Formula 1’in Patronları Sürücülere Yardımcı Sistemlerden Kurtulmak İstiyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1’in patronları, 2017’de planlanan kapsamlı değişikliklerde pilotlara yardımcı sistemlerden de kurtulmak istediklerini dile getiriyorlar.

Strateji Grubu bu çarşamba toplanacak ve son dönemde masaya yatırılan konuların görselliği arttırıp arttırmayacağına dair yapılan incelemeleri görüşecek.

2017’de daha büyük lastikler, aerodinaminin gelişimi gibi bir çok değişiklikle araçların 5-6 sn hızlandırılması bekleniyor. Bunun yanında yakıt ikmalinin de dönebileceği söylenmişti ancak bu fikir pek destek görmedi.

Jean Todt “Tüm sürücü desteklerini yasaklayabiliriz ve bunu yapmalıyız. Mühendisler olmasa da pilotlar zeki insanlar. Bu durumda yorum yapabilirler.”

“Yarışın startına bakalım. Kurallara göre sürücülerle konuşuluyor ancak bunun iyi olduğunu düşünmüyorum.”

“Bir zamanlar kalkış kontrol sistemi vardı ve yasaklandı. Bu yüzden sürücüler artık startlarını kontrol etmeliler ancak bu kurallarda belirtilmeli. Bu yüzden daha az gelişmiş teknoloji olmalı. Bu sayede daha az tahmin edilebilir startlar olur.”

“Bir bakıma bunun nasıl olacağını bilmiyorum. Bu yüzden  pilot desteklerini mümkün olduğu kadar azaltmanın yollarını bir grup insanla çalışmalıyız.”

“Bu konuda bana fikirlerle gelinirse bunun olmasını sağlamaktan yardımcı olurum. Sürücü yardımlarını azaltmak için belli parametrelerden oluşan liste hazırlarsak hemen uygulayabiliriz.”  dedi.

Bernie Ecclestone “Dürüst olmak gerekirse F1’e olan en aptalca şey bu motorlar.”

“Bunlar aslında artık motor değil. Bataryalar ve hibritler… Artık F1 motoru yok.”

“Pit duvarından gelen tüm talimatlar ve sözler artık durmak zorunda.”

“Pilotlar tekrar merkezde olmalı. Kendi yarışlarını yapmalı ve gerçek renklerini göstermeliler.” dedi.

 


Yorumlar

“Formula 1’in Patronları Sürücülere Yardımcı Sistemlerden Kurtulmak İstiyorlar” için 7 yanıt

  1. Konuştukları şeyler yine çözüm olmayacak şeyler boş laf edip duruyorlar. Bu güçlü hybrid/elektronik uygulamayla yardımcıları azı demiyorum en fazlasından eski düzeye getiremezler getirmeye kalkarlarsa “pilot hatası” denilecek saçma sapan görüntüler ortaya çıkar. Aracın arkasını neredeyse software satırları yönetiyor bu mgu konumlandırmalarıyla bunu pilotun eline verirsen düşünmemeleri gereken şeyleri kontrol etmeye çalışır bulursun. Bu ecu üzerine hakimiyet kuran her dinamiğinin limitini kontrol eden epu yu kısaca basitleştiremezsin. Yani yine boş laf salatası….
    Bugünün 458, Mp4-12c sinden elektronik yardımcıları, limitleyici prosedürleri kaldıramazsın kaldırmaya kalkarsan %80 oranında millet çakar. Fxx lerden vs sökmeye kalkarsan herkesin F1 pilotu olması gerekir… olmayacağına göre! Bunların race paketlerinin diferansiyel, fren, kers remapini dahi yazılımlar yönetiyor artık pilotların ayağı değil. Yani TC’yi kaldırdım lafıyla olmadığı gibi şunu şunu kaldırıyorum lafıyla da olmaz yine ona çözüm bulurlar makine altyapıları değişmediği müddetçe…

  2. Motorların elektrik sistemlerini ICE ile birleştirip tek bir yazılım yapmak gerekiyor. Yakıt tasarrufu butonu bile olmamalı, motor her şeyi kendisi hesaplayıp ayarlamalı. Telsizi zaten asgariye indirmek gerekiyor.

  3. oldu olacak yarış esnasında içecek tüketme, kasklarda renkli vizör kullanma gibi imkanlara da yasak getirsinler; zaten f1’in heyecanını yıllar geçtikçe baltaladılar, deneme tahtasına döndü yılların efsane sporu..

  4. Bu motorların kalmasını istemiyorsun ondan sonra bu motorların kaldırılmasına engel olan takımın patronuyla gizli toplantı yapıyorsun. Bir icraat yap artık. Güya F1 patronusun seni takan yok. Senin hissenin olduğu ortamda adamlar gelmiş değerini düşürmeye başladı ortağın bir an önce elden çıkarmaya bakıyor sen hala bir şeyler yapamıyorsun. Senin hissen ne işe yarıyor oda ayrı bir merak konusu. Bari satacağınız adamlar gerçek F1’in ne demek olduğunu biliyor olsun da geldikleri gibi bir şeyler yapmaya başlasınlar.
    Artık F1 motoru yok diye kendi ağızınla söylüyorsun böyle devam ederse F1’de kalmayacak yakında F1 değil yol otomobillerine teknoloji geliştirme merkezi diye bir seri olacak.

  5. Olmaz abi Sevgili Mercedesciginiz istemedikçe F1 daha çok batar

  6. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Eclestone hayırdır aklın başına mı geldi.Çok şaşırdım ya böyle düşünmene ne yalan söyleyim.Bari bir şeyler yap da 2017’de V8’e dönelim tekrardan.

    1. V motorları unut bu saatten sonra, şayet F1’de yönetimsel anlamda bir devrim yaşanmadığı sürece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir