Rosberg, 2010'da En Azından Galibiyet Bekliyor

yazar:

kategori:

Rosberg “Öncelikle değişikliğin iyi olduğunu düşünüyorum. 4 seneden beri Williams’tayım ve farklı bir şey görmem benim için iyi olacak.”

“Bu bana farklı bir takımın nasıl çalıştığını gösterecek ve sürücü olarak geliştirecek. Ve sonunda yarış kazanabileceğim bir araç için sıradaki adımı atmak istiyorum.”

“Gelecek sene için sabırsızlanıyorum çünkü takım değiştiriyorum ve her nereye gidersem gideyim iyi iş çıkaracağımı ve rekabetçi bir araca sahip olacağımı düşünüyorum.”

“Ferrari, Mclaren, Mercedes olan Brawn ve Red Bull gibi takımların yine önde olacağına eminim. Ancak kimin en hızlı olacağı konusunda emin değilim.”

“Ferrari ve Mclaren olabilir çünkü geçmişte tepedeydiler ve tekrar oraya yükselebilirler. Brawn ve Red Bull’da olabilir çünkü bu sene çok iyi iş çıkardılar. Sadece başlangıçta değil, sezon içerisinde de iyi geliştiler.”

“Sezon sonunda bile hâlâ en hızlı araca sahiplerdi. Ve onlar güçlü takımlar, çok yetenekli inanlara sahipler ve tekrar başarabileceklerine ikna oldum.” dedi.

Rosberg ayrıca yakıt ikmalinin yasaklanmasının Formula 1 için olumlu bir adım olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. murat levent avatarı

    Burak 🙂 ilginç bir tespit olmuş, bunu kesinlikle baz alabilirz artık.

  2. bende senin cevabına cevap olarak verdim

  3. Rosbergi kıyasladığınız pilotların altında en az bir sezon rekabetçi bir araç olmuştur.Ama Rosbergin hiç oyle bir şansı olmadı.Bu sene mercedes rekabetçi olsun, ki olacak gibi, o zaman Rosberg nasıl bir pilotmuş hep beraber görürüz.

  4. burak bocek avatarı

    Ben Murat Levent arkadaşımızın sorusuna cevap verdim mc-rai.Sezon başı ya da en iyi araç fark etmez.O benim sorunum değil.Örnek istedi bende verdim.Soruda bana sezon başı olmaycak en iyi araç olmaycak gibi bi dayatmada yok:)

  5. sezonun başı ve en iyi araçlardan dedim burak bırakta geçsin bi zahmet

  6. burak bocek avatarı

    Murat Levent,bir örnek istemişsin onun için yazıyorum.Avustralya gp de Kimi Raikkonen'i geçişi var pist üzerinde ve temiz bir atak:)

  7. rosberg çok kaliteli bir pilot değil bence hata yapmaya açık bir yapısı var ayrıca sezon başında 3 en iyi araçtan birisi vardı bunda da podyum bile elde edemedi yani rosbergten hiç umudum yok ayrıca yarıştığı seriler de de hep hamilton yenmiş onu babasıda hamilton la aynı takımda olmasını ve yarışmasına hep karşıydı

  8. McLaren_ didem07 sorun yok

  9. murat levent avatarı

    Bana rosberg in pist üstünde yarış sırasında force india dışında mücadele vererek geçtiği bir takım veya pilot söyleyebilirmisiniz ?

    Bunu yaptığı zaman biraz pişmiş demektir. Yedirirmi hamilton alonso massa gibi adamlar sana o podyumu veya şampiyonayı.

  10. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    rosberg , button'dan daha tecrübesiz olabilir ama daha agresif bir yapıya sahip. vasat bir araçla ve gençliğine rağmen çok iyi yarışlar çıkartıp puanlar aldı. mütevazi bir yorum yapmasına sebep ne olabilir? üstelik arkalarına büyük bir güç almalarına rağmen, MERCEDES gibi…
    aklıma tek gelen KİMİ oluyor…

  11. adam daha 2008 singapur'da kalmisti yahu… vay efendim safety car girmeseydi yaris kazanacaktim falan da filan. peh.

    adam fin – alman kirmasi ama ikisinden br,irinin bile tam ozelligini alamamis 😛

    bu sezon istikrarliydi aslinda ama ozellikle de sezon basinda arac hizli olmasina ragmen (antremanlar disinda da) podyumu bile yok. 1 en hizli turu olmasi lazim o da avustralya'da.

    bir button gibi bile olamayabilir emin degilim. ross brawn daha da gelismesinde yardimci olabilir belki.

  12. jenson button avatarı
    jenson button

    çok basit bir yorum.bu mudur yani mercedese geçiş amacın. bu nasıl bir hedeftir…

  13. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    en azından galibiyet mi???hedefleri bile küçük olan bi insan şampiyon takımda yarışıcak ilginç gerçekten Mercedes'in hedefi yarış kazanmak değil şampiyon olmak bunun için şampiyon ve yeniden şampiyon olmak isteyen bir pilota(Kimi Raikkonen) ihtiyaçları var kendileride biliyorlardır umarım

  14. gerçekten hızlı bi pilot fakat rosberg'in sorunu bu hızını bütün yarışa yayamıyor..yarış içerinde istikrar sorunu var bence..ama kaliteli bi kumaşı olduğu kesin…

  15. mehmet güllü avatarı
    mehmet güllü

    Rosberin performansı hakkında henüz hiçbirimiz için sağlıklı veri yok. Hiçbirzaman yarış kazanacak potansiyelde aracı olmadı onun. Ama ben Rosbergin üst sınıf bir pilot olduğunu düşünüyorum. Ve sonunda büyük terslik olmazsa kendini gösterebilecek bi ortam bulacak. Ferrarinin iyi olmadığı zamanlarda Kimiye bakın. Aynı şeyler. Ben Rosbergten ümitliyim. İyi şeyler yapacağına inanıyorum. Onun da üst sınıf bir pilot olduğunu düşünüyorum. Mclaren pilotunu buldu. Hamilton. Mercedeste buldu,Rosberg. Ben Sadece bekleyin diyorum.

  16. zfr bende seni kastederek yazmadımki yorumumu Rosberg'in açıklamalarını okudum yazdım hepsi bu üstüne alınmana gerek yok yani :))

  17. Didem ben rosbergin yaris kazanamiyacagini soylemedim ki pekala yaris kazanabilir hatta 1 veya 2 sampiyonlukta alabilir ama ben rosbergin mercedesin agirligini tek basina tasiyabilecegini sanmiyorum benim soylemek istedigim gecen yil button sampiyon oldu ama kim dogru duzgun bir zevk aldi bundan cunku cok silik bir sezondu ferrari ve mc larenin olmadigi bir sezonda bu normaldir ama yinede sezonun ilk yarislarini saymassak button o araca ragmen bazi yarislarda sadece orta siralarda kaldi ne yalan soyleyeyim buttonun bence en iyi yarisi sezonun son yarisi olan abu dabi deki yarisin son turlarinda webberi sikistirmasinin disinda ben pek birsey anlamadim yani tam anlamiyla bir rakibi yoktu bu senede buttonun goreceksiniz mc larende ak koyun kara koyun anlasilir ayrica nico rosbergin en buyuk sansi roos brawn dehasi o kadar mercedese lider ruhlu bir pilot lazim cunku mercedes ilk sezonun da galip gelmek ferrari ve mc larene ragmen sampiyon olmak istiyor aski halde onlarda mc larenden ayrildiklarina pisman olacak ve ya blekide f1 i terk edecekler bu sene mercedes icin cok onemli o yuzden ferraride massa&alonso mc larende hamilton&button mercedesinde rekabetci olabilmesi icin ya bosta olan kimiyi almasi yada soylenildigi gibi schumiyi ama ben kiminin er yada gec grileri giyecegine inaniyorum bakalim

  18. Takım'da Ross Brawn varken Rosberg'in galibiyet kazanamaması için hiç bir sebep göremıyorum.

  19. efendimayin  avatarı

    Bu başlıkta bile nasıl yaptıysanız yine lafı kimiye getirdiniz amma abarttınız ya. Ferrari kimiyi gönderdi bu kadar basit yok şöyle böyle hikaye bitti.
    Rosberge güveniyorum bence seneye şampiyonluğa oynar.

  20. ThéiCéMaN Raìkkònén avatarı
    ThéiCéMaN Raìkkònén

    " zfr "
    aynen katılıyorum 😉 yapıcak yorum bırakmamıssın zaten 😀

  21. Silver Arrow avatarı

    açıklayınca neden birinci pilotumuz demesi lazım yahu? zaten böyle bir açıklama kurallara aykırı. ''pilotlarımızdan biri rosberg'' derler pekala… ancak vardır bir bildikleri ki açıklamıyorlar…

  22. biraz once rainin braezilyada 2007 deki sampiyon luk videsunu izliyordim orda jean tood kimiye oyle bir sariliyorki akillara zarar aralarinda super bir iletisim vardi ve jean tood yakinliga tanidiga degil cesarete beceriye yetenege onem veren bir kisiydi bu yuzden rai daha ferrariye geldigi ilk senesinde sampiyon oldu burda su var simdi rosberg iyi pilot ama ben hala onun sampiyon olabilecek yada takimi surukleyebilecek cesarette ve yetenekte oldugunu dusunmuyorum ha belki button gibi ezici bir aracla 1 veya 2 sampiyon luk kazanabilir o kadar daha fazlasi zor o yuzden eminim ki mercedes yoneticileri hele hele de roos brawn bunu iyi dusunuyordur eger schumi donbilirse schumi yoksa bu takimi 2010 ve sonrasinda tasiyabilecek tek kisi suan da bosta olan 2007 dunya sampiyonu finli sahin kimi raikkonen dir bu gercek kesinlikle goz ardi edilmeyecek bir durumdur bekleyip gorecegiz

  23. mercedesin pilotu bu açıklamayı yapıyor. geçen senenin şampiyonu takım. şampiyonluğu telaffuz bile edemeyen bir pilot ile mercedes o koyduğu hedeflere ki bence şampiyonluk varamazlar. bununda farkındalar. button gitti. tek çare kimi raikkonen…

  24. mercedes rosberg in transferini resmi neden açıklamadı hala…bence sebebi acıklayınca 1.pilotumuz yada 2. pilotumuz demesi lazım.rosberg 1. pilot olsaydı coktan resmi anlaşma açıklanırdı.bu da demek omuyor mu mercedes heidfeeldi almayacak…takıma 1. pilot olacak bi isim gelecek.o da ya rai ya da shumi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir