FIA, Toyota Cezasını Düşünürken Sauber Beklemede

yazar:

kategori:

Köln kökenli takım, ayrılık kararından kısa bir süre önce Formula 1 takımları, ticari hak sahipleri ve yönetim kurulu arasında yapılan 2010-2012 Concorde Anlaşması’na imza atmıştı.

Toyota’nın ayrılışı, teorik olarak Sauber/Qadbak’a bir yerin açıldığı anlamını taşıyabilir ama bu, henüz FIA tarafından resmi olarak açıklanmadı.

Güvenilir kaynaklar Auto Motor und Sport ve Blick, bu yöndeki resmi açıklamanın bekleme nedeninin, Toyota’nın anlaşmayı ihâl etmesi ile bir ceza kararını beklediğini yazdı.

Toyota’ya verilecek ceza için Blick, 2010-2011-2012 sezonlarının her biri için 20 milyon İsviçre Frangı, yani toplamda 60 milyon cezadan bahsediyor.

Auto Motor und Sport ise, kararın en az bir hafta sonra vereilceğine inanıyor. Bu dönemde de tabii ki Sauber/Qadbak, kesinleşen bir şey olmadığından herhangi bir pilot veya sponsorluk anlaşması yapamıyor.

Haberlere göre ayrıca Qadbak ortaklığının parası, Sauber’in 2010 için yerini resmi olarak elde etmeden devrolmayacak.


Yorumlar

  1. anlaşmayı imzalayıp çekilenler kesinlikle hak ediyor

  2. bence fianın böyle bir ceza vermesi çok iyi bazıları aklını başına alsın

  3. FIA artik Concorde imzalayip kacanlara emsal teskil edecek bir ceza planliyor. Bundan sonra gidecekler bir kere daha dusunler diye. Tabi haklilarda anlasmayi imzalayip ben 3 yil buradayim diyorsun sonra 1 ay gecmeden ben gidiyorum diyorsun. Bunun bir bedeli olmali.

    Umarim bu surede Sauber araci gelistirmeye devam ediyordur. Piyasada pilotta kalmayacak. Kobayashi bosta kalsa bari, onu aliriz kimbilir =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir