Button "Mclaren, Formula 1'i Formula 1 Yapan Geçmişe Sahip"

yazar:

kategori:

Button, 2003 yılında katıldığı BAR takımını ile takımın satıldığı ve zor günler geçirdiği yılların ardından 2010’da ayrılıyor ve 7 senelik birliktelik böylece sona eriyor.

Mclaren’e geçişi hakkında konuşan Button “Çok uzun zamandan beri yer aldığınız takımdan ayrılma kararı almak her zaman zordur. Ancak hayat mücadelelerler dolu ve en önemlisi kendinizle mücadele edersiniz. Bu yüzden geçen sezon Brawn GP ile şampiyon olmama rağmen bunu asla unutmayacağım ve hayatımda her zaman yeni mücadelelere açığım.”

“Bu nedenle Vodafone Mclaren Mercedes’e katılmaya karar verdim. Bu takımın yegane tarihinden istemeseniz bile etkileniyorsunuz. Mclaren bu sporun en iyi takımlarından ve burada Formula 1’i Formula 1 yapan Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen ve tabiki yeni takım arkadaşım Lewis Hamilton gibi isimler yer alıyor. Küçüklüğümden beri Mclaren’i takip ediyorum ve sonunda bu takımın parçası olmak inanılmaz.”

“Bu ayın ilk günlerinde Mclaren Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ettiğimde beni etkileyenler sadece teknik kaynaklar ve inanılmaz mükemmelliyet standarları olmadı. Aynı zamanda herkeste bulunan tutku, motivasyon ve kazanma ruhundan da etkilendim. Ve takımın kahramanlıklarla dolu tarihi var: kupa kabini çok uzun görünüyor.”

“Kişisel olarak eski Britanya Dünya Şampiyonu’na da katılmak keyif veriyor. Lewis sporda çok kısa sürede inanılmaz seviyede başarı elde etti ve o tüm Formula 1 sürücülerinin saygısını kazanan çok yetenekli bir sürücü. Birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey olduğunu biliyorum ve takımı daha da ilerletecek bilgi birleşimini kullanmak için sabırsızlanıyorum.”

“Aynı zamanda Britanyalı bir ikili olmamız harika. Bayrağımızı gururla dalgalandıracağız ve umarım tüm Birleşik Krallığı ve tüm dünyadaki Vodafone Mclaren Mercedes taraftarlarını gururlandırabiliriz. Ülkemi temsil etmekten başka bir şeyin anlamı olmaz ve önümüzdeki yıllarda tüm Formula 1 pistlerini her ikimizin kırmızı, beyaz ve maviye boyaması için sabırsızlanıyorum.”

“Önümüzde yapılacak çok sıkı çalışmaların olduğunu biliyor olsam da Vodafone Mclaren Mercedes takımının pist üstünde iyi olacağına eminim. 2010 sezonu hazırlıkları kapsamında ve şampiyonluğumu koruma mücadelesi için Mclaren Teknoloji Merkezi’nde mühendisler ile çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum. Bu takım her zaman kazanmak için piste çıkan bir takım ve buranın parçası olmayı dört gözle bekliyorum.”

“Son olarak, 2009 sezonu benim aklımda çok özel hatıralarla dolu olacak ve Dünya Şampiyonluğu kazanmak için Brawn GP’de çok sıkı mücadele ortaya koyan herkesin aynı şekilde hissettiğini düşünüyorum. Bunun yanında Mercedes-Benz Yüksek PErformanslı Motorlar bölümüne de teşekkür ediyorum, onlar olmadan asla rekabetçi olamazdık. Bu yüzden 2010 ve sonrasında da Mercedes kullanacağım için mutluyum.”

“Bu yüzden Brawn GP’deki eski dostlarıma yeni Mercedes maceralarında en iyi dileklerimi sunuyorum ve onların da benim için Vodafone Mclaren Mercedes maceramda aynı dileklerde bulunmalarını umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. yalnızca button ya da bu haber ile ilgili değil yazacaklarım. genel olarak söylüyorum. kardeşim bir pilot da desin ki "aslında gerçekten tam olarak istediğim takımda değilim ama…." bunu söyleyebilecek bir pilot var mı? kim nereye transfer olsa başlıyor çocukluk hayalimdi, rüyalarımın takımıydı, aslında ben bir xxx taraftarıydım zaten, gibi gibi zırvalara. kendisini hiç sevmem ama, pilotlar içerisinde "aslında gerçekten tam olarak istediğim takımda değilim ama…." diye başlayan bir cümle kurabilecek potansiyelde ve cesarette olan tek bir pilot vardı, kimi rakkonen..

  2. mert merter avatarı

    Aferim Button akili bir beyan yapmisin F1 i F1 yapan bir takima gelen pilot tabiki karekter bozuklugu yoksa mutlu olmali ve Butoon da cok mutlu
    McLaren ve Ferari F1 in belkemigi dir gerisi gelir gider ama bu takimlar kalir mercedes takim satin aldi bir bakmisin bir kac sene sonra BMW gibi kaybolup gitmis pilotlar icin iki secenek var sampiyon olmak icin arada istisnalar da oluyor Büyük kural degisiklikleri olmaz ise bu iki takimdan biri ipi gögüsler genelde
    Hayirli olsun Button aramiza hos geldin sampiyon ..

  3. Aramıza hoş geldin Button umarım bekleneni verirsin 🙂

  4. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Button Harikalar Diyarinda Ehehehe :=))…
    Bu Sene Olduğu Gibi Basarili Olman Dileğiyle Button

  5. Güzel Açıklama Button'dan dogru söylemiş McLaren, Formula 1'i Formula 1 Yapan Geçmişe Sahip aynen katılıyorum kendisine, Lewis ile birlikte sonsuz başarılar diliyorum. Artık Bizdensin Button.

  6. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Dozu harika ayarlanmış bir açıklama.

    Button düşler diyarına (Mc Teknoloji Center)
    fazla dalmış. sonuçta büyülenmiş tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir