“Monza’nın Takvimden Çıkarılması Halinde Savaşa Hazırız”

yazar:

kategori:

Ferrari, İtalya GP’nin Monza’dan alınması halinde Formula 1’den çekilme tehdidi yapması konusunda zorlanıyor.

İtalya GP’nin geleceği hakkında endişeler devam ediyor. Monza henüz yarışı netleştiremedi ve Imola ile dönüşümlü yarış yapılması ihtimali var.

Lombardy Belediye Başkanı Roberto Maroni “Ecclestone, Monza’ya dokunmak dışında istediği her şeyi yapabileceğini anlamalı.”

“Monza yarışı kaybedilemez. Bunun üzerine savaşmaya hazırız. Sırf ekonomik sebeplerle Monza’daki Formula 1 tarihini silemezsiniz.”

“Doğru olan yol baskı uygulamak. Halk ile, İtalya hükümeti ve Ferrari ile baskı uygulamak lazım.”

“Bu yüzden Ferrari’nin ‘Monza’da yarış olmayacaksa biz de Formula 1’de olmayacağız’ demesini isterim.”

“Pazartesi günü Alfa müzesinin açılışında Marchionne ile görüşeceğim ve bu konuyu konuşacağım.” dedi.

 


Yorumlar

““Monza’nın Takvimden Çıkarılması Halinde Savaşa Hazırız”” için 7 yanıt

  1. Günümüzde Ferrari’nin artık böyle bir (F1’den ayrılmak gibi) lüksü olduğuna inanmak sadece duygusal fanların ve Ferrari markasına bağlı insanların inandığı bir tez. Türkiye veya Mozambik gibi motorsporlarının pek bir değerinin olmadığı ve Ferrari’nin yılda 5-10 araç sattığı bir pazarda Ferrari markasının Formula 1’den daha büyük olduğuna inananlar çıkabilir ancak dünyada durum bundan biraz farklı.

    Düşünsenize WV, BMW, Renault, Toyota tekrar F1’e dönse, grid 24 araç olsa, biraz da kurallarla oynayıp harika bir rekabet oluşsa “kim Ferrari’yi hatırlayacak?”

    Evet, belki 20 yıl önce Ferrari F1’den çekilse spor belki de çökme noktasına gelirdi ama o zaman spor zaten Brezilya, Avustralya ve Japonya haricinde tamamen bir Avrupa organizasyonuydu. Oysa şimdi Usa,Rusya,Araplar ve uzak doğu işin içinde ve Avrupa’da bu kriz devam ettikçe “Kürsel Pazar” Ferrari’den çooooook daha büyük ve yakın gelecekte büyümeye devam edecek.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Kimin lüksü var peki ? Mercedes mi Renault mu f1 için daha değerli ? Bu duygusal fanların değil yapılan araştırmaların anketlerin sonucu. Ben o yorumu kafamdan söylemedim. Araştırıdm ve görmüştüm bu bilgileri. Sayısal olarka net değerler aklımda değil ancak durum bu. Ferrari’nin f1den gitmesi f1 çok ciddi şekilde etkiler. Sadece onların değil hiçbir takımın çekilme tehdidi gerçekçi değildir olamaz da. Ferrari kadar onlar da ekmek yiyor burdan ve burası pazarlama için iyi bir yer.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Ayrıca yine bu sporda Honda , Bmw ve Toyota gibi üreticiler varken bu değerlendirme yapıldı. Ferrari onlar varken Fotayı kurdu ve başkan olarak kendi başkanını atadı. Ferrari’nin sporda bu kadar gücü olmasa bunu yapamazdı. Halen sezon başladığında ekstra para alıyor cve piste çıkıp tur atması yetiyor. Şampiyon olan takımdan puan bile alamasa daha fazla parayı alabiliyor. Bunu ben değil Serhan Acar da söylüyor. Bilinen bir gerçek yani. Ve bunun yanında bu takımlar varken bile çekiliriz tehditi savurup kuralları esnetebiliyordu. Bwm gitti ve ne oldu,kim hatırlıyor ? Honda da gitti ve sporun çok etkilendiğini sanmıyorum sonra geri döndüler ama geri dönüşünden bile McLaren fanları hariç heyecan duyan yok. Spor öyle bir hale geldi ki zaten daha kötü bir durum olamaz. Bir de Ferrari gidince (gideceğini sanmıyorum ) işler çorap söküğü gibi gelir. Kısaca bunun duygusallıkla alakası yok. Gerçek olan bir şey. Toyota başkanı bile burda amiral gemi Ferraridir diyen adam. Lütfen yani kimse hatırlamaz gibi laflar abartıdır.

  2. Ferrari F1 sayesinde araba satıyor. F1’den çekilirlerse Lamboya dönüşürler. İstedikleri kadar iyi olsunlar. Zaten haketmedikleri tonla paralar alıyorlar, sporun içine her türlü siyaseti karıştırıyorlar. Taraftarlarının ve kendilerinin düşündüğü kadar önemli bir firma değiller.

    Haa İtalya GP’sinin kalması için ellerinden geleni yapmaları gerek, orası ayrı. Ama bu tehdit olmamalı. Spora bu kadar bağlı olduğunu iddia eden bir takım en ufak fırsatta çekilirim demeye utanmalı.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      1-Sporun içine her takım özellikle büyükse siyset karıştırır ve karıştırıyor da. Daha yeni gizli toplantılar olmadı mı?
      2-Ferrari piyasa değeri f1den büyük. Sırf kendileri ve taraftarları değil herkes farkında sen hariç markanın değerinin. O da zaten şahsi kininden kaynaklı Günaycım
      3-Hem demişsin ki Monza kalsın diye ellerinden geleni yapsınlar hem de çekilirim diye söylemeleri utanç verici. Burda bir çelişki var. Her fırsatta nerdeyse ayda bir çekilirim tehdidi yapan Renault ve bu kurallar öncesi ve zaman zaman tehdidini yineleyen Mercedes yüzünden bu halde değil mi spor ve buna onay veren Ferrari’nin ? Onlar yapınca çok bir sesin çıkmıyordu. Ayrıa adamlar ellerinden geleni doğru yerde ve doğru zamanda yapıyor. Diğerleri gibi zırt pırt bunu söyleyeceklerine Monza gibi tarihi bir pistin düşmesine engel olmak için gerekirse çekilirim tehdidi savurmak çok mantıklı. Demekki bizim bildiklerimizi bu işin masabaşı toplantı yada parayla pek hallolmayacağını onlar da biliyor ki bu yola başvurmuşlar.
      4-Ferrari gerçekten bir gün çekilirse bu çok ciddi bir etki yapar ve sporu bitirebilir. Zaten rampa aşağı gitmiş durumda çakılır bir anda.

      1. İlk yazdığın dışındakilere katılmıyorum. Diğer fabrika takımlarını da Ferrari ile bir gördüğümü, hatta Ferrari’yi onlara göre garaj takımlarına bir adım daha yakın gördüğümü biliyor olman gerek, önce de yazmıştım sanırım. Mercedes ve Renault çekilirim derlerse yorum bile yapmam, defolup gitsinler. Monza’yı korumak için çekiliriz tehdidi savunmak utanç verici, burada çelişki yok. Mesela Monza’nın para açığını ceplerinden kapatabilirler? Bu daha asilce ve markaya yakışanı olurdu.

        Formula 1’e kimler geldi geçti. Her zaman başkalarının yerini dolduracak birileri olacaktır. Takımlar da şovun bir parçası elbette, Ferrari, Willams, Mclaren, Sauber giderse spor etkilenir. Ancak asla bitmez, sadece yeni şovmenler ortaya çıkar.

        Benim Ferrari’ye bir gıcığım varsa bunu Ferrari alıp elimde patladığından filan değil, takımın ve yöneticilerinin davranışları oluşturmuştur. Yoksa yol otomobillerinin bir kısmını severim mesela. Ama spor içinde adil olmalısınız ve davranışlarınıza dikkat etmelisiniz. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

  3. ScuderiaKimi avatarı

    Ferrari , F1’de kazandığı paradan vazgeçemez. Formula1 = Ferrari gerçeği var , ayrılamazlar blöf yapmanın alemi yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir