Vettel, Gelecek Nesil Alman Sürücü Eksikliğinden Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Formula 1’i besleyici serilerdeki yetenekli Alman sürücü eksikliği karşısında endişeli olmadığını söyledi.

Almanya şu anda en çok kazanan uluslar sıralamasında 11 şampiyonluk ile 2. sırada yer alıyor. Bu sayının 7’si Michael Schumacher’e, 4’ü ise Vettel’e ait. Bunun yanında şu anda gridde 3 Alman pilot -Vettel, Rosberg, Hulkenberg- var.

Ancak alt serilere baktığımızda pek Alman görünmüyor. GP2 ve Formula Renault 3.5 Serilerinde hiç Alman sürücü yok. GP3’te ise sadece Marvin Kirchhofer var.

Vettel şu anda Almanya tabanlı ADAC Formula 4 şampiyonasının temsilcisi ve orada yarışan Michael Schumacher’in oğlu Mick’i destekliyor.

Vettel “Açıkçası etrafta bir kaç tane Alman sürücü var. Ülkelere göre kıyaslama yaparsak bazen az, bazen çok isim olması normal. Bir kaç sene önceyi hatırlıyorum. Ben ve Nico katıldığımızda gridde 6 Alman sürücü vardı bu yüzden oldukça şanslıydık çünkü genç ve deneyimli pilotlar bir aradaydı.”

“Şu an Fransız sürücü yok ve Fransız basını gridde hiç Fransız olmaması nedeniyle çok istekliydi. Gridde bu kadar Alman pilotun nasıl olduğunu soruyorlardı. Bazen iniş çıkışların olması normal. Şu anda gride bakarsanız bir kaç senedir Fransız sürücüler var.”

“Herkese zaman vermelisiniz. Şu an 15, 16 yaşında olanlardan bahsediyoruz ancak her şey hızlı oluyor. 17 yaşında F1 aracı sürebiliyorsunuz ancak normal gelişime bakarsanız kendinizi geliştirmeniz bir kaç sene sürüyor.”

“Size isim vermem hatalı olur çünkü kimseyi baskı altına almak istemiyorum ancak girebilecek bir kaç isim var.  Belki 10 sene öncesine göre daha az olduğu doğrudur ancak dediğim gibi bu tamamen doğal. O zaman kartinge kadar bakmamız gerekir.”

“Almanya’da hala Avrupa’nın en güçlü karting şampiyonalarından birisi var. Hem küçükler hem de büyükler için şampiyona var. Büyükler 15 ile 18 yaşları arasındalar. Bu yüzden endişeli değilim.” dedi.

Mercedes’in yedek pilotu olan DTM pilotu Pascal Wehrlein’in gelecekte Formula 1’de mücadele etmesi bekleniyor.

 


Yorumlar

“Vettel, Gelecek Nesil Alman Sürücü Eksikliğinden Endişeli Değil” için 5 yanıt

  1. 2010 civarında gridin yarısı Alman’dı heralde. Bayağı kalabalıklardı. 😀

  2. 4. reich’i kuracak kadar alman var f1de. yeter azalsınlar artık.

  3. Soldan üçüncünün oğlu varken diğerlerine iş düşmez zaten. İyileş be Regein Meister. 🙁

    1. +1000

  4. Formula 1’de Alman pilot sayısı çok fazla ise bunu Schumacher’e borçluyuz. Schumi Almanya’da nesillerce çoçuğa hayranlık duydu. Çocuklar Schumacher’i izleyerek ve ona özenerek büyüdü. Vettel bunlardan sadece birisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir