Resmi: Nico Rosberg Mercedes GP'de

yazar:

kategori:

2006 sezonunda Formula 1’e giriş yapan Alman sürücü Rosberg, bu sezon sonuna kadar Williams ile mücadele etmesinin ardından gelecek seneden itibaren yeni kurulan Mercedes GP’de yarışacak.

24 yaşındaki Alman sürücü şu ana kadar 70 yarışa katıldı ve 2 kere podyuma çıkmayı başardı.

Rosberg’in yanında Nick Heidfeld’in olacağı tahmin ediliyor ancak Kimi Raikkonen’le birlikte Michael Schumacher’in de katılabileceği söylentiler arasında.

Yeni anlaşması hakkında konuşan Rosberg “2010’da yeniden piste çıkacak olan Gümüş Ok’un yani Mercedes’in bir parçası olacağım için gerçekten mutluyum. Formula 1’de bir başka firmanın motor sporlarında bu kadar uzun ve başarılı bir geçmişi yok.”

“Yeni Mercedes takımı için yarışacağım ve Ross Brawn’la çalışacağım için gururluyum. Her zamandan daha motive oldum ve yeni Gimiş Ok ile testlere başlamak ve 14 Mart 2010’da yeni sezonun ilk yarışına çıkmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Ross Brawn “Nico Rosberg’i Mercedes takımımıza kattığımız için çok mutluyuz ve onunla çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Nico harika bir yetenek ve Formula 1’deki 4 senelik deneyimi ile takımımıza ilk baştan itibaren çok değerli katkılarda bulunabilecek bir sürücü. Babası Keke Rosberg ile de çalışırken çok büyük keyif almıştım ve Nico’nun babasının yolundan gidiyor olduğunu görmek güzel. 2009 Nico’nun Formula 1’deki en iyi sezonuydu ve gelecek sene Mercedes ile gelişimini sürdürmesini bekliyoruz.” dedi.

Norbert Haug “Nico’yu Lewis Hamilton’la karting yaparken ve ardından DTM destek programında gördüm ve onu küçüklüğünden beri tanıyorum. Daha ilk başlarda yarış sürücüsü olarak yoluna devam edeceği belliydi ve Williams’ta geçirdiği 4 senenin ardından Mercedes’te bizimle olacağı için mutluyuz.”

“Bu bizim yeniden başlamamızı daha da hoş bir hale getirdi ve Nico pilot dizilimimizde yetenekli ve sempatik bir sürücü olarak yer alacak. Nico’nun olumlu tutkuları var, bizim de bu yönde tutkularımız var ve birlikte çok şey başarmak istiyoruz. Onunla çalışmak için gerçekten sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. burak senide f1 den anlamayan yaptiya bu arkadas harbiden gulerim buna ya bos ver burak biz seni biliyoruz boylelerine cevap vermeye bile gerek yok sen aynen devam et

  2. senna guven avatarı

    burak böcek tutmadığım bir takımın taraftarı ve bazen karşı fikirde yazılar yazıyor bana göre..ama f1 den anladığını düşününüyorum..lütfen pilotunuzu daha fazla antipatik yapmayın..

  3. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    anladık f1 den anlamıyosun ama okumanda yok ben alonsonun ıyı ıtıbar gormedıgını dusunuyorum renodan dolayı ferrarıde daha cok ıtıbar gorucek dedım ferrarı alonsonun yuzunden ıtıbar gorucek demedım buradanda su cıkar fıkrın neyse kardesım zıkrın odur ama 2010da bol bol aloyu zıkır edıceksınız

  4. burak bocek avatarı

    Ferrari Alonso geldi diye mi daha çok itibar görücekmiş!Arkadaşım sen kendi hayal dünyada yaşamaya devam et.Bir pilot Ferrari için yarıştı diye Ferrari değil o pilot şereflenir.Ayrıca kimi efsane sıfatına sokucağıma ben karar veririm durmadan her bahere Alonsoyu katmayın.Şu pilotu tutup değiştirdiği her takıma gidince nickini değiştiren sonrada ona buna laf atan zihniyeti hiç sevmiyorum

  5. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    renoda yarısan bıpılot tabıkı aklına gelmıcek renoda sampıyon olması sankı cok onemlı bısey degılmıs gıbı bahsedılıyo ama neyse efsane olabılmek ıcın 5veya 6 sampıyonluk lazım galıba ama bundan sonra ferrarıde dahada ıtıbar gorucek ve o saydıgın efsanevı ısımlerın arasına eklıceksın alonsoyu burak bocek

  6. burak bocek avatarı

    Öncelikle haberle alaksız ve tamamen hayal ürünü konuşuyorsun alonso ferrari.Bu tahminler sadece senin için geçerli.Kimse iyi bir araçta 9 10 kere şampiyon olucak diye kanun yok.Alonso Mclaren de en iyi araca sahipti belki neden olamadı şampiyon.Yani f1in en büyük efsanelerindne birisi Schumi.O takımı kurmak etrafında toparlamak için ve şampiyonluğu yakalamak için kaç sene didindi senin haberin yok herhalde.Kötü araçlarlada çok harika yarışları vardı.2000 yılında Mclarene oranla daha yavaş bir araçla şampiyon oldu ve keza 99da belki bacağı kırılmasa yine olabilirdi.Ve sonra yıllarca emek verdiği Ferrari de hanedanlığın keyfini sürdü.Az kabul et artık yani f1 deyince çoğu kişinin aklına Schumi,Senna,Mclaren,Mercedes,Ferrari,Renault,Bay e,J.m.fANGİO gelir örnekler çoğalabilir.Ancak direk olarak benim aklıma Alonso gelmiyor.Şu haberde yazdıklarının çoğu alaksız ve sadece kendi fikirlerin.

  7. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    pardon kemal olucak ozur dılerım

  8. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    keman sengul burda bız alo shumıyı assagı aldın dıyoruzda kıyamet kopuyo sen kım oluyosunda kımı shumıden ıyı ne yaptın suhumıden sampıyonlukmu aldın sen onu bıkere gectıysen 7 yıldır onu soyluyosun ama oda senı gwcmıstır he shumı cok mu ıyı asla degıl ross brawnın aracını kullandıgını sayarsak button bıle sampıyon oldu ılk senesınde kı onun aracını alo kullansa 9 kımı kulansa 5 massa kullansa en az 3 sampıyonlugu olurdu ama kımse brawnı hesaba katmıyo sankı herseyı shumı yaptı en ıyı aracla ve en ıyı babayla brawnla bu mumkun

  9. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    heeee hamıltonu sevmıyorum ondan ama haklısın kardesım ama pılotluguna bısey soylemem

  10. hamilton yerine k-amilton tarzı isimler.

  11. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    efendımayın senle aynı fıkırdeyız ve bu soyledıklerım lakap degıl padoktakı takma ısımlerı bebek shumı yamur cocuk genc alman lakap olarak soylemedım alonsonunda surat bogası

  12. Sayı ALONSO FERRARi,

    sitemizde pilotlara hoşa gitmeyecek lakaplar takmak yasaktır. pilotlara bunu dikkate alarak isimleriyle hitap ederseniz mutlu oluruz.

  13. efendimayin  avatarı

    Ne biliyorsunuz niconun silik olduğunu ben diyorumki kimi den bile iyi olabilir. Kimiyide de gördük araba iyii olmassa hiç bir şey yapamaz. Nico hiç bir zaman kazanan arabaya sahip olmadı.

  14. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    al fano alonso sana sukadar soylım vettel okadar ıyıkı alo massa kımı Hamilton rosberg gıbı pılotlara aynı aractaıken haddını bıldırecek kadar ıyı bu genc alman bebek shumı yamur cocuk vettel.

  15. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    bu arada mersedes f1 ın gelecegı ıcın ıyı bır pılot acıklayacagını soyledı acaba kımımı myoksda shumı mı ben karar veremedım bılen varsa yassın ne olur ama bence memleketcılık yapmaya basladılar ınglzler ıkı ınglz pılot aldı almanlarda ıkı alman pılotmu alıcaklar acaba.

  16. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    onlarında cıfte sampıyonlugu olsun onlarıda saymam merak etme

  17. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    bir kimici olarak tabi ki en büyük isteğim bu koltuğu kimi'nin doldurması. ama heidfeld de hep gölgede kalan bir pilot. eğer benim adamım anlaşamazsa HEIDFELD'i isterim, eğer o da gelmezse KOBAYASHI olsun derim.

    ama räi gelsin ya öffff 🙁

  18. senna guven avatarı

    Alonso_Ferrari..bu yorumunu alonso dışındakileri sıradanlaştırmak için yapmışsın, onun dışında tüm pilotları saymışsın zaten, ama malesef belli oluyor.

  19. ALONSO_FERRARI  avatarı
    ALONSO_FERRARI

    ben rosbergı en az kımı hamılton vettel massa kadar ıyı goruyorum ve bence cok ıyı ısler yapıcak ve bunu onumuzdekı sene hep beraber gorucez ve onun nekadar ıyı oldugunu anlamamız ıcın yanına kımı gelsın derdım ve bence o tum sezon boyunca en ıstıkrarlı pılottu ve 2008 de sıngapurda gıtmeyen bı vıllamsla 2. oldu bu sene ceza almasa muhtemel podyumda olucaktı onumuzdekı sene herseyın cok ıyı olucagını hıssedıyorum pılotların 100de 80 i hak ettıkleri yere gıttıler.

  20. bır kere bazı arkadaslar bıraz on yargılı dusunuyor gıbıme gelıyor.cunkı kımı raıkonen bana en ıyı aracı sadece mc laren verır ya mc laren yada hıc gıbı bır acıklama yaptıgında daha mercedes brawn gp yı almamıs sadece soylentıydı.sımdı sartlar degıstı.ozaman sadece mc laren dıyen kımı bır sekılde anlasamadı ve mc laren buttonla anlastıgını hemen acıkladı.bu acıklamadan sonra kımı ıle yapılan roportajda hala sampıyon olmak ıstıyorum dedı… menecerıde mercedes kımı ıkılısı ıcın asla asla demememlıyız mercedes kımı ıle gorusebılır dedı.sonra da globo tv ının haberı.arkasından houg numaram kımıde var acıklaması.hıc kımse ser verıp sırm vermıyor ve ne olacagını kımse bılmıyor.kımı en az nıck ve schumı soylentılerı kadar ortada.hersey olabılır.

  21. Formula Bir avatarı

    Bence yanına raikkonen gelmeyecek. Çünkü ilk mclaren olmazsa olmaz dedi. Sonra yarışmayacağım dedi. Onun menejerleri kadar saçma sapan insanlar görmedim. Bir öyle diyorlar bir böyle 🙂 Tüm bu olanlara rağmen mercedese gelirse artık ne denir bilemiyorum…

  22. djarum…haklısın rosberg kalitesi belli bir pilot…

  23. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Rosberg-Heidfeld gridin en zayıf ikililerinden biri olur bence.Mercedes'in güce ihtiyacı var umarım yanlış kararlar takımın geleceğini karartmaz Mercedes şimdiden şampiyonluk adayı,hedefleri şampiyonluk onun için F1'deler ve Rosberg'in yanına daha güçlü geçmişi sağlam bi pilot lazım diye düşünüyorum
    Lewisle ilgili bişeyler söylemişler genç pilot geleceğine işaret ediliyo ama yanlış hesap Bağdat'tan döner unutmasınlar ben illa Kimi olsun demiyorum ama Schumi imkansız.Ferrari'yi bırakmaz ve Kimi'den başka güçlü pilot kim var boşta?…doğru tercih Kimi olucaktır herşey ona işaret ediyor ama Kimi'nin tercihi ne olur o kocaman bi soru işareti…

  24. Evet Rosberg iyi pilot ama bu sene aracı yarış kazanacak potansiyelde olduğu halde (toyota aynı şekilde)bir yarış kazanamadı,acaba diyorum aynı aracı alonso rai veya hamilton kulansaydı birkaç yarış kazanmazmıydı???

  25. hakan çolak avatarı

    rosberg gridteki iyi pilotlardan birisi ancak şampiyonluk mücadelesi yapmayan bi takımdan geldi..esas önemli kısım şimdi belli olacak..rosbergin ne yapabileceği görülecek ben şahsen ümitliyim,ama yanına kuvvetli bir pilot gelmeli bana kalırsa..mercedes başa güreşmek istiyorsa kimi şansını zorlamalıdır,olmayacak gibi yanlız..heidfeld olacak gibi duruyo..

  26. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    rosberg in yanına Kimiyi alacaklarını sanmıyorum artık. Çünkü Bu takım için alman pilot yarıştırmak göründüğü gibi çok önemli. Ve de Alman pilot deyince en önemli isim Vettel. Benim tahminim Heidfeld ile bir yıl anlaşıp, seneye sözleşmesi biten Vettel i almaya calışacaklardır. Vettel gelecek vaad etse de ne kadar istikrarlı olduğu henüz muamma. Eğer önümüzdeki yılı da başarılı geçirirse, seneye Ferrari ve Mercedes gp Vettel için Çılgınca bir mücadele içine girecektir sanıyorum.

  27. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Mansur Sen Kaç Yaşındasin…? Burda Herkes Sana Gayet Açıklayici Bilgiler Vermiş Sen Ne Diyorsun..Okuma Özürlüsün Galiba

  28. padokman haklısın kimi taraftarları gerçekten çok fanatik ve iğrenç tipler kimide gitsin gidince onlarda gider zaten kimiden başka birşeyde tutmazlar zaten böyle f1 taraftarı olmaz zaten giderse burası çok rahatlar zaten…:)

  29. ayıya sormuşlar neden ensen kalın? demişki…kendi işimi kendim görürüm…bir daha sorarsam iki olsun…aynı anda yarıştılarmı diye sordum hangisi hangisini geçti diye sordum verilen cevaplara bak:))) tamam ben bakar bulurum. aman cevap yazmayın.:)

  30. burak bocek avatarı

    Nick ve Nico olucak bana göre.Bu arada padokman sana tamamen takılıyorum

  31. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Gerçekten yıldız pilotlardan mı, yoksa Massa, Webber, Heidfeld gibi bir adım geride ama istikrarlı, kaliteli 2. sınıf pilotlardan mı? Merak ediyordum. Önümüzdeki yıl bunu net olarak göreceğiz.

  32. Fatih Gülmez abimin dediklerinin altına imzamı atıyorum.

    Rosberg gelecek vaat ettiğini çok kere gösterdi. Mercedes'te, Williams'ta olduğundan daha başarılı ve dikkatli olacağına inanıyorum. Oldukça fazla olan hırsını yarışlarda kullanacak umarım.

  33. 2006 yılında Lewis Hamilton GP2 de şampiyon oldu,Rosberg 2005 yılının şampiyonu…

    Bazı arkadaşların Kimi nin emekli olmasını istemelerinin en büyük nedeni Kimi yi F1 in üzerinde gören fanatik taraftarlar olmasın sakın…

  34. aynı anda 2006 da nasıl mücadele ettiler?

  35. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    @Mansur
    2005 Formula 3 Euroseries ASM F3 Takımıyla 1.ci
    2006 GP2 ART Grand Prix Takımıyla Yine 1.ci Olmustur…

  36. bu arada rosberg ile hamilton gp 2 de mücadele ettilermi? hangisi geçti bilen varmı?

  37. kimin f1 den gitmesini isteyen çok arkadaş var maalesef…

  38. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "michael schumacher diyince akla ferrari gelir ferrari diyince schumacher raikonen diyince buz adam aklımıza gelir bence.bu iki pilot aynı takımda olsa karsısında alonso massa değil hamilton button bile duramaz"..Yorum Yazmiycam Diyorum Da Arkadasim Biraz Mantık Lüften Ya..Alonso*Hamilton*Massa Durduramaz Mi…Schumi Kaç Senedir Araç Sürmüyor?? Tepkileri Refleksleri Ayrica Boyun Kaslarinin Ağrısı..Kimse Durdurazmış..

  39. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Rosberg kesinlikle hızlı bir pilot. Geçen sezon çok istikrarlıydı ama çok başarılı olduğunu söyleyemem. Sezon boyunca hızlı bir otomobil kullandı ve bir çok kez podyum şansı yakaladı. Ancak bunların hiç birisini kullanamadı. Takımında bu işte biraz payı vardı.

    Mercedeste kısa sürede kazanmayı öğrenmesi lazım. Tahmin ediyorum hızlı bir otomobilleri olacak. Ross Brawn gibi bir adamla çalışacak ve sonucu bulması pek zor olmayacaktır. Geçen sene Vettelin yaptığı hataları yapmazsa şampiyonluk için en güçlü adaylardan biri de Rosberg olacak.

    Ancak güçlü rakipleri olacak Ferraride Alonso Massa Mclarende Hamilton Button? Redbullda Vettel Webber.

    Önemli konulardan birisi de Rosbergin takım arkadaşı kimin olacağı.

    Ben Mercedesin Schumacheri ikna çabalarının yoğun olarak devam ettiğini düşünüyorum. Ama son kararı schumacher verecek. Eğer kendine güveniyorsa geri dönmesini bekliyorum ben. Ancak çok başarılı olmasını beklemiyorum açıkcası.

    Schumacher olmazsa muhtemelen Heidfeld ile anlaşılacak. İstikarlı tecrübeli bir pilot ve yarışlar kazanacak kadar hızlıda. Ancak stiline göre bazen çok hızlı bazen çok yavaş kalabiliyor. BMW de bu tarz sorunları çok yaşamıştı.

    Kimi ihtimalı çok zayıf görünüyor. Anlaşılan o ki Mercedes onu fazla düşünmüyor. Eğer Kimi isterse ancak ozaman değerlendirilecek. Ama Kimininde yarışmaya pek niyeti yok. Bu sezon yarışmazsa bir daha gelmez. Muhtemelen WRCde yarışmaya başlayacak.

    Birde isim yapmış pilotlar garanti başarılı olacak diye birşey yok. Geçen sene Button Rubens ikilisi ne kadar sönük gibi görünsede sezonu süpürdüler. Daha popüler olan Vettel Webber ve Redbull daha çok hata yaptı. İsimlerin sadece pazarlama açısından avantajı vardır ve Mercedesin kendis superstarını yaratabileceğini düşünüyorum.

  40. Bncede kemal Schumi – Kimi süper bir ikili olurlar.Heildfeld konusunda ise bnce iyi bir pilot ama bomba etkiside yaratamaz Rosberg – Heildfeld ikilisi diğer takımlara oranla zayıf kalır artık şampiyonluk mücadelesinde sadece 2 takım yok 4 takım var ( Mclaren Ferrari Mercedes Redbull )bu yüzden Heildfeldi yetersiz buluyorum

  41. sürpriz olduğu söylenemez yanına tahmin edilen üçlüden kim geliyor o önemli ama Kobayashi gibi tam anlamıyla afresif agresif bi pilotuda hangi takımda olursa olsun pistte görmek çok heyecan verici olur

  42. KEMAL SENGUL avatarı

    michael schumacher diyince akla ferrari gelir ferrari diyince schumacher raikonen diyince buz adam aklımıza gelir bence.bu iki pilot aynı takımda olsa karsısında alonso massa değil hamilton button bile duramaz

  43. Kimse Kimiyi Schumiden üstün görmüyor ancak şunuda F1 i izleyen herkes bilir Kimi Mclarendeyken araba dayanıklı olsaydı Kimi şuan 4.kez şampiyon olmuş bir pilottu ama geçmişi değiştiremezsin bnce ikiside klas pilotlar Schuminin F1 kattıklarıda tartışılmaz zaten 😉

  44. KEMAL SENGUL avatarı

    pardon 2006 yarısını

  45. KEMAL SENGUL avatarı

    raikoneni schumacherden yüksek görenler 2007 deki brezilya yarısının son 4-5 turu izlesin ve ondan sonra konussun

  46. KEMAL SENGUL avatarı

    arkdaslar kim se niye heidfeldi istemişyor anlamıyorum adam rekor abidesi iyi araba verince maksimumu cıkarıyor.bundan baska ne istenebilirki

  47. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    sözleşmesi ne kadar negel teşkil eder bilemiyorum ama Vettel' de bence hala bir şık.

  48. Heildfeldle anlaşmış olsalardı bugün açıklamazlar mıydı bilemiyorum bnce hala görüşmeler sürüyor :S

  49. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    rai mclaren olmazsa f1 i bırakacağını açıklamıştı bence mercedese geçmeyecek bizdeki sadece bir umut ama her şey ortada .rosbergin takım arkadaşı da heidfeld olacak malesef .

  50. kimi bu gamsızlıkla, mercedes le de anlaşamayacak galiba :s

  51. Heildfeldin yerine Kimi ve Schumi gelemiyorsa büyük sükse yapıcak Kobayashi gelmeli bnce gerçekten yetenekli agresif vede arabası hızlı olursa şov açısından da iyi işler çıkarır 🙂 haksız mıyım

  52. nico roberg buzamana kadar arabanın limiti olan herşeyi yaptıı f1 bence onun için 2010 da başlayacak çokdan yarış kazanma vakti geldi ve geçiyor inş 2010 da kazanır

  53. Heildfeld transferi süpriz kelimesinin hiçbir harfini karşılamaz sıradan bi traansfer olur Mercedes Buttonı Mclarene kaptırınca kaybettiği prestij kaybı bnce bu transferle 10 kat daha da azalır.Nick iyi pilot ancak bi Kimi Schumi Alonso gibide bir ışığa sahip değil Mercedes sezona sükse yaparak girmek istiyorsa Flash bir isimi getirmeli sıradan bir ismi değil 🙂

  54. darısı kiminin başına…

  55. Yanına kim geliyor önemli olan o 🙂 İnş. Kimi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir