları, şampiyonlukları kazanmak için gerekli olan gelir akışını sürdürmek ve geliştirmek amacıyla Formula 1 takımları olan şirketler, ticari aktivitelerinin kapsamını genişletmelidir.”

“Bununla beraber iş ortaklarımızın tamamı şüphesiz bizim Formula 1 programımızda hayati öneme sahip olacak. O nedenle ve ürettikleri çok rekabetçi motorları ile Mercedes-Benz, 2015’e kadar, belki de ondan sonra da, sadece motor tedarikçimiz olarak değil iş ortaklarımızdan biri olarak devam edecekler.”

McLaren, Mercedes-Benz’in şirketteki %40 hissesini geri almayı planlıyor, böylelikle de daha daha özgür bir yapıya kavuşmayı amaçlıyor.

Dennis: “Çok daha güçlü teknolojik ve ekonomik güç olmaya niyetlendiğimiz önümüzdeki bir kaç sene, McLaren için çok ilgi çekici olacak. Sağlam iş olması ve tarihi sportif nedenlerinden Formula 1, her zaman ana aktivite olacak. Açık olmak gerekirse Formula 1 çalışmalarımız, geleneksel olarak harika finansal güvenceye sahip oldu. Bu da, iş ortaklarımızla olan anlaşmalarımızın uzun önürlü olmasının sonucudur: bir çoğu 15 seneyi geçmiştir. Aynı zamanda iki ortağımız, 25 senedir bizimle”

“Tasarım olarak riskten kaçınıyoruz. Geçen iki sene boyunca yüksek performanslı spor aracı pazarına girişin zorluğunu ayrıntılı olarak analiz ettik. 2011 senesinde pazara sunulacak olan MP4-12C’de, 1994’ün McLaren F1’in simge olan genlerinin mirası var”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    RONN a inanmasak zaten McLaren sevgisi icimizde olmazdi sonuna kadar Ron amca sizinleyiz

  2. Tolga Soydan avatarı

    hadi RON Kimiyi getir takıma 🙂

  3. Mclaren`in renkleri Siyah-Gumus-Kirmizi olarak devam edecek simdilik.

  4. Bu belirsizlik sıkıcı olmaya başladı artık bir an önce açıklansa pilot kadroları da önümüze baksak =)

  5. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    2 tane sarı, kırmızı ve gri'nin çekişmesi zevkli olacak (Sarılar Renault ve McLaren)

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Daha Bağımsız, Daha Güçlü Olacağız" Sözüne İnaniyorum Çünkü Tablo'ya Bakinca
    1984 Marlboro McLaren International Şampiyon
    1985 Marlboro McLaren International
    Şampiyon
    86*87 Yıllarinda İkinci Ve 88*92 Ye Kadar 4 Sene Tekrar Üst Üste Sampiyon Oldu..O zamanlar Honda Motoru Vardi Tabi..Mercedes Moturuna Gecince Takim Baya Bir Bocaladi…95*97 yılları arasinda..
    Umarım Yanilmam Ve Eski Günlere Tekrar Döneriz..Mercedes'den HicbirZaman Sikayetci Olmadim Yanlis Anlasilmasin Mercedes'i Destekleyen arkadaslara Her Zaman Basarilar Ve Bizi Destekleri İcin Tesekkür Ederim :=)

  7. 1 numaralı kırmızı beyaz araçta jenson olsun, 2 numaları kırmızı beyaz araçta sarı kasklı pilotumuz kalsın, yine eskisi gibi sonuçlansın

  8. bir tarafta kuvvetli bir araca sahip takım ile geniş bütçeli mercedes'in güçlerini birleştirmesi. diğer tarafta motor desteği hariç özel ilişkilerini bitirmiş, maddi olarak kayba uğrayacak olan ve önümüzdeki yıllarda hissesini geri almak için para harcamak zorunda olan bir takım.

    bana kalırsa, bu ayrılıktan zararlı çıkan taraf mclaren'dir.

  9. kaan kaanhan avatarı

    kesin olmamakla birlikte Lewis-Jenson olcak gibi, bu yönde çok haber var. beklemekten başka çare yok.

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ron lütfen Kimi Raikkonen Mclaren'da müjdesini ver artık
    Button'da Mercedesle devam etsin hem Mercedes ilk senesinde 1 numaralı araçla yarışır bunu göz önünde bulurdurmalı
    Ron Dennis lütfen Kimi'mizi bırakma bizi onun o yakışıklılığından muhteşem sürüşlerinden mahrum etme lütfeeeen…

  11. Ben bu ayriliktan Mercedes`in degil de Mclaren`in daha karli cikacagindan eminim, Ureticilerin tek basina basariya ulasamadiklari kanitlandi.. Buna karsin Mclaren Ferrari`yi model almaya basladi, onlar gibi safkan spor arac uretip satacaklar ve ilerde safkan F1 takimi olacaklar. Ron Dennis bunu basaracaktir..

  12. Yavuz Balcı avatarı

    silver arrow kardeş o haberi ben vereyim sana (((: kimi McLarende.valla bilmiyorum hep dedim ferrariye gittiğinde bile geri dönecek dedim.Allah gönlüme göre verir inş. Ron amca ya bundan sonra Ron baba diyorum.bana bugünleride gösterdi sağolsun.

  13. Aklıma bir an Need for Speed: Hot Pursuit 2 geldi, turuncu McLaren F1 LM'leri görünce.

  14. mert merter avatarı

    SON ZAMANLARDAKi ENGÜZEL HABERLER devam ediyor sükür allahima mercedesle ortaklik bitdi yakinda motor isinide haleder Ron amca.

  15. mclarenin gerçek renkleri turuncudur.
    fakat sponsorlardan dolayı dönem dönem araç farklı renklere bürünmüştür.
    geçmişte kırmızı-beyaz, siyah-gri, gümüş grisi gibi renklerle yarıştılar.
    normalde mclaren yol araçlarına baktığınızda ana rengi turuncu olarak görürsünüz, tıpkı ferrarinin kendi kırmızısının olması gibi.

    zaten test araçlarında turuncu rengi kullanırlar, araç üzerinde hiçbir sponsor rengi yoktur

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aslında mclaren'in renkleri hiçbir zaman kırmızı olmadı. senna zamanındaki marlboro sponsoru olduğu renkleride turuncuydu. kırmızıya yakın bir turuncu renkti. ron dennis ''daha bağımsız, daha güçlü olacağız'' dediğine göre. kendi motorunuda kendi yapacak. süperspor yol aracı MP4-12C'de yaptıkları gibi. Cosworth ile de anlaşabilirler belki.

  17. Silver Arrow avatarı

    içim çok buruk be ron! ''diğer pilotumuz kimi raikkonen'' deyin de tesellilerin en güzeli olsun! 🙂

  18. Silver Arrow avatarı

    içim çok buruk be ron! ''diğer pilotumuz kimi raikkonen'' deyin de tesellilerin en güzeli olsun! 🙂

  19. veya çok pis kıvırdım az önce:) ehehhehe

  20. renklerimiz derken, türkiyenin rengi işte kırmızı-beyaz, yoksa tabiki biliyoruz mclarenin renginin turuncu olduğunu:P

  21. 1974 yılından 1998 yılına kadar McLaren Marlboro ana sponsorluğunda ve turuncu-beyaz renklerle yarışmıştır. Abdullah Çelik, bu yüzden haklıdır.

    McLaren'in gerçek rengini görmek isteyenler 1967-1974 yılları araçlarının rengine bakabilirler. 1966'da McLaren yeşil beyaz renk kullanmış.

    Ek olarak 1998 yılına girerken MP4-13 aracında testler için kullanılan renk turuncumsu sarı (aslında McLaren'in turuncusu) kullanışmış. Yine 2006 yılı aracı olan McLaren MP4-21’de de bildiğimiz üzere turuncu renk var testler esnasında.

    2006 yılı turuncusu

    http://www.grandprix.com/jpeg/misc/mp421-lg.jpg

    1998 yılı turuncu sarısı

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Mclaren_MP4_13_Test_livery.jpg

    Asıl McLaren turuncusu

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:McLarenBruce19690801.jpg

  22. kanımca da ron dennis rai yi takıma kazandırır.

  23. kiminin mc laren den başka takıma gideceğini hiç sanmıyorum ron alırsa alır almazsa f1 i bırakır aha buraya yazdım

  24. luris kırmızı beyaz sizin renkleriniz değilki 🙂 o malboronun renkleriydi zamanında. turuncu sizin renk 🙂

  25. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    aslında lewisn yanına kimi daha ii cünkü lewis buttonu cok rahat yer :))) kimi lewisi durdurur ama kiminin mclarene gitmesi gercekleşcekmi??????

  26. ve umarım kırmızı-beyaz renklerimize en kısa sürede döneriz:) burda pilot maaşlarının yarısını mercedes'in ödediği fln konuşulmuş ancak mercedes zaten anlaşmayı fesh ettiği için bikaç yüz milyon euro para ödeyecek mclarene, yani biz o parayla rai gibin 30 pilot daha alırız.. hisseleri de mclarene devrediyolarmış, acaba ron dennis'in üzerine mi olacak yoksa, halihazırda yüzde 15 hissesi var, eğer mercedes'inkileri de bir şekilde alırsa çoğunluk hissesinin sahibi olacak, ve ve ve son olarak, biz şimdi mclaren f1 mi olduk resmen? yoksa mclaren-mercedes olarak mı devam edicez isim olarak..

  27. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    seni sevmesemde büyük adamsın yinede ron… bakalıom bundan sonra neler yapcaksın

  28. artık seçenekler ikiye düştü, ya raikkonen ya da button, raikkonen'in gelmesini isterim.. button için ise çok garip oldu bu, brawn'daki koltuğu da tehlikeye girdi takımın mercedese devri ile. mclaren'e de gidemesse açıkta kalacak muhterem:)

  29. kaan kaanhan avatarı

    button McLaren a daha çok yaklaştı denilebilirmi..

  30. Hamza Fayiz avatarı

    8 Formula 1 Constructors' World Championships
    Constructor Season
    McLaren Ford 1974
    McLaren TAG Porsche Turbo 1984, 1985
    McLaren Honda Turbo 1988
    McLaren Honda 1989, 1990,1991
    Team McLaren Mercedes 1998
    ……
    Mclren layık olduğun motora dön.!:P:)

  31. Silver Arrow avatarı

    üzüldüğümü belirtmekle beraber, bizler için yeni bir heyecan, yeni bir rüzgar var. hem mclaren, hem mercedes, zafer kazandıklarında beni sevindirecekler. ama ben mclaren taraftarı olacağım.

    bu arada, gümüş-kırmızıyla devam edeceğimizi bilmek güzel. ancak artık ''silver arrow'' olmayacağız. o sadece mercedes'in artık, eskiden olduğu gibi. bu arada mercedes'in gelecek yılki dış boyasını merakla bekliyorum. 🙂

  32. dennis in arkasındaki top sakallı raikkonen spa da duvara çarptığında elleri önde yumruklarını sıkarak sevinen şahıs değilmi?

  33. Duruşun yeter Ron Amca ya sensiz McLaren düşünemiyorum iyiki varsın:))

  34. pilotların maaşının tamamı mclaren tarafından ödenecek. bu kısım tamam ama neticede burası bir şirket giderler hisse oranlarıyla paylaşılıyorsa gelirlerde paylaşılıyor demektir. bu giderlerde gelirlerden ödendiği için ben bir fark göremiyorum. fakat mercedese bütün bu hesapların dışında ekstra pilot maaşlarının yarısını herşeyin dışında tutarak kendi cebinden ödüyorsa ki hiç sanmam o zaman doğrudur.

  35. Keşke takım kırmızı-beyaz renklere dönseydi.

  36. Emir Çolak avatarı

    Bencede alakası yok Rai'yle, lakin Ron ve Kimi arasındaki bağ artı bi avantaj olabilir.

  37. Mercedes ile McLaren'in ilişkisinin kötü olmadığını çıkarmaktayım, açıklamanın bu bölümünden.

    "Bununla beraber iş ortaklarımızın tamamı şüphesiz bizim Formula 1 programımızda hayati öneme sahip olacak. O nedenle ve ürettikleri çok rekabetçi motorları ile Mercedes-Benz, 2015'e kadar, belki de ondan sonra da, sadece motor tedarikçimiz olarak değil iş ortaklarımızdan biri olarak devam edecekler."

    Açıklamanın bu bölümünden ise, McLaren'in zamanında Ferrari'nin izlediği yoldan gideceğini anlamak zor değil. NFS2SE'den beri bildiğimiz McLaren F1 gibi araçları üretmek üzere yola çıkıyorlar. McLaren'in 2 tarafını da destekleyen bir taraftar olarak sevinçliyim.

    "Sıkça şuna inandığımı belirttim: 21. yüzyıl Formula 1'inde hayatta kalmak ve kuvvetlenmek için bir takım saf bir takımdan fazlası haline gelmeli"

  38. size benziyorda ondandır:)

  39. kaan kaanhan avatarı

    sevgilimiz Mercedesten ayrılıyoruz yine onun kalbini taşıyacaz ama artık dost kalacağız. biraz garip oldu 😛

  40. mclaren şu ana kadar doğru adımlar attı ve ben bu ayrılığın motor tedariği de devam ettiği için olumlu olduğunu düşünüyorum. eğer zamanında williams gibi düşünselerdi geride kalacaklardı, hatta williams da şu anda bir nebze de olsa mclarenin yaptığını yapmaya çalışıyor.

    dennis'in dediklerinin raikkonenle alakası yok. aksine mclaren bundan sonra pilotlara ödenecek para konusunda daha dikkatli olacak çünkü 20 milyon dolar ödeniyorsa bir pilota bnun 10unu ödüyordu. şimdi ise durum değişti.

    dennisin f1'deki bu kibirli duruşunu seviyorum. başarılar dilerim

  41. haydi mclaren ferrariden daha güçlü bir pilot ekibi istiyorsan bunu ancak kimiyi alarak yapabilirsin.

  42. daha bağımsız…
    kimi raikkonen mclarende diyebiliriz.

  43. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Sana İnancımız Sonsuz Ron Amca…Eski Günlerdeki Gibi Umarım Daha Güçlü Olacağız.

  44. Ertan Akkaş avatarı

    Mclaren bu haliyle takım ruhunu daha iyi yansıtacağını düşünüyorum. McLaren ve Ferrari bu işe böyle başladılar ve böyle efsane oldular. Eski günlerdeki gibi. Umarım F1 ve rekabet için hayırlı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir