Glock Ön Sıralar için Umutsuz

yazar:

kategori:

Timo Glock, geçen senenin aracına göre bir adım ileri gidildiğine inanmasına rağmen Toyota’nın gridin ön sıraları için mücadelede aradaki farkı kapatamadığını düşünüyor.

Glock, yeni tasarım felsefesinin uzun sürede karşılığını alacağından emin ama gelecek sezona, geçen senenin sonundaki konumlarında başlayacaklarını düşünüyor.

Glock: "Diğer bütün takımların da her yıl bir adım ileri gittiğini söyleyebilirim."

"Bizim için, 2008 araını 2007 aracı ile karşılaştırdığımızda doğru yönde ileri bir adım attığımız kesin. Ama diğer taraftan bütün diğer takımlar da ileri bir adım attı."

"Bu yüzden şu anda belki de biz bir adım ileri gitmemiş gibi görünebiliriz. Çünkü zirvedeki takımlarla olan fark açısından geçen senekine benzer durumdayız. Ama sonuçta açık durumu göreceğiz, aracı ne kadar geliştirmişiz ve zirvedeki takımlarla ne kadar farkı kapatmışız"

"Konsepti tamamiyle değiştirdik, özellikle de aracın etrafındaki aerodinamiklerde. Formula 1’in çok karmaşık ve bir günden diğer güne olanları anlamanın zor olduğunu düşünüyorum"

"Şu anda aracı mümkün olduğunca çabuk anlamak ve Avustralya’da rekabetçi olmak için mümkün olduğunca sıkı çalışıyoruz. Ama esas farkın sene boyunca araçtan alabileceğimiz olduğunu düşünüyorum. Bunu umuyorum"

Aradaki farkın değişmemiş olabileceğine rağmen Glock, TF108’in geçen seneki araca nazaran bir gelişim olduğundan şüphe duymuyor.

Glock: "Özellikle frenleme daha stabil ve bu, daha uzun dingil mesafesinden kaynaklanıyor. Ama sonuçta her yerde gelişim kaydettik."

Takım arkadaşı Jarno Trulli’nin yeni araçla ilgil n düşündüğü konusunda Glock: "Benimkine benzer yorumlar. Aracın ileri bir adım ve doğru yönde olduğunu söyledi. Ama hâlâ kendimizi geliştirmemiz gerek."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir