Schumacher, Mercedes Yolunda Mı?

yazar:

kategori:

İspanyol gazete Diario AS, Eylül ayında Schumacher ile Ferrari arasında yapılan ve 2012 sonuna kadar devam edecek yeni anlaşmanın, sadece yol araçlarını kapsamasına atıfta bulundu.

Mercedes-Benz’den Norbert Haug’un, 2010’da Mercedes GP koltuğunda bir sürpriz görülebileceğini işaret etmesi ile bu durum, gümüş oklarda Nico Rosberg’in yanında yarışacak gizli ismin Schumacher olabileceği yönünde şüpheler yarattı.

Bu söylentileri destekleyen bir başka unsur da Felipe Massa’nın bir süre pistlerden uzak kaldığı dönemde onun yerine geçmek için hazırlıklar yapan Schumacher’in, 3 sene sonra direksiyona geçmenin kendisinin yarışma iştahını kabarttığını ve dönme arzusunu dile getirmesiydi.

Ferrari Başkanı Montezemolo’nun üçer araçla gridde yer alma önerisini mümkün değil gibi görünmesi ve Schumacher’in 90’lara geçişte MErcedes’in spor araçlarında şöhrete ulaşması ile Alman pilotun kariyerinde yeni bir sayfa açmasının zamanı geldiği düşünüülüyor.


Yorumlar

  1. KEMAL SENGUL avatarı

    raikonen bıraktısanırm heidfeld mercedese yada schumacher mclaren hamilton button

  2. gel schumacher.herkes seni bekliyor.konu sen olunca gerisi teferruat.yeterki geri dön.ferrari olsa iyiydi ama olsun.

  3. suminin böyle bişey yapacağını düşünmüyorum ama bunun burası f1 ne olacağı kimin nerde olacağı hiç belli olmuyor

  4. ya don nerde olursan ol don kimde yarisirsan yaris yeterki donnnnnnnn

  5. bu olayın gerçekleşmesi biraz zor ancak eğer böyle bir şey olursa harika olur xD bizi çok zevkli bir sezon bekliyor arkadaşlar

  6. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Mercedes Shumi
    McLaren Kimi

    Düşününce:)) ferrari tarafından en istenmeyecek tablo

  7. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    açıkçası buna pek ihtimal vermiyorum ama olabilir de. arkadaşların da saydığı gibi bu işin olabileceğini gösteren izler var.

    fakat ben başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum: arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama f1 de yükselen yeni bir trend var (trend demek ne kadar doğru bilmiyorum ama) MİLLİYETÇİLİK… belki bu eskiden de f1 içerisinde mevcuttu ama bu seneye kadar bu kadar baskın olduğunu görmemiştim son dönemlerde. mclaren bir ingiliz klübüne döndü. ferrari zaten uzun zamandır italyanlaşma sevdasındaydı. mercedes de alman takımı kuruyor anlaşılan.

    eskiden bu işin en iyileri takımlar arasında kapışılırken şimdi herkes kendi vatandaşını kayırma derdine düştü… açıkçası bu yeni çeşit kapışmadan çok hoşnut olduğumu söyleyemeyeceğim.

  8. Eren Dursun avatarı

    Mclaren ve Mercedes daha önce Schumiyi almak için girişimde bulunmuştu. Ancak araç kötüydü ve Ron Dennis in açıklmaı aynen şöyledi. Yarışı kazanın pilot değilde araçlar olduğunu göstermek istemedik. Ama ferraride ozamanlar çok güçlüydü. ( kaynak F1 racing dergisi )
    Demekki ta ozamanlardan mercedes'in Schumi ile yarışma hayali vardı. Eğer MS'nin durumu iyise (rahatsızlıkları)F1 dönmek isteyecektir. Ama seneye araç kullanmak çok daha zor olaiblir full depoyla yarışacaklar. lastikler çabuk harcanacak. Bakalım neler oalcak.

  9. Eren Dursun avatarı

    Mclaren ve Mercedes daha önce Schumiyi almak için girişimde bulunmuştu. Ancak araç kötüydü ve Ron Dennis in açıklmaı aynen şöyledi. Yarışı kazanın pilot değilde araçlar olduğunu göstermek istemedik. Ama ferraride ozamanlar çok güçlüydü. ( kaynak F1 racing dergisi )
    Demekki ta ozamanlardan mercedes'in Schumi ile yarışma hayali vardı. Eğer MS'nin durumu iyise (rahatsızlıkları)F1 dönmek isteyecektir. Ama seneye araç kullanmak çok daha zor olaiblir full depoyla yarışacaklar. lastikler çabuk harcanacak. Bakalım neler oalcak.

  10. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Ferrari fanatikleri açısından pek iyi olmayacak.

    ayrıyetten ross brawn'ın schumacheri ne kadar isteyeceğini tahmin etmeye gerek yok sanırım.

  11. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Sauber-Mercedes C9..Mükemmel bir araçtı

  12. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Başlangıç noktasına dönmesi harika olur ancak, Bir Ferrari hayranı o.Ve o Yüzden bir Mercedes' te görmeyi isteyeceğim en son iki insandan birisi aynı zamanda.

  13. Ayrıca seneye Nick Heidfeld Mercedes'e gelirse bu senenin şampiyonu olan takım, gelecek seneye kariyerlerinde hiç yarış kazanamamış iki pilotla başlayacak ki bu Mercedes'in planlarına uymuyor gibi. Bu kadar güçlü olan bir takım seneye potansiyel sahibi ancak ne yapacağı belli olmayan iki pilotla başlarsa, baştan dezavantajlı olur ve büyük bir hata yapmış olurlar.

  14. ama button'ın gitmesinden önce rosbergin geleceği belliydi. bu yüzden 3. seçenek mümkün değil diyorum 🙂

  15. MagicAlonso avatarı

    shumide dönerse artık bende birçok arkadak gibi birçok söylentiye inanıcam aslında bunlar söylentiden öte partonların ve yetkili kişilerin aralarındaki yaptığı konuşmaların sızması.birçoğu gerçekleşti ve buda gerçekleşirse en karmaşık pilot transfer sezonunu görmüş olacağız.tabi bir Alonso taraftarı olarak kimi nin koltuk bulamaması korkunç olur umarım claren hamilton un yanına kimi yi alırda button dımdızlak ortada kalır.kimi ve shumi de seneye yarışırsa olabilecek rekabeti tahmin bile edemiyorum tarihe geçecek bir sezon olacaktır muhtemelen

  16. Bu işin olma olasılığı gayet yüksek. neden mi? birçok nedeni var:

    1- Schumacher'in eski takım arkadaşı Barrichello apar topar takımdan ayrılıp Williams a gitti.

    2- Onun yerine henüz yarış kazanamamış ancak gelecek vaadeden Rosberg geldi. Rosberg 2006 daki Schumacher- Massa ikilisi gibi bu sene de 2.pilot rolü oynayıp daha sonra schumacher'in tekrar bırakmasıyla birinci koltuğu kapabilir.

    3- Henüz resmi olmasa da Button'un takımdan ayrılmış olması. Bu Schumacher ile yarışmak istememesine bağlanabilir.

    4- Schumacher in yanında güçlü pilot istememesi. Şampiyonla yanyana yarışmak istemeyecektir.
    Şimdi olaylara uzaktan büyük resmi içine alacak şekilde bakınca sanki Schumacher için takımda yer açılıyor gibi. Bakalım olacak mı?

  17. taş yerinde ağırdır. şumi en önemli başarılarını ferrari ile kazandı. buraya gelip birde başarısız olursa bütün itibarını kaybeder. ben olsam paşa paşa otururum evimde keyfime bakarım. çoluğa çocuğa maskara olmakta var. istatistiki manada tüm zamanların en iyi pilotu. neyi ispat edecekki bundan sonra? olmaz diye düşünüyorum.

  18. burak bocek avatarı

    Benim en büyük adayım o koltuğa Nick Heidfeld ve Norbert amca her seferinde onun adını zikrediyor.

  19. çok enteresan çeyler oluyor F-1 de kafam karıştı…

  20. Tolga Soydan avatarı

    gelme scuhmi kimi gelsn 🙂

  21. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Schumi kendine güveniyorsa gelebilir. Yaşı oldukça ilerledi ama tekrar forma girmeside imkansız değil. Geçen sezon Rubensin gösterdiği performansı gösterse yeterli olur. Massanın yerine yarışacak olsaydı büyük bir hayal kırıklığı olabilirdi. Çünkü hazırlıksızdı. Şimdi sezona hazırlanmak için uzun bir süreç ve test dönemi var.

    Ayrıca Mercedes Schumi ve Brawn birleşmesi oldukça anlamlı olur. F1 e gelmeden MS Mercedes için yarışıyordu. Mercedesin izni ile F1de yarışmaya başladı. Kontratında da Mercedes F1 e girerse Mercedese katılma şartı bulunuyordu. Mercedesin F1 e girişi gecikti. Daha sonra Mclarene katılabilirdi. Ancak Dennis yüzünden katılmadığı söylentileri vardı. Bunu tam olarak bilmiyorum. Ayrıca Schumacherin tüm şampiyonluklarında Brawn imzası bulunuyor.

    Schumacher Massa fırsatını kaçırdıktan sonra tam sezona istekli olduğunu görmüştük daha sonra bunun bir hayal olduğunu söyledi. Ancak böyle bir fırsatı kaçırmak istemeyebilir.

    +Schumacher istiyor
    +Mercedes istiyor
    +Brawn da istekli olur muhtemelen
    +Muhtemelen rekabetçi bir araçları olacak

    ? Tek soru işareti Schumacherin formu

    Olur olur neden olmasın bence.

  22. mert merter avatarı

    Arkadaslar ben almanyada yasiyorum Almanyada bir haber söylentisi dolasmaya basladiginda siyasi veya spor herkonuda % 85 bu olaylar gerceklesiyor malesef :)))

  23. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Farkındamısınız bilmem ama Button da Mclaren'le anlaştıysa Kimi Raikkonen büyük ihtimalle F1 dışında kalacak gibi görünüyor… Kimi unutuldu adeta. Kimse adını anmaz oldu son zamanlarda.

  24. Schumi yi iyi bir Alman takımında F1 e dönmek cezbetmiş olabilir gibi geliyor bana, onun karakterinide çok iyi biliyoruz adam yarışmak için doğmuş :))

    Bu haberde doğru çıkarsa ben artık söylentilerin doğruluğundan şüphe etmeyeceğim :))

  25. Hamza Fayiz avatarı

    Eğer gerçekten böle birşey olursa resmen MİLLİYETÇİLİK olur!!!..Ferrari dyince aklımıza M.S gelir M.S diyince Ferrari,,umarım böle bişi olmaz..!!Pistlere dönüceksde bu FERRARİ ile olmalı.!!

  26. bence imkansıza yakın birşey bu… olay ferrariyi bırakıp bırakmamasından ziyade yaşı… Açıkcası dönse güzel olur, ama dönüpte başarılı olursa güzel olur, başarısız olursa hoş olmaz

  27. KEMAL SENGUL avatarı

    bence gecmesi için bazı şeyler kaklıma geliyor. 1-)ros brownla calısacak 2-)alman takımı alman pilot istiyor galiba schumacher olmassa heidfeld geleicek galiba3.)haug dedi sürpriz oalacak bu yüzdende olabilr

    3-)o dönecegi zamn ne kadar taraftar onu desteklerdi biliyor ve o yüzden dönmek istiyor.olmsuz endenler
    41 yasına gircek
    boynu sorun cıkarabilir
    Ferrariyi bırakmayacak gibi

  28. Bana açıklamarından hep dönmek istiyor fakat ferraride boş koltuk yok o yüzden yarışamıyor gibi gelmişti fakat şimdi birazda olsa işler degişti Mercedes 'in brown'ı almasıyla hayallerinde ki pilotu yarıştırmak için harakete geçmiş olabilirler çünkü vakti zamanında Schumi için çok ugraşmış başarılı olamamışlardı umarım bu sefer başarılı olurlar ve Micheal'i yeniden pistlerde görürüz.

  29. kaan kaanhan avatarı

    bide gidiyormuş 🙂

  30. neden olmasın, ferrari'ye yeterince hayrı dokundu onca şampiyonluk kazandırdı. belki de şimdi mercedes e olan vefa borcunu ödemek isteyebilir. isteriz yani gümüş ok'un direksiyonunda kendilerini.

  31. KEMAL SENGUL avatarı

    gercek değil imkansızda değil ama herşey olabilir

  32. mert merter avatarı

    summi Ferrariden hic bir yere gitmeeeeeeez :)) asparagas haber bunlar

  33. Remzi Ersoy avatarı

    böyle saçmalık olmaz bnce.yani ferrarinin bir parçası olan bir efsanenin yıllardır rekabet içinde oldukları bir üreticinin yeni takımına gidermi allahaşkına ya.

  34. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Gerçeği söylemek gerekirse aklımdan geçmemiş değildi :)).Schumi dönseydi harika olurdu ama döneceğini hiç sanmıyorum.Eğer dönecek olsaydı önümüzdeki sezonu tahmin bile edemiyorum.

  35. burak bocek avatarı

    Bencede yok artık:)Sanmıyorum çok zor bir ihtimal seneye böyle birşey olmayacak gibiem geliyor.Söylentininde bir dozu var canım hepsi olucak değil ya:)

  36. Bencede olabilir, söylentiler doğru çıkıyor genelde 🙂

  37. Ertan Akkaş avatarı

    1. Rosberg ise Schumi 2. pilot konumunda mı olacak? Bana biraz abartma gibi geldi ama F1'de söylentilere inanmamak aptalca oluyor 🙂

  38. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Yok artık :))) Bu kadarını yüreğim kaldırmaz. Bütün spekülasyonlarda tutuyor be kardeşim..

    Sükse öyle yapılmaz böyle yapılır demek için Mercedes bunu yapar mı göreceğiz.

  39. bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum 🙂

  40. Bu söylentiler beni heycanlandırmaya başladı 🙂

  41. yok artık
    medyada herşeyi abartmaya başladı

  42. mümkündür, olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir