2015 DTM Norisring 2. Yarış – Wickens 1 Yıl Aradan Sonra Yeniden Zirvede

yazar:

kategori:

Robert Wickens, 3. sıradan başladığı haftasonunun 2. yarışında kariyerinin 3. galibiyetini elde etti.

Geçtiğimiz sene tek yarışlık sistemde kazanmayı başaran Wickens, startta Vietoris’i ardından da 12. dakikada lider Spengler’i geçip pitstoplardan sonra farkı iyice açarak rahat son turlarla zafere ulaştı.

Wickens’in atağını fırsat bilip Spengler’i geçen Vietoris, 2 saniye yavaş pitstopunda sonra 0.5 sn arkasındaki Wickens’ten uzaklaşıp 2. sırada yer alırken podyumu 12. dakikada 4 sıra birden kaybeden ve son 1 dakikaya girilirken Ekström’u geçmeyi başaran Bruno Spengler tamamladı. BMW, 6. yarışta podyumla tanışmış oldu.

60 dakika +1 turluk 74 tur süren mücadele Mattias Ekström, Green’in finiş göremediği yarışta çok değerli bir 4.lük ile 12 puan kazanırken ilk yarışın galibi Pascal Wehrlein, Paul Di Resta ile olan mücadelesini kazanıp 5. oldu. Dün Green ile temasıyla yarış dışı kalan Paul Di Resta 6., Gary Paffettt 7., Daniel Juncadela 8. sırada finiş gördü. İlk 8’de 6 adet Mercedes sıralandı.

9.luk için Maxime Martin, Jamie Green ile temas edip rakibinin lastiğinin patlamasına neden olurken günün son puanı yarışı 4. sırada götüren ve gride yanlış yerleştiğinden dolayı 5 saniye dur kalk cezası ile gerilere düşen Lucas Auer’in oldu.

İlk yarıştaki gibi bugünde temaslı bir yarış geçiren şampiyona lideri Jamie Green, ekstra pit ile 1 tur geriden 19. sırada finiş görebildi.

Startta Maximillian Götz’ün Timo Glock’a teması Mike Rockenfeller ve Augusto Farfus’un da birbirine değmesine neden olunca 4 pilotta yarış dışı kaldı. Hasarlı aracıyla yarışa devam etmeye çalışan Glock, uçan motor kaputuyla güvenlik aracına neden oldu ve yarışı bıraktı. Yarışı arkaladar götüren Nico Muller 9 tur kala garaja çekerek mücadeleyi tamamlayamadı.

3 ayak, 6 yarışın ardından Green bu sezon 2. kez puan alamadı ve 81 puanda kaldı. Onu 72 puanlı Ekström, 67 puanlı Wehrlein, 62 puanlı Wickens ve 58 puanlı Mortara takip ediyor.

Serinin Almanya dışı ilk ayağı 10-12 Temmuz’da Hollanda’daki Zandvoort’ta yapılacak.

DTM 15 Nor R2-1
DTM 15 Nor R2-2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir