Menajeri: "Raikkonen, Mercedes'i Düşünebilir"

yazar:

kategori:

Raikkonen, McLaren ile anlaşamamasının ardından önümüzdeki sezon Formula 1’den uzak kalacak gibi görünüyor. Görüşmelerin sona ermesi ile McLaren de, Jenson Button ile anlaşma görüşmelerini tamamlayıp Lewis Hamilton ile 2010 sezonuna girme kararı aldı.

Son dönemlerde Raikkonen’in, “ya McLaren ya da hiç biri” demesine rağmen Button’un Brawn’ı bırakıp McLaren’e geçmesi durumu değiştirmiş olabilir.

2010 sezonu için Formula 1’den uzak kalmanın büyük olasılık halini koruduğunu belirtken Steve Robertson Perşembe günü yaptığı açıklamada Fin pilotun, eğer ilgileri varsa Mercedes’in teflifini dinleyebileceğini söyledi.

Robertson: “Burası Formula 1. Eğer bize, Kimi’nin yarışları ve şampiyonluğu kazanabileceği hissedeceği, Kimi’yi, ve bizi, mutlu edebilecek bir imkân sağlamayı Kimi’ye teklif edebilir veya onu ikna edebilirlese, tabii asla asla diyemeyiz. Her zaman bir ihtimal vardır”

“Kimi’ye gelebielcek çok fazla takım yok. Çünkü Kimi dürüstçe, galibiyetler alacak bir araca sahip olması gerektiğini söylemişti. O para ile ilgilenmiyor.”

“Şüphesiz para da işin bir parçası ama onun paraya ihtiyacı yok. O, yeteneğini gösterebileceği bir araç istiyor. Bu sene daha fazla yarış kazanamaması ve şampiyonluk mücadelesinde olamayaışı ile zaten bu sene çok büyük hayal kırıklığı yaşadı”

“9 yıl boyunca F1’de yer alan bir dünya şampiyonu iseniz mücadelelere ihtiyacınız olur. Ve Kimi için de bu mücadele, yarışlar ve şampiyonluklar kazanmaktır.”

Robertson, Raikkonen’in Formula 1’de en üst seviyede mücadele edecek arzuya sahip olduğunu, 2011’de ön sıralardaki bir F1 takımında koltuk sahibi olmak için kesinlikle sıkı çalışabileceğini söyledi.

Raikkonen’in F1’e dönmeye aç olup olmadığı sorulduğunda Robertson: “Evet. Söz konusu Kimi olduğunda, eğer yarışlar ve başka şampiyonluklar kazanacak fırsat varsa pnun tamamlanmamış bir işi vardır. Esas amacı bu”

“Şimdi görünüşe göre F1 yapmayacak, başka seçeneklere bakacağız. Ralli, veya başka bir şey, ama henüz bu dönemde kesin bir şey yok. Çünkü F1, sadece bir kaç gün önce sona erdi. Şimdi ise diğer şeyleri görüşme zamanı”


Yorumlar

  1. Achilles katiliyorum kardes tesbit super ilac kimide

  2. dikkat ettinizimi? mclaren önce kimiyle görüştü. muhtemelen yok wrc yok ralli belkide buz hokeyi yarışlarına ve maçlarına çıkmak istediğinden dolayı anlaşamadı. akabinde mclaren buttona döndü. bu demek oluyorki kimi mclarenin gözünde button ve diğer pilotlardan çok daha değerliydi. mercedesin button tercihi ise şampiyon olmuş bir pilotu elde tutma çabasıydı. mclarenin bu kadar önemsediği kimiyi neden mercedes hele şu anki durumda transfer etmek istemesin. ayrıca kimi kazanan bir araç sadece mclaren derken aynı zamanda parayıda verebilecek bir takımdan bahsediyordu. yokluktan dolayı temizliğini bile pilotların kendi parasıyla ödediği bir takımı bu yüzden opsiyon olarak göstermedi bizlere…ama şu an redbulla beraber bu işe gerekirse en çok parayı harcayabilecek bir mercedes gerçeği var. mercedes brawn süksesinden sonra ferrari ve maclrenin bu kadar iyi kadrolarına rosberg gibi quick nick heidfeld gibi adamlarla asla çıkmayacaktır. adama sorarlar yahu arkadaş bu kadar masraf ettik. takımı vasat pilotlarla yarışa sokup orta sıra takımı yaptınız bizi. burada beş on milyon doların bu kadar harcamadan sonra mercedes için bir bahşiş gibi olacağını düşünüyorum.

  3. kimi ne yap et bir yolunu bul anlas su mercedesle yoksa sensiz gecmez 2010 zaten mercedes gercekten ferrari ve mc larenle basa cikmak istiyorsa mutlaka seni almak zorun da bu is sadece nico rosberg ile olmaz bu is ya olacak ya olacak kacari yok

  4. kimi'nin yerine hep menejeri konussun 😀

  5. inci incili avatarı

    aslında kimi brawn gp mercedesle birleşmeden önce rekabetçi bir araç yapamayacağını düşünüyordu belli ki ama şimdi şartlar değişti. her şey tekrar gözden geçirile bilir. ayrıca steve bütün sporcuların sahip olması gereken bir menajer. sırf para için sporcusunu mutsuz olacağı bir anlaşma imzalamaya ikna etmeye çalışmıyor. onun istekleri doğrultusunda hareketediyor. şuan gelecek sene napacağı belli değilse bu steve istedi diye değil kimi istedi diye böyledir. kimi bunlara aldırmaz onun karakteri bu.

  6. kimi iceman, ben raikkonen düşmanı değilim ama raikkonen'e karşı olan aşırı ilgiden de rahatsızlık duymuyor değilim. bu siteye takılanlar bilir, hemen her ankette kimi alır en büyük oyu, o istatistiği haketsin, haketmesin hep kimi galiptir anketlerde.. ben olaya daha ziyade sportif yandan bakmaya çalışıyorum. ve raikkonen'in bu konuda iyi oldugunu da kimse inkar edemez ancak kendini bu kadar ağırdan sattıracak kadar da üstün olmadıgını düşünüyorum. ayrıca mercedes'e gelmesini istememenin nedeni de, raikkonen'in transfer olmak istediği takım konusunda çok seçici davranıyor olması ("ya kazanan bi arac ya hiç" sonrasında ise "ya mclaren ya hiç" türünden verdiği demeçler) ve mercedes'e gelirse eğer, bunu yürekten isteyip istemeyeceğine emin olamayacak olmamdır, bilmem anlatabildim mi.. yıllarca mercedes gp'yi bekledik durduk ve nihayet gerçekleşti bu istegimiz ve ben takımıma daha tutkulu bir pilotun gelmesini istiyorum bi taraftar olarak bunu istemem garip gelmemeli size.
    ama gerçekten isterdim ki mesela toyota f1den cekilmeseydi de raikkonen toyotayı aşağılamayıp o takıma gitseydi.

  7. olay menecer olayı degıl kı.

    mc laren button ıle anlasınca menecerı mercedes mercedes dıye tutturmadı. mc laren kımı ıle anlasamayınca buttonla anlastı burda anlasalım.sonra kımı nın 1 yıl f1 de olmayacagı ortaya cıktı.sımde de menecer mercedes kımıye mucadle edebılecegı bır arac verırse asla asla demeyız yanı kalın kafalı degılız bızde de kapı acık dıyor.mercedse yalvarmıyor anlıyacagın.en nıhayetınde para nında ıkıncı planda oldugunu anlamıs olduk.

  8. kimi iceman avatarı

    veyis zaten adam f1 de olmayacak nedır bu kımı dusmanlıgı anlamıyorum f1e en buyuk zevkı o kattı unutma!

  9. olacak olacak:)) olunca birileri kahrolacak…

  10. veyis nereye gitsin gurban

  11. "Şüphesiz para da işin bir parçası ama onun paraya ihtiyacı yok…"
    bu kısma takıldım. acaba mclaren'den istenen o parça'nın büyüklüğü neydi de mclaren ver(e)medi. kimi şampiyonluğa yeterince aç olsaydı ve bu kadar tutkulu bi yarışçı olsa gerekirse bedavaya bile yarışırdı mclaren'de hem zaten ferrari'nin ödediği 25milyon fazlasıyla tatmin edici bir maaş 2010 için. umarım mercedes'e gelmez.

  12. o konuda katılıyorum sana da kimi de de kabahat var oldukca fazla, sadece menajere kusur bulmamak lazım :)) biraz gem vuracak isteklerine boyle bir ortamda ralli yapmak istemesin kardesim biraz sıkıcılıga dayansın. daha guclu bir pozisyonda olsa anlasılır ve kabul edilebilir belki, bu sartlarda degil…

  13. McKimi katılıyorum ama yumurta kapıya dayandı gibi…

    En başta sadece Mclaren diodu menejer bey şimdi Button anlaşınca Brawn vs vs vs…..

    Iceman bu menejeri şutlasın bence. 🙂

    Kendisi bizzat görüşse menejerinden daha iyi iş bağlardı yaf 🙂 😀

  14. adam siyasi bir dil kullanmıs ve teklife acıgız demis, e ne diyecekti ne olur gelin kimi yi alın mı ?
    haberleri dumduz okumayı bırakın

  15. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    I love you Kimi sen nereye biz oraya
    not:lütfen F1'de kaaaaaaaaal !!!

  16. Karar verdim Kiminin Menejerliğini bu adamdan en kısa süre içinde gerekirse Zorla bu adamdan alıcam Kimi yi en kötü ihtimalle Superleague Formula da GS pilotu olarak yarıştırırım. Adama bak yav Pistlerin İCEMAN lakaplı pilotunu F1 den uzaklaştırdı uzaklaştırıcak.

  17. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Eğer Kimi Mercedesle ilgilenmiyorsa zaten yarışmasın.

  18. kanımca rosberg ve kimi ,ross brawn ile harika bir takım olur.bence mclarenden daha güclü olurlar.
    massa-alonso
    button-hamilton
    kimi-rosberg
    vettel-webber
    güzel bir cekisme olacaktır.

  19. ross brawn gibi ve kimi insallah olur.
    button unutmasınki ross brawn ona bu sampiyonlugu kazandırdı.

  20. Şimdi görünüşe göre F1 yapmayacak, başka seçeneklere bakacağız. Ralli, veya başka bir şey, ama henüz bu dönemde kesin bir şey yok. Çünkü F1, sadece bir kaç gün önce sona erdi. Şimdi ise diğer şeyleri görüşme zamanı"
    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ???

  21. İnşallah geçer de şu son belirsizlik te ortadan kalkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir