Todt’tan Ecclestone’a: “F1’i Eleştirmekten Vazgeç”

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, Bernie Ecclestone’nun Formula 1’in imajına zarar veren açıklamalar yapmayı artık bırakması gerektiğini söyledi.

Formula 1’in turbo motorlara geçmesinden beri Ecclestone, sporu basın karşısında en çok eleştiren isimlerin başında yer alıyor.

Todt “Formula 1’in 50 sene öncesine bakarsak geldiğimiz nokta için onu takdir ediyorum.”

“Padokta şikayet ediyorum ancak padok bu işin bir tarafı. Diğer tarafta çok profesyonel bir yapı var bu yüzden tebriği hak ediyor.”

“Formula 1’in tanıtımı için yapılan her şey takdir edilmeli. Ben 30 senedir pazar günü gelmekten mutluyum ancak belki de yarış saati en iyi zamanlamaya sahip değildir.”

“Belki de Avrupa’da yarışlar 1 ya da 2’de yapılmak yerine akşam 6’da yapılmalı.”

“Bu şekilde insanlar plaja gidip, akşam eve döndüklerinde yarışı izleyebilirler.”

“Bazen iyi yarışlar oluyor ancak bazen olmuyor. Beklenti böyle ve bunu o yarattı.”

“Kazandığı tüm parayı ve şanı hak ediyor ancak gelecekte bu ürün hakkında daha pozitif olmasını isterim.”

“Şikayeti varsa, bunda haklı olabilir, bunu kendi içimizde tartışmalıyız. Herkese açmamalıyız.”

“Bernie’yi çok iyi tanıyorum. Size onun en yakın arkadaşı olduğumu söyleyebilir. Ancak 5 dk sonra bir başkasına hayatında tanıştığı en aptal kişi olduğumu da söyleyebilir. Bununla yaşıyorum.”

“Bazen gereksiz hikayeler üretiliyor. Eğer yapıcı değilse bunu yapmamalı.”

“Ancak onun stili böyle. Onu değiştirebilir miyim? Böyle bir çalışmam yok.” dedi.

 


Yorumlar

“Todt’tan Ecclestone’a: “F1’i Eleştirmekten Vazgeç”” için 14 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ekmeğinle oynama Todt, bindiğin dalı kesme 😀

  2. Sen bu sporun içine etmeyi bırakırsan Bay E ve fanlar da eleştirmeyi bırakır. Bir 2008’deki F1’e bak bir de 2015’teki F1’e Jean’cım, canım, ciğerim.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Canım ciğerim deme şu adama midem bulanıyor dostum

      1. Fransız uşağı diyelim o zaman. 🙂

  3. Git bir takıma patron ol. FIA patronluğundan gram anlamıyorsun ya da sağlam para alıyorsun onu da bilemem. Bu motorları savunan ve kaldırılmasını engelleyen herkes F1’in başına gelen en gereksiz insanlar.

    1. Motorları tekrardan değiştirmek büyük bir maddi yük bindirecektir. Küçük takımlar bunun altından kalkamayabilir.

      1. Küçük takımlar zaten motor satın alıyor motor üretmedikleri için motor üreticilerinin verdiği fiyattan almak zorundalar. V8 ler 8 milyon civarıydı güncellenmiş olarak 10 12 milyona mal olsa küçük takımlara yine kazançlı çıkacaklar. Hadi ilk yıl aracı yeni motora entegre etmek için toplasan 20 milyon harcasalar zaten şuan ki V6-T ların fiyatına denk geliyor. Yani küçük takımlar zararlı çıkmaz bu işten ama yine saçma bir motor teklifiyle gelip en baştan bu işe kalkışırlarsa o zaman küçük takımların faturalarına da yansır. O yüzden güncellenmiş V8ler şuan için en iyi öneri bana göre.

        1. Motor üreticileri yeni motor üretmek ve geliştirmek için ne kadar çok masraf yaparlarsa motoru tedarik ettikleri takımlardan da o kadar ücret isteyecekler. V8’lerin fiyatı düşüktü çünkü motorlar dondurulmuştu ve tedarikçiler motorları geliştirmek için masraf yapmıyordu. Şimdi geri dönülse faturası çok farklı olur.

          Ben senin gibi rakam vermeyeceğim çünkü neyin ne kadar masraf tutacağını bilmiyorum. Açıkçası senin bildiğinden de şüpheliyim.

          1. Motor üreticileri bu saçma motorlara geçmeden önce düşünecekti bunları. Bunların F1 ile alakası olmadığını fark edip ileride değişeceğini ön görmeleri gerekirdi. V8ler 8 milyona yılda 8 motor sağlanıyordu. Şimdi 20 milyona 4 motor ve griddeki çoğu takım 4 motoru geçecek.
            Faturası çok farklı olmaz çünkü hali hazırda olan motorları güncelleyecekler üstelik o motorlar şimdikiler kadar karmaşık olmadığı için güncellendiğinde saçma sapan masraflarda çıkmaz. Motor üreticilerinin salaklığını F1 izleyen birisi olarak ben çekemem umurumda da değil ne kadar harcadıkları. Sadece bu motorlardan kurtulunmaz ise zaten masraflar öyle ciddi oranda azalmayacak. O yüzden diretmeleri saçmalık. Bir an önce ya başka adam akıllı bir motora yatırım yapacaklar ya da bu motorlarla harcamalara devam edip bir süre sonra böyle devam edemeyeceklerini anlayınca yaptıkları masraf çok uçuk olacak.

            1. Sen olayı çok yanlış anlamışsın.

              Neyse.

              1. Neyi yanlış anlamışım söyle de bilelim. Ne dediysen ona cevap verdim. Dikkatli okursan anlarsın ya da işine gelirse.

          2. Fatura farklı olmaz depolarda ki hazır üniteyi alıp satacaksın. Geliştirme yapacaksan da onların planı zaten hazırdır adamlarda arge’si bilinen, oturmuş bir şeyin tekrarlı arge maliyeti çıkmaz. Dayanıklılık adı altında güncellemeyi zaten yıllardır yapıyor, planlıyorlardı.
            En ucuz ve kısa çözüm eski üniteleri alıp tekrar uygulamak bu kadar basit. Bunun dışında ki her ünite konfigurasyonu baştan üretilmek zorunda şayet çok defa söylediğim üreticilerin ellerinde hazır olan V12, V8 yol vs ünite block’ları baz alınmayacaksa. Lemans da bunlar koşuyor çoğu block 5-10 yıllık bunun bilinmesi lazım.

    2. Motorları özellikle Mercedes ve Renault istedi, Ferrari trene atlamak zorunda kaldı. Şimdi değiştirilmeli denince istemeyenler bu üçü. Evet, Renault bile motorların değiştirilmesini istemiyor.

      1. Renault değişmesini istemese bile daha bu rezalete ne kadar katlanabilir ki. Bu saatten sonra Mercedes’i yakalayabileceklerini sanmıyorum özellikle motorlar donduktan sonra hala değişmesini istemiyorlarsa çekilmekten başka seçenekleri kalmayacak.
        Daha nereye kadar direnebilecekler bu fikirleriyle onuda merakla bekliyorum. Ne mücadele var ne ses nede güzel araçlar. Lastik üreticileri de sapıttı saçma sapan jantlar teklif ediyorlar. Bir tanesinden de adam akıllı bir fikir çıkmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir