Wolff “Telsiz Yasağı Bu Sefer Çalışacak”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, yaklaşık bir sene önce uygulanmak istenen ancak başarılı olunamayan telsiz yasağının bu sefer çalışacağını düşünüyor.

Pilotların yarış mühendislerinin direktifleri olmadan yarışta daha etkin bir rol oynaması için Belçika GP’den itibaren telsizden verilen talimatlar iyice kısıtlanacak. Bunun dışında direksiyonlarda yer alan yakıt kullanımı, lastik basıncı ve fren durumu gibi verilerde de değişiklik yapılacak ve sürücünün tahmin etmesi istenecek.

Benzer bir girişim geçen sene de gelmişti ancak takımlar güvenlik sebepleri gerekçesiyle bu gelişmeye karşı çıkmışlardı.

Wolff bu sefer durumun farklı olduğunu çünkü takımların F1’in iyiliği için bunu yapmaları gerektiğini fark ettiklerini söyledi.

Wolff “Güvenlik sebepleri gerekçesiyle bunu reddetmiştik ve bu sistemi uygulamaya hazır olmadığımızı hissetmiştik.”

“Ancak şu anda hepimiz bu konuda geri adım atmamız gerektiğini fark ettik.”

“Araçta verdiğimiz bilgilerin miktarı nedeniyle pilotların uzaktan kumanda ile kontrol edildiği gibi bir algı var.”

“Yıllar önce telsiz konuşmalarını taraftarlara ve herkese açma fikri zamanında ilginçti ancak ardından onları uzaktan kumanda ile kontrol ediyormuşuz gibi yanlış bir algı ortaya çıktı.”

“Daha fazla çeşitlilik daha az tahmin edilebilirlik istiyoruz. Bunu başarmak için yarışlara daha az bilimsel yaklaşım sergilemeliyiz ve yarış pilotları yarışlarından sorumlu olmalı.”

“Bu yeniliği Spa’da getirmek istiyoruz ancak verilerin sürücülere hazır olması için sistemlerin hazır olması gerekiyor.”

“Yazılımı tamamen baştan yazmak istemiyoruz. Spa’da bilgi alışverişini minimuma indirmek istemiyoruz. O ana kadar uygun bir şekilde yapamadığımızı 2016’da daha düzgün yapacağız.” dedi.


Yorumlar

“Wolff “Telsiz Yasağı Bu Sefer Çalışacak”” için bir yanıt

  1. Yiyorsa telemetri aktarımını da yasaklayın 😀 Yarıştan sonra alır bakarsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir