Brawn "Geleceğimiz Daha da Güçlendi"

yazar:

kategori:

Brawn, daha fazla takım patronu olarak devam etmek istemediğini ve üretici kimliği ile takımın daha da güçlü olacağını söyledi.

Brawn “Takım sahibi olarak belli evrelerden geçmeniz gerekiyor. 55 yaşındayım ve Bernie Ecclestone gibi olmayı planlamıyorum.”

“Brawn adı ile bu sene de aynı başarıyı sürdürmek istedik ancak bu kötü bir risk olabilirdi. Çoktan onların motor grubu ile çalışıyorduk. Takıma güçlü bir gelecek verme fırsatını yakaladık.”

“Çalışanlarıma da söylediğim gibi takımın sadece 1 sene kalması üzücüydü ancak nasıl bir seneydi! Harika zaman geçirdik ve bir çok bakımdan zor bir karardı ancak artık otomobil dünyasındaki en prestijli marka ile birleştik.” dedi.

Brawn, genel olarak asla takım patronluğu istemediğini ancak Honda’nın çekilmesinin ardından takımın kapanmasını engellemek için bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Brawn ayrıca 2008’in ardından başarısız bir şekilde ayrılsaydı üzüleceğini söyledi.

Brawn “2008’deki performansımızın ardından Honda’nın devam etmeyeceği açıktı ve bu sinir bozucuydu çünkü 15 sene içerisinde en kötü sezonumu geçirdiğim 2008’in ardından Formula 1 kariyerimi bu şekilde bitirmek istemiyordum. Ve 2009 için kazanacak bir araca sahip olduğumuzu biliyordum.” dedi.


Yorumlar

  1. Ama sonuç.Kaybeden almanlardı 😉

  2. ikinci dünya savaşında alman uçaklarının üstün olma sebeplerinden en önemlisi kullandıkları mercedes-benz motorlarmış.

  3. Ama bu arada Mercedes B ve Mercedes A serilerinin hiç de güzel araçlar olmadığına, hatta gereksiz olduğuna da eminim. Satış rakamları ve etrafta az A3 ve 1 serilerinden az görmemiz bunu kanıtlamakta.

  4. Bilmiyorum luris, ben dergilerden hatırladığımı söylüyorum (çünkü aradan 3 sene geçti o testi göreli, yanlış da hatırlıyor veya biliyor olabilirim). Ama BMW X1 vs Audi A3, BMW X1 vs Volkswagen Tiguan, BMW X1 vs BMW X3 testlerini okuyalı aradan 24 saat geçmedi. BMW X1 hepsinden puanlama olarak daha üstündü.

    Ekliyecek olursam da AutoShow'un testlerinden birinde "Premium sınıf otomobillerin sportifliğini Audi, BMW'den alacak mı?" diye bir başlık okumuştum. Kişisel düşüncenin ise bir bölümüne katılmıyorum, "Mercedes S"nin tarihine ulaşması zor Audi'nin.

  5. Şimdi tartışmanın sıcaklığı geçtikten sonra tekrar okudum yorumları. Siz marka hakkında savunma yaparken ben işin etik kısmında idim. Yani şöyle söyleyeyim, en prestijli firmanın x firması olması beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren bu durumun etik kuralları çerçevesinde kanıtlanması, kanıt görene kadar da ısrar ettiğim için sanki size karşı geliyormuşum gibi gözükmüş. Ancak dediğim gibi hangi firmanın en üstün olduğu beni ilgilendirmiyor işin açıkçası, etik kurallar daha önemli benim için.

  6. arkadaşlar tebrikler…arabalarla alakalı gayet güzel yorumlar yapıldı. tartışmanın galibi olmaz düsturuyla soruyorum paramız olunca ne alalım? otomatik vites 4 çeker jeep tarzı değil içi geniş iki kapılı olmasın ne olsun?

  7. Hamza Fayiz avatarı

    luris e katılıyorum.

  8. vega nitro, bmw 1 serisi asla ve asla audi a3'den daha iyi değil, a3 ile 1 serisi arasında milyonlarca kilometre fark var, inan bana, birisi benim arabam, diğerini de uzun bir süre kullandım, yakıt tükeminden tut da bagaj hacmine kadar her alanda daha üstün a3.. tarışmanıza böyle girdim kusura bakmayın ama ortada çok büyük bir yanlış vardı:) ve kişisel düşüncem, audi bu ivmeyle devam ederse ortada bmw ve mercedes diye bişiy kalmıcak

  9. Hamza Fayiz avatarı

    Bitirdim…..

  10. Hamza Fayiz, sen hala devam ediyor musun?

  11. not:

    "BMW X1'in, 4×4 Audi A3'ten iyi olması gibi."

    Bu test, BMW X1'in ne tam bir SUV, ne de tam bir binek otomobil olduğu için yapıldı. AutoShow'un bir önceki sayısında bulabilirsin.

  12. Hamza Fayiz avatarı

    Neyse fazla uzatıyoruz, evet 2mize de yararı olmayacak tartışmanın. Araba dergilerine bakarsak belli olacaktır zaten. Anket sonuçlarına da bakabilirsin.'İlk defa size katılıyorum bencede..

  13. Hamza Fayiz avatarı

    Willims ta Honda motorlarını kullandığı seneler şampuyon oldu..

  14. Hamza Fayiz, her sınıfın en iyisi vardır. Q7 de SUV'da en iyisidir hiç şüphesiz. Mercedes M'den daha iyi olduğunu kesinlikle kabul edeceğim. İlk önce sözlerimi tam anlamanızı rica edeceğim. Almanlar Japonlar'dan daha iyidir, Audi'nin ise "tüm sınıflarda" en iyi olması için çok çalışması gerekir. Premium kompakt sınıfta 1 serisinin Audi A3'ten, 4×4 BMW X1'in, 4×4 Audi A3'ten iyi olması gibi.

    Neyse fazla uzatıyoruz, evet 2mize de yararı olmayacak tartışmanın. Araba dergilerine bakarsak belli olacaktır zaten. Anket sonuçlarına da bakabilirsin.

  15. Hamza Fayiz avatarı

    Lütfen terbiye sınırlarınızı aşmayın.!

  16. Hamza Fayiz avatarı

    Lütfen terbiye sınırlarınızı aşmayın.!

  17. Hamza Fayiz avatarı

    Güzel kardeşim anldım Mercedes çok sevyosun tamam Mercedes devine lafımız yok ben sadece Honda nnda büyük bir dev olduğunu sölemek istiyorum..Bilirim sevdiğn markaya laf atılmasını..:)

  18. Hamza Fayiz, gördük Honda'nın motorlarını. V10'larını ve V8'lerini. Dua edin McLaren'in mükemmel tasarımlarına ve rekabetçi pilot kadrosuna. Ne demek istediğimi 1988 yılı şampiyonası sonuçlarına bakarsan anlayacaksın. Lotus da Honda motorlu ama 4. sırada bitirmiş.

    Formula 1'de şampiyonluğun o kadar kolay olabileceğini düşünecek kadar sığ düşüncelisin. Sadece gülüyorum sana. Övdüğün Honda yok oldu gitti Formula 1'den.

  19. Hamza Fayiz avatarı

    Japonlar Almanlardan daha iyilerdir..Daha fazla birşey idda etmenize bir gerek yok ha mercedes daha iyi olmuş honda ikimizede bir faydası yok en azından bana hiç yok.!Benim size tavsiyem gidin hepsini test edin ondan sonra bir daha görüşelim..Ve BMW Ceo su istediği kadar iyi olduklarını idda etsin Almanlarda en iyi Audi bnu bir Q7 sahibi olarak söylüyorum……

  20. Honda karada, havada denizde vardır ona lafım yok. Ama Ross Brawn ne demiş, "otomobil dünyasındaki en prestijli marka ile birleştik.". Eğer otomobil ile uçağı karıştıracak kadar ilginç bir insansan bilemeyeceğim.

    Honda ilk önce karanın en iyisi olsun, prestijini "Acura" ile değil, kendi adı ile güçlendirsin.

    1886'da ilk içten yanmalı motorlu otomobili yaparak, ilk karbüratörlü aracı yaparak en başından kendini kanıtlamış zaten. Havacılık faaliyetlerine ne gerek var. Mercedes'in amacı premium sınıfıve prestijli bir marka olarak müşterilerini lüks içinde karada seyahat ettirmek. Amaç meselesi bu.

  21. Hamza Fayiz avatarı

    Size en basit bir cevap mercedes mclaren ile 11 yıl birtikle ve halada beraberler ve sadece 1 şampynluğu var Mclaren Honda ile 5 sene beraber oldu 4 şampuyoluğu 1 de 2.liği var!!!Sanırım bu bişileri kanıtlamıştır…:)Motorda Hondanın karşısnda mercedes sadece ayakkabı boyayabilir.!!!:)En prestijli markalar olabilir dediklerin ama en iyi değil..!Onuda siz idda ediyosunuz.

  22. Hamza Fayiz avatarı

    Honda hem havada hem karada hem denizde var!:)Mercedes???

  23. Evet, arabadan anladığımı iddaa ediyorum ve prestij için, lükslük için ve premium olmak için dünya'nın en büyük motor üreticisi olmak gerekmediğini söylüyorum. En büyük motorsiklet üreticisi olabilir Honda, yılda 14 milyon'dan "fazla" "içten yanmalı" motor üretebilir. Ama 1948'de kurulan işi halk için araba üretmek ve teknolojik anlamda ilerlemek (Japonların en iyi yaptığı şey) olan bir araç 1881 yılından beri işi gücü lükslük olan bir firma'da prestij ve premiumlukla başedemez. Zaten BMW'nin CEO'sunun, Almanların rüya anketinin, New York kökenli araştırma şirketinin yaptığı sonuçlar oldukça güzel anlamlar taşımakta ve bunu göstermekte.

    Buradan cevabını beklemekteyim, belli sınırlar dahilinde oldukça sorun yok.

  24. Hamza Fayiz avatarı

    Vede siz e yakın Honda ve Ford bayisine gidip Mondeo ve Accord u test etmenizi tavsiye ederim..

  25. Hamza Fayiz avatarı

    Size en basit bir cevap mercedes mclaren ile 11 yıl birtikle ve halada beraberler ve sadece 1 şampynluğu var Mclaren Honda ile 5 sene beraber oldu 4 şampuyoluğu 1 de 2.liği var!!!Sanırım bu bişileri kanıtlamıştır…:)Motorda Hondanın karşısnda mercedes sadece ayakkabı boyayabilir.!!!:)En prestijli markalar olabilir dediklerin ama en iyi değil..!Onuda siz idda ediyosunuz.

  26. Hamza Fayiz avatarı

    bende radikal Hondacıyım…Madem arabadan anladığını idda ediyosun:):)Hondanın en byük motr üreticisi olmadığını bilmen..:)gülünç verici bir durum..Sana daha iyi bir cevap vermek isterdm ama burdan olmuyo..Mail adresiniz varsa size bişeyler anlatabilirim….

  27. Ve son olarak, evet radikalim ve Mercedes fanatiğiyim. Şunu da belirtmem gerekir ki sınıfında en iyi araçları da tebrik ederim. Mesela BMW X1, "helal olsun" denecek bir araç (BMW X3 ile karşılaştırılmasında daha iyi çıktı, kendi sınıfındaki Volkswagen Tiguan ile de) ve Opel Insignia (D sınıfında premium harici tüm arabalardan daha iyi- emin olmak için güncel karşılaştırmaları bekliyorum ama AutoShow'un mükemmel dediği bir araç).

  28. Hamza Fayiz, hala devam etmektesin yanlış konuşmaya.

    İlk önce Audi’nin en iyi Alman arabası olduğu iddaa’nı çürütelim.

    BMW CEO’su Norbert Reithofer’a Audi’nin 2015’te en iyi “lüks araç” üreticisi olma planları hakkında bir soru sormaktalar. Geçen diyalog şudur:

    AN: Audi tarafından geçilme tehlikeniz var mı?
    NG: Eğer sadece Avrupa'ya değil, Amerika'ya ve Asya'ya da bakacak olursanır, tüm dünya'da rol sahibi olan sadece 2 tane üretici göreceksiniz. Bunlar Mercedes ve BMW'dir.

    Gerçekçi olalım derken kendi düşüncelerini söylemektesin. Bak BMW CEO’su bunu diyen kişi. Ayrıca alttaki ankette Almanların rüya otomobillerinin hangileri olduğunu göreceksin. Sonuçlar Audi’nin en iyi olmadığı yönünde.

    http://www.tnsglobal.com/_assets/files/TNS_Market_Research__Infratest_Traumauto2007.pd

    Honda’nın en büyük motor üreticisi olduğunu kanıtlamanı istiyorum. Ama şunu da belirtmeliyim ki kendisi 6. büyük otomobil (binek araç) üreticisi. Doğal olarak büyük olacaklar. “Halkın” kolay ulaşabileceği araçları üretiyorlar ve “Mercedes, BMW, Audi gibi prestijli ve “ lüks”olma amaçları yok. O yüzden zaten Honda “Acura” firmasını kurdu.

    Her sınıfın bir en iyisi vardır. Kompakt sınıfta en iyisinin Volkswagen Golf olduğu gibi (premium sınıf harici – BMW 1 serisi ile yapılmış bir Golf karşılaşması vardı ama). D segmenti araçlarda da çıta yüksekliğini Volkswagen Passat ve Ford Mondeo belirlemekte. Yine premium diyeceğim çünkü BMW 3, Mercedes C, Audi A4 bu araçlardan ayrı değerlendirilmekte. Bunlar AutoBild ve dolaylı yönden AutoShow’dan alınmış veriler, istersen bakarsın. Ama işin içine AMG, M ve S girmediği sürece 3 premium sınıf araçtan da en iyisi Mercedes C (eğer 63 AMG, M3 ve S4’ü karşılaştırırsak da Top Gear’ın dediği gibi M3 en mükemmelidir. Bunlar somut veriler ama isteyen, istediği kendine yakın duran aracı alır. Mesela ben her gün minimum 80 km gideceğim için seçeneğimi Astra’dan kullandım. Donanım olarak da Golf’ten daha iyi. Focus ise fazla büyük geldi. “Satın alma” konusuna gelince burada kişisel beğeni ortaya çıkıyor. Ama DOD’nin yaptığı araç satım istatistiklerine bakarsan da Mercedes’in C160 ile büyük başarı yakaladığını ve sırf bu yüzden 11. sırada olduğunu goreceksin (hatta bir ara ilk 10’a da girmişti). Zaten yollardaki beyaz C160’ların sayısının fazlalığını farketmişsindir.

    Daha once dediğim gibi, sadece iyi viraj kabiliyetine sahip olmak yetmiyor. Eğer sen viraja girmeden once hızlı gitmek istersen ama fazla kemikli vites geçişlerine ve konforsuz, orası burası tıkırdayan araca sahipsen kesinlikle o araç sana güven vermeyecektir. Her aracın bir üstün tarafı vardır. Ama o üstünlükleri bir arada toplayıp, testlerde “en fazla puanı” toplayan araç en iyi oluyor. Saçma diyorsan, okuma araba dergilerini.

  29. Hamza Fayiz avatarı

    vega_nitro birazda şaçmaladın ama viraja girince sana güven vermiyen bir araba ne kadar iyi olabilirki….Slalom testlerini incele istersen..

  30. Hamza Fayiz avatarı

    Ben açıkçası vega_nitro gbi radikal kşileri anlamıyroum sen istediğin kadar Alman arabalrın daha iyi olduğnu idda et..Honda Dünyanın e büyük motor üreticisi..Almanlarda bence en iyi marka Audi.Birazda gerçekçi olmak lazım benim bu markalardan bi menfeatim yok!Eminim ki seninde yok o yüzden en iyide yok..Herkes kendi sınıfında Liderdir..

  31. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Uzatmaya fazla hacet yok fakat Minardi arkadaşım asıl meselede şu zaten ''GÜVEN'' son kelimelerde demişsinki kişilerin sözlerine güveneceksek bende sana şöyle diyorum o vakit bizim oralarda At yularından ADAM lafından tutulur ….

  32. BMW'nin CEO'su "Dr. Ing. Norbert Reithofer"in sözü ile tartışma sonlanmalı bence.

    "if you look at the entire world-not just europe, asia and the usa-then you see that there are just two luxury manufacturers acting globally, mercedes and bmw."

    "Eğer sadece Avrupa'ya değil, Amerika'ya ve Asya'ya da bakacak olursanır, tüm dünya'da rol sahibi olan sadece 2 tane üretici göreceksiniz. Bunlar Mercedes ve BMW'dir."

  33. Hamza Fayiz, istediği kadar Mondeo iyi dönsün virajı veya Honda Accord da güvenli olsun, asla bu araçlar "Premium sınıf"tan değillerdir. Çünkü prestijli ve "premium sınıftan" olmak arkada bir "lükslük" tarihi gerektirir. Premium sınıf araçların amacı "başarı, konfor, lüks"ü harmanlamaktır. Örnek verdiğim D sınıfında 3 büyük (Audi, BMW, Mercedes) harici firmalarda bazı şeyler eksiktir. Ford "premium sınıflarda" "söz sahibi olmak" için, Volvo'yu satın almıştı, Honda ise "Acura"yı kurdu bunu da belirteyim.

    Unutma ki sadece güvenli olmak veya sadece iyi viraj kabiliyetine sahip olmak yetmiyor. Renault Laguna 2, ilk 5 yıldızlı araç olmasına rağmen (EuroNcap'tan) elektronik sorunları bol, uzun vadede de Ford Mondeo 3. versiyonu)'dan daha kötü bir arabadır.

  34. zfr…vega nitroyu tanımam. yazdıklarından anladığım kadarıyla tuttuğu takım mclaren tuttuğu pilot alonso. ben takım tutmam sadece kimi yi pilot olarak desteklerim. kimi bıraktıktan sonra bir takım tutacağım ama bu kesinlikle ferrari olmayacak. hülas vega nitro bana uzak biri…hayatımda kimseye gereksiz övgüde bulunmadım. ama motivasyondur düşüncesiyle varsa bir güzellik gördüğüm anda söylerim. çalışanlar hariç:) onlara söyledinmi hemen zam istiyorlar…
    neyse sende gözüme girseydin veya dikkatimi çeken bir tarafın olsaydı mutlaka senide överdim. ama inan seni daha çok seviyorum vega nitrodan:) çünkü sende kimiyi benim kadar olmasada çok seviyorsun:) yiğidi öldür ama hakkını ver…vesselam…

  35. Hamza Fayiz avatarı

    Vega_ntro ben %100 idda ediyorum ki bizim Mondeo nun girdiği virajara o meşhur prestijli dediğin markalar giremez….Ve artı HOnda accord D segmentini en güvenli aracı şeçildi…İsrtersn gir EURONCAP a..(Genel Puan Toplamında Honda Accord şeçiLdi)

  36. Mansur kardes yanlis anlama ama bir sey soyliycem bu dunyada hic kimse anasindan boyle dogmuyor eger vega bunlari biliyorsa zamani vardir arastirmistir ogrenmistir gunumuzde internet oyle bir hal aldiki isteyen zaman ayiran her seyi ogrenebilir bunu pek hala sende ogrenebilirsin biraz istek ve biraz zaman

  37. nereye gittiğini gerçekten bilen insana, dünya kenara çekilip yol verir.

  38. Bu arada teşekkür ederim Mansur. 🙂

  39. Asya'da en iyi 1000 Marka yıl 2009 araştıran TNSGlobal (Toyota, Honda, BMW, Mercedes)

    http://www.tnsglobal.com/_assets/files/Top1000brands2009-Top5brandsbycategory.pdf

    Almanların otomativ rüyası 2007 yılı araştıran TNSGlobal (Sonuç: Mercedes, Audi, Volkswagen)

    http://www.tnsglobal.com/_assets/files/TNS_Market_Research__Infratest_Traumauto2007.pdf

  40. vega nitro…çok samimi olarak yazıyorum. yazdıkların verdiğin bilgiler ve arka arkaya bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar detaylı bilgiler vermen benim için olağanüstü şeyler…demem o ki bu kapasiteyi sana veren Allah. bu değeri dünya arenasında hakettiği yerde olmayan ülkemiz adına kullanabilirsin.

    Allah her verdiği değerin hesabını mahkemei kübrada kullarından soracaktır. aklın varsa nerede kullandın ilmin varsa öğretipte faydalı oldunmu vs. vs. şu hadis herşeyi açıklamaya yeter.

    “İnsanlar helak oldu. Alimler müstesna. Alimler helak oldu. İlmiyle amel edenler müstesna. İlmiyle amel edenler de helak oldu. İhlas sahipleri müstesna. Onlar da büyük bir tehlike içindedirler”.

    konuyu saptırdım herkesten özür dilerim.

  41. Şener SALİH, bağımsız araştırma kuruluşu hakkındaki görüşlerine katılmıyorum, araştırma kuruluşları için en önemli olgular güvenilirlik ve objektif değerlendirmedir, bunları sağlayamayan bir kuruluşun zaten bu alanda başarılı olması beklenemez. Ayrıca dediğini doğru kabul edersek, "mercedes yıldızının en bilinen simge olması" olgusunu kanıtlamak imkansız oluyor çünkü bu konuda araştırma yapabilecek hiçbir bağımsız kuruluş yok sana göre, yapabilecek durumda olanların da doğruluğu şüphe altında. İddian yine temelsiz kalmış oluyor, güvenilir kaynak yok ve kanıtlamanın da imkanı yok, tabii şahısların sözlerine güveneceksek orası başka.

  42. Mansur, pardon ama ne dediğini anlamadım. Özellikle son cümleni.

  43. bu arada vega nitro sen bizim dünyamızdansın değilmi? IQ nu ölçtürdünmü? vallahi tebrikler…senin kesin die veya tübitak ta görev alman lazım veya danışmanlık. ilmiyle amel etmeyenlerden Allah cahillerden daha fazla hesap soracak ona göre…

  44. bu piyasa araştırma kuruluşları ile alakalı son derece dürüst firmalar var. bu firmalar basına açıklama yapmadan o sektördeki bütün firmalara para karşılığı hizmet verirler. ve her marka ne durumda o araştırma şirketinden kendi durumunu görür. bütün iş toplantılarında pazar payları ve diğer bütün konular bu araştırma şirketlerinin verileriyle aktarılır. buda istatistikte büyük sayılar kanununa göre çok az yanılmayla doğru çıkar. yoksa şirketler pazar paylarını başka türlü öğrenebilme şansları yoktur. bu konuda en güzel örnek dünyaca ünlü GFK araştırma şirketidir. evinizde kullandığınız bütün dayanıklı tüketim markaları bu firmayı kullanırlar…

  45. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kardeşi olarak örneğin muhattabı benim. Olay desrte hocamızın dünyanın en tanınan logolarını sormasıydı.Sınıfta çoğunluğun Ferrari demesine rağmen hocamız yapılan araştırmanın sonucunun Mercedes olduğunu söyledi.Sonrasında tekstil firmalrından biri olan Woolmarkın geldiğini söyledi. Üzgünüm hocaya yapılan araştırmanın kaynağı hakkında bişey sormadık o yüzden araştırmayı yapan firmayı söyleyemeyeceğim.

    Yukarıda ki paragraf kardeşim tarafından konu örneğin muhattabı olduğu için yazılmıştır kendisi bir Ferrari taraftarıdır ayrıca ;

    Gelirsek bağımsız araştırma kuruluşu kısmına insan dahi nefes almadan yaşayabildiği süre kadar bağımsızken hangi bağımsız araştırma kuruluşu ,yeryüzünde varmıdır acaba maddiyat kaygısının elini uzatamadığı bu tür bir nokta özelliklede maddiyatın bu kadar önemli olduğu bir yerde bağımsız araştırmalardan bahsetmek bence yanlış ,bu araştırmaların tüketici gruplarının davranışlarını yönlendirmekten tutup ülkedeki siyasi otoritenin güvenilirliğini sorgulayıcı nitelikte olduklarını dahi biliyorum o sebeple tamam iyi güzel hoş muhabbet edebiliriz fakat bir rica olarak bunu tüm arkadaşlara iletiyorum BAĞIMSIZLIK olayından bahsetmeyin ,herhangi birşey için dahi geçerlidir bu konu ,özelliklede konu maddiyat olursa hiç zannetmiyoorumki kurumlar kişiler bağımsız olabilsin ….

  46. Not: Bravo yazmışım yanlışlıkla pardon, onu C4 olarak okuyun.

  47. Veya şöyle de anlatabilirim Hamza Fayiz. Bende de Opel Astra var, tasarım olarak ise Citroen C4 oldukça dikkat çekici. Ama Bravo dikkat çekici tasarıma sahip diye Astra'dan iyi sayılmaz. Bildiğin üzere kompakt sınıf araçlarda AutoBild'in yaptığı sıralama Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra'dır. Ardından diğer modeller sıralanır. Türkiye'de de sıra pek değişmiyor satış rakamlarına baktığında (etrafına bakman da yeterli – sedan değil Hatchback).

  48. Hamza Fayiz, D segmenti araçlar oldukça geniş seçenekli. Eklemesem bile o klasman içinde Honda Accord, Mitsubishi Galant, Nissan Maxima, Renault Laguna da var. Ama nedense dergiler 3 prestijli marka (BMW, Mercedes, Audi) ile daha önce saydığım araçlar ayrı tutuluyor. Evet dediğin gibi Mondeo'nun 4. versiyonunun tasarımı oldukça güzel (gerçi 3. versiyonunu daha çok seviyorum tasarım bakımından). Ama D segmenti araçlarda sadece tasarım önemli değil, kalite ve lüks için alınıyor ve eğer sonuçlara bakarsan da D segmenti araçlarda en iyisinin C serisi olduğunu da göreceksin.

    Not: Renault Laguna, Ford Mondeo, Opel Vectra, Mazda 6 arasındaki bir 2. el dayanıklılık karşılaştırmasında Mondeo'nun en iyisi çıktığını da söylemem gerekecek.

  49. Hamza Fayiz avatarı

    Bizde 2009 Model Ford MonDeo var,O mercedesteki Audideki adamlar kafasını çevirip bizim arabaya bakıyorlar..!!…Arkadaşlar bunun görmemisin bir aracı olmuş şeklinde yorumlanmasını istemem.Ben sadece adam o arabaya kaç milyar para verip üstünede bizim arabaya bakmasının aracın etileyeceği bir tasarıma sahip olduğn kastettim.!:):)Yanlış Anlamayın

  50. Hamza Fayiz avatarı

    vega_nitro….O saydığın D segmenti araçlarda Honda accord ta var,!..!Bizde 2009 Model Ford MonDeo var,O mercedesteki Audideki adamlar kafasını çevirip bizim arabaya bakıyorlar..!!Yani illa Mecedes en iyisini yapar diye bir kural yok!!Heleki karşısında FERRARİ,HONDA,BMW,AUDİ,FORD gibi çok prestijli markalar varken en iyiyi sunmak kolay değildir.!!

  51. Hamza Fayiz avatarı

    McLaren: Lewis Hamilton – Jenson Button
    * Mercedes Grand Prix: Nico Rosberg – Nick Heidfeld/Heikki Kovalainen
    * Red Bull: Sebastian Vettel – Mark Webber
    * Ferrari: Felipe Massa – Fernando Alonso
    * Williams: Rubens Barrichello – Nico Hülkenberg
    * Renault: Robert Kubica – R. Grosjean/L. di Grassi/F. Montagny/H. Kovalainen/N. Heidfeld
    * Force India: Adrian Sutil – V. Liuzzi/N. Piquet Jr/G. Fisichella
    * Toro Rosso: Sebastien Buemi – Jaime Alguersuari
    * Campos F1: Bruno Senna – P. de la Rosa/H. Kovalainen/N. Piquet Jr/A. Soucek
    * Lotus F1 Team: J. Trulli/Fauzy/J. Villeneuve/H. Kovalainen
    * Manor Grand Prix: Timo Glock – H. Kovalainen/A. Davidson/T. Sato/C. Klien
    * Team USF1: A. Wurz/C. Klien/Rahal/Summerton

    *kaynak padokf1

  52. ayrica katafalk kaya yaniliyorsun kardes ben degil sana burda simdiye kadar hic kimseye – vermedim hic sevmedigim bana en ters yorunlara bile

  53. Katafalk kaya dogru bende senin gibi kimi hayraniyim hatta kendim ce iyi bir ferrariciyim hatta ve hatta vega nitro ile cogu zaman bir cok konuda ters dustuk tartistik vs. Ama burda sunu soylemek gerek simdi ben ferrariciyim diye en iyisi ferrari diyemem tamam ferrari kendi alanin da dunyanin en iyilerinden belkide en iyisi ama bu iyilik nasil bir iyi herkes sunu bilir ferrarinin rengi kirmizidir hatta bir cok insan kirmizi renk disindaki ferrarilere bir tuhaf bakar ferrarinin en iyi araci su an icin ferrari fxx tir bundan onceki araci ferrari enzo idi ve ciktiginda en hizli en dayanikli spor otomobil diye adlandirildiki bu oyle bir kac kisinin soyledigi bir sey degildir bu dunyanin en saygin en prestijli arastirma kuruluslarinca aciklanmistir ki daha sonra mercedes mc laren ile 722 yi cikardi bu arac bir cok hiz ve dayaniklilik testinde kimsenin beklemedigi kadar ferrari enzoya rakip oldu hatta bazi konularda onu gecti (bu sunu gosterdi eger mercedes yapmak isterse her alanda ki gibi en iysini cok rahat yapabilir hatta dunyanin en iyisini bile) bu yuzden ferrari nin sahibi fiat yoneticileri schumacher ile anlasarak bu durumdan kurtulmak ve ferrari markasinin adini hep onlerde hep erisilmez ulasilmaz yapabilmek icin ugrastilar ki bunun ferrarinin yeni yaptigi neredeyse her spor otomobilde fark edilecek sekilde kendisini gostermistir ki zaten ferrari fxx i cikardi en tepe diye ferraride ve bu araci zaten ilk test eden de schumidir ama bu aracta ferrarinin bekledigi kadar iyi olmadi nedeni bir volkswagen markasi olan bugatti veyron modelini cikardi ve bu arac kaza testleri surus ozelligi guvenligi ve hiz olarak dunyanin en iyisi odulunu aldi zaten en yuksek km hiza ulasan arac ta bugatti veyrondur ve ortalama veyronun fiyatinin 2-2.2 milyon euro dur ama simdi sana baska birsey soyliycem simdi ferrarinin en pahali araci ferrari fxx ortalama fiyati 1.8-2 milyon eurodur yine bir volkswagen markasi olan lamborghinin en pahali ve en prestijli araci rewenton da yine 1.6-1.9 milyon eurodur ama mercedes catisi altinda uretilen ve dunyanin en kaliteli en prestijli ve en pahali araci maybach tir ki maybachin rakipleri bmw catisi altinda ki rools roys ve yine volkswagen catisi altindaki bentleydir ama bunlarin icinde en iysi yine maybachtir ama maybachin bir spor otomobili var exelero bir spor aractir ve yilda ortalama 4-5 tane yapilir ve genelde arap milyarderlerine satilir fiyati 3 bugatti veyron fiyatindadir yani 6 milyon euro simdi bana bunu sen acikla hangi marka daha prestijli ve kalitelidir tamam bir ferrarici olarak benim icin ferrari fxx en iysidir ama ben iyi diyorum diye bu en iyi olmaz ayrica link vermiyorum youtube , googla veya wikipedia yazarsan bunlarla alakali saglam ve ayrintili bilgilere ulasabilirsin saygilar biraz uzun oldu ozur

  54. Daha önceki yorumumda belirttim ancak tekrar yazayım. Prestij ve marka değeri arasında doğrudan bir ilişki yok, ki buna en büyük örnek olarak şunu gösterebilirim; verdiğim linkteki sıralamada Ferrari bulunmuyor. Şener SALİH bu savına link olarak kaynak gösterebilir misin? Yanlış bilgi vermiyorsun ancak benim üniversite hocasının sözüne değil, bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından yapılmış bir araştırma sonucuna itibar edeceğimi anlamışsındır.

  55. Katılıyorum "Şener SALİH".

    Ve herkese iyi geceler (günaydın da olabilir) diliyorum. Keşke gündüzleri de böyle kaliteli, seviyeli ve uzun tartışmalar olsa.

  56. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Prestij = itibar ise şayet şöyle bir örnek vermek isterim gecenin bu sabah saatinde ,marka değeri para veya iktisadi araçlarla el değiştirilebilir veya satın alınabilir fakat prestij = itibar para ile satın alınamaz ….

  57. edit: ilk paragrafımdaki ilk cümle'de otomobil üreticilerinin marka değerleri %22 düştü olacak.

  58. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Benim verdiğim örnek kardeşime üniversitede (tekstil bölümü-konu markalardı) hocanın sorduğu dünyanın en bilinen logosu (marka işareti) nedir ? sorusu üzerine arkadaşları ve kendisi cevaplar vermişler fakat hocaları kendilerine benim de tahmin etmeyeceğim şekilde sorunun cevabı olan logonun Mercedes yıldızı olduğunu söylemiş ;sizce olmayabilir fakat dünyanın neresine giderseniz gidin Ferrarinin ve Porschenin atlarından ,Bugattinin EB sinden Lamborghininin boğasından ,AUDInin 4 dairesinden ,Volkswagenin içiçe geçmiş V ve W sundan Renaultun baklava diliminden ,Toyotanın iki elipsle sembolize edilen T sinden ,Hondanın H sinden ,BMW nin pervane figüründen ,Chevroletin yan haçından ,Chryslerin şimşek ve lastiğinden ,Bentleyin B sinden ,Rolls Royce un içiçe geçmiş RR lerinden ,Opelin daireyi bölen şimşeğinden ,Genaral Motors un GM sinden ,Mitsubishinin 3 baklava diliminden ,Maseratinin kraliyet tacından ,Peugeotun aslanından ,Citroenin alt kenarsız iki üçgeninden vs… daha fazla bilinir bir işaret veya logo olduğu kanaatindeyim haaa bunlara tekstille alakalı Woolmarkı sembolize eden 3 yün yumağını ,ünlü tekstil firmalarının logolarını dahil edebilirim ;

    Doğru prestij göreceli bir kavramdır kişiye göre dahi değişebilir fakat dünyada kabul görmüş gerçekler olarak baktığınızda hiçbir arkadaşım kusura bakmasın Mercedesin prestiji diğerlerinden daha öndedir ,Ferrarinin bilinirliği sadece spor otomobillerdedir ,iktisattan gelirin nüfus dağılımına göre gidersek 80/20 kurallarını baz alarak dünya nüfusunun ancak %20 si tarafından net olarak bilinir ;

    Bazı arkadaşlar halen daha aşikar olanları görmemeye çalışıyorlar ya ben ona sıkılıyorum işin açıkçası ;ortaya prestij diye bir olgu konuluyor ve siz bu olgunun içerisinde Mercedesi görmemezliğe geliyorsunuz unutmayalımki Mercedes 1889 da ne olarak piyasaya çıktıysa 1950 lerde neredeyse 2010 dada orada olacaktır sizin buna karşı(yanında) vereceğiniz örneklerin bu tarihlerdeki yerlerinide baz alırsanız sevinirim ;prestij bugün kazanılmız geçmiş değerlerinizle beraber sizi yarına taşır ….

  59. Minardi, gönderdiğin linkteki araştırma marka değerlerinin %22 oranında düştüğünü söylemekte. Bunun nedenlerini kredi sıkışmaları, müşteri güveninde azalma, yapısal değişiklik, hammadde fiyatlarının artması ve bundan dolayı araçların fiyatlarının da artması olarak saymakta. Ayrıca sıkıntıların Amerika’da çok yaşandığını çünkü çevreye duyarlı müşterilerin “geleneksel” yüksek güçlü, çok yakıt tüketen araçlardan uzak durduğunu söylemekte. Avrupa’da ise yine bu olayların daha az da olsa geçerli olduğu ama Avrupa ülkelerinin daha gelişmiş ve verimli teknolojilere sahip olduğunu belirtiyor. Devletlerin eski verimsiz araçların, verimli araçlarla değiştirdiğini eklemekte. Önemli olan noktası ise araştırma metninin son paragrafında yazarın “Yine de olayın en ilginç noktalarından birisi, en değerli markalardan bazılarının lüks otomobil üreticileri olması” şeklinde yazısıdır.

    Yani yazar sonucu yani Toyota’nın 1. olmasını normal karşılamakta, şaşırdığı nokta ise lüks arabalar olarak bilinen Porsche, Mercedes ve BMW’nin sıralamadaki beklentinin üstünde yeri. Buradan da anlaşılacağı gibi tüketici marka değerini “ulaşabilirlik” olarak belli etmiş.

    Ayrıca dikkat edersin ki hemen araştırmanın başında güçlü firmaların “talep ve satışta garanti ve bundan dolayı sürekli büyüyen ciro, sermaye ihtiyaçlarını maliyeti düşürerek ve yeni kategorilere girerek düşürmek, büyük fiyatları kontrol ederek ve daha iyi tedarikçiler bularak kar marjını arttırmak” şeklinde 3 büyük özelliğe sahip olduğunu söylemekte.

    Toyota bunları Mercedes ve BMW gibi lüks otomobil üreticilerinden daha kolaylıkla yapmakta çünkü insanlar günümüzün ekonomik şartlarda ilk paragraftaki kriterleri düşünerek karar veriyorlar. Böylece daha ulaşılabilir, ucuz, halka yakın ürün gamına sahip üreticilerin değeri artıyor.

    Kanımca bu “marka değeri araştırması”, “ kim daha prestijlidir” sorusunu açıklamamaktadır. Çünkü tüketicilerin lüksten uzak durduğu, ulaşılabilecek , masrafı düşük seçenekler üzerinde durduğu ortadadır. ODD’nin yaptığı Ekim 2009 “araç satımı (binek) istatistikleri” de bunu gösterir nitelikte. Hyundai, Renault, Ford, Fiat olarak devam eden sırada Mercedes 11. sıra ile en yüksekte bulunan lüks otomobil üreticisi.

  60. Vega nitro, verdiğin ilk link anket tarzı ve sadece o web sitesinin kullanıcılarını içerirken, ikinci linkteki yazı incelediğim kadarıyla bir araştırma kuruluşu tarafından geliri belli bir seviyenin üstünde olan kişilerle görüşülerek yapılmış, birçok firmayı içeren, bu firmaları birçok kategoride karşılaştıran objektif bir değerlendirme. Tek eksiği sadece A.B.D. vatandaşlarıyla yapılmış olması. Sonuçta ilk ankete göre çok daha iyi bir değerlendirme, ki istediğim şey de yerine gelmiş oluyor;
    " İddianın güvenilir bir kaynakla desteklenmesi"
    Luxury Institute gördüğüm kadarıyla güvenilir bir kaynak. Bu durum benim için çok önemli çünkü güvenilir saygın kuruluşların yaptıkları değerlendirmeler marka prestiji gibi konularda hayati önem taşıyor.
    Ayrıca kaynak gösterilmeden ortaya iddia atılmasına karşıyım. Sağlam bir temele oturtulmayan argümanlar kişinin kendi görüşünü yansıtıyor ve genellikle doğru olmuyor. Bu durum "Kaynak verilmeden ortaya atılan iddia yanlıştır." genellemesine neden oluyor.

  61. Yine ortada bir iddia var ancak kaynak yok. En bilinir marka olmanın ölçüsü standardı nedir? Hangi araştırma sonucunda dünyada markaları yansıtma açısından en bilinen simgenin mercedes olduğu kanaatine varılmış.

    http://www.millwardbrown.com/sites/optimor/Media/Pdfs/en/BrandZ/BrandZ-2009-Report.pdf

    Burada marka değeri en yüksek olan şirketlerin sıralaması var.
    20. sayfada otomotiv fimalarının marka değerleri mevcut ve ilk sırada toyota bulunuyor. Tabii ki prestij ile marka değeri arasında doğrudan bir ilişki yok, ancak bu data marka bilinirliği ve şirket gücü açısından bir örnek teşkil edebilir kanaatindeyim.

  62. Verdiğin link “model” baz alınarak oluşturulmuş. Ben ise “marka”dan bahsetmekteyim Minardi. Ne yazık ki yanlış bir karar olmuş o linki yazman.

    “Göreceli” kavramını kısıtlıyıcı bir faktör olarak kullandığınızı düşünüyorum. Prestij görecelidir diye bazı gerçekleri reddetmek ise büyük bir hatadır.

    Volkswagen’in düşünceleri sadece Volkswagen mühendislerinin değil dergilerin de düşüncesiydi. Kendinden üstün ve prestijli firmalara ulaşmaya çalışmak oldukça doğal bir davranış. Bildiğin üzere yeni modeller çıkınca da aracı test edenler de böyle bir yol bulup “daha prestijli” markalar ile karşılaştırma yapmaktalar. (“kendinden üst sınıftaki araçlar ile yarışabilecek kalitede” gibi.)

    “Tarih: 21.11.2009 23:38:30” yorumumda bahsettiğim üzere “Mercedes, BMW, Audi” diğer firmalardan ayrı tutulmakta neredeyse her sınıfta. SUV’dan, kompakt sınıfa kadar böyle bir ayrımın söz konusu olduğunu görmek zor değil. Araçları birbiri ile kıyaslayan kişilerin de bildiği standartlar olmalı değil mi (işçilik, malzeme kalitesi, donanım, teknoloji, motor, fiyat/fayda vs.) araçlara “prestijli”, “kaliteli” demek için? Kafalarına gore ve kişisel olarak tercih yapma olasılıkları ne sence? Görmezden gelebilir misin acaba “Mercedes, BMW, Audi” 3lüsünün ve “Ferrari, Porsche” 2lisinin diğerlerinden ayrılmasını ve aslında bunun temel nedeninin tarihlerinden ve önceki ve şimdiki başarılarından doğan “prestijleri” sayesinde olduğunu? Acaba bu kadar olaylar dönen ve karışık otomativ sektöründe “öznel” olarak bir “prestij” karşılaması yapmak dergilerin ve muhabirlerin başına ne iş açardı?

    Araçlar kendi sınıfları dahilinde karşılaştırıldığında (orta sınıf, kompakt sınıf gibi) her zaman en başarılı firmalar puanlarla ortaya çıkacaktır. Mercedes ise çoğu karşılaştırmanın en iyilerinden olduğu (kompakt sınıfta ve Mercedes M’in bulunduğu sınıfta kötü) için “prestijli” bir firmadır.. Tabi bu gerçek Ferrari’nin spor araçlar konusunda bir prestijli firma olduğunu da değiştiremez

  63. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Prestij bir nebzede bilinirliktir gücün ispatıdır ve dünya üzerinde en çok bilinen simge (markaları yansıtma açısından) Mercedesin yıldızıdır (motorlu araçların evrenselliğini sembolize eden) simgesi evrensel ve dünyada en fazla bilinir olan bir markanın en prestijli olarak anılması kadar doğal birşey yoktur zannımca ….

  64. http://www.seulementpourvip.com/Winter2009/Infocars4.php

    Burada dünyanın en prestijli 10 aracı sıralanmış. Kriter nedir, neye dayanarak böyle bir sıralama yapmışlar açıkçası pek bilmiyorum. Anlatmak istediğim şey kriterlerin kişiden kişiye değiştiği. Başka bir kaynakta alakasız bir sıralama yapılabilir.

    Vega nitro, Volkswagen örneği sadece Mercedes'in Volkswagen'e oranla daha prestijli olduğunu gösteriyor, o da volkswagen çalışanlarına göre. Verdiğin linkte yalnızca 4 firma var ki yorumlarda niye başka araçların konulmadığı üzerinde durulmuş yine de kaynak gösterilmesi güzel.

  65. Yine prestijli araçlarla ilgili bir makale'yi buradan İngilizce okuyabilirsiniz.

    Sırasıyla Porsche, Mercedes ve BMW en prestijli marka çıkmış. 2005 yılında.

    http://www.motortrend.com/auto_news/112_news050322luxury/index.html

  66. Prestij “saygınlık” anlamına gelmekte, bildiğiniz üzere. Saygınlığın yani prestijliğin kişisellik düzeyinin o kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum. Belli kuralları ve standartları var.

    Minardi, AutoShow’un ve doğal olarak AutoBild’in yaptığı ayırım bir kanıt değil midir, sence? Saygı duyulan konumda olan veya benim daha önceki yorumumda“büyük insan” diye tabir ettiğim insanların saygınlıklarını korumak, belli etmek için belli tercihlerde bulunması bir kanıt değil midir? Volkswagen Passat’ın şimdiki versiyonu tanıtıldığı zaman mühendislerin “hedefimiz Mercedes E serisi kalitesinde bir araç geliştirmekti“ (eğer 2005’teki bir AutoShow dergisine bakarsan göreceksin) sözü de bir kanıt değil mi?

    Burada Mercedes’in veya Ferrari’nin prestijini sorgulamak otomobil dünyasını katletmektir diye düşünüyorum. 2. yaptığım yorumda da durumu açıkladım.

    Bir forumda bulunan anket
    http://www.ultimatecarpage.com/forum/car-comparison/31690-most-prestigious-car.html

  67. sonunda beni anlayan biri cikti 🙂

  68. Prestij çok göreceli, yoruma açık bir kavram, bir markanın prestij sahibi olması için gereken kriterler kşiden kişiye değişiyor genel olarak. Prestij ve markayı ortak bir çatı altında incelerken, fikirlerinize destek olacak, temel teşkil edecek kaynaklar göstermeniz inandırıcılığı arttırır. Tabii ki bu kaynağın herkesçe kabul görmüş olması ve istatistiğe dayanması önemli. Bu durumu göz önünde bulundurursak, fikirlerimizi daha etkili bir şekilde savunabilir, argümanlarımızı daha etik bir çerçeveye oturtabiliriz.

  69. katafalk kaya, makam aracını sana kısaca anlatacağım.

    Neden prestij buradan da anlaşılabilir? Birincisi makam araçlarının neden ve kimler tarafından kullanıldığına bakılmalı. Global olarak bakarsak, şirket yöneticileri, başkanlar, başbakanlar, üst düzey bürokratlar tarafından kullanılıyorlar. Yani “büyük insanlar” tarafından. Bu büyük insanlar, rahat bir şekilde ulaşım için “makam aracı”nı seçmekteler. Bu rahatlık lükslüğü, kaliteyi barındırmalı böylece “büyük insanlar”ın “büyük”lüğünü bozmamalı. Bu yüzden makam aracı (istisnaları da olsa mesela Rahmi Koç da Ford Taunus kullanıyormuş eskiden) çoğu zaman prestijli markalardan seçilmekte.

    Satın alması zor, reklam yapmaya ihtiyacı olmayan firma prestijlidir diyorsun ama Ferrari’yi de kendi alanında prestijli yapan da reklamdır. Sadece reklamın yapılış şekli farklı olup, o şekil de yarışlardır. Yani Ferrari “reklam yapmıyor” demek imkansız.. Yarış aktiviteleri olmadığı zaman Ferrari belli bir dönem sonra yok olma tehlikesi ile karşılaşabilir bu da büyük bir olasılıktır. Ayrıca parası olan Ferrari’yi kolaylıkla en azından 2. el olsa bile alabilir (Nasyonel’de 2 tane Ferrari F355 vardı). Aynı şekilde Mercedes’i de.

  70. yok o kadar da degil naptin 🙂

    dogrudur soylediklerin. coguna katiliyorum da. ancak bekledigim cevabi yine tam alamadim. oncekinden iyi gerci. bir tek "hmm, makam araci. demek ki iyi." ye getirir gibi yapman biraz acayip gelmisti bana.

    bak surada ayriliyoruz. sana gore bircok teknoloji ureten, populer bir marka – dev daha prestihlidir, bana gore de satin almasi ve ulasilmasi zor olan, reklama ihtiyaci olmayan (evet, herkese satilir mi her ferrari oyle herkese) [tabi bu dedigimden de ulasilmasi zor olan her marka da iyidir cikarilmasin] marka daha prestijlidir.

    bakin her ikisinin de mantalitesi cok cok farkli dedigin gibi.

  71. Ama şimdi sen AutoBild Alman, AutoShow ise Alman asıllı olduğu için "Mercedes, BMW, Audi'yi" kayırıyor da dersin kesinlikle… 😀

  72. katafalk kaya, en basitinden AutoShow'un eski bir sayısını aç. Orta sınıf diye tabir edilen "D sınıfı" araçların testlerine göz gezdir. Testlerde Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Opel Vectra, Nissan Primera gibi araçların ayrı; Mercedes C, BMW 3, Audi A4 (3 prestijli marka)'ün ayrı değerlendirildiğini göreceksin. Kompakt sınıf olan "C" sınıfında da bu geçerli. Umarım bunu mantıklı bir açıklama olarak görürsün. Çünkü Fransa ve Amerika harici çoğu büyük devletin Mercedes makam aracı kullandığını prestiji mantıklı olarak açıkladığını düşünmemişsin. Gerçi Bülent Ecevit’in Kartal kullanma amacı farklıydı. Genele bakarsak çoğu “büyük kişi” prestijli araçları seçiyor ve genelde tercihlerini Mercedes’ten yana kullanıyorlar.

    Ferrari bir prestijli bir firmadır kesinlikle. Ama Mercedes ile hedefleri ve amaçları farklıdır. Zaten sınıfları da farklıdır, müşteri profilleri de. Ferrari spor otomobil devi olmakla ve bu konuda söz sahibi olmasıyla beraber, asla Mercedes kadar lüks limuzinler, 4 kapılı araçlar üretmez (stationwagon 356GTB vardı ama) ve zaten felsefesinde böyle araçlar üretmek gibi bir düşünce yok. Mercedes ise "Daimler devine" bağlı, ayrı bir devdir. Lüks binek otomobilde, teknolojide, spor, motorsporları, otobüs kamyon gibi sınıflarda ayrı ayrı prestijlidir. Ferrari'ye benzeme gibi bir amacı yoktur. Tarihinde de günümüzde de yaptığı araçlarla (Martı kanattan tut, C111'e kadar) prestijini göstermiştir. Unutma ki yollarda gördüğün Chrysler 300C'de Mercedes'in W210 (96lı yılların E serisi) kodlu modelinin altyapısı kullanılmıştır.

    Bu arada "Executive car" teriminin ne demek olduğunu da araştırmanı önereceğim.

  73. zaten ne kadar guldugun demin eksi vermenden belli oluyordu zfr 🙂

  74. "anlayamamak" ayri katilmamak ayri. her neyse. gayet de guzel anladim.

    bir kere, zfr… sen kimi hayranisin, dimi? ki ben de oyleyim ama her soyledini savunmak zorunda degilim. ve kimi'nin mercedes'e gelme ihtimali oldugundan (bence yok ama umarim yanilirim) mercedes'e belki varolan sempatin birden daha da artti bu denli atesli savunuyorsun. bu yuzden objektif bakamiyor olabilirsin, normal.

    "makam araci olarak kullaniliyor, her yerde merso. cok populer. demek ki prestij sahibi." demek duz mantikliliktir. bu tip kriterlerle prestij belirlenmez.

    neden herkeste ferrari yok? neden ferrari'nin adamakilli direk reklami yok ya da neden reklama ihtiyac duymuyor? eh, benim de prestij kriterlerim bu o zaman. prestij konusunda objektiflik olup olmadigini tartismiyorum bile. size gore doga kanunu gibi degismez galiba.

    ben de "bana gore" ferrari diyorum. ve bircok otomon,bil sever, bu isle ilgilenenlere gore de bu boyledir.

    dik kafalilik veya benmerkezcilik bu olsa gerek.

  75. Mansur zaten maybachida yapan mercedes ayrica katafalk kaya sen veganin anlatmak istedigini anlayamadin yoksa kendin gulunc duruma dustun bende sana guluyorum hemde senin vegaya guldugunden daha cok

  76. vega_nitro herkesten beklerdim ancak senden bu kadar az mantik iceren bir tez beklemezdim senden.

    bir markanin prestijli olup olmamasi makam arabasi olusuna gore mi? gece gece guldurmeyin beni yaw 😀

    yaris gecmisi ve otomobilleri icin bir seysoyleyemeyecegim, ancak yol otomobilleri icin prestij = FERRARI dir.

    makam arabasi olmaya baksaydi, rahmetli bulent ecevit de zamaninda kartal kullanmisti. te allam. hala guluyorum valla 🙂

    daha yorum yapmam bu konuda bunun ustune. hay siz bin yasayin ya. ahahaha.

  77. vega nitro…wilhelm maybach anısına ortaya çıkan maybach…mükemmel değilmi?

  78. hayır bazı şeyler göreceli değildir.prestiji belirleyen standartlar var.ki vega yazmış kısmen.yani.çıkıp bana göre en prestijli marka renodur demek olmaz.göreceli bir şey değil bu

  79. Çoğu dünya lideri, bürokrat, patron, başkan, CEO tarzı insanların makam aracı olarak hangi markayı kullandığına bakılırsa "Mercedes'in Prestiji" anlaşılır doğal olarak. Göreceli kavram ama bir genelleme de yapılabilir.

  80. mehmet ceviz avatarı

    eğer renkler böyle olursa hızı bilemlem ama engüzel araba olur.foto harika

  81. en prestijli markanin mercedes olup olmadigi biraz goreceli bir kavram. bana sorarsaniz da ferrari'dir mesela… ama takim olarak ferrari'yi hic tutmadim. tifosi olmadim.

  82. ThéiCéMaN Raìkkònén avatarı
    ThéiCéMaN Raìkkònén

    bu arabaya KİMİ yakışır

  83. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Bir sene içerisinde kuruldular,şampiyon oldular ve yok oldular.F1 tarihinde bunun gibi bir örnek varmıdır??? '' böyle bir örnek bulmak için bir MERCEDES daha lazım ….

  84. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    "otomobil dünyasındaki en prestijli marka ile birleştik"

    Hay senin ağzını öpsünler. kanım ne kadar çok kaynadı bu adama anlatamam.

  85. MagicAlonso avatarı

    ama bu tam anlamıyla baştan kurulma değilsi sonuçta herşeyiyle hazır olan takımın sadece isim değiştirerek yarışması gibi birşey yoksa seninde bahsettiğin gibi ilk sefer yarışıp bukadar büyük bir başarıyı yakalamak imkansıza yakın birşey ve olmamıştır zannedersem böyle bir olay olmayacaktır da

  86. Bir sene içerisinde kuruldular,şampiyon oldular ve yok oldular.F1 tarihinde bunun gibi bir örnek varmıdır???

  87. Brawn , özelliklede mercedes için çok iyi oldu. Kesinlikle. Bu şekilde Formula 1 de uzun soluklu olmaları biraz güçtü zaten. Ama artık mercedes var ve daha iyi olacaktır. Bu Rosberg içinde çok iyi oldu. Önümüzdeki sene baya renkli geçeceğe benziyor.Umarım, bu dört takımda rekabetçi olurlar….(Bide Redbull pilot kalitesini biraz daha arttırsa daha iyi olacak sanırım:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir