Hamilton “Bu Benim Zamanım ve Ben Böyleyim”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Formula 1 dışındaki hayatının çok yoğun olması eleştirilerine cevap vererek bu durumu idare edebildiğini söyledi.

Şampiyonada lider durumda olan Hamilton, Formula 1 dışındaki çok aktif hayatı nedeniyle zaman zaman eleştirilere maruz kalıyor. Silverstone’da yaptığı bir röportajda Hamilton, tüm eleştirilere rağmen kendisi olmaya devam edeceğini söyledi.

Geçmişte yaşadığı olumsuzluklar karşısında performansı etkilenen Hamilton, bu sezon başlamadan uzun süreli sevgilisi Nicole Scherzinger ile ayrıldı. Bunun dışında Monaco’da galibiyete giderken pit stop strateji hatasıyla zaferi kaçırdı.

Hamilton “Gerçekten nasıl yaptım bilmiyorum. O kadar kolay değildi.  O dönem gerçekten çok zordu. Burada başarmak için olduğum, yarış ve şampiyonluk kazanma hedefimden uzaklaşmamaya kararlıydım.”

“Önümdeki fırsatı anlıyorum ve odaklanmış bir şekilde kalmak için her şeyi yaptım. Zordu. Kolay değildi ancak odaklanmış bir şekilde kaldığım için minnettarım.” dedi.

Hamilton geçmişte karşılaştığı zorluklara farklı tepkiler verebiliyordu ancak Mercedes pilotu bu durumları artık daha iyi idare edebildiğini söyledi.

Monaco’da galibiyete giderken son anda takımın strateji hatasıyla kaybeden Hamilton, yarışın ardından pite dönüş turunda kısa bir süre Portier virajında durmuştu. Benzer bir durumu 1988’de Hamilton’un idolü Senna yaşamıştı.

Hamilton “İnanılmaz bir şeydi. Benim için kesinlikle en zor andı.”

“Çok inanan birisiyim ve orada durup dua ettim… O anı atlatmam için Tanrı’dan güç vermesini diledim çünkü gelecekte daha fazla olumlu şeyin yaşanacağını biliyorum. Bildiğim ve olabileceğim ben olmamda yardımcı olmasını istedim.”

“İnsanlara güçlü mesaj göndermek için güçlü olmak lazım. Orası benim için önemli bir sınavdı.” dedi.

Geçmişteki pilotlara bakarak kendisini eleştirenler için Hamilton “Bu benim zamanım ve ben böyleyim. İnsanların herkesten diğerleri gibi davranmasını istemesi tuhaf.”

“Formula 1 pilotları böyle davranır. Formula 1 pilotları böyle görünür. Formula 1 pilotları böyle olmalıdır gibi konuşmalar bana komik geliyor.”

“Öncelikle geçmişte hiç siyahi bir pilot olmadı. Bu yüzden ben geçmişteki herkese göre oldukça farklıyım.” dedi.

Hamilton son olarak toplumda rol model olması nedeniyle davranışlarına dikkat ettiğini söyledi.

Hamilton “Günümüzde beni takip eden çocuklar var. Benim davranış şeklim bu çocukları okulda ya da araba kullanırken ya da herhangi bir şeyde etkileyebilir.”

“Bu yüzden yapmamız gereken önemli şeyler var. Daha önemli mesajlar vermeliyiz. Tek bir an için bencil olmamamız lazım.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton “Bu Benim Zamanım ve Ben Böyleyim”” için 5 yanıt

  1. sevsekde sevmesekte SEBASTİAN VETTEL bir ekoldür tıpkı schumacher gibi hamilton gibi pilotlar hep arada ortaya çıkıp 1 ya da 2 yıl domine edip ortadan kaybolurlar (nige mansell gibi) ama böyle ekoller hiç bir yere kaybolmaz !!

    hem egoistlik yapma ham kardeş , ben farklıyım demekle olunmaz.

  2. Aslında böyle olmasının sebebi de Nicole onun şahşahalı hayatı Lewisi değiştirdi her bakımdan.Herneyse F1 dışındaki hayatını piste yansıtmadıgı sürece sorun yok.

  3. Haklı olabilir yada haksız da olabilir bu durum yada yaptıkları dlğer pilotlar gibi değerlendirilmeli. Benzer şeyleri yapan pilotların aşırı eleştirilmesi hatta hakarete varacak kadar ileri gidilmesi uygun olmayan haldir. Sonuç olarak bizler pist üzerindeki çalışmalarına taraftarlık yapıyoruz.

  4. O çocuklar genel de vettel’i destekliyor. Onu büyük pilot olarak görüyorlar.

  5. Herkesin bir yaşantısı var Hamilton da kendi hayatını yaşıyor bir çok odağının olması isler kötü gittiginde dezavantaj olabilir, belki kötü bir araçta sıkıntı olabilir Hamilton adına.Ancak su anda isini en iyi sekilde yapiyor ve isler iyi gittigi müddetçe eleştirinin de bir hükmü kalmıyor, gereğide yok bana göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir