2009 Formula 1 Oyunu Bu Hafta Satışa Çıktı

yazar:

kategori:

Uzun zamandan beri beklenen Formula 1’in resmi oyunu, bugün Kuzey Amerika’da satışa sunuldu.

İlk olarak Nintendo Wii™ ve PSP® platformları için piyasaya sunulacak oyun cuma gününden itibaren de Britanya’da satışa sunulacak.

Oyunda 2009 sezonunda yer alan tüm pilot, takım ve pistler bulunacak.


Yorumlar

  1. @mpalmer;

    evet cok haklisin. gran turismo bence bir fenomen. gt3 ve gt4 icin, sirf bu 2 oyun icin ps2 almistim ben. degdi mi? sonuna kadar. pesti, winningdi, diger oyunlardi ekstrasi oldu.

    ben de denerim ps3 cafelere gelirse falan, begenirsem sirf onun icin ps3 bile alabilirim. bir oyun konsol satin aldirabiliyorsa, o oyunu yapanlari takdir etmek gerek.

    @veysel;

    oyle bir sey olsa kim ps3 alir ki 🙂

  2. Şu anda dünya üzerinde ps3'ü zorlayabilecek bir oyun yok.(Önümüzdeki senelerdede çıkacak gibi görünmüyor)
    Pc ps3'ü bırakın geçmeyi yanına bile yaklaşamaz.

  3. bazi arkadaslarin ps3'un grafik ve islem gucunden haberi yok sanirim 🙂 bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek.

    biraz datasheet okuyun fikriniz olsun. teknik bilgileri inceleyin arkadaslar.

    "ps2" nin bile hatri sayilir derecede gunumuz giris-orta seviyedeki pclere kafa tutabilir, donanim/islem ve grafik gucu yonunden. onemli olan bu gucunu ortaya cikarabilecek, tam randimanli kullanabilecek oyunlarin yapilmasi.

    ve oyunu sixaxis ile falan oynayacak arkadaslar buyuk beklenti icine girmesin. bir wheel kesinlikle kullanilmali. hatta usb klavye falan bile baglarsaniz gamepad'den daha iyi oynayip zevk alirsiniz.

    ps3, daha dogrusu konsollarda yaris (tabii ki simulasyon olanlar, arcade degil) ve savas oyunlarini oynamak gercekten iskence.

  4. veysel barut avatarı

    arkadaşlar playstation 2 bu oyunu destekliyomu açarmı yani?? bilgilendirirseniz çok sewinirim saygılar…

  5. gran turismo pc de var mı? Veya ona benzeyen otomobil oyunu varmı pc için? hayır yok!! konu kapanmıştır..

  6. emre özduru arkadaşım teşekkür ederim F1 2001'i indirdim iki yarış yönettim ilkinde acemilik kolay olsun diye Ferrariyi seçmiştim schumi ve edi'ye fazla yüklenmeini söyleyince spin atıp yarış dışı kaldırlar ikinci yarışı biraz karmaşık olsada 1. ve 3. tamam ladım gayet güzel çok hoşuma gitti 🙂 daha fazla mekaniket alınabiliyo mu

  7. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    massathebest arkadaşım ben bu işin içindeyim. bak play station tamm cok güclü ama grafik anlamında herzman pc cünkü pcsadece ekran için ek bi parca istio. ps3 fiyatına ekran kartı var.. ewt şuanda oyun firmaları ps3 dahacok önem veriyor haklısın cünkü pciçin devamlı yeni parcalaralmak gerekiyor. bak 8 gb 1066mhz ram amd 4 cekirdek işlemci. 500 w bi gückaynağı ve en önemlisi 1 gb ddr5 4870 ekran kartı . bu sistem ps3 ezer. bu sistemda yaklası 700 dolara patlar. ps3 fiyatı ortalama 1000 tl civarında. ps3 daha avantajlı al ps3 3,4 sene kullan masrafsız. ama grafik anlamında kessinlikle pc. OYUN demek GRAFİK DEMEKTİR.

  8. Oyunların pc ye çıkmamasının ana nedeni korsan oyun piyasası. Ben yarın gidip orjinali 60 dolar olan oyunu 10 liraya alabilirim ki oyuncuların geneli böyle yapıyor. ps3 te ise korsan yok ve şirketler oyunlardan inanılmaz para kazanıyorlar ben de oyun çıkartsam pc ye değil ps3 e çıkartırım. pc ye çıkan oyunlarda da online oyunu engellemek dışında pek birşey yapamıyorlar korsana karşı. millet modern warfare 2 yi online oynayabilmek için orjinal alıyor. f1 2010 pc ye çıkacak diye duyuruldu inşallah çıkar 6 seneden beri lisanslı f1 oyunu yok pc için.

  9. Codemasters iyi iş çıkarmıştır kesinlikle. Gerekirse PS3 de alırım, ihtiyacım da var yani. GTAIV, tam sürümü gelecek olan Grand Tourismo 5 gibi oyunları oynamam lazım. 🙂

  10. murat levent avatarı

    ps3 işlemcisi core2 sınıf bir işlemci içindeki gpu ise ati x800-850 sınıfı bir gpu, yani pc lerde 4-5 sene evvel kullanılan gpu.

    Bu kadar büyütmeyin PS3 ü, grafik motoru ayrıdır, optimizasyon ayrıdır.

  11. ps3'ten bahsediyoruz değil mi? kusura bakmayın küstahlık yapmak istemem ama ps3 hakkında hiç bir bilginiz yok(muş). yamulur dediğin oyunlar esas ps3'e çıkıyor. sonra özellikleri kırpılarak pc'lere port ediliyor. bu durumda bile bir çok oyun pc için yapıl-a-mıyor. teknik olarak ps3'ün gücüne ulaşan bir pc henüz yapılmadı.

  12. efendimayin  avatarı

    Bakın bırakın güçlü bir bilgisayarı normal bir bilgisayar bile ps3 ü güç olarak tokatlar. Ama ps3 e oyun firmaları daha çok önem veriyor. Crysisi ps3 çıkarsalar ps3 yamulur. Bu arada codemaster f1 oyunu çıkaracaktı benim bildiğim.

  13. Wii ve psp konusunda bence sınıfta kaldı oyun.O tekerlekler nasıl dönüyor öyle yahu.İnşallah pc için beklediğimize değer.

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    pc herzaman grafik anlamında ps3 xbox360 wii önünde yer almıştır grafik anlamında. ve bunun en son kanatında dünyanın enn ii oyunu MODERN WARFARE 2 pc grafik karşılaştırmasında konsolları ezmiştir. grafik anlamında herzman pc 🙂

  15. maalesef, ps3'ün sahip olduğu gücü karşılayabilecek bir pc bileşenini şu anda bulmak imkansız. hd 4890 da alsan, crossfire da yapsan nafile. rami arttırsan, cpuyu ve grafik kartını yükseltsen de, bu bileşenlerin arasındaki mevcut veriyolu hızının, bu parçaların kollektif olarak gerçek güçlerini gösterebileceği kadar yüksek olmaması (darboğaz) nedeniyle, ps3 gücüne çıkması mümkün değil şimdilik. ps2 ilk çıktığında da aynı şey olmuştu. ancak, zamanla pc'nin gücü de ps3'ü yakalayacaktır.

    bunun yanında, konsollara antipatisi olan ve ille de pc diyen birisi olarak, oyunun pc için de çıkacağı zamanı iple çekmekteyim..

  16. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    k.bakamsın kimse bu oyuna 50 60 tl veripte orjinal almaz hele türk insanı:( bencede bu oyun kesnlikle haketmiyor :). modernwarfare 2 yi millet korsan inidiro orjinalini alamıyor malüm türkinsanı nasıl bi oyuna 100 110 tl verecek 🙁

  17. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu adamları anlamıyorum pc yi herzman ensona atıyolar. f1 2009 oyunu grafik anlamında mükemmel deil videolarına bakıldığında bu oyun hd 4870 ekran kartıyla oynasan kar yok :((( . adamlar konsola yükleniyolar oysa pc herzman konsollara göre daha ii grafik verir. PCYİ 2.sınıfa atıyolar herzaman :@. 3,4 ay sonra pc için cıkacaktır versiyonu.

  18. emre  özduru avatarı

    Arkadaşlar yakın zaman da çıkması muhtemel F1 Manager oyunu hakkında bir bilgisi yada bir şekilde böyle bir oyunun ne zaman çıkabileceğine dair hiç haberi yada bilgisi olan var mı??

    İşin açıkçası EA SPORTS'un F1 Manager 2000 oynuyordum ve bence çok daha zevkli idi!! Ah keşke şimdi yeni sürümü olsa da oynasak, ne harika olur du?

  19. bu oyun takımın o seneki gücüne göremi düzenleniyor? yani takımların güçleri eşitmi?

  20. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    deli gibi 2008 oynuyorum… bakalım 2009 nasıl

  21. Oyun maalesef pc için çıkmayacak.Sadece konsollara çıkıyor ve pc için f1 2010 u beklemek zorundayız. o zamana kadar f1 challenge modlarına devam.

  22. formula 1 resmi sitesinden almak isteyen olursa:

    http://f1store.formula1.com/stores/f1/products/product_browse.aspx?category|category_root|7423=DVD+%26+Programmes&category|cat_7423|10973=Video+Games&portal=MHKKCHOQ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir