Vettel "Formula 1 NASCAR'dan Bir Şeyler Öğrenebilir"

yazar:

kategori:

Vettel “NASCAR’da yarışları izlemeye 100 Bin’den fazla izleyici geliyor ve her zaman büyük bir şov var. Bu yüzden öğrenebileceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum çünkü bazen insanlar Formula 1’in yeteri kadar heyecanlı olmadığından şikayet ediyorlar.”

“Açıklası araçlar çok farklı, bu bakımdan neyi sevdiğinize bağlı ancak yine de motor sporlarına ilginiz varsa Formula 1’e tutkunuz olabilir. Ancak şov açısından öğrenebileceğimiz şeyler var.”

“Bazı şeyler her zaman farklı olacaktır çünkü Formula 1 NASCAR değil ve NASCAR da Formula 1 değil Ancak Amerika’da onlar şov konusunda çok iyiler ve sürücüler ve spor üzerine odaklanabiliyorlar.”

“Her zaman çok kalabalık ve sıkı fıkı. Avrupa’da da yarışları insanlar için daha ilginç yapma konusunda bir şeyler öğrenebiliriz.” dedi.

Vettel ziyareti sırasında eski Formula 1 pilotu Juan Pablo Montoya’yla da görüştüğünü ve artık onun NASCAR’a geçme kararını daha iyi anladığını söyledi.

Vettel “Sonunda muhtemelen Formula 1 dünyasında rahat edemedi ve şu anda orada. Hâlâ aynı adam ve çok mutlu görünüyor. Bir süre sonra onu tekrar görmek güzeldi.”

“Söyleyecek bir şeyi yok. Yüzüne baktığınızda mutlu olduğunu görebiliyorsunuz ve bu iyi. Formula 1 ya da NASCAR’da olması sorun değil.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Jarno Trulli NASCAR aracıyla testlere katılmıştı ve Vettel de bir gün test şansı istediğini ancak odak noktasının Formula 1 olduğunu söyledi.

Bu arada Vettel dışında Heikki Kovalainen de Penske Racing’in konuğu olarak bu hafta snu Homestead’daydı.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    15 dakika önce mi bitti:DD daha yeni baslayacak ve muhtemelen 2 de felan biter,sen yanlış görmüşsün arkadasım:DD
    açıkcası montoya benim adamımdır,herşeyiyle,tutkusuyla yetenegiyle delicesine hareketleriyle ve samimiyetiyle..
    böylesine adamların f1 de mutlu olması zor,gercekten de amerikada yüzü gülüyor adamın,basın toplantılarında felan esprileriyle gülmekten kırıyor etrafındakileri..f1 de onca basın toplantısında ben onu bir kere bile gulerken görmedim,ve nascarda mücadele hakikaten çok iyi,bu yıl oldukca basarılıydı kazanamasa bile chase katıldı ilk 12 pilot arasına girerek ve sezonu da ilk 5 bitirecek..nascarı bilmeyenler için ilk 5 bişi ifade etmeyebilir ancak oldukca iyi bir sonuç,epey bir sükse yaptı bu yıl performansıyla..araclar yakın olsa da bazı takımların avantajı bariz ve o da en iyi takımlardan birinde yarısmıyor malesef ama bu yıl chavrolet aracına gecmeleri hemen performansına yansıdı..
    şampiyonluga da oynayabilirdi ama zaten topu topu 10 tane olan chase sezonunun 3 ünde kaza yaparak 30. filan ve dogal oalrak bugun alabilecegi en iyi sonuc ilk 5 olur genel klasman için..
    f1 de de hiç de başarısız değildi benim nazarımda,herkes kimiye şanssız der ama montoya nın ondan daha beter bir şanssızlık kariyeri var f1 de..

  2. efendimayin  avatarı

    Montoya galiba 2 defa ilk sırada başladı ama maalesef galibiyeti yok (bu sezon için). Nascar f1 e benzemez kazanmak çok zor. 40 felan araç var. Ve bildiğim kadarıyla araçlar birbirine yakın f1 de çok hızlı aracınız olursa şampiyon bile olursunuz ama nascar da ballı başarılar çok zor. Scott speedde orda yarışıyor. Sezon 15 dk önce felan bitti johnson şampiyon oldu.

  3. Mansur,benim demek istediğim,bizim dizilerde oynayan aktörler bu rolü oynarlarsa insanlar f1 i tanıyabilir diye, hiç seyretmesemde her açtığım kanlda bir dizi yayınlanıyor,ayşegül aldinç bir klibinde toprak sergeni pilot rolünde oynatmıştı,kısaca o örnekte olduğu gibi,merak eden limk tıklasın
    http://www.youtube.com/watch?v=G3tx-klfOVw

  4. djarum…yıllar önce buradaki bir kısım arkadaş yaşlarından dolayı bilemeyebilir beyaz gölge isimli bir amerikan dizisi vardı. ondan sonra türkiyede basketbol oynayan sayısı inanılmaz artmıştır. f1 deki en önemli problem isteyenin bu araçlardan birini kullanamayacağı veya bu sporu yapamayacağıdır. fakat genel manada f1 de karizma pilotlar var. mesela kimi raikkonen benjamin buttonın tuhaf hikayesinde veya truva filminde achilles rolünde oynatılıp f1 e ilgi inanılmaz artırılabilirdi. 🙂

  5. Türkiye de o kadar dizi çekiliyor,bir veya bir kaçı dizi kahramanlarını pilot rolünde oynatsa,insanların sosyal yönleri dahada gelişmezmi?bu gün yetmiş milyonluk bir ülkede f1 ile ilgili yüzbin kişi bulamazsınız tahincioğlu ne iş yapar?bir toplumun gelişmilik seviyesi motor sporlarına verdiği değerle anlaşılır,yirmi milyonluk istanbul yetmişbinlik tribünlri dolduramıyor ama nüfusu istanbulun onda biri olan başka avrupa ülkelirinde seyirci yer bulamıyor,bundan sonra federasyon bu günden başlayarak f1 e olan ilgiyi artıracak formüller geliştirmesi lazım.

  6. amerikalıların bol sayılı yada geçişli sporları sevdiklerini bilmeyen yoktur sanırım orda basketbol ve amerikan futbolu herşey futbol değil,orda nascar,indycar herşey f1 değildir.. birileri çıkıpta diyebilmezmi neden nascarda bol virajlı pist neden yok diye. bence f1 pilotunun böyle bir yorum yapması çok saçma nascarla f1 i karşılaştıramzsınız ancak oval yerine geçişe müsait pistler yapmak mantıklı olur. bana görede nascar saçma geliyor orda yetenek pek fazla gerektirmiyor montaya bunu gösterdi bana tamam zaten cesurluğuda nascardan geliyor onun için hızlı bir pilottu ama nascar yeteneğide f1 de bi yere kadar yetiyor..yapamadı zaten kaçtı dar geldi ona f1:) halbuki ne kadarda sevinmiştik heyacan yaratacak diye f1 de!!onun için sıkı bir formunuz güçlü bir vucut ve mide:)) yeter, dön babam dön neyi zevkli bunun

  7. veyis gercekten cok guzel dusunce katiliyorum ve indianapolisin gibi pistlerin kaldirilip ta yerine sikici yeni pistlerin konulmasi gecisin ve heyecanin olmamasi ardindan da vay neden seyirciler gelmiyor diye soylenmeleri sacmaliktan da ote

  8. yıllardır hep düşünürüm neden f1 takviminde bir oval yok diye. (indianapolis'in oval kısmını saymıyorum) senede bir yarış amerika kıtasında tam oval bir pistte koşulabilir. takımlar içinde farklı bir tecrübe olurdu ve eminim singapurdan, macaristandan ve diğer biçok pistten daha zevkli bi yarış olurdu.

  9. Remzi Ersoy avatarı

    evet aslında nascar da herzaman sürücüler birbirlerini geçebilicek durumdalar ve bu f1 de az rastanan bir durum. benim düşüncem yeni yapılan pisler çok uzun ve u da heyecanı yarışım başaından sonra yok ediyo .

  10. Formula 1'de galibiyetler kazanıyordu ancak bu sene nascar'da en iyi sezonunu geçirmesine rağmen en önde yer alan isimlerden birisi değil tam olarak benim takip ettiğim kadarıyla. ama yine de fena iş çıkarmıyor ve okadar araç içerisinde bu sene Chase denilen finale kalması güzeldi.

  11. montoyanın nascardaki başarı ortalaması formula 1 den iyi durumdamı acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir