Mercedes "F1'in Yararına Olacak Bir İsmi Açıklamayı Umuyor!"

yazar:

kategori:

Takımın CEO’su Nick Fry, Ross Brawn’ın Schumacher yorumları üzerine “Bu konuya ekleyecek bir şeyim yok. Bugün burada Nico’yu konuşmak için varız ve bu konuya bağlı kalacağız. Ross’un sorularınızı çok iyi cevapladığını düşünüyorum.” dedi.

Schumacher’in bir seçenek olup olmadığının sorulması üzerine Mercedes Motor Sporları Patronu Norbert Haug “Formula 1’de ne zaman kesin bir şey söyleyebilirsiniz? Ross açık konuştu ve Nick de konuya dikkat çekti. Ekleyecek bir şeyim yok. Bu nedenle devam etmekte olan spekülasyonlarla yaşıyoruz.” dedi.

Haug, takımın kazanabilecek potansiyele sahip bir sürücüye sahip olma konusunda “Buna tam olarak gerek yok. Yetenekleri tahmin edebilirsiniz. Lwis Hamilton’a ve ne kadar kısa sürede yarış kazandığına bakın. Kesinlikle o yegane bir sürücü. Ancak umarım doğru kişiyi bulan doğru uzmanlığa sahiptiriz.”

“Nico’nun çok güçlü olduğuna eminim ve bir diğer sürücümüz daha olacak, onun 2. pilot olacağını söylemiyorum. Her iki pilotumuz için aynı seviyede olmak istiyoruz. Bekleyip ne olacağını görelim.” dedi.

Haug şu sözleriyle Schumacher söylentilerine hız kazandırdı:

“Geçen pazartesi çok iyi bir hikaye vardı, Nico’nun da hikayesi çok iyi ve umarım sıradaki 3. de çok iyi bir hikaye olacak. Biz bununla ilgileniyoruz ve siz de ilgileniyorsunuz. Bu F1’in yararına çünkü F1’in şu anda iyi haberlere ihtiyacı var ve umarım bu haberin olmasını sağlarız.”

Nick Fry ise takımın 2. pilotunu tatilden önce açıklamayı umduklarını söyledi.


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Alonso taraftarı olan bazı arkadaşlar konu ile alakası olmayan yerlere dalmışlar..Hala bu kadar olaydan sonra bu adama bu kadar bağlı olmanız gerçekten çok ilginç.Ve ben inanıyorum o " muhteşem " pilotunuz bu yıl Massa tarafından ezilecek.Göreceksiniz.

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Şu anda boşta olan Kobayashi' de fena olmaz aslında..

  3. premium olarak degil de free olarak indirmek icin jdownloader kullan bence. istersen modemi kendi resetler ggelismis bir prg alismasi zaman alabilir ama gerekli ayarlari yaparsan cok guzel bence. iyice kurcala veya arastir. prg in ayrintisi fazla oldugu icin anlatamiyorum burada 🙂

    yalniz bu aralar rapidshare den free olarak indirme k biraz iskence. premium almamiz icin yapiyolar ama yemez.

    dedigm gib jdownloader… musait oldugunda kendi indiiyor. at linkleri bak keyfine. hatta sadece rapidshare degil bircok dosya paylasim sitesni de destekliyor.

    yahu prg i kendim yazsam bu kadar reklamini yapmazdim he 🙂

  4. sn.kaya videolar için foruma üye oldum. rapid için premium olarak indirmek için bir program vermişler hata veriyor. çözümü varmı acaba?

  5. bazı arkadaşların yorumları bana çok gereksiz geldi sidik yarıştırır gibi birbinize sallayıp durmussunuz cok komiksiniz…ben size şöyle izah edeyim isterseniz…alonso sumi pistlerdeyken şampiyon olmayı başarabilmiş ve suan yarışan pilotlar içinde ise herzaman ayrı bi yeri olan pilottur..sumi ise herzaman büyük efsane olacaktır…ikiside birbirinden özel pilotlardır..sizin yaptığınız yorumlar bu iki pilotun değerini asla düşürmez…lütfen komik yorumlar yapıp kendinize güldürmeyin…

  6. alonso_ferrari; bir foruma uye olmak o kadar zor olmasa gerek 🙂

  7. ustume vazife degil abdullah'a sordun ama…

    bence cirkin de gorunuyor. okunmasi da zor. hem dikkat cekme cabasi olarak da algilanabilir buyuk harflerle yazmak.

  8. sn.çelik vallahi merakımdan soruyorum. bunu daha evvel başka sitelerde de gördüm. büyük harfle yazmayın yorumunuz yayınlanmaz vs. ne mahsuru oluyor? büyük harf kızgınlığı belirtir gibi bir açıklama duymuştum ama başka bir nedeni varmı? samimi bir sorudur. cevaplarsanız sevinirim.

  9. Büyük harfle yazmak net ortamında bağırmak anlamına gelir ve hoş karşılanmaz. Kelimeleri hep büyük harfle yazarsanız bu karşınızdakilere saygısızlık olarak kabul edilir. Netiquette de denilen internet etiği ve iletişim kuralları hakkında daha fazla bilgi için:

    http://www.bilisimterimleri.com/bilgisayar_bilgisi/bilgi/22.html

  10. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    ALONSO_FERRARİ ARKADAŞIM,
    http://www.fernandoalonsofanclub.com adresinde forumlar bölümünden 1994-2009 sezonlarını full bulabilirsin. Senna nın öldüğü yarışı bile full izleyebilirsin.

  11. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    sıteler ıcın tesekkurler ama parola falan ıstıyo tam gıremedım

  12. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    buyuk harfle yazmamın sızce nesakıncası var anlatabılırmısınz

  13. arkadaşım, onlarca insan küçük harflerle derdini anlatıp diğerlri anlayabilirken sen neden üstüne basa basa BÜYÜK HARFLERLE yazmaya çalışıyorsun!? Bundan sonra bu tür yazdıgın anda yorumun silinecektir, bu kadar iyi niyet yeter sanırım

  14. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Evet dostlarım 🙂 Evrim geçirerek nickinin önüne arkasına Ferrari yada McLaren eki geçirenler hakkındaki düşüncelerimi biraz olsun anlamışsınızdır… En azından size ders oldu,,

  15. warezforum.info da 78 veya daha oncesinden iibaren full bbc cekimleri var.

    trf1 in forumlarinda da ararsan emule olarak var.

    rapid ve cnnturk cekimleri olarak ariyorsan bir ara bakabilirim.

  16. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    ARKADASLAR BU ARADA FULL 2007 YARISLARINI NASIL BULURUM BILEN VARSA YAZABILIRMI

  17. Bu yetersiz olur arkadaş için. Ona Formula 1 ile ilgili bir ansiklopedi gibi bir şey lazım. 🙂

  18. 🙂

    hic aklima gelmemisti valla sagol. turkcesi daha iyi anlasilir hem bazilari tarafindan 😀

  19. Katafalk, doğru bilgiyi çok uzaklarda aramana gerek yok kanımca. umarım anlatabilmişimdir 🙂

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/formula1i-taniyalim

  20. tatilden önce demekle hangi tatilden bahsediyor?

  21. alonso_ferrari; "setup" diye bir sey duydun mu gercekten merak ediyorum. ve bunlarin ayni arac bile olsa farkli pilot icin farkli oldugunu vs… inanmayacaksin ama piste ozel bile oluyor bunlar 🙂

    yararli link:

    http://www.formula1.com/inside_f1/understanding_the_sport/

  22. umutbg ben yazacaktim top speed konusu hakkinda sen bendn once davranmissin 🙂

    hem ne haber basligi ne de icerigi alonso ile ilgili degilken olayi yine alonsoya getirmek niye hic anlamiyorum.

    f1 izleyicisinin/severin futbol izleyicisinden biraz farkli; daha entellektuel, bilgi sahibi olduktan sonra fikir sahibi olmasi gerektigini dusunuyorum. mahalle kahvehanesi agziyla olmaz, yurumuyor bu isler.

    – ba ba ba ba, arabasi 250 basiyo yine de geciyor helal be baba… !!!

    eh, madem oyle. ben de yorumumu yapayim. schumi kesinnlikle yasayan br efsanedir bana gore. he hatalari elbette vardir hem de tonla. ve bir yildizdir. iyisiyle kotusuye.. 2006 monaco gp yi hatirlayin. siralama seansinda yaptigini yuhalarken, yaristaki performansiyla da (bence) bunu telafi etmisti.

    "michael schumacher'in eger donerse basarili olacagini zannetmiyorum." demek varken "nasi ezdik buzduk ohahaha" gibi komik (trajiomik), bilincsizce, fanatikce, cirkin, saygisizca yorumlardan hoslanmiyorum ben..

  23. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    umut bg bu alonsoculara gulun dıyorsun ama asıl guluncek sensın ve 2010da daha net gorucez kıme guluncegını

  24. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    hayır kesın olarak saptanmıyo ama hatırlarsınkı alonso 2008 de 300 yaparken hamıltonun aracı 310 yapıyodu eger buna esıt dıyosan sana bısey soylemıyorum.312 yapanlşa 320 yapan bır olurmu budasıze kalmıs .

  25. ''shumı ıle alonsonun aracı arasında 12 km fark vardı''

    İşte F1 bilginide açıga çıkarmış oldun. Sen top speed'e bakarak mı hızlı aracı saptıyorsun ? Böyle bir şey var mı ya birde gelmiş konuşuyor. Ayıptır sorması ne zamandır F1 takip ediyorsun ?

  26. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    ve hepınıze soyluyorum alonso renoda gıdemıyo dıye kucuk gorenler artık bılsınlerkı koskoca bır ALONSO donemı baslıycak ıstesenızde ıstemesenızde arac bıraz gıtmeye calıssa hemen podyuma cıkan bır adam 10 km mclarından yavasken bıle mucadele eden adam sıkı durun 2010da neler yapıcagını goruceksınız hatta hazır olun alonso sampıyon nolunca belkı f1 ı bırakırsınız cunku alonsoya cok ofkelısınız ama sunu anlamıyorunm kımıcılere ne oluyo shumıye bısey soyluyosun onlar atlıyo hamıltonu one suruyolar hemen ********* gectıyse gectı takım onun gecmesını ıstedı ve gecebılmıs degıl puanlar bıle aynı ayrıyetten alonsonun aracı 20 beygır dusuk neyse bundan sonra daha rahat gorucez kımı yı hamıltonu ama tabı kızarsınız adam renodayken saga cekıp gıdıyodun ısıne gelıyodu bakalım bundan sonra kım kımı gecıcek gorucez reno gecmeye benzemez ferrarı?

  27. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    el fano alonso sana katılıyorum kardesım hemde butun soyledıklerıne ve anlamıyorum renoya 2005 2006 da en hızlı aractı dıyenlerı aslında alonsoyu kucultmek ıcın soyluyolar ama shumı ıle alonsonun aracı arasında 12 km fark vardı neyse yıl 2009 redbull 312 yaparken brawn gp 320 yapıyo mclaren 324 bunlar abudabı verılerı sıze sezonun en hızlısı ve her zaman reno bu takımların motor gucu ve hızı olarak gerısındeydı sıngapur 2008 fujı 2008 alonso 1 ama hızıyla degıl cın 2008 duz yol ve surat gerekıyo alo zor zar 4 hala renoya hızlı dıyolar 2008 bırazılya alo 6 baslıyo ve 2 bıtırıyo aracı bıraz ıyıyse 1 fırlıyo ama takım arkadası herzaman gerıde.

  28. Räikkönen's contract with Mercedes, the company also supports the partner in the stables, and 30 percent bought abudhabilainen investment Aabar Investments.

  29. – Viewing the very peace suited and available candidates, but I think if it is closed, so we Kimi Räikkönen. He could start right away tomorrow. Kimi knows that I want him, Fry said, the British journalist. Fryın Kimi hakkında söyledikleri ılta sanomatta yayınlandı

  30. Tolga Soydan avatarı

    bugün ılta sanomotta mercedesin birinci seçeneği kimi diye geçti.Aabar yatırım yüzde 30 destek vericekmiş mercedese ama kimiyide istiyolarmış fince olduğu çok anlamadım ama buna benze birşey söylüolar 🙂 umarım gerçekleşir

  31. Bu Alonsocu arkadaşlara sadece gülün :))) Ve geçin.

  32. :)))) gül ama şimdilik zaten bende güldüm.. yorum yazarken bir iki kere kopyalama yapıyorumm çünkü sayfa tazeleniyor ve yazdıklarımı tekrar yazmak zorunda kalıyorum bunun örneğini hemen önceki yorumda da görebilirsiniz iki kere sanacak var ordaki sanırım öyle bir aşamada yazdım sandım ordaki demon hill olması 😉 tamam yeter şimdi güldüğün:P

  33. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Senna nın 2 şampyonluğunu Şumi aldı diyorsan çok gülerim Barakay. Senna 1 mayıs 1994 te öldü. Şumi 1994 ve 1995 te şampiyon oldu.

  34. el_fano _Alonso ne çok gereksiz konuşan alonsa varmış yaw :)) bu da sana gelsin senna shumi zamanında shumi çaylak bir pilot sayılırdı kim kazandı?? sennanın şampiyonluk hevesini 2 kere kim kırdı ??
    şimdi diyeceklerim senna için ama kesinlikle onun için kötü bir düşüncem yok iyi bir pilot olmadığını söyleyen zaten akılsızdır ama bana göre şöyle bir şey var eğer senna ölmeseydi ne olacağını kimse kestiremezdi öldü efsane oldu efsane olması için shuminindemi ölmesi gerekiyor?? bu shuminin efsane olmadığını söyleyen akılsızlar içindi.

  35. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    SENER SALİH, ABDULLAH ÇELİK, VOLVER, ENES GÜVEN,
    offf cok birikmiş verilecek cevaplar. Neyse,
    schumacher in birçok başlık altında eski schumacher olacağını savunanlar var. onlara hitaben artık yaşlandığını yazmıştım. amacım belki de gelmiş geçmiş en çok sevilen pilot olan Şumiyi aşağılamak değildi.
    Alonsonun esamesine gelince Hem raikkonen hem Schumacher, hem Hamilton fanlarının ortak hedefi her zaman Alonso oluyor, artık nedense. Her haber altında mutlaka Alonso karalanıyor.
    2005 2006 imola yarışlarını bencede çok kişi yanlış hatırlamak istiyor. İmola pistini de yeterince iyi biliyorum.
    Alonso dan bahsedilmeyince uyuyamadığım falan yok, aksine yerli yersiz saçma sapan açıklamalar bazen biraz canımı sıkıyor. Keşke hiç bahsedilmese.
    Alonso neden sürünüyormuş. O kadar yavaş bir araçla yine yapılabileceğin en iyisini yapıyor. Daha ne yapsın, şampiyon mu olabilirdi iki senedir RENOYLA. geçen yıl Singapurda, Japonya da en hızlı araç mıydı Reno?
    Sadece altında en hızlı araç varken Şampiyon oldu da o en iyi aracın eşi neden 6. 7. liklerde geziniyordu. Bak alta örneğini verdim. Tur başına 2 sn yavaş olduğunu söyledim. Tur başına 2 sn yavaş araç en hızlıysa daha ne deyim.
    Hamilton a gelince Alonso nun lastiklere alışıncaya kadar geçildiğini herkes hatırlıyor, Alonso lastiklere alıştıktan sonra sezonun son 9 yarışından 7sinde Alonsonun Hamiltonu geçtiğini kimse hatırlamıyor.
    Ayrıca 2005 2006 yıllarında Reno hiç te rakipsiz bi araç değildi.Gücü diğerlerinden azdı, sadece kütle amortisör sistemi sayesinde mekanik yol tutuşu iyiydi bu da bu yılın Redbull u gibi hızlı virajlarda avantaj sağlıyordu. Buna rağmen Alonso yarışları güçsüz motoruyla mükemmel geçişler yaparak kazanıyordu. 2005 te KİMİ mclarenle Fİsichellanın yanından sinek gibi geçiyordu. 2006 Şumi yine aynı. O şampiyonluklar Button'un ki kadar kolay gelmedi, tamamen Fernando Alonso farkıydı.

  36. ah ah ah ALONSO_FERRARI shumiyi brawn şampiyon yaptı demişin duyanda alonso toys r us tan gidip en pahalısından reno paketi alıp sonra onu birleştirip yarışlar kazanıp şampiyon oldu sanacak sanacak,sonra demezlermi adama alonso nun arkasında briatore olmasaydı hali ne olurdu diye!!? ya aklını başına devşir öyle konuş yada sus rezil olma arkadaşım….

  37. 2005 suzuka'ya yağmurlu diyen ve piloja pilotas diyen birisiyle tartışmaya gerek yok.
    Siz sanıyorsunuz ki:schumi tüm şampiyonlukları Ferraride kazandı.
    Tabi Ferrariden önce yarıştığı dönemdede şampiyonlukları var.
    Gülünç olan bir diğer konu ise zirvede bırakmayan kimsenin efsane olmayışı görüşüdür.
    Tabi bu kişi bunu söyleyip senna'ya efsane diyorsa olay daha da gülünçleşmeye başlar…

  38. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    alonso 2007de pazar kahvaltısına bıle renoya gıdıyodu ne kadar moral bozuktu sana sukadar soylım 2010da goruceksın kımın esıt aracla ne yaptıgını rahat ol.

  39. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    sen mclarene esıtmı dıyosun alonun yasadıgı sorunlar ve sana sukadar soylım ac 2008 spa vıdıosunu en altta 2007 nın spası var ızle alo kamıltonu gecıyo dıye nasıl kızıyo rondenıs kameralar cok ıyı yakalamıs yanı.

  40. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    ne enes guven reno en ıyı aracmıydı bunu kımseye soyleme herkes guler bıdefa herkesten 10 km yavastı ama araclar 1000 beygır ve pılotaslık gerektırıyo.sızın anlıyamadıgınız alonun shumıyı emeklı etmesı yada yedıremedıgınız zaten shumıcıler asla aloyu sevmezler.

  41. alonso ilk senesinde yarışan çaylağı geçsin önce EŞİT araçla

  42. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    ya bırakın allah askına shumıyı ovun anca ama brawn dıyınce ısınıze gelmıyo mantıklı dusunun brawn olmasa farklı bır aracta olsa shumı ne yapardı? ya brawn buttonu bıle sampıyon yaptı ve bu 9 yılda bır sansa galıbıyet ben shumıye kotu demıyorum ama alonsoyla onu gene gelse gene esıt aracla emeklı ederım.

  43. Schumacher varken 2 şampiyonluk aldıda o bıraktığından beri niye sürünüyor acaba, demekki giden araçmış hatta geçtim aracı felen michelin lastiklermiş… Demekki alonsoda sadece ve sadece altında en iyi araç varken yani kendi takımını da markalarda zirveye taşırken şampiyon olmuş.

  44. sizinle bu konunun tartışılamayacağı son mesajınızdan belli oldu. size hayatınızda mutluluklar 🙂

  45. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    arkadaslar shumı ıyıymıs? ama hıcbır zaman efsane olamaz.cunku yenıldı onu ıyı yapan supesıs ros brawn ve herkes shumıyı ovuyo ama sunu unutmayın brawn buttonu bıle sampıyon yaptı ve bunu net soyluyorum brawn olmasa shumıde reno vb arac olsa neyapardı kendı kendınıze sorun alonsonun da onu 2005 suzuka yagmur ve dısarıdan atakla gecıyo bu cılgınlık shumı gıbı pılota dısarıdan atak yapıyo.demek gıden aracmıs.

  46. Agmercedes ... avatarı
    Agmercedes …

    Şener kızdıysa var bu işte bi iş

  47. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    el_fano _Alonso arkadaşım birşeye dikkat ettimde sen yorum yazana kadar bu haberin altına Alonsonun esamesi dahil okunmuyordu merakımı mazur gör Alonsodan bahsedilmeyince uykuların mı tutmuyor yoksa bir yerden bi tartışma çıkarmak mı amacın ;

    Haberde esamesi dahi geçmeyen hatta ve hatta yorumlarda sataşma dahi yapılmayan bir kişinin ismini buraya taşımanın gayesi ne ola ki amma sana istediğini vereyim de rahatla Alonsonun Schumacher ,Hakkinen ,Senna ve misalen Prosta yetişebilmesi ve onların ayarına ulaşabilmesi için herhalde bir 10 yıl daha beklemek zorundasın ;

    Haaa bu benzetmeler hoşuna gitmeyecek biliyorum fakat olaya şu açıdan bakmanı rica edeceğim yarıştıkları dönemin zorlukları umarım açıklayabilmişimdir ….

  48. Objektif olalım dedikçe daha çok fanatizme kayan yorumlar çıkıyor. Şunları öğrenmemiz lazım:

    1- Tuttuğumuz pilotu savunurken başka pilotları küçük görmemek onları aşağılamaktan vazgeçmek.
    Pilotu savunmak için illaki başka pilotlara çamur atmamız gerekmiyor.

    2- Olaylara çiftyönlü bakabilmek;
    Sadece bir bakış açısı yetersiz kalıyor.

    3- Yazıları iyi analiz edebilmek, eleştiriye tahammül edebilmek.

    4-Tartışma üslubunu öğrenmek, büyük harfle yazmanın bağırmak olduğunu ve internet etiğinde yeri olmadığını bilmek

    5-Karşınızda insan olduğunu unutmamak, yazdığınız yer internet olsa da nezaketi elden bırakmamak

  49. 2005 ve 2006 İmola yarışlarını tekrar izlemek gerekiyo galiba, zira üzerinden biraz zaman geçtiği için bazı şeyler ya hatırlanmıyo, ya da yanlış hatırlanıyo…

  50. pardon ama siz imolanın nasıl pist olduğunu ve 2006 sezonunda genç sürücü alonsonun neler yaşadığını hatırlıyor musunuz? alonsoya kimsenin bir şey dediği ya da schumacherin döndüğünde iyi olacağını iddia eden yok. sorun yerli yersiz yapılan eleştiriler.

  51. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Schumacher bence de bir efsane, ama mukadderat.. Artık yaşlı. Asla gençliğindeki gibi olamaz. Ben bu sezon başında Barrichelloyu Button un arkasında gördükçe acıdım. Şumiyi de podyum dışında görsem acırım. Podyumda olmayacaksa bence padokta olmalı. Rekorların adamı kendisi. Bunu da başarmak çok çok zor bir iş, ama kabul etmek gerekir ki imkansız değil. Üstüste rekorları kırarken Şumi nin neredeyse güçlü bir rakibi yok. Hakkinen gitmiş. Senna zaten yok. Barrichello ve çaylaklar KİMİ ve ALONSO var. Tabi Altında da rakip tanımayan FERRARİ. Bu şartlar altında bu rekorları hemen hemen kırabilecek 3 4 pilot var. Peki bu müthiş galibiyetlerin, şampiyonlukların sonunu kim getirdi? ALONSO. Kim ona emekliliğinin geldiğini öğretti? ALONSO Kim SCHUMACHER yarışırken 2 şampiyonluk aldı? ALONSO. Kim şimdi yine anlaşmasına rağmen takımdaki danışmanlık görevinin sonunu getirdi? ALONSO. Yanlış anlaşılmasın, Alonso onu da takımdan kovdurdu demiyorum. Alonso geldi, Takımda danışmana ihtiyaç bitti. Ben 2005 İmola yarışını izlediğimde Şuminin yaşlandığını anladım zaten. pist kuruduktan sonra Şumi çok kurnazca bir hamle yaptı. Geçiş lastiklerini çıkarmadı. o lastikler oldu birer silik lastik. O lastiklerle Schumacher Alonsoya olan 30 sn farkı 15 turda kapatıp Alonsonun dibine kadar girdi. Halen 10 tur vardı ve herkes artık Şuminin ALONSOYU geçeceğinden emindi. Ama öyle olmadı. ALONSO pes etmedi. ve Kazandı. HAMİLTON muş, MASSA ymış, KİMİ ymiş, VETTEL miş,… Ben ALONSO dan başka KENDİSİNDEN TUR BAŞINA 2 SN HIZLI ŞUMİYİ 10 tur arkasında tutmayı başarmış başka bir pilot görmedim görmem de diyorum, başkada birşey demiyorum ALONSO yu kötüleyenlere.

  52. Bazıları taraftarlıktan fanatikliğe geçiş yapmış anlaşılan. Schumacher hem efsane olma şansını kaybetmiş, hem de 2 sene Alonso'ya yenilmiş. Yani şu yenme-yenilme o kadar büyük bir saçmalık ki. aynı mantıkla gidersek önceki 3 sene Schumacher ezip geçmişti Alonsoyu ve griddeki diğer pilotları. Bu sene Alonso 9. oldu yani 8 pilot onu "yenmiş" oluyor size göre. Şunu unutmamak lazım f1 futbol ya da basketbol değil sürücüler karşılıklı maç yapmıyorlar dolayısıyla "yenilme" gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca 7 şampiyonluğu bulunan bir pilot efsane değilse 2 şampiyonluğu bulunan pilot ne oluyor bilmiyorum. Şu at gözlüklerini çıkartıp biraz daha objektif yaklaşabilirsek olaylara çok daha iyi olacak.

  53. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kabahat arayan göz güzellik göremezmiş ;aramızda veya dünya da kusursuz olan varmıdır acaba bence ve çoğunuzca yoktur herhalde :)) fakat yazdıklarımıza bakıyorumda yazdıklarımız kişiler hakkında olanlara onları ömürlerinin bir döneminde 1 tribün veya bir stat ayakta alkışladı ve isimlerini hep birden telaffuz etti demekki o tribünlere veya o satdı dolduranlara bir heyecan bir zevk yaşattılar hadi o zevki yaşatanlara saygımız yok eeee o zevki yaşayan ve içinde bizlerinde olduğu kalabalığadamı saygımız yok ;

    Anlaşılan o ki bizim kendimize saygımız yok ….

  54. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Lwis Hamilton'a ve ne kadar kısa sürede yarış kazandığına bakın. Kesinlikle o yegane bir sürücü. Ancak umarım doğru kişiyi bulan doğru uzmanlığa sahiptiriz."

    Bu kısmı okuyunca 2003 Macaristan gp aklıma geldi.
    sıralamalar tamamlanmış.
    1 Alonso
    2 R schumacher
    ….
    6 Trulli (Alonsonun takım ark.) +0,922
    7 Raikkonen +1,05
    8 M. schumacher +1,06
    Alonso müthiş bir startla yerini korudu. 2.TURUN SONUNDA 2.webber ile farkı 7,5 sn … 3. TURUN ORTASINDA fark 10,3 sn….
    yarışın sonunda:
    1 Alonso
    2 Raikkonen +17
    3 …..
    6 Trulli +1 LAP + 10 sn
    7 M.Schumacher +1 LAP + 10 sn
    O sene Renault gridin 4. hızlı takımı ve 3. takım ile puan farkı 40 kadar. Bu araçla bu yarışı kazanmak herhalde sezonun (2007) en hızlı aracıyla üstelik ALONSOnun da Lastik sorunları nedeniyle geride kaldığı yarışlarda kazanamayıp, sezonun 6. yarışında kazanmaktan daha zordur.

  55. McLaren Mercedes avatarı
    McLaren Mercedes

    eğer zirvede bırakmayan her insanın efsaneliğini sorgulama hakkını kendimizde buluyorsak, michael jordan'dan ayrton senna'ya, zinedin zidane'a kadar, kimse efsane değil…

    kişiyi efsane yapan nerede bıraktığı değil, kariyeri boyunca ne yaptığıdır.

    schumi şimdi dönerse başarılı olamayabilir. michael jordan da sıradan bir takıma döndü ve o efsane yıllarındaki performansından çok uzaktı. ancak sırf majestelerini görme şerefine ulaşmak için izledik.

    insanlar da schumi'yi böyle izleyecekler. başarılı olsun olmasın, dönerse mutlu olacak çok büyük bir kitle var. önemli olan da ne kadar büyük bir kitleyi peşinizden koşturduğunuzdur.

  56. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    ama bence rosbergın yanına en ıyı gıdıcek ısım vettel

  57. vay be efsaneliği de kaldırabilecek kadar yargılama hakkına sahibiz. Allah aşkına bırakın bu tür yersiz söylemleri. kim olursa olsun haklı olana hakkını verin. şu sevdiğini överken başkasına laf uzatmak nedir hiç anlamam.

  58. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    shumı bence yanlıs yapar eger shumı 5 sene ust uste sampıyonluktan sonra bayrılsaydı efsane olucaktı ama alonsoya ıkı yıl yenıldıkten sonra ayrıldıgı ıcın efsane olma hakkını kaybettı bence ama budurumda bıle ondan en ıyı pılot olarak bahsedılıyo ve gelse ondan hıcbı beklentım yok ve su an hala ıyı pılot ıldugunu sanmıyorum ve gelse nemı yapar koskoca bır ?

  59. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Schumi geçen sene ne kadar yarışmak istediğini çokça belirtti.

    erken emeklilikten pişman olduğunu bilmeyen de yoktur.

    ve kendimi bir almanın yerine koyuyorum, Mercedes ile yarışmış olmanın gururunu düşünüyorum sonuç tek bir yere çıkıyor.

  60. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    bnce shumi değil .
    raikkonenden de umudum yok malesef .

  61. kimi iceman avatarı

    schumerde nerden cıktıysa ya gelmıs 40 yasına bırakta gencler yarıssın barı genclerın onunu tıkama

  62. Sonuçta şöyle birşey olacak zannedersem:

    " Mercedes Gp şaşırttı."

    Mercedes Gp'nin bugün yaptığı yazılı açıklama F1 camiasında şok etkisi yarattı. Takım, F1 de bir ilke imza atarak seneye tek pilotla yarışacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan takımın CEO'su Nick Fry, "Bu konuya ekleyecek bir şeyim yok. Bugün burada Nico'yu konuşmak için varız ve bu konuya bağlı kalacağız." derken yoğun eleştirilere maruz kalan takımın Motor Sporları Patronu Norbert Haug "Sürpriz yapacağız dedik, F1'de bir ilki gerçekleştirdik" diyerek kendini savundu.

  63. mustafa maraş avatarı
    mustafa maraş

    Mercedes bu sene için schumacher ile anlaşacaktır.Gelecek sene ya raikkonen ya da vettelle anlaşacaktır.Ferrari ve mclaren ile savaşmak için rosbergin yanına tecrübeli bir isim gerekiyor.

  64. Resmi :Mercedes Heidfeld le anlaştı 🙂

  65. Resmi: Raikkonen Mercedes'te !

    Resmi: Schumacher Mercedes ile dönüyor !!!

    Acaba sitemizde hangisini göreceğiz 😀

  66. mercedesin asıl amacı 2011 için vettele takıma katmak. bunun için 2. pilot bence
    mercedese 1 yıllıgına gelecektir.rai ya da nick gelecektir bir yıllıgına mercedese.nick gelirse rai olmayacak f1 de bu da redbull un işine yarayacak cunku cogu kimi taraftaraı vettele tutacaktır 2010 için…

  67. kimi iceman.
    bozma moralini…sadece bekle diyorum başka birşey demiyorum.

  68. herkesten özür diliyorun Hulkenbergin Williamsla anlaştığını unutmuşum bi anlık düşünceyle yazmıştım Ross un bir açıklamasını okudum bugün önceki yazdığım yorumuda çürüttü Ross kesinlikle takımda deneyimli ve tecrübeli pilotların alıcağını söyledi dolayısıyla çaylak bi pilot ihtimali ortadan kalktı 😀

  69. kimi iceman avatarı

    kimse kimi mercedese gelır dıye umutlanmasın bende tabıkı kımı hayranıyım tabıkı kımının yarısmasını ısterım hangı takımda olursa olsun ama malesef artık umudumuzu keselım arkadaslar zaten kimi yarısmıyosa benım ıcın f1 bıtmıstır

  70. Gönlüm Kiminin Mercedesle yarışmasını istiyor F1 in yararına da olur bu ama içimden bir ses Mercedesin Nico Hülkenbergle yarışıcağı Lewis örneği bunun için verildi bence 🙁

  71. burada her geçen vakit f1 adına mercedes adına kimi adına bir kayıp. rakipleri çok iyi biliyorki mercedes brawn gp ile can sıkacak bir rakip olacak. birde iddialı bir pilot ekibiyle neler yapar kimbilir…mercedes dünya üzerinde heryönüyle en akılllı yatırımları yapan firmalardan biri…genç geleceği açık bir alman aldılar. bunun yanına tecrübeli ve başarılı bir pilot lazım. bu kesinlikle heidfeld değil. kubicaya sürekli geçilmiş biri mercedesin derdine derman olamaz. şumi 2000 senesinde o 5 yıllık seriye başladığında 31 yaşındaydı. kimide 30 yaşında en verimli olabileceği yaşlarda. tecrübe olarak yüksek bir grafik hız konuşmaya gerek yok. ihtiyacı olan biraz şans biraz hızlı ve dayanıklı bir araba…bunuda mercedes zaten verir son üç yıllık verilere bakarak…daha ne olsun. malzeme hazır güzel bir şölen bizi bekliyor…

  72. f1 in yararın olacak bir isim…burada ki bunca zamandır okuduğum ve diğer sitelerdeki anketlerden anladığım kadarıyla kimi raikkonen(taraftarı olduğum için söylemiyorum)şu an pilot olarak f1 severlerin yarısına yakını veya ikinci pilota fark atacak kadar tutulan ve sevilen pilot…bu mantıkla bakarsak en yararlı pilot kimi raikkonen olacaktır. ayrıca kimi nin başka bir seride yarışması demek rakip bir serinin daha fazla tercih edilmesi demektir. burada yapılan yorumlar kimiyle alakalı bir haber yapıldımı inanılmaz artıyor. sevenide sevmeyenide çok en çok dikkat çeken pilot…mercedes gp taraftar topluluğunu artırmak istiyorsa ve uzun süreli bir birliktelik için en önemli isim kimi raikkonen olacaktır. şumi ferrari ile tarihte yerini almış durumda. şumi bir iki sene yarışma uğruna ferrari deki itibarını zedelemez mercedesede yeteri kadar itibar kazandırmaz. birde rosberge geçildiğini düşünsenize. şumi şimdiki aklı olsa sorsanız f1 i zirvede 2004 ün sonunda bırakırdı 5 yıllık seri bir şampiyonluğun ardından….

  73. kaan kaanhan avatarı

    aynen bende Lewis örneği verilince acaba dedim genç birilerinimi tercih edecekler..

  74. McLaren Mercedes avatarı
    McLaren Mercedes

    lewis hamilton örneği verildiğine göre genç bir sürücü alınabilir.

    eğer kimi raikkonen ya da michael schumacher olmayacaksa ve genç bir isim düşünülüyorsa, ben kobayashi'yi görmek isterim açıkçası mercedes koltuğunda.

    ama mercedes bu ikiliyle ne kadar güçlü bir ekip olur, söylemek zor…

  75. What Ross pointed out, I think we have to respect that. I fully understand that these speculations are ongoing as long as we don't announce who is driving the other car but that's what we have to live with die söylemiş haug bnce schumi söylentisi bilerek çıkarıldı

  76. bu kiminin geleceğine dair bir mesaj değil. ben tam olarak onu göremedim. daha ziyade süpriz bir isim açıklayacağız der gibi söylemişler. sanki gelecekte uzun seneler yarışacak bir pilot üzerinde yoğunlaşacağız demeye getirmişler gibime geldi. bilmem kaumi kobayashi bile olabilir bence, yada heildfeld.

    kimi yi seçecekleri konusunda şüpheliyim maalesef :s bu konuda karamsarım

  77. sanki Raikonen tarafı daha ağır basıyo

  78. Eğer Schumi gelipde başarılı olursa F1 in popülerliği tahmin edilemeyecek kadar artar ama başarısız olursa (yaşı ve boynu yüzünden)artık efsaneyi geri dönüpde başarısız olmuş die tarih hatırlar bu yüzden Kİmi Mercedesle yarışmalı

  79. ahada buraya yazıyom medyayı ve biz taraftarlar michael in üzerine yogunlaştrıp
    Raikonen i alacaklar

  80. KEMAL SENGUL avatarı

    Mercedes "F1'in Yararına Olacak Bir İsmi Açıklamayı Umuyor!"

    bana ilk gelen isim schumi ve raikonen oldu.

  81. Tolga Soydan avatarı

    F1 in yararına olacaksa 2 isim var.schumi büyük ihtimal.diğeride kimi.

  82. Brawn "Medyanın hayali dışında bu konuda bir şey yok."

    "Michael, Ferrari ile geçici olarak dönebilirdi ancak o, yeni bir kariyere başlamak istemiyor.

  83. ona bakarsak kimi de ferrari ile olan anlaşması bitene kadar ferraride kalacaktı.

    haug da demiş, kesin bir şeyden konuşulmuyor ve son günlerde schuminin dönüşü üzerine daha çok spekülsyon var. getirene kadar bu söylentileri kesmeyecekler sanırım. kasıtlı olduğunu düşünüyorum.

    ama tüm bu söylentilerin ardından heidfeld gelse şaşırırım. belki de haugun demek istediği budur 😀

  84. yani haftaya pazartesi Kimi Mercedeste mi ?İnş. doğrudur Schumi söylentisi yalanlanmıştı zaten Rosbergin açıklandığı basın toplantısında

  85. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Ne bu ya, yoksa ikinci pilot Obama mı olacak ? :))

  86. yılbaşı tatili tabiki, kurban bayramı tatili diil yani:)

  87. gelecek pazartesiyi bekleyip görelim ne oluyor

  88. kimi yi açıklayın artık. meraktan çatlıyor burada arkadaşlar. kulaklarımda sürekli kızarıyor zaten:)

  89. Geçen Pzrtesi Globo Tvnin haberi çıkmıştı zannedersem 😉

  90. ne tatili ???

    tatil ne zaman ???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir