TRF1 Karting Ligi: Beylikdüzü Yarışında Şampiyonluk Yarışı Kızıştı

yazar:

kategori:

Sezonun beşinci yarışı Beylikdüzü Go-kart Arena (BY Karting) pistinde yapıldı.

 

TRF1 Karting Ligi pilotları, yarış öncesinde Beylikdüzü pistinde buluştular ve özellikle pilotların yarışı bırakmalarının veya pistte yavaş turlarla yarışmalarının önünü kesen yeni kurallarla ilgili bilgilendirme toplantısına katıldılar. Çoğunlukla zevkli ve çekişmeli geçen mücadelelerin ardından kupa töreni ve basın toplantısı yapıldı.

 

İlklerin bolca yaşandığı günün sonunda iki yarışını da kazanarak 20 puan toplayan Utku Racing Team’den Mustafa Aydınalp birincilik kupasını kaldıran isim oldu. 16 puanlı iki pilottan Utkum Race Team’den Hasan Yazıcı ikinci olurken, ilk kez podyuma çıkmayı başaran Barış Yurtçu da üçüncülük kürsüsüne çıkarak Kupakapaana takımı adına ilk kupayı “kapmış” oldu. Brabi Faster takımından Fatih Gülmez bu sezon ilk kez yarış kazanırken,  Twilight Eagle takımından Onur Çay da ilk kez ikincilik aldı.

 

Utku Racing pilotları Mustafa Aydınalp ve Orhan Doğankaya’nın üç yarış kazanarak toplamda 34 puan almasına karşılık, şanssız bir gün geçiren Onur Doğankaya’nın takımı Utkum Race’in toplamda 19 puan toplayabilmesi, takımlar klasmanında şampiyonluk mücadelesinin Utku Racing, Utkum Race ve Brabi Faster takımları arasında kızışmasına neden oldu. 28 puan toplayarak haftanın ikinci takımı olan Barış Yurtçu ve Mete Demirbaş’ın takımı Kupakapaana ise takımlarda üçüncülük için iddiasını sürdürdü.

 

A1 seansında yarış heyecansız başladı. Araçların ve lastiklerin henüz tam ısınmaması ve pistin üzerinde önceki günden kalma yağmurun etkisinin tam olarak geçmemiş olması buna etkendi. Yarışın ortalarına doğru kopmalar başladı. Bir ara önde ilk cepten çıkan Enes Güven ile ikinci cepten çıkan Gökhan Günay ve üçüncü cepten start alan Gökhan Türk’ün mücadeleleri izlendi. Mücadeleden galip ayrılan Gökhan Türk liderliğe yükselirken, Gökhan Günay da Enes Güven’i geçerek ikinciliğe yerleşti. Arka bölümde ise Doğankaya kardeşlerin mücadelesi izlendi. Birbirlerini birkaç kez geçen kardeşlerden Orhan Doğankaya önde kalmayı başardı. Yarışın geri kalanında başka bir atak olmayınca bu şekilde sonuçlandı.

 

A1 Seansı
  Pilot Grid Araç Puan Sarı Kart
No Adı Takımı
1 19 Gökhan Türk Infinity Race Team 3 6 10  
2 14 Gökhan Günay Şimşek 2 9 8  
3 7 Enes Güven Bal Karting Team 1 4 6  
4 3 Orhan Doğankaya Utku Racing Team 4 3 4  
5 10 Onur Doğankaya Utkum Race Team 5 2 3  
6              

 

B1 seansında, pistin temizlenmesi ve araçların da ısınmasıyla daha fazla mücadele izlendi. Beşinci cepten start alan Mete Demirbaş, yarışın başlarında hızla tırmanarak liderliğe kadar yükseldi. İkinci sıradaki Onur Çay’ın arkasına gelen Mustafa Aydınalp ve Serdar Kaya’ya uzun süre iyi savunma yapması, Mete Demirbaş’ın farkı açmasına sebep oldu. Ancak aracında performans sorunları yaşamaya başlayan Mete Demirbaş yavaşlayınca, Onur Çay’ın savunmasından kurtulmayı başaran Mustafa Aydınalp ve Serdar Kaya farkı kapatarak Mete Demirbaş’a atak yapmaya başladılar. Uzun süre savunmasına devam eden Mete Demirbaş, bu iki pilota geçilerek üçüncülüğe geriledi.

 

B1 Seansı
  Pilot Grid Araç Puan Sarı Kart
No Adı Takımı
1 4 Mustafa Aydınalp Utku Racing Team 3 4 10  
2 5 Serdar Kaya Brabi Faster 6 6 8  
3 11 Mete Demirbaş Kupakapaana 5 5 6  
4 8 Ali Yalınkılıç Bal Karting Team 4 2 4  
5 16 Onur Çay Twilight Eagle 1 9 3  
6 13 Engin Tokmak Şimşek 2 3 2  

 

C1 seansında üçüncü cepten start alan Fatih Gülmez, ilk turlarda önündeki iki pilot Mert Tokatlı ve Yusuf Erinç’i geçerek farkı açmaya başladı. Hemen arkasından, dördüncü cepten yarışa başlayan Barış Yurtçu da bu iki pilotu birkaç tur içinde geçmeyi başardı ve Fatih Gülmez’in arkasına takıldı. Kutay Yüncüler de beşincilikten başlayıp Mert ve Yusuf’u geçerek üçüncülüğe çıksa da Hasan Yazıcı’ya geçildiği için dördüncü olabildi. Tur bindirmelerde Mert Tokatlı’nın sıkı savunmasından uzun süre kurtulamayan Barış Yurtçu, sonunda bunu başarsa da Fatih Gülmez’e yetişmesine zaman kalmadı ve Gülmez yarışı kazanırken Yurtçu ikinci oldu.

 

C1 Seansı
  Pilot Grid Araç Puan Sarı Kart
No Adı Takımı
1 6 Fatih Gülmez Brabi Faster 3 9 10  
2 12 Barış Yurtçu Kupakapaana 4 6 8  
3 9 Hasan Yazıcı Utkum Race Team 6 5 6  
4 21 Kutay Yüncüler YENİ TAKIM 5 2 4  
5 15 Mert Tokatlı Twilight Eagle 1 4 3  
6 17 Yusuf Erinç Infinity Race Team 2 3 2  

 

A2 seansında ikinci cepten start alan Orhan Doğankaya, yarışın başlarında kardeşi Onur’u geçerek liderliği ele geçirdi ve farkı açmaya başladı. Gökhan Günay’ın Onur Doğankaya’yı geçişi esnasında yaşanan temastan dolayı pistin dışına kadar çıkan Onur Doğankaya, bu sırada Enes Güven ve Gökhan Türk’e de geçilerek sonunculuğa düştü. Aracının dengesi de bozulunca yarışı bırakan Onur Doğankaya yeni kurallar gereği klasmana giremezken, Gökhan Günay ikinci, Enes Güven üçüncü oldu.

 

A2 Seansı
  Pilot Grid Araç Puan Sarı Kart
No Adı Takımı
1 3 Orhan Doğankaya Utku Racing Team 2 2 10  
2 14 Gökhan Günay Şimşek 4 6 8 2
3 7 Enes Güven Bal Karting Team 3 9 6  
4 19 Gökhan Türk Infinity Race Team 5 5 4  
5 10 Onur Doğankaya Utkum Race Team 1 4 EB  
6              

 

B2 seansında son sıradan başlayan Mustafa Aydınalp, büyük bir tırmanışla liderliğe yükseldi ve yarışı kazandı. Başlarda liderliğe yükselip açık ara önde giden Onur Çay, arayı kapatıp yetişen Mustafa Aydınalp’e uzun süre savunma yaptı ancak geçmesine engel olamayınca yarışı ikinci bitirirken, rakibi Serdar Kaya’ya bu kez geçit vermeyen Mete Demirbaş üçüncü sırada damalı bayrağı gördü.

 

B2 Seansı
  Pilot Grid Araç Puan Sarı Kart
No Adı Takımı
1 4 Mustafa Aydınalp Utku Racing Team 6 9 10  
2 16 Onur Çay Twilight Eagle 2 6 8  
3 11 Mete Demirbaş Kupakapaana 4 4 6  
4 5 Serdar Kaya Brabi Faster 5 5 4  
5 13 Engin Tokmak Şimşek 1 2 3  
6 8 Ali Yalınkılıç Bal Karting Team 3 3 2  

 

C2 seansı akşam ışıkları altında olmasına rağmen heyecanlı olaylara sahne oldu. Yarışın ilk turları sakin geçerken, sonraki turlarda ataklar izlenmeye başlandı. Kutay Yüncüler ve Hasan Yazıcı önlerindeki Mert Tokatlı ve Yusuf Erinç’i geçerek ilk iki sıraya oturdular. Hemen arkalarından beşinci cepten start alan Barış Yurtçu da bu iki pilotu geçip Hasan Yazıcı ile aradaki farkı kapatmaya başladı. Kutay Yüncüler’in bir hatası sonucu bariyerlerde kalmasından faydalanan Hasan Yazıcı ve Barış Yurtçu, ilk iki sıraya yerleştiler. Her turda farkı yavaş yavaş kapatan Barış Yurtçu, rakibi Hasan Yazıcı’ya atak yapacak pozisyona geldikten sonra heyecanlı dakikalar başladı. Bir ara Kutay Yüncüler de bu ikiliye yetişip Barış Yurtçu’yu geçti ancak kısa sürede yerini kaptırdı. Nefes kesen mücadelede ikinci sıradaki Barış Yurtçu her tur içten ve dıştan ataklar denese de zorlu rakibi Hasan Yazıcı’nın müthiş savunmasını geçemedi. Salise farkıyla damalı bayrağı ilk gören Hasan Yazıcı, yarışı kazanarak podyumda ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Barış Yurtçu ise ikinci olarak bu sonuçla ilk podyumuna çıkmış oldu. Yusuf Erinç, Fatih Gülmez’e geçilmeyerek üçüncü olurken, Mert Tokatlı beşinci, mekanik sorun yaşayarak en geriye düşen Kutay Yüncüler ise altıncı oldu.

 

C2 Seansı
  Pilot Grid Araç Puan Sarı Kart
No Adı Takımı
1 9 Hasan Yazıcı Utkum Race Team 4 9 10  
2 12 Barış Yurtçu Kupakapaana 5 2 8  
3 17 Yusuf Erinç Infinity Race Team 1 4 6  
4 6 Fatih Gülmez Brabi Faster 6 3 4  
5 15 Mert Tokatlı Twilight Eagle 2 5 3  
6 21 Kutay Yüncüler YENİ TAKIM 3 6 2  

 

Yeni kuralların da etkisiyle, şanssız bir kaza yaşayan Onur Doğankaya’nın dışında hiçbir pilot yarışı bırakmazken, izleyenler de seyir zevkinin gün geçtikçe daha da arttığını söylediler.

 

5. Yarış Beylikdüzü Pilotlar Klasmanı
  Pilot Puan
No Adı Takımı
1 4 Mustafa Aydınalp Utku Racing Team 20
2 9 Hasan Yazıcı Utkum Race Team 16
3 12 Barış Yurtçu Kupakapaana 16
4 14 Gökhan Günay Şimşek 16
5 6 Fatih Gülmez Brabi Faster 14
6 19 Gökhan Türk Infinity Race Team 14
7 3 Orhan Doğankaya Utku Racing Team 14
8 5 Serdar Kaya Brabi Faster 12
9 11 Mete Demirbaş Kupakapaana 12
10 7 Enes Güven Bal Karting Team 12
11 16 Onur Çay Twilight Eagle 11
12 17 Yusuf Erinç Infinity Race Team 8
13 21 Kutay Yüncüler YENİ TAKIM 6
14 8 Ali Yalınkılıç Bal Karting Team 6
15 15 Mert Tokatlı Twilight Eagle 6
16 13 Engin Tokmak Şimşek 5
17 10 Onur Doğankaya Utkum Race Team 3
18        

 

5. Yarış Beylikdüzü Takımlar Klasmanı
Sıra Takım Puan
1 Utku Racing Team 34
2 Kupakapaana 28
3 Brabi Faster 26
4 Infinity Race Team 22
5 Şimşek 21
6 Utkum Race Team 19
7 Bal Karting Team 18
8 Twilight Eagle 17
9 YENİ TAKIM 6

Yorumlar

  1. bizde denizlide her hafta 3 arkadaş yarışıyoruz ama bizimki sizinki kadar profesyonel değil.bizde iddia balava, yemek.şimdi soracaksınız kim birinci oluyor diye birinci belli ikinci ile üçüncüyü sorun.

  2. mustafa abiyi tebrik ederim bence çok iyi iş çıkardı. Benim işe yaramayan kersi bir kenara atmam lazım galiba:)) performansım hayalkırıklığı oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir