Formula 1'den Kısa Kısa Haberler

yazar:

kategori:

Vettel’e Ralli İzni Yok

Bild Zeitung’a göre Red Bull, Alman sürücü Sebastian Vettel’in ralli yapmasına izin vermeyecek.

Vettel geçtiğimiz günlerde rallide kendini deneyebileceğini söylemiş ve “Bu aralar ralli yapmak Formula 1 sürücüleri arasında moda.” demişti.

Kimi Raikkonen’in ardından geçtiğimiz hafta sonu Robert Kubica şansını denedi ve Kubica bu hafta sonu da ralliye katılacak.

Heikki Kovalainen de Finlandiya’da ralli yapabileceğini söylemişti.

Bild, Christian Horner’ın Vettel’in bu tür isteklerine izin vermeyeceğini iddia etti.

2011’de Donington’da Britanya GP Mümkün

Donington GP yetkilileri, 2010 yarışı için gerekli parayı bulamamalarına rağmen 2011’de yarışın olabileceğini söylediler.

Buemi Monaco’ya Taşındı

Bahreyn’de yaşayan Sebastien Buemi, Blick gazetesine göre Monaco’ya taşınmış.

Buemi şu ana kadar vatandaşların gelir vergisi ödemediği Bahreyn’de yaşıyordu ancak Blick, Toro Rosso ile yeniden anlaşma imzalayan Buemi’nin Monaco’ya taşındığını iddia etti.

Massa, Granja 500 İçin Çalışmaları Yürütüyor

Pazar gübü Valencia’da Ferrari Dünya Finali organizasyonuna katılan Massa, ardından hemen Sao Paolo’ya döndü.

Massa, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Granja 500 Karting yarışı için testleri sürdürüyor.

Villeneuve, Formula 1’e Dönüş İçin Çalışıyor

1997 Formula 1 Şampiyonu Jacques Villeneuve, Formula 1’e dönme çalışmaları kapsamında doktoru Erwin Göllner ile tekrar bir araya geldi ve kondisyon çalışmaları yürütüyor.

En son 2006 sezonunda yarışan Villeneuve, yeni takımlardan birisiyle anlaşabilmesi ihtimaline karşı fiziksel çalışmalarına hız kazandırdı.


Yorumlar

  1. pilotuna ralli, bisiklet, motosiklet.. gibi diğer sporlarda yarışma izni vermemesini çok haklı ve yerinde buluyorum. bu takımlar bu pilotlara esas işlerini yapmaları için para ödüyor. 500-600 kişinin emeğini, harcanan milyonlarca doları bu pilotların üzerine yüklüyor. doğal olarak da verdiklerinin karşılığını başarı, puan, galibiyet olarak geri almak hakkı. buna engel olacak motivasyon kaybını, sağlık durumu sakatlıkları pilotlarından uzak tutabilmek için en doğrusu pilota izin vermemektir. tamamen bu takımların izin vermemelerini destekliyorum.

  2. rallinin keyfi başka. formula 1'de hız var ama yol az çok belli. rallide ise her bir viaj ayrı bir macera. formula 1'de 0.1 0.2 sb fark yaratmak önemli, onu yapamıyorsan orada kalamıyorsun ama rallide yüzlerce viraj geçiyorlar ve her bir virajdaki koşullar sürekli değişebiliyor.

    richard burns ralli oynamış olan varsa ne dediğimi daha iyi anlayacaktır ya da raliyi takip edenler zaten bilirler.

  3. anlamadım gitti bunları formula bir arabalarından ralli arabaları dahamı zevkli geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir