2015 Britanya GP 3. Antrenman – Hamilton Zirveye Yükseldi

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 9. yarışı olan Britanya GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Dünkü seanslarda takım arkadaşının gerisinde kalan ve aracında mutlu olmadığını söyleyen Hamilton, 1.32.917 ile dünkü en hızlı tur zamanından 1.1 sn daha hızlı bir tur atarak son antrenman seansını ilk sırada tamamladı.

Hamilton’un arkasında son anda hızlı tur atarak ikinciliğe yükselen takım arkadaşı Nico Rosberg yer aldı. Bir kez daha vites kutusu sorunu yaşayan Rosberg’in derecesi yarım saniye yavaştı.

Mercedes pilotlarının arkasında en hızlı isim 0.7 sn geride kalan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu. Raikkonen’i 0.3 sn geriden takım arkadaşı Sebastian Vettel takip etti.

Bu hafta sonu iddialı açıklamalar yapan ve virajlarda Mercedes’ten sonra en hızlı araca sahip olduğunu söyleyen Toro Rosso pilotları Max Verstappen ve Carlos Sainz Mercedes ve Ferrari’nin arkasında 5 ve 6. sıralarda yer buldular.

Toro Rosso pilotlarının arkasında Williams’tan Felipe Massa ve Valtteri Bottas yer alırken onları Red Bull’dan Daniil Kvyat takip etti.

Son antrenman seansında ilk 10’u tamamlayan isim Lotus’tan Pastor Maldonado olurken onu Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Sergio Perez ve Romain Grosjean takip ettiler.

McLaren pilotları Jenson Button ve Fernando Alonso yaklaşık 3 sn daha yavaş bir şekilde 16 ve 18. sıralarda yer buldular.

 


Yorumlar

“2015 Britanya GP 3. Antrenman – Hamilton Zirveye Yükseldi” için 5 yanıt

  1. rai başgan allah aşkına sorun yaşama sıralamalarda podyum görmek istiyoruz artık.

  2. Sitede yarış ve sıralama saatlerini gösteren tablo kalktımı yoksa ben mi göremedim?

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hiledes yine iş başında

    1. Kabusdes demek istedin herhalde.

    2. Bir zamanlar da hilebull işbaşındaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir