Guardian "Button Mclaren'le 3 Senelik Anlaşmaya Vardı"

yazar:

kategori:

Gazeteye göre Button, Brawn GP’nin teklifini kabul etmedi ve Mclaren’in kendisine götürdüğü yıllık 6 Milyon Pound teklifini kabul etti. Böylece Mclaren takımı son 2 senenin şampiyonlarından oluşan iki Britanyalı pilot ile yarışacak.

Gazetenin bu akşam verdiği habere rağmen ne takım ne de Button tarafı henüz bir açıklama yapmadı.

Mclaren’e yakın bir kaynak ise takımın Teknoloji Merkezi’ni ziyaret eden Button için “Bence Button gördüklerini sevdi, onlar da Button’ı sevdiler.” dedi.


Yorumlar

  1. ben ve benim gibi Räiciler için büyük bir hayal kırıklığı.

    seneye büyük olasılıkla vettel'i tutarım ama räi'nin yeri bir başka ya…

  2. Shagrathian avatarı

    Haberi yapan F1 Racing editörü Alan Henry, yani güvenilirliği yüksek bir isim.

    @massathebest, son yorumun olayı özetliyor. McLaren'in ikinci koltuk için vereceği karar takımın gelecek planlarıyla yakından ilgili. Ferrari nasıl ki geleceği Alonso üzerine kurdu, Mercedes de Vettel üzerine kurma planları yapıyorsa; McLaren de 2008'den beri Lewis üzerine kurulu bir takım. Button'la anlaşılması bunu teyit eder nitelikte olacak. Ancak Kimi'yle anlaşılırsa o zaman yanılıyoruz demektir. Takım gerçekten rekabetçi iki pilotu idare edebileceğine inandığını göstermiş olur.

  3. Eğer Button gelirse çok sevinmem ancak takım için iyi olacağını düşünüyorum hem prestij hemde marka açısından , Mclareni para için terk eden Raikoneni geri almak bence aptallık olurdu. Böylece 2 britanyalı daha iyi anlaşabilir ve takımın performansına katkı sağlayabilir…

  4. ilyas yatman avatarı

    Bir McLaren taraftarı olarak Button nın McLaren pilotu olmasını istemem. Çünkü bir ingiliz takımında iki ingiliz pilotun oluşu takım içinde gruplaşmaya sebep olabilir. Bu da McLaren ı en büyük rakibi(Ferrari) karşısında zayıflatır. Böyle birşey olmaz inşallah. Çünkü Button seneye McLaren da gibi!

  5. Yavuz Balcı avatarı

    panik yapmıyorum açıkcası kimi McLaren de.

    yalnız şuda var button heikki gibi olmaz.f1 in en iyi 3 pilotundan sonraki grupta yer alıyor bence.ama ne bileyim yinede kimi olmazsa heidfeld olsun.en son ihtimal button da olabilir.rosberg gelmedi ya yeter.bu arada rosberg bu sene iyi iş çıkartmadı bana göre.sene başında altındaki araçla veya sonrasında tek podyumu bile yok.

    büyük ihtimal kimi ve button u McLaren ve mercedes paylaşacak gibi.Kimi büyük ihtimal McLarende , button ise Mercedeste olur.

  6. raikkonen sadece mclarende yarışırım dediği zaman brawn mercedese satılmamıştı.finansal olarak 2 takımı karşılaştırırsak mercedes gp mclarena göre daha iyi bir konumda.mclarenın 2 3 sene içersinde daimlerin sahip oldugu hisseleri satın almak zorunda olması ve 2015e kadarda kendi motorunu geliştirmek için kaynak ayırmak zorunda olması dezavantaj.ayrıca sponsorların bazılarının mercedese geçebileceği söyleniyor.menajer robertsonun raikkonenin nereye gideceğinin belirsizliği üzerine en büyük problemin para değil mercedesin mclarendan ayrılmak istemesi dediğini hatırlayın.bana kalırsa ortada 2 koltuk ve 2 pilot var.ne olacağını göreceğiz..

  7. burak bocek avatarı

    Sana kesinlikle katılmıyorum raikkonen the best of f1.Biliyorum Kimi fanı olarak pilotunu en iyi takımlarda ve f1in içerisinde görmek istiyorsun.Ancak olay bu kadar bizim söylediğimiz kadar basit değil.Daha Rosberg'in rekabetçi bir araçta neler yapabileceğini bile görmeden bu iş onla olmaz diyemeyiz.Hem iyi hem kötü arabada yarışmış pilot demişsin ve Heidfeld olmaz demişsin.Ancak tam adamını tarif etmişsin bence.Sauberde kötü bir araçta yarıştı geçen sene ise iyi bir araçtaydı ve bu sene tekrar kötü.Ancak istikrarlı ve takıma çok puan kazandırır.Pek hata yapmayan bir pilot ve seneye Mercedes zirveye oynarsa bu ikili çok iyi iş yapabilir.Rosberg orta sıra Williams ile çok iyi işler yaptı bu sene hepimiz gördük.Kimi sadece ve sadece Mclaren olursa yarışırım dedi.Yani artık bütün taşlar yerine oturdu.

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    kimse bi açıklama yapmıyor tabi her kafadan bi ses çıkıyor Button Mclaren'a geçerse Mercedes napıcak Rosbergle olcak iş değil bu yanına tecrübeli hem iyi hem kötü araç kullanmış pilot lazım yanına Heidfeld de olmaz o ikinci planda olmayı başaran en iyi pilotlardan biri iyi bi tecrübeside yok
    ne Kimi'den ne Button'dan ne Mercedes'ten ne de Mclaren'dan bi haber yok hele Kimi hiç konuşmuyor belkide ilgilenmiyor bile bu haberlerle
    Button anlaştıysa hazırlıklı olsun Hamilton'un altında ezilmeye kendine fazla güveniyo Bay Button.Mclaren'da ona fazla güveniyo anlaşılan

  9. geçen hafta da sormuştum, yine soruyorum arkadaşlar:

    hamilton & mclaren ikilisi, makine düzeninde işlerken, hamilton iyi bir araçla şampiyon olabilirken, mclaren zaten şampiyon kapasitesine sahipken, neden bu oturmuş düzenini riske atacak? raikkonen transferi mclaren'e ne kazandıracak? pilotlar şampiyonluğu için zaten çok kaliteli bir pilotları var, takımlar şampiyonluğu için de raikkonen kadar üst düzey bir isime ihtiyaç yok.

    nitekim, mclaren makine dişlisi gibi işleyen düzenini riske atmadı, pilotlar şampiyonası için hamilton'un yeteceğini, takımlar şampiyonluğu için de bu işi kıvırabilecek bir pilot olan button'ı takıma kattı.

    ben bu haberin de gerçekleşeceğine eminim artık. hayırlı olsun diyelim..

    bu arada, yeni mercedes Gp takımı, 1. pilot olarak alman rosberg'i açıklamıştı, raikkonen nereye gidecek merak ediyorum.

  10. bu arada jensonı heikkiyle kıyaslıyosunuz ya valla bravo.tamam adamı sevmiyorsunuz ama o kadar da değil buemiyle bile kıyaslayan oldu

  11. burak bocek avatarı

    He yani bütün bunlar Kimi açıkta kaldı diye olucak değil mi?Hey Allahım sen büyüksün:)Sene sonu bu tahminlerinin yarısı tutarsa bende adımı değiştireceğim

  12. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Button ı severim ama Kova nın yerine ikinci "Kova" yı almanın manasını anlamadım;McLaren delirmiş olmalı…McLaren ci arkadaşlara geçmiş olsun.Takımlar şampiyonası onlar için zor olacak gelecek yıl…

  13. hakan çolak avatarı

    2010 senesi çok kısır geçicek şimdidem hazır olun…patates baskısı gibi aynı tip pilotlar sağlamcı,pitstopla belirnecek sonuçlar hepsi bi arada beğen beğen all…bize pistte heyecan verecek az isim kaldı..bazen hata yapsada en iyisi vettel olacaktır..eğer kimi olmassa kesinlikle adayım vetteldir..toplama ferrari bi yere gidemez anca çene yapmada birinci olur..mclaren ise sonradan açılır ama şampiyona bitmiş olur..mercedes gp ise rosberg iyi ama 1.pilot değil heidfeldi düşünürlerse hiç bişey olmaz onlardan..ama kimi açıkta kalacak gibi bu yazık olur..

  14. ecrin deniz avatarı

    wayy bee kimi açıkta kalacak demek…

  15. elif çivici avatarı

    Ya o kadar yanlış bir seçim olduğuna inanıyorum ki bu seçimin,umarım beni yanıltırlar ama cidden çok şaşırdım ya Kimi yi ya Nick bekliyordum,neyse artık Nick i Mercedes kapar kesin,ama ya Kimi?Bırakır F1 i koltuk bulamazsa iyi bir yerde.

  16. mustafa Özkaya avatarı
    mustafa Özkaya

    Eğer haber doğruysa çok yanlış bir karar olmuş..Button'ın o koltuğu hakettiğini düşünmüyorum.Button' ın şampiyon olması sadece Brawn GP nin eseridir.Button rekabetçi bir pilot değil…bence kimi gelmeli..

  17. Hadi bee artık açıklansın bu belirsizlik öldürüyor insanı ama bnce Button Mclarende Lewisin çok gölgesinde kalır bunu o da düşünüyor sanırım ondan hale hiçbirşey açıklanmadı Kimi cvephesinden de ses yok 🙁

  18. nasıl yaa… niye kimi değil, nasıl bi mantıktır bu, hadi kova gitti eywallah da getirsene kimiyi. haber asılsız cıksın diye bekliyroum artık, ama bu aralar söylentiler hep dogru cıkıyo.

  19. Tolga Soydan avatarı

    genelde böyle haberlerden sonra resmi açıklama yapılıoyo.bi kimici olarak çok üzülücem kimi F1 de yarışmazsa.

  20. mert merter avatarı

    Bestfm spor haberlerinde duydum

  21. Kimi nolucak of ya sıkıntı verdi bu iş iyice… Kimi giderse F1den çok çok yazık olucak.

  22. Mert hangi radyoda duydun bide haberin kesinlik derecesi ne? İnş. doğrudur Kimide Mclarene gelir =)

  23. mert merter avatarı

    simdi RADYO da dinledim button mercedesle anlasmis hayirli olsun diyelim kimmi de McLaren e gele bilir

  24. mert merter avatarı

    En yakin zamanda F1 motoru da yapmaya baslarsa McLaren iste o zaman bali börek olur bu takimin tadindan yenmez RONN bekliyoruz yeni atilimlari .

  25. mert merter avatarı

    Biz McLaren cilere hayirli olsun kim gelirse gelsin artik Alman pilot tantanasi bitdi Mercedes alman pilot yaristirsin yaristirmasin bizi ilgilendirmiyor, biz McLaren ciyiz SONUNA kadar isterse MURAT 124 veya ANADOLU motoruyla yarisalim yinede McLaren ciyiz

  26. mercedes bu işe bu kadar para harcamışken pilot olarak rosberg heidfield ikilisi biraz hafif kaçar. bu düşüncede akla yatmıyor değil. bu kadar yatırımdan sonra rosberg ve kimi flaş bir ikili olurlar. yabana atılmaması gereken bir ihtimal. yoksa aç tavuk kendini darı ambarında görür misali hayalmi kuruyorum:)

  27. Hamza Fayiz avatarı

    ben ak1903 kardeşime katılıyorum…Umarım Jenson Mclarenle anlaşır..Button o koltuğu gerçkten hakediyor..Ross ve Nick Fry gerçeten çok ayıp ediyolar Button iyi bir pilot neden 6 sterlik bir rakamı veremiyor üstelik arkasnda Mercedes gibi bir dev varken..Arkalarında Honda varken 10 sterlik parayı veriyorlardı.!!!!!!

  28. eğer bu haber doğruysa kiminin mercedesten hauglan olan ilişkisinin kndisini mercedes gpye taşıyacağını düşünebiliriz.rosberg heidfeld ikilisi güçlü bir pilot dizilimi olmaz.karşılarında hamilton-button,alonso-massa ve bide redbull ikilisi olacak.belki de mercedes gp raikkoneni istediği için buttonun maaşında arttırıma gitmiyor..

  29. İngiliz takım, İngiliz patron, İngiliz pilotlar, İngiliz sponsor… Allah'tan motor İngiliz değil. Yoksa İngiltere milli takımı olacak. Yanlış yapıyorlar. Pazarlama açısından Button olmamalı. Ancak korkarım bu da doğru çıkacak.

  30. gurur yapıyor. hamiltondan aşağı para alacak olması zoruna gidiyor. belkide ferrari bu yüzden bıraktı kendisini bir tarafta 45 milyon dolar alan kendisi bir tarafta 8 milyon dolar alan massa. herkesin tasarruf diye basbas bağırdığı ortamda halen pembe hayaller görüp eski paraları istemek bu sonucu doğuracaktı elbet. yoksa ne diye bıraksın ferrari bu adamı. sauberin tabiriyle halı tüccarı kılıklı meneceri yanlış yönlendiripte açıkta bırakmaz bu çocuğu inşaallah…

  31. para konusu yüzünden görüşmeler kilitlenir ve açıkta kalırsa kimi yazıklar olsun derim kendisine. bu kadar taraftarını yüzüstü açıkta bıraktığı için. heleki böyle bir sene kendini göstereceğin sene yıllarca takım arkadaşından aldığın 5 katı fazla ücretlere say. bir senede tribünlere oyna be arkadaş.
    ne diyelim gelde şarkı söyle.

  32. evet, para konusu yüzünden görüşmeler kilitlenmiş

  33. Hayırlı olsun nick'i tercih ederdim ben ama button da tecrübeli bir pilot ve bir şampiyon doğruya doğru.

  34. Abdullah bey.. kanaatiniz nedir? doğrumudur sizce bu haber?

  35. burak bocek avatarı

    Abi sanki Fransız ihtiali var.Herkeste bir bir milliyetçilik:)Mercedes safkan Alman,Mclaren İngiliz,Ferrari İtalyan:)Resmen ülkeler f1 savaşı gibi oldu.Bunda en belirgin örnek bizdik ancak uzun vadede başarılı olabiliriz.Bu arada hayırlı olsun herkes için.Herşey olucağına varır.

  36. haber autosportta da çıktı, artık resmi haberi bekleyebilirsiniz

  37. buy aralar basın iyi çalışıyor. bu haber doğru çıkarsa şaşırmam. haberi hazırlayan kişi mclarene yakın bir isimmiş.

  38. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Hayırlısı olsun hosgeldin button ama alonso seni ezip gecicek buna sasirmam

  39. inşallah mercedes le anlaşır

  40. Eger haber dogru ise Hoşgeldin Aramıza Jenson button son 2 yılın dünya şampiyonu ve gelecek yıl 1.2 numaralı araçlar McLaren'de buda güzel sevdim bunu.

  41. nohaaaa!!!!
    içimden bir ses haber doğru diyo.
    maalesef kimi F1'den ayrılıyor. :S:S:S

  42. ecrin deniz avatarı

    hoşuma gitmedi:) amann yaa sıkıldım artık her neyse açıklansın bir an önce…

  43. arkadaşlar bence doğru bu haber, bugün içinde resmi açıklamayı da okuruz, ben açıkçası pek sevinmedim, button'ın kova'dan daha iyi bir pilot olduğunu düşünsem bile herhalde yine de kova'yı tercih ederdim, umarım asılsız bir haberdir ancak korkarımki kimi 2010'da açıkta kalacak

  44. Saat üç buçuk olduğu için uykulu gözlerle okudum başlığı. Bir an baştaki guardian kelimesini atlayıp okuyunca heyecan yaptım ne zaman ki habere tıklayıp ….. Jenson Button…blablabla…. 3 yıllığına…..blablabla…. anlaştığını iddia etti kısmına gelince amaan yine mi iddia dedim içimden bir daha resmi yazmayan habere tıklamayacağım hele guardian yazanı direk es gececeğim.

  45. Kova ya razıyım

  46. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Eğer Doğruysa Mclaren Cok Güçlü Bir Prestijle Baslamak İstiyor Demek Ki Sezona 2 Dünya Şampiyon,1-2 Numarali Araçlar..Ve Safkan İngiliz Olacak Gibi Takım…Aslı Varsa Hosgeldin Button

  47. Shagrathian avatarı

    Aslı varsa hayırlısı olsun.

  48. Ertan Akkaş avatarı

    F1 için Kimi'nin kalmasını istiyorum ama içimin bir parçası Kimi'nin rallide şampiyonluk kazanarak bir ilki gerçekleştirmesini istemiyor değil. Şu ana kadar hep F1 için Kimi'nin kalmasını istiyordum ama artık daha çok Kimi'nin rallide yarışmasını istiyorum.

  49. ismail uçar avatarı

    ya glme button ya kışkış istemiyoz seni

  50. lan lan kimi ye ne olcak :s

  51. herşeyin sonunu bekleyelim. varsa göreceklerimiz olur elbet istediklerimiz…

  52. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    açıklasınlar artık takımlar pilotlarını bıktık yani 😀 açıklayında rahatlıyalım 😀

  53. Hayır ya olamaz!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir