Fry "Button'ın Ayrılmasının Nedeni Para Değil"

yazar:

kategori:

Autosport’a konuşan Fry “Finansal sorunun neden olduğunu düşünmüyorum. Bizim ona yaptığımız teklif, onun Mclaren’de kazanacağından daha fazlasını kazandırabilirdi.”

“Jenson’ın ayrılma kararı almasından dolayı üzgünüz çünkü biz ona son haftalarda basında çıkandan daha cömertçe bir teklif yaptık.”

“Pazar gecesi ve pazartesi sabahı işlerin iyice yoldan çıktığı açıktı.”

“Biz daha fazla görüşme yapmak istediğimizi belirtmemize rağmen geçtiğimiz hafta Jenson’ın menajerleri ile çok az görüşme oldu. Ancak onlar muhtemelen Mclaren’e yöneldikleri için pek istekli olmadılar.”

“Kararına saygı gösteriyorum. Bu kararı ben veremezdim ve belki de ona kötü tavsiyelerde bulundular.”

“Açıkçası sadakat hoş olurdu ancak günümüzde ve bu yaşta pek de bir şey beklemiyorsunuz. Şirketimizden ayrılan birisinin doğru karar verdiğine ve iyi iş çıkaracağına inanıyorsam her zaman mutlu olurum.”

“Bu durumda karardaki mantığı anlayamıyoruz ve ben  Lewis’i kendi evinde yenmek istiyorsa Jenson’un oyununu arttırması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Fry ayrıca, Button’ı kaybetmelerine rağmen şampiyon pilotlarıyla anlaşmayı sezon sonuna kadar beklettikleri için pişman olmadıklarını söyledi.

Fry “Ne yazıkki bu konuda zor bir durumdaydık. İdeal olan anlaşmayı sezon bitmeden tamamlamaktır ancak sezonun son bölümünde şampiyonanın aldığı hal nedeniyle pilotları anlaşma görüşmeleriyle yarıştan soyutlamak istemedik.”

“Bu doğru karardı çünkü yarış bakımından çok şey oluyordu ve anlaşmayla durumu mahvedemezdik.” dedi.


Yorumlar

  1. Hamza Fayiz avatarı

    padokman a katılıyorum….eğer 2010 için brawn gp olarak devam etseydi neyse diycektm ama Mercedes aldı hala ücrette değişiklik yapmadılar!!!!Brawn ve Fry ye yazıklar olsun..

  2. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    "Açıkçası sadakat hoş olurdu ancak günümüzde ve bu yaşta pek de bir şey beklemiyorsunuz."

    Geçen sene ücretinde epeyce bir indirim olmuştu, ona sayın. Adam bana göre kötü gününüzde destek verdi…

  3. Adam takım Honda iken son yıllarda yerlerde sürünüyordu ama takımı bırakmadı,e takım satıldı kesintilere razı oldu,şampiyon oldu,otel masrafını kendi ödedi,takımı Mercedes aldı,ama yönetim aynı kafada devam ediyor..Fazla para veremeyiz,adam ne yapsın mesai bitiminden sonra garajlarıdamı temizlesin..Buttonu sevdiğim söylenemz ama adam haklı,ilk defa belki rahata kavuşacak mutlu olacak,anlayışla karşılamak lazım…

    Sadakatten bahsetmek için;bir ay önce takımımda dünya şampiyonu olmuş adamı elimden nasıl kaçırdım diye şapkayı öne koyup düşünmek lazım…

  4. brawna fena koymuş jensonun mclareni tercihi. ama sadakatten bahsedemezler. adam sonuçta en kötü günlerinde takımını bırakmadı, maaşta indirimi kabul etti ve daha sonra şampiyonluğu kazandırdı. onların da bazı şeyleri daha erken bitirmeleri lazımdı. mercedes ve brawn tarafları arasında bir iletişim eksikliği oldugunu düşünüyorum

  5. mclaren, lewis'e tavşan olsun diye aldı jensonu. dışarıya imaj, 2 dünya şampiyonu yarıştırıyorum ama nazarımda başka anlamı yok bu durumun.

  6. tam lewsin dişine göre bir rakip zaten kendiside demiş ,son sampiyona karşı yarışmak için sabırsızlanıyorum diye ,ingilizlere karşı bir numara kim oldugunu ilan edecektir .ross brawn gibi gibi bir teknik adam bırakılırmı.

  7. "Bu durumda karardaki mantığı anlayamıyoruz ve ben Lewis'i kendi evinde yenmek istiyorsa Jenson'un oyununu arttırması gerektiğini düşünüyorum."

    Oldukça önemli bir söz ve çoğu kişi aynı fikirde.

  8. mert merter avatarı

    Valla adami son güne kadar oyaladiniz Button israrla gelin anlasalim derken siz daha karar vermedik dediniz

    EEEEEEEEEEEE fazla naz asik usandirir ve ilgi nerdeyse oraya yöneldi Button iyi veya kötü bir karar vererek McLaren e geldi Button hayirli olsun basarili olmasini ve lewis is sonuna kadar zorlamasini cani gönülden istiyorum

  9. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Daha fazla para verdikleri açık.İngilizliği mcl seçeneğini cazip kıldı bence…

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ++++"Bu durumda karardaki mantığı anlayamıyoruz ve ben Lewis'i kendi evinde yenmek istiyorsa Jenson'un oyununu arttırması gerektiğini düşünüyorum."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir