Daimler İçinde Brawn Kararına Eleştiriler

yazar:

kategori:

Daimler’in Ortak Çalışma Konseyi Başkanı ve işçi temsilcisilerinden biri olan Erich Klemm, McLaren-Mercedes’teki ayrışmayı, çok büyük maliyetlere neden olan bu tartışmalı ortamdan tamamen ayrılmak için bir şanstı şeklinde değerlendirdi.

Pazartesi günü Daimler Başkanı Dieter Zetsche, McLaren’in, %40 hisselerini satın alacağını duyurdu ve Klemm, buna cevap olacak DPA haber ajansına konuştu: “Yöneticiler Kurulu’nun birden bire yeni bir Formula 1 projesine başlamış olmalarını anlayamıyoruz”

(Otomobil) fabrikalarında her bir sent 3 defa gözden geçiriliyor. Çalışanlar, daha kısa süreli çalışma ve gelir kaybı ile ekonomik krizi hissediyorlar”

“Bu zor ekonomik zamanlarda şirket, kendisinin gerçek araçlarının daha iyi pazarlanmasına yatırım yapmalıydı”

Britanyalı basın haberleri, BrawnGP’nin alınışının 200 milyon sterline mâl olduğunu yazdı ama Bild, Mercedes’in planının, 50 milyon avro ile 2011 itibari ile sonuçta başarıya ulaşacağını belirtti.

Bernie Ecclestone ise durumda memnun gibi.

Ecclestone: “Şimdi iki güçlü takımımız oldu (McLaren ve Mercedes GP). Brawn, uzun cadede hayatta kalamayabilirdi.”

“Spor güçlü ve gelecek sene büyük bir mücadelenin içinde olacağız”


Yorumlar

  1. vega_nitro ve F1-Fan güzel bilgiler. Bende bu iki devin ismiyle Mercedes-Benz Bank ve Toyota Bank ismi ile bankalarının olduğunu okumuştum. Toyota da Mercedes de koca devler Teknoloji, Mühendislik alanında uzmanlar ve Toyota üretim sistemiyle çok üstün bir üretici. İkisinin de Formula 1 e katkı sağlamış olmasından memnunum. Bence F1 de daha çok üretici olmalı, gidenler geri gelmeli!

  2. İkisi de büyük dev Mercedes çok köklü bir mühendislik firması. Toyota da teknoloji ve üretim sistemi ile, ekonomisi ile dev. VErdiğin bilgiler için teşekkürler. Ayrıca bende bir ek yapmak isterim verdiklerine: Toyota ağır vasıta pazarını tamamının sahibi olduğu Hino Trucks adlı şirket ile yürütüyor. Bunun yanında senin de dediğin gibi Isuzu ve Fuji heavy industries deki payı ile bu işleri yürütüyor. Esso ile de ortaklığı bulunuyor. Daihatsu da Toyota grubuna tamamıyle bağlı bir şirket. Bunlar şimdi 10 dakka içerisinde bulduğum şeyler. Eminim ayrıntılı olarak bakılsa Daimler'in de Toyota'nın da daha ne bağlantıları çıkar.

  3. "F1-Fan" ekonomi öğrencisi olarak güzel bir analiz yapmışsın tebrikler. Ben de olaya bir makina mühendisi öğrencisi olarak bakmıştım. Tekrar o bakış açısına devam ediyorum.

    Ama BMC'de üst düzey bir yetkiliye "neden otomobil üretiminde bulunmuyorsunuz" diye sorduğumuzda konferans'ta, "riski çok yüksek, gerek duymuyoruz" gibi bir söz söylemişti.

    Toyota özellikle Amerikada kendi adıyla, Lexus adı ile ve Scion adı ile oldukça güzel işler çıkarmakta. Ama ağır taşıt olarak sadece Isuzu'nun %5.9una, Fuji Heavy Industries'in %16 gibi bir rakamına sahip. Baktığım verilere gore de 316.121çalışanı var.

    Daimler’in ise 2008 itibari ile 273.200 çalışanı varmış. Bünyesindeki şirketlere bakacak olursak da geniş bir alan görmekteyiz. Maybach, Mercedes-Benz, Smart, AMG, Freightliner, Mercedes-Benz Trucks, Mitsubishi Fuso, Thomas Built Buses, Sterling Trucks, Western Star, Orion Buses, Mercedes Benz Buses, Setra, Mercedes-Benz Vans ayrıca ek olarak Mercedes-Benz Bank ve Mercedes Benz Financial son olarak da Daimler Financial’a sahip.

    Mitsubishi Fuso’nun %85’I, European Aeronautic Defence and Space Company’ın %22.4’ü, Kamaz’ın %10’u, Tesla Motors’un %10’u, Automotive Fuel Cell Cooperation’un %50.1’I Daimler’e ait.

    Özetle Toyota da büyüktür, Daimler de. Bu devler olmadan hayat yürümez. 🙂

  4. vega_nitro evet Daimler ve dolayısıyla Mercedes'in krizde ekonomik durumları bir numaralı üretici Toyota'ya göre daha stabildi. Bir ekonomi öğrencisi olarak ben bunun nedenini; en büyük otomobil üreticileri yani Toyota, GM ve Ford un üretim hacimleri daha büyük olduğu için daha çok etkilendiler. Hatta Toyota'nın etkilenmesinin nedeni Japon Yen'inin Amerikan doları karşısında çok güçlenmesi oldu. Ama Toyota da çabucak atlatabildi krizi Honda gibi fazla etkilenmeden. Çünkü Toyota Grubu'nun otomotiv faaliyetinden başka finans, banka hizmetleri, yat üretimi, ağır vasıta üretimi ve housing alanlarında güçlü faaliyetleri var ayrıca grup bünyesinde 4 otomobil markası bulunuyor. Honda çekildi f1den gerçekten mali durumları şu an çok ciddi derecede kötü. Mercedes çok etkilenmedi çünkü çok aşırı büyük üretim hacimleri yok bir Toyota ya da GM gibi. Renault da etkilendi ama az ancak onlarında etkilenecek kadar büyük hacimleri yok. Bu kriz büyük otomobil üreticilerini daha çok vurdu. Toyota elinde her zaman NAKİT olarak ihtiyat parası tuttuğu için bu durumdan çabucak kurtuldu ve rakipleri hala zarar yaparken onlar kar etmeye başladılar. Gelelim Toyota'nın ya da Japonların F1'den çekilme nedenine bence kriz falan hikaye sadece Toyota da değil bütün Japonlar çekildi ama neden? Bence F1 in son yıllarda karışması, kural değişikliklerinin olması ve iyi bir ekip kuramamaları nedenler olabilir.

  5. Daimler sadece otomobil üretmiyor. Yanlış bilmiyorsam kendisi ticari araçta da dünya devi. Setra, Mercedes otobüsler, Freightliner gibi büyük kuruluşlar Daimler bünyesinde.

    Ticari araçların, özellikle ağır ticari araçların otomobil sektöründen daha risksiz bir sektör olduğu düşünülürse, Daimler'in ve dolaylı yönden Mercedes'in ekonomik durumu Honda ve Toyota'dan daha stabildir.

  6. dieter zestche boşuna ceo değil ve eminim enine boyuna her şeyi düşünmüşlerdir ki bunca sene mclaren'in gölgesinde kalınmadı boşuna. formula1 mercedes için alternatif bir arge oldu her zaman ve artık stuttgart'a eskisinden daha da fazla katkı sağlayacaktır. fabrikalarda 3 cent'in hesabı tabiki yapılır çünkü o üç cent'i milyonlarla çarpıyorsun. ama mercedes f1 team olarak alınan her başarı daha fazla amg satılmasına ve mercedes'in spor otomobillerinin karizmasının artmasına yarayacak. çoook iyi oldu çok

  7. MagicAlonso avatarı

    sendika temsilcisi yönetim daimlerin içinde denetçi yönetim kurulunda bulunan bir kişi ve böyle düşünen tek kendisi değildir mutlaka mercedes in yönetim kurulu içerisinde de bu tarz düşünceye sahip kişiler vardır tabi sonuçta çoğunluğun kararı geçerli olduğu için devam edilmiştir.

  8. 'alonso_' nun aklına takılan benim de aklıma takılandı. Abdullah aydınlatmış sağolsun.

    MagicAlonso; Mercedes ayrılmayı düşünmemiş, "Ayrılalım" diyen sendika temsilcisi.

  9. MagicAlonso avatarı

    kısacası mercedes te bu ortamda aslında ayrılmayı düşünmüş en azından bir kısmı öyle düşünmüş.kriz tamamiyle geçmeden üreticilerin F1 e dönmesi çok zor olacak ve bu gidişle reno da ayrılacak gibi

  10. hııım anladım. ben mercedes in takımın % 75 ini aldığını hesaba katmadım. teşekkürler

  11. iyide brawn başkasının değilki şu anda, sahibi brawn takımın patronu olarak devam edecek. toptan satma yok aslında. takımın büyük hisseleri alındı, mercedes kontrol edici güç olacak

  12. ya bişi sorucam.yanlış hatırlamıyosam brawn gp hondayı satın aldıktan sonra şampiyona gelirinden hondaya düşen payı alamamıştı. hatta bu parayı alamaması brawn için çok kötü oldu falan demiştik.şimdi de aynı şey olacak mı? takım yine el değiştirdi. mercedes te mi brawn a düşen payı alamayacak? üstelik şampiyon takımın payından bahsediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir