Webber, Vettel’le Yaşadığı Sorunlar İçin “Dişsiz” Yönetimi Suçladı

Mark Webber, Formula 1’den ayrılmadan önce Red Bull’daki takım arkadaşı Sebastian Vettel ile yaşadığı sorunlar nedeniyle takımın başındaki dişsiz yönetimi suçladı.

Bu hafta yayınlanacak otobiyografisi öncesinde konuşan Webber, o döneme dair bazı açıklamalarda bulundu.

Webber özellikle 2013 Malezya GP’deki “multi 21” olayından sonra Vettel’in kendisine karşı olan yaklaşımının bir önceki güne değiştiğini söyledi.

Webber “Seb’e biraz kızgındım… Ancak tüm senaryoya bakalım. Biz o pozisyona nasıl geldik? Podyuma çıktığımızda Seb geldi ve ‘konuşmamız lazım, her şeyi batırdım’ dedi. Ben de ona ‘gelecek hafta konuşalım’ dedim.”

“Malezya ve Çin arasında onunla kim konuştu bilmiyorum ancak Çin’deki konuşmalar da iyi olmadı.”

“Bana pilot olarak büyük saygı duyduğunu ancak kişi olarak pek duymadığını söyledi. Bu gerçekten ilişkimizi etkiledi. O dönemde birbirimizi görmeye katlanmak çok zordu.”

“Multi 21’den sonraki takım şüphesiz hayal kırıklığıydı. Bana ne kadar dişsiz olduklarını gösterdiler.”

“Bizi pist üstünde idare edemediler ve böyle olmamalıydı. Bir şeylerin değişmesi gerekiyordu bu yüzden ben ayrılma kararıyla onlara yardımcı oldum.” dedi.

Webber, Vettel’in takıma katıldığı ilk seneden itibaren sorunların başladığını ve 2010’da haksız yaklaşımları görmeye başladığını söyledi.

Webber “Son 2 yarışı kazanmıştım ve ardından yeni arka kanat geldiğinde garajın diğer tarafına gitti… Bu yüzden mekanikerler kızmıştı.”

“Bir şeyler olduğunu düşündük. Vettel’i daha mutlu etme konusunda çok isteklilerdi.” dedi.

Webber’in menajeri Ann Neal “Sebastian’ın bu Avusturalyalı’nın kendisini yenmesi nedeniyle mutlu olmadığı izlenimini aldık. Öyle olmaması gerekiyordu.”

“Sorun yönetimin Vettel’de olanlar konusunda zayıf kalmasıyla başladı. Vettel bu şekilde mi devam edecekti?”

“Mark şampiyonluk için iyi bir isimdi. O sürüşe, tutkuya ve yeteneğe sahipti ancak o kimseye bir şey verilmemesi gibi bir acımasızlığa sahip değildi.” dedi.

Webber, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Vettel ile aralarında bir sorunun kalmadığını söyledi.

Webber “Her şey temizdi. Olmasını istediğim gibi oldu. Bu yüzden geriye dönüp baktığımda başardıklarımdan gurur duyduğumu söyleyebiliyorum.”

“Seb’in kupa dolabı benimkinden daha iyi olabilir. Onu başardıklarından dolayı kıskanmıyorum.”

“Seb ve ben aslında iyi anlaşıyoruz. Monaco’da iyi bir sohbet oldu ve bir kaç kez görüştük.”

“Olayların oluşunu onun bakış açısından görmek ilginç. Birbirimize çok büyük saygımız var.”

“Geriye dönüp baktığımızda ‘bazı şeyleri farklı yapabilir miydik?’ diye düşünüyor muyuz? Kesinlikle evet.” dedi.

 


Yorumlar

“Webber, Vettel’le Yaşadığı Sorunlar İçin “Dişsiz” Yönetimi Suçladı” için 14 yanıt

  1. Takım arkadaşları tecrübe bakımından birbirine uygun olmalı bence.Aynen şimdiki Alonso Button gibi.Biri toy diğeri tecrübeli oldu mu sorun çıkabiliyor.

    Webber ve Vettel arasında fazla fark vardı biri olgun diğeri toydu.Vettel şimdi olsa aynı hatayı yapmazdı bence.Tabi toyluğun verdiği etken bir yana , asıl önemli olan takımdı.Takım en baştan beri pilotlarını doğru yönetemedi.Horner multi 21 den çooook çooook önce Vettel’i kayırdığını resmen sözlü olarak ilan etmişti.Onun etrafında takım kuruyoruz demişti.Webber Vettel ile sohbet edebilir , anlaşabilir yani tek sorun takım ve idarecilerinin tutumu idi.

    Benzer bir hadiseyi Alonso da yaşamıştı.2007 de Henüz toy olan Hamilton ile bazı tatsızlıklar yaşamıştı.Alonso , Hamilton ile sorunum yok , arkadaşız , saygı duyuyoruz demişti.Orada da takımın bazı idare eksiklilkleri sonucu (macaristan ve usa gp) tatsızlıklar yaşanmıştı.Aynı HAmilton bugün olsa bazı olaylar farklı sonuçlanırdı.Olan oldu o günler geride kaldı.Ne Hamilton’un pişmanlığı ne Alonso’nun pişmanlığı ne de Dennis’in pişmanlığı fayda vermedi.

  2. Red Bull tüm sempatisini bu ikiliyi idare ederken kaybetti. Tamam kayırma yapılabilir de, açık açık da yapılmaz. Ferrari’den beter şeyler yaptılar.

    Son 2 yarışı kazanmıştım ve ardından yeni arka kanat geldiğinde garajın diğer tarafına gitti… Bu yüzden mekanikerler kızmıştı.

    F1 takım sporudur, pilot yalnız değildir diyorduk ya, işte bu.

    Bu arada, dişsiz olarak çevrilmiş olan toothless ingilizcede ‘sinsi, adi, kancık’ anlamında kullanılan oldukça sert bir laf.

  3. Bence de Red Bull pilotları idare edemiyordu. İstanbul 2010’dan sonra takımın açıklamaları da bunu gözler önüne seriyor. Konstrüktif olmaları gerekirken yangına iyice körükle gittiler. Ama Multi-21’de ben de Vettel’in yaptığını yapardım.

  4. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    “Malezya ve Çin arasında onunla kim konuştu bilmiyorum ancak Çin’deki konuşmalar da iyi olmadı.”

    Tabiki de Marko konusmustur. Baska kim konusupta akil karistiracak ?

    Multi 21 neyse de, o Silverstone’daki on kanat degistirme olayi F1 tarihinin en rezil olaylarindan biridir. Vettel’in ilk virajda lastiginin patlamasi, Webber’in yarisi domine ederek kazanmasida ilahi adalet dedirtecek cinsten.

    http://youtu.be/anAFOXDdkZw

  5. meşrubat takımının en iyi yaptığı iş idi parmak çocuk etrafında bir dünya oluşturmak mark habire pozisyonunu korudu telsizden..veya multi 21..

    ama keser ve sap döndü aynı parmak çocuk bu seferde kendisi için söylenen takım emrini duymak ve uygulamak zorunda kaldı

  6. Bu eşitlik konusunda Kimi’yi ayırırsak, Hamilton çok iyidir.Kesinlikle kayırılma gibi bir isteği olmadı, nedeni gerçekten yarışmak istemesi.Vettel’in de geçmişte hataları oldu, ancak o hırsına yenilecek kadar karaktersizlik içine girmedi bazıları gibi.

    Geçen sene Vettel çok çok olgunlaştı, artık çok daha farklı bir pilot.İkisi arasında illa ki Webber’in de hataları oldu.Ancak Vettel’i yenebilecek bir potansiyeli yoktu Webber’in.Bazı yarışlar da daha iyi olabilirdi, uzun vadede Vettel daha iyiydi.Yatırım olarak bakarsak Vettel çok genç bir pilot olduğu için takım onun üzerine daha fazla odaklandı, ve getirisini de hızlı bir şekilde aldılar.

    Vettel kariyerinin en iyi dönemine yaklaşıyor, 2016 2017 kariyerinin en verimli yılları olacak, iyi bir Ferrari ile baş belası olabilecek yetenekte, ve karakterde.Benim favorim gelecek yıllar için bu çocuk..

  7. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Sende bir öylesin bir böylesin Webber, bi iyi anlaşıyoruz diyorsun birde kişilik olarak saygım yok diyorsun,saygının olmadığı adamla iki yüzlü şekilde mi anlaşıyorsun? Millet takım emri olmasın der, bu dürüstlük timsali arkadaş ise takım emrine uymayan Vettel’e yapmadığı bırakmaz, parmak işareti de dahil olmak üzere. Önce edep, hayatında görüp görebileceğin aşamayı değerlendiremedin, daha start almaktan acizsin şampiyon olacaktım minvalinden konuşuyorsun.

    1. Haberi bir daha okuyup akıl ve mantık ışığında tekrar yorumlamanı öneriyorum 🙂

      1. Akıl ve mantık avatarı
        Akıl ve mantık

        Oruçlu olarak yanlış anlamışım, Vettel’in ağzında bana saygı duymuyor demiş, özür dilerim bu konuda ama el hareketi yapan birisinin karşısındaki adama gerçekten saygı duyduğunun göstergesi olamaz bu.

  8. Furkan Özcan avatarı
    Furkan Özcan

    Birey olarak saygı duymadığını söyleyerek ayıp etmiş Vettel. Bu sözden sonra hala diyaloğa girebilmeleri de ilginç olmuş.

  9. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Haber için teşekkürler.

  10. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Webberi tebrik ediyorum.Bazı konuları açıklığa kavuşturmak için anlatabiliyor böyle konuları.Darısı massa gibi pilotlarına başına onlardan da bekliyoruz 🙂

    1. Massa bunu yaparsa Ferrari’nin yediği naneler çil çil dökülecek ama. 🙂

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        onu düşünemedim bak 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir