Takım Patronlarına Göre 2009'un En İyisi Vettel

yazar:

kategori:

AUTOSPORT, padokta senenin en iyi pilotunun kim olduğunu takım patronlarına sordu.

Yarışlardaki puan sistemi gibi 10-8-6… temelinde verilen oyların sonucunda Vettel, Button’un önünde 1. seçiğldi.

Takım patronlarının oylarına göre sıralama şu şekilde gerçekleşti.

1. Sebastian Vettel 76

2. Jenson Button 67

3. Lewis Hamilton 65

4. Fernando Alonso 39

5. Rubens Barrichello 35

6= Kimi Raikkonen 30

6= Mark Webber 30

8. Felipe Massa 19

9. Robert Kubica 10

10. Adrian Sutil 8

Vettel: “Bir çok iniş çıkışın olduğu heyecan verici bir sezonun ardından kabul görmek bir onurdur. Bununla birliktebu oylar, gelecek sene pistte daha hızlı olmam için bana yardım etmeyecek ve gelecek sene kendimi kanıtlamak yine bana bağlı olacak”

Red Bull Racing patronu Christian Horner da sonuçtan memnundu.

Horner: “Sebastian 2009’da harika bir sezon geçirdi ve gelecekte şampiyon olabilmek için o özelliklere de sahip”

“Bazen onun o kadar genç olduğunu unutmak çok kolay. Araçla ve mühendislerle çalışmalarında oldukça olgunlaşmış.”

“Yeteneğinin diğerleri tarafından da kabul gördüğünü görmek harika. Gelecek sezonlarda onunla tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz”


Yorumlar

  1. ALONSO_MASSA  avatarı

    kimi lewis alonso massa fark yapmaz basarımı ıstıyonuz ıstıkrarmı ıstıyonuz ben cok rahatım sızde rahat olun vettelde hepsı var.genc alman bebek shumı yamur cocuk grıdde herkese haddını bıldırecek kadar ıyı yok degılse valla ızlemıcem.soz.abdullah.

  2. ALONSO_MASSA  avatarı

    ben vettelın gercekten ıyı degıl cok ıyı oldugunu dusunuyorum hemde oyle bır aracta mukemmelı yakaladı sezon bırazdaha surse buttondan sampıyonlugu alacagına ınanıyordum ve vettelı ıstedıgınız pılotun yanına koyarım ham,kımı,mas,alo,ve bu genc alman emın olun bunlar kdar gıder ve 3den daha ıyı olur ve bu ısımlerle yan yana gormek ısterım ve vettel bana cok guven verıyo 2007 cın demıycemde 2008 monza ve brasılyada kendını fazlasıyla gosterdım farkındaysanız buttonu saymadım bıle umarım sızde benım gıbı dusunuyorsunuzdur

  3. Vettel her yarışında daha iyi oluyor kesinlikle. Kubica'nın yerini doldurduğu 2007 Amerika'da puan alması ile kendisi için pozitif düşüncelerim oluşmuştu. Ardından Torro Rosso ile tekrar 2007'de Çin GP'sinde puan almıştı. Kısa bir çaylaklık dönemi ve kötü bir araç ile mükemmel diyebiliriz.

    Gelecekte Vettel'in komple bir pilot olacağına ben de inanmaktayım. Takım patronları güzel bir sıralama yapmışlar. Bir arkadaşımız da " takım patronları pek işten anlamıyorlar galiba… " demiş, oldukça güldüm. Mesela Christian Horner'ın elinden çok pilot geçtiğini, "Arden International"ı kurduğunu unutmayalım. Böyle kişiler takım patronluğu yapmakta. Buyurunuz sizler yapınız, yapabiliyorsanız.

  4. kimiforever  avatarı

    bana hiç dogru gelen bir sıralama değil bu .. özellikle ham rai bar daha üst sıralarda olmalılardı vettel potansiyele sahip ama altındaki araca oranla bu sene çok daha iyi bir performans gösterebilirdi aynı şekilde weberde buna karşın ham ve rai araçlarına ragmen vettel veya webden çok daha iyilerdi üstüne web ve rai aynı sırada nasıl oldular anlamadım altlarındaki araca ve gösterdikelri performansa bir bak yuhh yani.. alonso gridin en iyilerinden ama bu sene pekte parlamadı barsa buttonın bu kadar gerisinde olmamalıydı bence yaşı ve hala olaylarınbu kadar içinde olması çok daha takdir edilmeyi hakediyordu..

  5. hadi diğerlerini anlarımda ey takım patronları akonso bu sene ne yaptı ya
    bu adam çok iyi pazarlıyo kendini bence tam bir overrated olayı (bu sene için konuşuyorum)

  6. her nekadar kimici olmasamda burda kimiye haksızlık var o f 60 la nleler yaptığını gördük

  7. Tolga Soydan avatarı

    araca göre en iyi performansı gösteren kesinlikle kimi raikkonendir.daha sonra lewis gelir.alonsonun da bazı iyi performansları olmuştu.

  8. efendimayin  avatarı

    Tabiki bu sene en hızlı vetteldi. Ama tecrübesizlik ve araçtan dolayı kaybetti. Bazı arkadaşlar kiminin 1. olması gerektiğini düşündü sanırım 🙂

  9. kaan kaanhan avatarı

    kötü araçlarına rağmen iyi işler çıkaran Lewis ve Kimi 🙂 tercihim.

  10. ben vettel'in tecrübe olarak geride olduğunu düşünüyorum..ileride şampiyon bi pilot olması için daha çok çalışması lazım..mc laren de lewis …ferraride alonso..varken yani bu iki büyük takım ve olanüstü pilotlari varken vettelin sansı çok az…

  11. Vettel önümüzdeki seneler içerisinde şampiyon olacak kapasiteye sahip oldugunu bu sene gösterdi.patronlar bu işten çok iyi anlıyo çıkan sonuç ortada.

  12. takım patronları pek işten anlamıyorlar galiba…

  13. alonsoda o araca rağmen yine iyi sıralarda.

  14. Birçok kişininde aynı şekilde Vettel in çok daha başarılı bir sezon geçirdiğini düşünmesi normaldir.Şampiyon olması ama aynı zamanda heyecanlı yarışlar izletememesi Button için dezavantaj bence.Monoton bir sürüş tekniği var yumuşak bir sitil.Bence Hamilton 2. sırayı hakediodu kesinlikle.

  15. lewis hamilton şampiyonluğa oynamadığı bir sezonda da yine ilgi odağı olmayı başarmış

  16. burak bocek avatarı

    Adamım önemli olan takım patronları tarafından değil istatistiksel olarak yani en çok puanı alıp listenin başında olmaktır.Bana göre Vettel muhakkak şampiyon olucak ve yaşı ilerledikçe artık en komple pilot olucak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir