Raikkonen “F1’i Hala Seviyorum”

Kimi Raikkonen, F1’i hala sevdiğini ve Ferrari’nin kendisiyle devam etmek istemesi halinde kalmaktan mutlu olacağını söyledi.

Geçen seneki takım arkadaşı Fernando Alonso’nun yanında pek iyi performans sergileyemeyen Raikkonen, bu sene Sebastian Vettel karşısında da pek etkili olamadı ve gelecek sene için bir anlaşmaya sahip değil.

Goodwood’da konuşan Raikkonen “Her zaman her şey elinizde olmaz. Onlarla imzaladığım bir anlaşma var; bu yüzden devam etmem için imzalayıp imzalamamak onlara bağlı.”

“Sürekli olarak aynı soru soruluyor ancak diyebileceğim bir şey yok.”

“F1’i sevmeseydim bugün burada ya da hiç bir yarışta olmazdım. Ancak geçtiğimiz hafta sonu gibi olan yarışlar pek eğlenceli olmuyor. Bu ilk defa olmadı ancak umarım son olur. Ancak işler bazen tersine gidebiliyor.”

“Burada olmam gerekmiyor. İstediğim zaman gidebilirim ancak açıkçası hedef daha iyi olmak. İyi şeyler yapmak istiyorum. Takım iyi şeyler yapmak istiyor ve açıkçası bu takım gelecekte yenilmesi gereken takımlardan birisi olacak bu yüzden gelecek senenin farklı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Raikkonen, Avusturya’da ilk turda Alonso ile yaşadığı kazadan korktuğunu kabul ediyor.

Raikkonen “Açıkçası hayatta bir çok şeyden korkarsınız. Ancak onları düşünmüyorum ve bazen işler tersine gittiğinde kurtulmak için acele edersiniz ve bir anda her şey iyileşir. Ya bir yere çıkarsınız ya da çarparsınız.”

“Ancak ralli daha tehlikeli çünkü yol dışına çıktığınızda ya yuvarlanırsınız ya da ağaca falan vurursunuz.”

“F1’de bir çok küçük hata yapabiliyorsunuz. Rallide ise mücadelenin sonu oluyor ya da takla atmış oluyorsunuz. Farklı bir spor.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen “F1’i Hala Seviyorum”” için 27 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    Kimi giderse biz kimi tutucaz! Derdimiz yarış kazanan bir pilot olsaydı gider Hamilton’u tutardık.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Bottas, Ericcson, Nasr, geri dönerse belki Chilton. 😀

      Raikkonen yeri dordurulması çok zor bir pilot. Onun gibisi kolay kolay F1’e gelmez, gelirse de bir 20-30 yıl sonra gelir. Tabi o zamana F1 kalırsa.

      1. Murat AYDIN avatarı

        O da Robin olur kesin 🙂

  2. Bizde seni seviyoruz Kimi, gördüğün gibi alayına yeteceğimiz de tescillendi.En çok fanı bulunan pilot KİMİ RAİKKONEN!!!!!

    1. aynen kimi raikkonen sevgisi bitmez.o gridde var olduğu sürece varız.rüştünü 2001-2013 sezonları arası ispatlamış.ferrariye geri dönmemesi gerekirdi dönmemeliydi ama yapacak bir şey yok.kariyerini şu an sürünse bile mc laren le noktalaması paha biçilmezdi.ama yapacak bir şey yok.o eski kimi.gridin en iyi 3-4 pilotundan biri ;yarış kazanma hırsı tavan yapmış son tura kadar zorlayan fastest lap larda griddeki en iyi ama ters giden bir şey var ama ne ? ferrariye katılmamalıydı taa o zaman biliyordum bu ferrari adamı her kıvama sokar öyle sinsi bir takım.ferrariciler kızsada tın.bir mc laren böyle değil yılların takımı williams böyle değil vs.vs.

  3. Kimi’nin işini hala tutku ile yaptığını bilmek güzel. Ama görünen köy de kılavuz istemiyor hani. İki sene üst üste aynı spini attı adam. 🙂

  4. hktn_ferrari avatarı

    biz de seni çok sevdik be kimi… 2007 deki performansına dönmeyi sabırla bekliyoruz be reyiz..haydi sevindir artık bizi..

  5. Raikkonen’in sıralama engelini bir şekilde aşması lazım. Takımla birlikte her türlü hata yapıyorlar. Geçen yarışta sıralamada iyi olsa arkalardaki dandik araçlar arasında sıkışıp kalmayacak, arka tekeri de kimvurduya gitmeyecek. Raikkonen hiçbir zaman iyi bir sıralama pilotu olmadı, ama bu kadar da kötü olmaması lazım. Önlerde olunca işler kötü gitmiyor.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      son 7-8 yılda kaç tane sıralama pilotu var ki ?

      1. Çok fazla değil, saysak saysak Hamilton, Vettel ve Bianchi’yi sayarız. Buradaki olay Raikkonen’in ortalamanın da altında kalması, hız olarak kötü olmasa bile çok hata yapması.

    2. Valla hacı 2005’te filan sıralamalarda ondan iyisi yoktu. Tek pit stopluk yakıtla pol almışlığı bile var adamın. Sıralamalarda kötü bir pilot olsa yanında Montoya varken yapamazdı bu işleri. Ama bu sene takımla birlikte sıralamalarda rezil bir performans çıkarmayı başarıyorlar.

  6. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    biz de seni seviyoruz Ice Man ama artık vaktin gelmiş gibi. (gerçi Kimi sezonun 2. yarısını 2. döneminde ama)

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      (2.yarıları seviyor yazcaktım )

  7. Zeytin dalı mesajım onu tutmak isteyen herkese açıktı…

    yer mekan durum bilgiside dahil lakin kimse oralı olmak istemediği gibi herkes gerçekte buradaki üyelerle tanışma

    medeni cesaretinden çok uzakta..

    mesajıma karşı ölü taklidi yaptılar ve destek verdiğim pilotada aynı şekilde yazmaya devam ediyorlar

    bana sitem ediyorlar bizim pilotlarımıza şöyle yazıyorsun böyle yazıyorsun

    kendileride aynısını yapıp durmaktalar

    sende aklınca tiye almaktasın inceden diğerlerinin yaptığı cinsten sonrada

    zeytin dalını sorup durursun..

  8. geçen sene Alonsoya ve bu senede parmak çocuğa karşı hep eziliyor..

    ilaveten çok tehlikeli bir sürüşü var diğer pilotlar için..

    tek başına yarışsa güvenli olacak cinsten

    sanki maldonado geri dönmüş gibi.

    1. Şimdi de 2B sınıfından elnano şiirini okuyor, evet seni dinliyoruz… Zeytin dalına ne oldu gören var mı bu arada?

  9. Hedefin daha iyi olmak evet ama bu gidişle yolun sonu yakın. Yeteneklerini kaybetmiş gibi sürüyorsun.

  10. Bu adama acıyorum ya. Alonso tokatladı, Vettel tokatladı yazık ettiler adama. Ferrari adamı yerin dibine soktu son 2-3 senedir.

    1. Hacı tokatladı diyorsun da gören de Alonso şampiyon oldu sanır. Tam bir biz sizi 6-0 yendik mantığı bu. Button Alonso’yu eze eze yense bu sene bu tokatlamak mıdır? Altlarında market arabasından bozma bir Honda ile? Verirsin altlarına Mercedes gibi sorunsuz bir arabayı o zaman bakarsın kim kimi tokatlamış. Vettel Raikkonen’i tokatlıyor maşallah ama biri 3. biri 4. şampiyonada. Her yarış polde Vettel, her yarış grand slam yapıyor. Bırakın bu işleri gençler. Alonso öyle iyi tokatladı ki tüm takım arkadaşlarını 5 senede 0 şampiyonluk Ferrari ile. Ama her yarış sonrası yine takım arkadaşımın önündeyim demeçleri. Ne demiş Platini, “Büyük takımlar kazandığı kupalarla küçük takımlar yendiği büyük takımlarla övünür.”

      1. Alonso’yla da aynı aracı kullandı Vettel’le de. Ama her türlü ikinci pilot oluyor. Sorun yine diğerlerinde Kimi fanlarına göre hatta sorun arabada.

      2. Bu şekilde düşününce isin icinden cikilmaz. O zaman alonso raikkonen i 2ye 1 yine tokatladi. Vettel ise 4le hepsini tokatladi… diye uzar gider.

        Sampiyon olamayan suruculer icin en iyi kistas noktasi takim arkadasina karsi gosterdigi performanstir. Bu sekilde dusunmeyeceksek sampiyonada sadece 1.nin belli olup digerlerini siraya koymamak gerekir. Ama oyle olmuyor bir sekilde kiyaslama yapmak gerekiyor.

        1. Burada kıyası kendilerine verilen aracın özelliklerini düşünerek yapmak gerekiyor. Arkadaki Marussia’lar arasında bir kıyas yapamazsınız. Araç sorunlu bariz bir şekilde. Her pilota farklı bir şekilde etki edebilir. Altlarında sorunsuz bir araç olduğunda çıkar gerçek performansları ortaya. Sürüş stilleri farklı olan pilotlar arasında farklı performanslar çıkabilir sorunlu araçlarda. Aynı şekilde kimi iyi araçlarda da bir pilotun sürüşüne uygun yapılırsa diğer pilot geride kalabilir. Red Bull Webber’i bu şekilde sindirdi mesela 2010’dan sonra. Difüzörü kullanmaya yatkın bir stili olan Vettel aldı başını gitti altındaki araçla. Kısacası durum söylediğiniz gibi “kim kimden önce şampiyonada ona bakalım” şeklinde basit olmayabiliyor. 2008’de Hamilton Kovalainen’i tokat manyağı yaptı mesela onu tartışacak adam yoktur zaten. Ama 2014’te Alonso Raikkonen’i tokatladı demek doğru değil o aracı baz aldığınız zaman.

          1. yavaş araç = sorunlı araç diye bir eşitleme yapılamaz. varsayalım ki mercedes bu sene hiç ortalıkta yoktu, piste çıkmadılar. en iyi araç o zaman ferrari olacaktı. kimi ve vettelin performansları farklı mı olacaktı? ferrari sorunlu araç statüsünden çıkacakmıydı?

            araç her yarışı marussiaların 20 saniye gerisinde de bitiriyorsa takım arkadaşını yenmek ZORUNDASIN. bu kadar basit.

            araç uymadı bahaneleri hep yenilen pilotlar tarafından yapılmıştır. bir kere de takım arkadaşını yenen bir pilot çıkıp araçta sıkıntı var bana uymuyor demez.

            2014’te alonso raikkonen’i tokatlamadı, tokat manyağı yaptı. kimi o şekilde bir üstünlük kurmuş olsa, hiçbir rai fanının “kimi alonso’yu tokatlamadı araç kötü, bu araçla karşılaştırılma yapılmaz” deme ihtimali yok. o yüzden geçin bu işleri bu saçma bahaneleri. sıktı artık.

            1. Evet yavaş araç = sorunlu araç diye bir eşitleme yapılamaz. Fakat kazanan araçlar hep sorunsuz araçlar olmuştur. Ben bir sene için dahi bile olsa sorunlu bir araçla şampiyon olan bir pilot görmedim. Bu, sorunsuz bir araç şampiyon olur anlamına da gelmiyor. Aynı zamanda yeterli hıza da sahip olmalı. Mesela Williams 2 senedir sorunsuz araçlar üretiyor, ama yeteri kadar hızlı değil. Mercedes ise 2013’te çok hızlı bir araç üretmişti ama aracın lastikleri haşat etme gibi bir sorunu vardı.

              Ben Ferrari’nin bu seneki aracının sorunlu olduğunu iddia etmiyorum ki Mercedes olmasa Ferrari sorunsuz bir araç olacaktı diyeyim. Bunu Raikkonen de etmiyor. Şampiyonada geride olmasına rağmen araç uymuyor filan demiyor. Ayrıca Lotus’ta 2012’de işler yolunda giderken direksiyondan his alamadığını söylemiş ve Lotus birkaç yarış boyu bunu çözmeye çalışmıştı. Kısacası takım arkadaşını yenerken de araçta sıkıntılar yaşıyorum denebiliyor senin söylediğinin aksine. Yani araç uymuyor, senin sandığının aksine yenilen pilotların bahanesi değil, bir gerçeklik. Bahane iddiası sadece Alonso Raikkonen’i tokatladı diyip 5 senede kazanılan 0 şampiyonluktan ve her yarış sonunculuğa oynamaktan ötürü içini rahatlatmak isteyen Alonso’cuların işi. Tam tersi olsaydı da Raikkonen’ciler Raikkonen Alonso’yu tokatladı diyecekti. Bunu da kabul ediyorum. Bu fanatizmden geliyor. Ama ben hiçbir zaman Ricciardo Vettel’i yendi demediğim gibi Hamilton Rosberg’i yendi derim.

              F1 senin sandığın gibi basit bir spor değil. Ver aracı altlarına sürsünler. Hiçbir zaman bu kadar basit olmadı. Birçok farklı etken var. Araçların karakteristiği var, lastikler var, havanın sıcaklığı bile var… Pistten piste göre bile değişebiliyor pilotların performansı. Mesela Montoya Brezilya’yı çok severdi. Raikkonen ise Spa’yı. Onların sürüş tarzlarına daha yatkın pistler bunlar çünkü. F1 sandığın kadar basit olmadığı için yüzlerce mühendis çalışıyor. Aracın her bir parçasına bakan bir sürü iyi eğitimli adam bu yüzden bu sporda. Bu yüzden direksiyonlarda LCD ekran, onlarca düğme var.

            2. o mercedes örneğini 2014 için verdim, 2014te ferrari’den hızlı tüm araçların piste çıkmadığını farzetsek ferrari 1. olacak. sorunlu araç dediğin yarışı bitiremeyen, sürekli arıza çıkaran araçtır. bir pilotun çıkıp “ben süremiyorum bunu yeteneğim yok” dediği araç değil. raikkonen’in “direksiyon sorunu”nu sık sık grosjean’a geçildiği yarışlardan sonra tekrarlıyordu. ve o olmayan “sıkıntı” da çözülmedi zaten, zamanla alıştı.

              olayın özeti şu: 2014te raikkonen yense ve alonso için biz burda bahane saysak çıkıp onları yalanlamaya çalışacaktın. lastik basıncı var sıcaklığı var bilmem ne varsa f1’de kimse kimseyi yenemiyor? montoya’nın hava sıcaklığı sorunu vardı belki 2005te? belki yenildi dediğin rosberg’in başka sorunları vardı? f1 pilotunun görevi aracı gidebildiği kadar hızlı sürmektir araç bana uymuyor deyip suçu başka birşeye atmak değil. ve bunu farklı araçlar sürerek geldikleri tüm farklı serilerde yaptılar. f1 i basit sanıyor dediğin vettel bunu geçen sene ricciardo’ya yenilirken söyledi zaten;

              “Bu yıl kullandığım RB10’un karakteristliği ile downforce ve lastiklerin bunda etkisi büyük. Bazı virajlarda istediğimi alamıyorum.”
              “Bu bir bahane olamaz çünkü araçtan en iyi performansı çıkarmak zorundayım. Biz bu sene çok ilerleme kaydettik ama yapabileceğimiz çok şey var.”

              f1 pilotunun bir demeci burda yazdığım tüm yorumu alt üst etmeye yetiyor zaten. daha söylenecek birşey bile yok.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      o değilde son 2 sezonun dünya şampiyonu alonsoyu çaylak hamilton ne tokatladı ama çaresizlik içinde geçen alonso artık dayanamayıp fiziki temasla agzını burnunu kırıcaktı hamiltonun 🙂 kısacası ben 1. pilot degilsem 1 hicim acaba kimin icin söylenir ?

  11. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    ”Takım iyi şeyler yapmak istiyor ve açıkçası bu takım gelecekte yenilmesi gereken takımlardan birisi olacak bu yüzden gelecek senenin farklı olacağını düşünüyorum.” dedi

    Ferrarinin seneye ne kadar güçlü olacağının kanıtı ve raikonen o araçla yarışmak için kesinlikle kalmak istiyor.Bence de kalmalı seneye güçlü bir araçta çok iyi iki pilot izleyebiliriz ferrari adına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir