Ghosn F1’in Renault İçin Önemini Değerlendirdi

yazar:

kategori:

Renault’nun bir takım satın alması veya Formula 1’den çekilmesi olasılığının motor tedarikçisi olarak kalmasından çok daha yüksek olduğu düşünülüyor, ancak son karar üreticinin CEO’su Carlos Ghosn’un olacak.

Fransız üretici şu an Red Bull’a ait iki takıma motor tedarik ediyor, ancak aralarındaki ilişkinin kırılma noktasına geldiği söyleniyor. İkilinin kontratları 2016’ya kadar devam ediyor.

Renault ile 2010 ve 2013 arasındaki dört sürücüler ve üreticiler şampiyonluğunu kazanan Red Bull son zamanlardaki başarısızlıkları için açıkça motoru suçlamıştı.

Formula E Londra yarışında bir basın toplantısı düzenleyen Ghosn şirketinin mevcut F1 kontratlarına uyacağına, gerisinin ise henüz kararlaştırılmadığını belirtti.

Carlos-Ghosn-F1-Grand-Prix-Brazil-G_0vhN9iZExx-750x501“Bir geliştiriciyseniz ve motorlar satıyorsanız kazandığınızda unutulur, ancak kaybettiğinizde işaret edilirsiniz.”

“Hiçbir şeyi gözardı etmiyoruz. Ayrılabiliriz. Daha düşük olasılıkla motor tedarikçisi olarak devam edebiliriz. Veya bir takım sahibi olabiliriz. Yani seçeneklerimiz geniş. Şu an gelecek işin farklı seçenekleri analiz ediyoruz.”

Ghosn kararın önümüzdeki aylarda verileceğini söyledi. Renault 2005 ve 2006’da üretici olarak şampiyon oldu, ancak Singapur’daki şike skandalı sebebiyle 2010’da spordan çekildi ve takım Lotus adını aldı.

“Önümüzde nasıl bir durum olduğuna göre bizim için anlamı değişiyor. Bu yüzden biraz zaman alıyor.”

Carlos-Ghosn-Paris-Auto-Show-Press-Day-DQ0axspqixjx-750x499“Formula 1’in idaresinin ne yöne gittiğini anlamadan karar vermek istemiyoruz. Sporun idaresi aşırı derecede önemli bir faktör.”

Ghosn sporu yöneten veya kontrol edenden ziyade yatırımlarının tatmin edici şekilde dönüp dönemeyeceğini öğrenmek istediklerini kastettiğini söyledi. “Kimin yaptığı bizim için önemli değil, bizim sorunumuz tam olarak ne kadar harcayacağımız ve yatırım yapacağımızı bilmek.”

“Pazarlama yoluyla ne kadar sponsor edinebileceğimizi biliyoruz, ancak TV haklarının paylaşımının daha farklı şekilde olması gerekiyor, yatırım yapan insanlar, şovu gerçekleştirenler yatırımlarından adil bir dönüş elde edebilmeliler.”

“Soru şu: buna değer mi? Yüzlerce mühendisi buna bağlıyorsunuz, milyonlarca avro koyuyorsunuz ve tüm teknik kaynaklarınızı bağlıyorsunuz. Bunun dönüşünü almalısınız.”


Yorumlar

“Ghosn F1’in Renault İçin Önemini Değerlendirdi” için 3 yanıt

  1. Belki de Red Bull’un spordan çekilmesini bekliyorlar. Olur da Red Bull havlu atarsa hazır yatırımlı oturmuş takımı ucuza kapatabilirler.

  2. Bu adamı biraz tanıyorsam F1 den ayrılır.

  3. “Bir geliştiriciyseniz ve motorlar satıyorsanız kazandığınızda unutulur, ancak kaybettiğinizde işaret edilirsiniz.”

    Doğru söze ne denir büyük patron açıkla artık şu takımı da herkes başının çaresine baksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir