2015 Britanya GP – Heyecan Dolu Yarışta Zafer Hamilton’un!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 9. yarışı olan Britanya GP’de zafer Mercedes’in kendi evinde yarışan pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Son turlarda yağmurun etkilediği yarışta Hamilton, damalı bayrağı ilk sırada görerek bu seneki 5. zaferini kazanarak şampiyonadaki liderliğini arttırmış oldu.

Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg yarışı 2. sırada tamamlayan isim olurken podyum sürpriz bir şekilde yağmurda avanta kazanan Ferrari’den Sebastian Vettel’in oldu.

Yarışın ilk bölümü beklenenin aksine Williams pilotlarının liderliğinde geçti. Startta Mercedes pilotlarının yavaş kalmasıyla Felipe Massa ilk sıraya yükselirken pole pozisyonundan başlayan Hamilton 2. sıraya geriledi.

İlk turda yaşanan kazalarla birlikte güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracının çıkmasının ardından biraz aceleci davranan Hamilton, Massa’yı geçmek isterken pist dışına taşınca Bottas’a geçildi ve ilk pitlere kadar sıralama Massa, Bottas, Hamilton, Rosberg şeklinde oldu. Bottas DRS’nin yardımıyla uzun süre takım arkadaşı Massa’yı sıkıştırsa da geçmeyi başaramadı ve takımdan da geçmesi yönünde emir gelmedi.

3. sıradaki Hamilton pit stopa erken gelmesiyle Williams pilotlarını geçmeyi başararak liderliğe yükseldi. Pit stoplardan sonra Massa 2, Bottas ise 3. sıraya geriledi. Mercedes’in diğer pilotu Rosberg ise 4. sırada kaldı.

Uzun süre bu şekilde devam eden sıralama, son bölümde yağmurun gelmesiyle büyük ölçüde değişti. Yoğun yağmur gelmeden hemen önce Rosberg tarafından yakalanan Hamilton, yağmur şiddetiğini arttırdığı için pite gelerek geçiş lastiklerine geçti. O turda yağmurun şiddetini arttırmasıyla pistte olan sürücüler dezavantajlı duruma düştüler. Hamilton ilk sıraya yükselmesinin ardından yarışı rahat bir şekilde birinci sırada tamamladı ve Silverstone’da art arda 2. zaferini kazandı.

Yağmurun ardından Williams pilotlarını geçen Nico Rosberg 2. sırada yarışı tamamlarken onu geçiş lastiklerine erken geçen Ferrari pilotu Sebastian Vettel takip etti.

Yarışın ilk bölümünü lider götüren Williams pilotları, büyük şansı kaçırarak 4 ve 5. sırada yarışı tamamladılar.

Red Bull pilot Daniil Kvyat yarışı 6. sırada tamamlarken onu Force India’an Nico Hulkenberg takip etti.

Yağmur gelene kadar takım arkadaşı Sebastian Vettel’in önünde yer alan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, yağmur geldikten sonra geçiş lastiklerine çok erken geçmesi ve pistte yaptığı hata ile ancak 8. olabildi.

Silverstone’a B şasisi ile gelen Force India, Sergio Perez’in 9.luğu ile çifte puan almış oldu.

Britanya’da son puan kendi evinde yarışan ve çok sıkıntılı bir sezon geçiren McLaren-Honda’dan Fernando Alonso’nun oldu. 7 sürücünün yarış dışı kaldığı Silverstone’da Alonso, son yağmuru da değerlendirerek 10. oldu ve bu sene ilk puanını kazandı.

Sauber’den Marcus Ericsson son turlarda Alonso’yu hızla yakalasa da yarış bitince 11. sırada kalmış oldu.

Manor pilotları yarışı tamamlamayı başaran son isimler oldular. Merhi 12, Stevens 13. oldu.

Yarışın ilk turunda Lotus pilotları ve McLaren pilotları birbirleriyle temas yaşadılar. Bu temaslarda Lotus pilotları ile McLaren’den Jenson Button yarışa erken veda ettiler.

Sauber’de Felipe Nasr, piste çıkış turunda yaşadığı sorunla hiç başlayamazken Toro Rosso’dan Max Verstappen kaza yaparak erken bıraktı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo, Toro Rosso’da Carlos Sainz araçlarındaki sorunlar nedeniyle yarışa erken veda ettiler.

 

 

Pos Driver Car Gap
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m27.729s
2 Nico Rosberg Mercedes 10.956s
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.443s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 36.839s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m03.194s
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m03.955s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m18.744s
8 Kimi Raikkonen Ferrari 1 Lap
9 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
10 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 Lap
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
12 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 3 Laps
13 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 Laps
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault Retirement
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Retirement
Max Verstappen Toro Rosso/Renault Spun off
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Collision
Jenson Button McLaren/Honda Collision
Romain Grosjean Lotus/Mercedes Collision
Felipe Nasr Sauber/Ferrari Not started

DRIVERS’ CHAMPIONSHIP:

Pos Driver Points
1 Lewis Hamilton 194
2 Nico Rosberg 177
3 Sebastian Vettel 135
4 Valtteri Bottas 77
5 Kimi Raikkonen 76
6 Felipe Massa 74
7 Daniel Ricciardo 36
8 Daniil Kvyat 27
9 Nico Hulkenberg 24
10 Romain Grosjean 17
11 Felipe Nasr 16
12 Sergio Perez 15
13 Pastor Maldonado 12
14 Max Verstappen 10
15 Carlos Sainz 9
16 Marcus Ericsson 5
17 Jenson Button 4
18 Fernando Alonso 1
19 Roberto Merhi 0
20 Will Stevens 0

CONSTRUCTORS’ CHAMPIONSHIP:

Pos Constructor Points
1 Mercedes 371
2 Ferrari 211
3 Williams/Mercedes 151
4 Red Bull/Renault 63
5 Force India/Mercedes 39
6 Lotus/Mercedes 29
7 Sauber/Ferrari 21
8 Toro Rosso/Renault 19
9 McLaren/Honda 5
10 Marussia/Ferrari 0

 


Yorumlar

“2015 Britanya GP – Heyecan Dolu Yarışta Zafer Hamilton’un!” için 206 yanıt

  1. Kimi’yi batırdılar yine. Bu kadar şanssızlık da biraz fazla kaçıyor artık.

  2. Bu yarış biraz kendimizi kandırdığımız bir yarış oldu. Alonso puan alarak en azından biraz olsun moral bulmuştur. Bu aracın gelişmesi 2017’yi de bulabilir.

  3. şuanda alonso ve kimi yarışmayı bıraksa f1 çöker net olarak çünkü bu mercedes üzerinden oynan oyun arka planda yapılan işler f1 i bitirdi.

  4. Sahuru beklerken canım haber yapmak istemedi ve bir istatistik çıkarmak istedim. Sizinle de paylaşayım bu istatistiği. Site kurulduğundan beri olmasa da mevcut veritabanına geçtiğimizden beri olan aylık, yıllık haber sayısı ve ortalamaları. Önümüzdeki günlerde muhtemelen bu yükseliş dönemi duraklama belki de çöküş dönemine geçecek. Geçmeden sizlerle yükseliş dönemine ait istatistikleri paylaşayım 🙂

    Bir de yorumlara bakayım dedim sizin için. 420.425 yorum var görünüyor. Bu da sizlerin günlük ortalama 130 – 140 yorum arası katılım gösterdiğiniz anlamına geliyor

    1. Twitter’dan da paylaşmıştık. Arkadaşımızın birisi hemen kazandığımız parayı merak etmiş 🙂 Böyle bir milletiz.

      1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        Belki bilmeden ortak almışsındır 🙂 Millet olarak ilgi duyarız bu tarz boş sorulara.

  5. 2014 & 2015 sezonlarını karşılaştırdığımızda geçen sezon ilk 9 yarış sonunda Rosberg 165 puanla klasmanda liderken, bu sezon 12 puan daha fazla topladı ve şuan 177 puanda ancak klasmanda bu kez 2. sırada.. Oysaki Hamilton 2014 sezonu ilk 9 yarışında 161 puanla 2. iken şuan 194 puanla geçen yılın üzerine çıktı ve klasmanda 17 puan farkla lider geçen yıla oranla ise 33 puan fazla toplamış durumda. Geçen yılın üzerine çıkan iki Mercedes pilotu galibiyet sayılarında ise geçen yıla oranla aynı. 2014 Hamilton ilk 9 yarışta 5 galibiyet alırken bu sezonda aynı sayıda Rosberg’te geçen yıl 3 kez kazmıştı bu sezonda aynı şekilde ilk 9 yarış sonunda 3 kez ilk sırada damalı bayrağı gördü. Puan artışlarındaki sebep hiç şüphesiz ki Mercedes’in dayanıklılık problemlerini çözmüş olması diyebiliriz. Geçen yıl ilk 9 yarış sonunda bu ikili dışında tek galibiyet Ricardo’dan gelmişti bu yılda Vettel bunu başardı. Rosberg son yarışlarda toparlanmış görünse de kalan yarışların genel çoğunluğu tam Lewis’e uyan pistler..

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Fernando Alonso ‘nun durumu Valentino rossi’nin 2011-2012 yıllarında ducati deki yıllarını hatırlatıyor bana. Orda rossi zirveden çok uzaktı ve Yamaha’ya döndü ve şimdi zirvede. Alonso içinde aynısı olacak gibi geliyor. Mclaren 2016 da kötü sonuçlar alırsa Alonso takımdan ayrılıp eğer Renault dönerse oraya gidip eski günlerine geri dönecek. Bugün yarışı izlerken şunu hissettim. Mercedes çok güçlü bu kadar belli oluyor ki yarışın 3.turunda 4 araba yanlız kaldı ve en yakın rakip hulkenberg 15 saniye gerideydi. Ferrari nerdeydi. Bu bile merdedes’in yarış Performansı olarak ne kadar güçlü Olduğunu gösteriyor. Sıralamalarda ne kadar yakın olunursa olunsun yarışta Mercedes çok güçlü. Kurallar değişirse gelişime izin verilirse o zaman bir Şeyler düzelebilir. Belki bugün iyi bir yarış oldu ama hala bir çok sorun var. Ne kadar ilginç fernando Alonso Jenson Button gibi adamlar toplam 5 puan alabilmiş. Honda en az 1 saniye kazanması Lazım sürekli her pistte fark 2.5 bazen 2.7 Honda bu zamana kadar sadece 1.4 saniye Kazandı. Mclaren gerçekten ön sıralara gelmek için kesinlikle 1 saniye kazanması Lazım ki puan kazanmak garanti olsun zirve demiyorum ya da podyum sadece puanlar garanti olabilir çünkü diğer takımlarla fark çok fazla değil. Ferrari için küçük not. Malezya da yarış kazandığında inanılmaz sevinmiştim ama gerçekten Alonso HAKLI değişen bir şey yok Mercedes’i Geçmek çok zor. Umarım 2.liklerini korurlar iyi Akşamlar :))

  7. Bu yarışı da bir süre sonra ekran karşısında uyuklarım derken;wıllıamsların performansı ve massanın süper kalkışı,mercedeslerin kapışması ve yagmur gördük…
    Uzun süredir izlediğim en iyi yarıştı diyebilirim…

    Yarış bir kez daha;

    Wıllıams ın yagmurda kötü oldugunu,

    Reno motorunun cok güçsüz olduğunu,

    Ferrarilerin gelişimlerinin yeterli olmadıgını ve pit stoplardaki bijon sıkıntısının devam ettiğini,

    Verstappen in on fırın ekmek yemesi gerektiğini,

    Mercedeslerin normal şartlarda dubleyle sezonu bıtırıceklerı belli oldu…

    Sezonun insallah kalan yarışlarıda böyle geçer…

  8. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    olağanüstü bir olay olmadıkça mercedes her türlü kazanıyor.zevkli bir yarıştı lakin williams işin içine etti bottası massanın önüne alsalardı yarışın seyiri değişebilirdi.genel olarak williamsın düzlük performansı müthiş mercedes bile geçemiyorken ferrari nası geçsin ama bir o kadar da yağmurda berbat williams.sezonu özetlersek hamilton bu sene şampiyon bunu görmemek için şaşı olmak lazım. rosberg 2 yarış daha kazanıp 2.olarak sezonu kapatır.2016 şampioyunu yine hamilton olcaktır vesselam.

    1. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
      Rasim Ozan Kütahyalı

      Fandaşım 2016 da şampiyon yüzde yüz sebastian vettel

      Zor olacak ama mührü basacaz

      Başkan 5 parmağı ile vettelin 5. şampiyonluğuna işaret ediyor

  9. rosberg hiç hamıltonu geçemedı acıklamada hata var 2 sn nin altına ındırdı farkı hamılton pite girdi

  10. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Herkese selam. Yarışı uyuklaya uyuklaya izledim. Mercedes’ler ilk piti yaptıktan sonra uyuya kalmışım. Ya 20 ya da 30 küsür bir turda uyandım. Uyandığımda sıralama, Ham-Mas-Bot-Ros şeklindeydi. Bu sıralamayı gördükten sonra tekrar uyudum. 😀 Bu sefer yarışın bitimine 4-5 tur kala tekrardan uyandım ve Williams’ları Vettel’in arkasında görünce baya bir şaşırdım. Üstelik Vettel 8 veya 9.sıradaydı ve Raikkonen’in arkasındaydı. Açıkcası Raikkonen’e ne olduğunu bilmiyorum. Vettel’in o kadar kişinin önüne nasıl geçtiğinide. Üstelik Vettel’in yarış başındaki performansı pek iyi değildi. Herneyse, podyumu ve kazananı tebrik ederim.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Ayrıca, Fernando’da puan almış. Adamımı tebrik ederim. Kendisini şöyle doya doya önlerde izlesek çok güzel olacakta, işte. Umarım bu günlerde geride kalıcak ve zirve’de tekrardan adamımızın yarıştığı günleri görücez. 🙂

      1. ReyizHamilton avatarı
        ReyizHamilton

        bana göre bu senenin geçen seneye göre zevksiz geçmesinin nedenlerinden(diğeri ricciardo).şöyle alonso ilk 5 te podyum savaşı verse veya galibiyet çok daha zevkli renki yarışlar izleriz

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          Fernando’nun kalitesi ortada. Bu sezon Fernando yerinde Lewis olsaydı, yine aynı eksiklik hissedilirdi. Sonuçta bu iki adam F1’in zirvesini temsil ediyor.

  11. Yarış tam bir piyangoydu, Wiliamslar heyecan yaptı, istikrarlı olarak yanlış kararlara imza attılar.İlk pitlere ilk olarak birtane Williams’ın girmemesi büyük yanlıştı.Massa ve Bottas gayet iyi yarıştılar, ancak takımın eksiği lider pilot olmaması.Galibiyetleri getirecek kapasitede pilot ve organizasyon eksikliği, işte böyle ince zamanlarda kendini gösteriyor.Geçen sene Malezyada saçma bir takım emri veren Williams en azından yarışın başında Massa’ya takım emri verdirip, eğer fark açılmaz ise pitlerden önce yer değiştirtebilirdi, Monaco Redbull gibi.Ben Bottas’ın Massa’yı geçmesi halinde bile fazla bir fark yaratabileceğini düşünmüyordum.Çünkü drs bölgesinde olması Bottas’ın lehineydi.Zaten hard’lar takıldıktan sonra Drs bölgesine giremeyince atak girişimi bile yapamadı.

    Rosberg’i son yarışlarda çok iyi görüyorum, bence şuan F1’de ki en formda pilot olabilir.Bütün şartlarda çok iyi gözüktü, şans biraz yanında olsaydı pist üstünde büyük avantajı olmasına rağmen Hamilton’u geçebilirdi..

    Ferrari’ye gelirsek sorun lastik ve motor gücü.Lastikleri çalıştıracak sıcaklığı yakalayamadı takım.Mercedes’in yaptığı güncellemede artı bir dezavantaj.Ancak bugün dediğim gibi piyango bir yarıştı.Normal şartlarda Kimi yine Vettel’den yarış hızında daha iyiydi, yağmur gelene kadar Vettel 2 3 litre daha fazla yakıt harcamasına rağmen Kimi’ye göre, Kimi her tur 0.1 0.2 farkı açtı.Bunlar es geçilecek detaylar değil.Ancak bir piyangoydu, Kimi pite girdikten sonra yağmur inseydi Bugün belkide yarışı Kimi kazanacaktı, Alonso’da podyuma çıkacaktı, ancak olmadı.Vettel ve Hamilton şanslı bir karar ile şartları çok güzel değerlendirip yarışı güzel yerde bitirdiler.Kimi gayet iyiydi, üzerine düşeni normal şartlarda gayet iyi yerine getirdi.Kimi’nin gönderilme kararı verilirse Ferrari büyük bir hataya düşmüş olacak.Ancak Kimi eğer yarışmak isterse Williams’da yarışmasını çok isterim.Williams’ı tekrar eski havasına sokabilir, Lotusda yaptığı gibi.En az iki sene daha yarışacak hızı var.

    Yarış iyi sayılacak değişkelerin olduğu bir yarıştı, Rosberg bana göre dikkat çekiciydi, bunun dışında Hülkenberg’de gayet iyi götürdü…

    1. Bişeyler diyordun geçen gün , şu yorumundan anladığım kadarıyla aşağıda attığım yorumu okumuşsun

  12. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    güzel yarıştı hak eden kazandı.tahminlerim tuttu yağmur gelirse vettel podyuma çıkar demiştim oldu.
    williamslara yazık oldu 2-3 bitirebilecekken yağmur kurbanı oldular

  13. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    1-) Bu yarışa kadar baskı anında (Malezya, Bahreyn, Monaco) tökezleyen Mercedes pit duvarı bugün tam tersine kusursuzdu. Hamilton’u pite erken çağırmaları, 2.4 sn süren ilk pit ve Hamilton’u Hulkenberg’in önünde döndürebilmeleri, yağmur başladığında Hamilton ile koordinasyonları… Kısaca herşey mükemmeldi. Sonuna kadar hak edilmiş bir galibiyet.

    2-) Mercedes güncellemelerinin Ferrari ile mukayese kabul edilemeyecek kadar pozitif etki yaptığı bugün bir kez daha kanıtlandı. Bir de buna Williams’ların düzlüklerde uzayıp giden performansı eklenince, ilk pitlere kadar taş gibi 2 araç izledik. Salt araç performansı bazında Williams’lara yazık olduğu aşikar, ama stratejisiz bir F1 de düşünülemez.

    3-) Ferrari için alarm zilleri çalıyor demiştik. Bugün de sağ olsunlar bizi mahçup etmediler. Takımda ciddi bir motivasyon kaybı görüyorum. İnanın şimdiki performansları sezon başında olsa, ne Malezya GP’sini kazanabilirler, ne de Kimi’yi Bahreyn’de Ham ile Ros arasına sokabilirlerdi. Kimi’nin pitinde sağ ön lastiği unutarak yine bu haftayı da pas geçmediler. Erken pite çağrılması ise skandal derecesinde. Sen orada her türlü veriye sahipsin, bu işi salt sürücüye bırakamazsın.

    4-) Sonuç olarak sezonun en keyifli yarışını izledik. Bunun sebebi de hiç şüphesiz yarışın; kaza, yağmur ve Williams’ın performansı gibi tahmin edilebilir olmaktan uzak bir hüviyette seyretmesinden kaynaklandı. Ama bu yarış kimseyi yanıltmasın. Kanada’nın bile zevksiz geçtiği bir sezondan bahsediyoruz. Mevcut F1 kuralları ile buna benzer yarışların devam edeceğini zannetmek, kendini kandırmak olur…

  14. kimi demeç vermiş finlandiyalı arkadaşım söyledi fince verdiği için ingilizce haberlerde yok. pite girmeye kendi karar vermiş, daha fazla yağmur yağacağını düşünmüş ama yağmamış sonra da lastikler bitmiş, ve bir ara neredeyse spin atacakmış 🙂

    şimdi ne oldu ferrari’ye sallamalar? nerde bilip bilmeden sallayanlar? vettel yetişti diye pite girip kumar oynayan kendisiymiş.

    1. Kimi’nin her isteğinin tersini yapan pit ekibi de bu sefer Kimi’yi dinlemeye mi karar vermiş 🙂 Özellikle Bottas ve bir çok pilot bas bas bağırıyordu pite girelim diye, ama mühendisleri pistte tuttular! Ayrıca Kimi’den sanane? Git sen kendi pilotunla ilgilen kardeşim, neden Lewis ıslak zeminde Rosberg’den 2 sn yavaştı, ona bahane üret 🙂

  15. Onur Gentas avatarı

    Güzel bir yarıştı, baştan sona keyifle izledim. Yarışlar keyifli geçince sitedeki yorumlarda fazla oluyor ve ikinci bir keyifide yorumlarınızı okurken alıyorum. Hepinize teşekkürler.

    Massa ve Bottas’dan en azından bir tanesinin podyumda olmasını isterdim, verdikleri o kadar emek yanlış pit stratejileri ile boşa gitti, üzücü gerçekten. Williams artık bu konuda önlem almalı. Stratejisiz yarışıyor takım, her tür duruma göre acil müdahale edebilmeliler. Şampiyonada kazanılan her puan altın değerinde, umarım daha dikkatli olurlar artık.

    Monako’da Lewis pite girdiğinde Lewis kendi karar verdi pit duvarı kadar o da suçlu diyen arkadaşlar vardı. O zaman da her şeyi en iyi pit duvarının gördüğünü ve Lewis’in pite gelmesini engellemeleri gerektiğini söylemiştim. Bugün aynı durum Kimi içinde geçerli. Kimi pite gelip yağmur lastiğine geçmek istemiş olabilir ama pit duvarının bu duruma müdahale etmesi gerekirdi. Yapılan hata yüzünden kaç sıra kaybetti ve zaten zor motive olabileceği dönemde adamı iyice zor durumda bıraktılar.

    Yağmur başladığında Mercedes gene çuvallayacak diye düşünüyordum ama mükemmel iş çıkardılar gerçekten. Hem pilotları hem de pit duvarını tebrik ediyorum.

    1. ancak şu yarışta pit duvarının pilottan fazla bir bilgisi olamazdı. monaco’daki ak ve kara gibiydi, burda ise kimi pite girdiği an başlayan bir yağmur çok avantajlı olabilirdi. vettel’den çok daha yavaş kaldığını görünce de pite izin vermeleri bence doğal.

  16. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Williams ne *** bi takım ya Mgp 2.7 sn pit yapıyo bunlar 3.4 ne yapıyonuz pikniğemi geldiniz yahu bu ne yavas pit ekibi böyle bide buna strateji özürlü pit duvarı eklenınce sac baş yolduruyorlar ınsana

    1. aslında 2.7 sn ile 3.4 sn arasındaki fark klavyede en fazla 3-4 tuşa basarken geçen süre kadar falandır 🙂 herkes aynı yapamaz sonuçta

      1. massa’nın piti klavyede birkaç cümle yazacak kadar daha uzun ama: 4,8 saniye.
        bu yavaşlık yine massa’yı buldu tabi, artık alışıldığı üzere. neyse ki massa ayağını gazdan çekmedi, hem pit çıkışında ros’a, hem de çıktıktan sonra bottas’a yerini kaptırmadı.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          valla onu bunu bilmemde gecen seneye rahmet okutuyorlar bu performanslarıyla bu kadar ötü pitmi yapılır 🙂

  17. Yusuf Hitay avatarı

    bottas’a ilk verilen telsiz mesajı, takım arkadaşınla yarışma şeklinde değil miydi? ben yanlış duymuş olabilirim.

    daha sonra da geçeceksen temiz bir atakla yap gibisinden bir şey söylediler sanki.

    zaten silverstone da geçiş yapmak çok zor. takvimdeki yarışları ikiye ayırsanız, silverstone geçiş yapması zor olan pistler tarafında kalır. yani drs falan yeterli gelmez takım arkadaşınızı geçmek için. yağmurun geldiği bölümler dışında bir iki geçiş dışında orta sıralarda da pek bir aksiyon olmadı zaten.

    ama bottas bugün lastiklerin soğuduğu hafif yağmurlu ve yağmur lastiklerini taktığı asıl yağmurlu koşullarda net şekilde batırdı. bottas yetenekli bir pilot ama abartıldığı kadar değil. cadde pistlerinde ve yağmurlu koşullarda massa’ nın daima gerisinde kaldı hatırladığım kadarıyla.

  18. Flood yapmak istemiyorum sevmem ama söylediğim şey kanadadan beri olan olaylara yapılan yorumlar . Bugünü baz almadım . Ve gerçekten kiminin yarışından çok sinirimi yıpratan da başkanın yaptığı açıklama oldu . Kısaca tekrar söylemek gerekirse bugün pite kadar eşit olan yakıt tüketimiyle sert lastiğe birer tur arayla geçildi , kimi vettele karşı eşit ömürlü lastikle 0,9 saniye olan farkı 3 saniyeye çıkardığında vettel 1,5 litreye yakın daha fazla benzin tüketmişti. ( ilk pitler ile sainz ın yarış dışı kalıp virtual sc başlatılan zaman dilimi ) . Burada herşey çok açık ve net değil mi ? Başkan da çıkıp dese ki yanlış strateji seçerek aslında harika yönettiği haftasonunu buruk bi şekilde sonuçlandırdı yine de takım ve pilotlarım adına mutluyum demek yanlış mı olurdu ?

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Burada vettel üstünden neden yorum yapmaya çalışıyonuz anlamadım hala su saçma yorumlarına bi son ver 100 keredir ayın seyi okuyorum.

      1. Neresi saçma ben kendi kızdığım şeyi dile getiriyorum arkadaş bu seni neden ilgilendiriyor?

      2. Yarışı izlediysen kimin bugün daha hızlı olduğunu görmüşsündür , vettel tabi ki çıksın podyuma her yarışı önde bitirsin bileğinin hakkıyla ve/ veya şans faktörüyle . Benim tahammülsüzlüğüm arrivabene herhalde artık görmek istemiyor raikkonenin aslında hızlı olan piltotu olduğunu

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Seni neden ilgilendiriyor diyorsun sonra açıklama yaparak bana derdini anlatmaya çalışıyorsun.Kendinle fazla çelişmeden bir şeyler yaz.

  19. Bence fena yarış olmadı. Kazananı tebrik etmek lazım. Williams lar çok gelişmiş bildiğin ferrari için tehlike kapıda duruyor. Bizim Kvayt fena eleman değilmiş ya sessiz ve derinden güzel işler yapıyor beğendim onuda.Kimi ye kızılacak yada takıma saydıracak bir durum yok yağmurda risk almak var hangisi aldıysa artık birazda şansdır bu yapacak birşey yok.Vettel de şans vardı bugün Kimi de yoktu sağlık olsun. Williams tekrardan strateji ekibi olarak büyük oynamayı öğrenmeli bu sefer acemiliklerine veriyorum.

  20. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Mclaren pilotlarının puan toplamı 5 vettelin numarasını bile geçememissiniz be 🙂 🙂 🙂

    1. İlkokul seviyesinde espiriler, güzel güzel 🙂

    2. Çok komik !

    3. OtonomAktor avatarı

      😀

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        😀

  21. Kimi’nin yanlış zamanda, Vettel’in doğru zamanda pite gelmeleri tamamen şans arkadaşlar, ne takımı ne pilotu suçlayamazsınız, hatırlarsanız ilk yağmur dalgası sert olacak dediler ama geçti gitti, ikincisi atıştırıp geçecek dediler olduğu gibi indirdi herkes pite girmek zorunda kaldı. Olabilir bu yarışların kaderinde var, tamamen şans..

    1. Murat AYDIN avatarı

      Neden Vettel değil de Kimi üzerinde deniyorlar böyle şeyleri? Hadi Kimi öndeydi önce onu aldılar diyebilirsiniz. Peki neden Vettel’i almak için 5 tur beklediler? Hemen bir tur sonrasında neden almadılar Vettel’i?

    2. OtonomAktor avatarı

      kararı kimi kendi vermiş. 3-4 tur erken girdim karar benimdi demiş.

      1. Kimi’nin her isteğinin tersini yapan pit ekibi de bu sefer Kimi’yi dinlemeye mi karar vermiş 🙂 Özellikle Bottas ve bir çok pilot bas bas bağırıyordu pite girelim diye, ama mühendisleri pistte tuttular..

  22. massa: “benim üzerime basmayın, benim üzerime basmayın… Öööö”

  23. odadan içeri girdiğimde start verilmişti williamsları kalktı ve öyle bakakaldım massa uçtu adeta sonra içimden mercolar tekrar alır dedim fakat massa ve hamilton arasında 2 saniyeye yakın fark oluşmuştu tamam yarış zevkli olur dedim ve izlemeye başladım ilk pitlere kadar williams gerçekten iyiydi fakat pitler williams ilk batırdığı yer oldu ikinci ve tam battıklar yer malumunuz yağmur , bu arada ferrariler hiç iyi başlamadı raikkonen hulkenbergin arkasında kalınca koptular zaten kalmasalardı da fark yerlerdi ve yağmur geldi bence rai kendi istememiştir sonuçta sen 5. sin ve arada 20sn fark var +pit 50 sn ye yakın fark olacak ve pist kuru ferrari rai ye 2007 de de aynı kumarı denemiş sonuç yine hüsran rai ye gerçekten üzüldüm bu yarışta vettelden kötü diyenler kör herhalde gayet muntazam şekilde sürdü bırakmalı mı bence 1 sene daha sürsün çünkü formula 1 de en fazla fanı olan pilot bıraktığında schumi kadar olmasa da f1 i bırakacak o kadar fan vardır zaten f1 in hali ortada bırakırsa da bottas yerine gelmemeli bence

    1. kardeşim mükemmel özetlemişsin bugun gerçekten vettelle raikkonen arasındaki potansiyeli gösterdi ve 20 yıllık aktif bir f1 fanı olarak raikkonen vettelden hala 1 tık daha önde bir pilot olduğu kesinleşti.

  24. Gerilim ve dramanın had safhada olduğu sezonun güzel yarışlarından birini izledik. Desteklediğim pilot kazanıp mclarenimde puan alınca pozitif bir hafta sonu oldu benim için. Williamsların ok gibi çıkışı bir zamanlar renoyla Alonso ve trullinin startlarını bir tek bana mı hatırlattı 🙂 Williams pist üzerinde bottasa izin verse belki farklı bir kazanan izleyebilirdik ama bu kararlarından dolayı her ne kadar ilk pitlerde liderliğide kaybetseler massayı ezmedikleri için tebrikler. Yalnız geç kalan pitler ve gelen yağmur onları gafil avladı avladı. Yarış kuru zeminde olsa niconun atak yapabilmesi oldukça zordu. Pistin tutarsız olduğu turlarda Rosberg uçuyordu Lewisin monaco pole ü nasıl galibiyetten ettiyse onu bu polede bir o kadar zaferi getirdi. Bir kez daha rosberge sürpriz bir galibiyet gitse işler değişebilirdi.sezonun geri kalan yarışlarının %70 i Lewisin en sevdiği pistler sanırım 3. Şampiyonluk geliyor gibi.

    1. Tabi kayınpederin yanında olunca drama damat oldu direk 😀

      1. Hahaha dido kopardın ya beni. Yalnız bak ilk turları sana anlattım uğursuzluk olmadı :))

        1. Şeytanın bacagını kırmış olabilirz 😀

    2. Pole degil pt olmasin.

      1. öyle kardeş oruçlu kafayla yazılmış bir yorum. 🙂

  25. bazı arkadaşlar williams’ın telsiz konuşmasını karıştırmış sanırım, bir açıklama getirelim derim.
    takım bottas’a “takım arkadaşınla yarışma” demedi, aksine massa’ya “takım olarak birlikte yükselmeliyiz” diyerek izin vermesini istedi ama massa oralı olmadı. ayrıca 2 telsiz görüşmesinde de bottas’a felipe ile yarış içinde olduklarını söylediler. bir telsiz görüşmesinde de temiz ve tehlikesiz bir şekilde yeteri kadar kapatabilirse geçiş yapabileceği söylendi bottas’a. daha ne desinlerdi? hızlı bottas daha ne istiyordu?

    aynı araçta,
    öndekinin DRS’si yokken,
    kendisi DRS ile,
    s.stone gibi geçişe müsait bir pistte,
    takımdan da destek almasına rağmen,
    geçiş yapamadı bottas.
    yapmayı bırak, atak bile deneyemedi.

    olay budur sevgili arkadaşlarım.
    arkadaki araca geçilmeyerek önde kalarak ün yapan bottas, öndeki araçta massa olunca ve habire “takım emri yok, olmamalı, bizler yarışmak konusunda serbestiz, öyle olmalı hede hödö”lerinin arkasından, takım tarafından izin çıkmasına rağmen DRS ile bile massa’yı geçemeyince telsizde “ama ben daha hızlıyım üüüüü” diyerek ne mal olduğunu belli etti zaten. güzel de oldu.

    1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      +1

    2. +10 Bazılar~ da hala Bottas’a geçmemesi için emir verildi diye zırlıyor. E madem 20 milyon pound ediyor bu adam geçsin Massa’yı göstersin kendini.

    3. Helal olsun, sonuna kadar katılıyorum.

    4. bottas bu yarışta kendini ferrariye pazarlayacaktı ama massa ağzının payını verdi massadan iyi pilot olmadığını söylemeyen yoktur heralde sitede … ! yoksa var mı ?

    5. Murat AYDIN avatarı

      Bottas hızlıydı ancak geçebilecek atağı yapamayınca Massa’nın kendisine yol vermesini bekledi sanırım. Bence takımdan beklentisi buydu.

    6. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Massa ekmeğini yediği koca Ferrari takımına en büyük hediyeyi verdi aslında bugün. Almayın oğlum bunu, almayın bak pişman olursunuz dedi alenen 😀 Bottas’ı severim ama kesinlikle Ferrari’de olmamalı. Ric gelsin bize, o bile daha isabetli karar olur.

  26. lewis monaco ve malezyadaki şansızlıklarından sonra bu yarış şanslıydı ama yinede beleşe konmadan iyi yarıştı tebrikler lewis williams pit ekibi ne yaptı anlamadım lewisin pite girdiği tur massayıda alırlar diye bekledim almadılar orada da podyumu kaybettiler zaten rai mevzusunda da zaten arrivabene raiye karşı sene başından beri yanlış politika izledi bu saatten sonrada raiden bir şey beklememek lazım…

  27. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Williams stratejisini 3 ve 4 için ayarlanmış bu gayet açık. Takım liderliği alınca hesaplar alt üst oldu, hiçbir şey üretemediler. Telsizden mırıldanmak yerine DRS avantajına rağmen Massa’yı geçemiyorsan kaderine razı olursun Bottas efendi. Doğru zamanda lastik seçimi Sebastian Vettel’e podyumu, Lewis Hamilton’da galibiyeti getirdi. Her zaman ki gibi RAİ deneme tahtası gibi pite alındı. Şu bir gerçek ki bugün Ferrari adına gelen podyum Willams’ın hediyesi. Alonso’da ilk puanını aldı. Belki sadece 1 puan ama onun için 100 puan değerindedir moral olacaktır.
    Lewis Hamilton adına haklı bir galibiyet.

  28. Williams’a yağmur engeli, geçen yıldan beri yağmur performansının iyi olmadığını biliyoruz Pilotlarla ilgili bir durum yok yani o yağmur Rosberg ve Vettel’e yaradı. Rosberg yağmur sayesinde Williams’ları kolayca avladıktan sonra Hamilton’a da çok yaklaştı risk alması gerekiyordu yağmurdan önce Hamilton’ın önüne geçebilseydi pit stratejisini o belirleyecekti. Ama Hamilton ve pit ekibi Monaco, Malezya’nın aksine bizi şaşırttı ve tam zamanında içeri aldılar. Raikkonen ise hafif ıslak şartlarda Vettel’e geçildi ama aldıkları karar takım ile ya da kendisi bilmiyoruz yanlıştı Vettel’e geçilmesine rağmen pistte kalması gerekiyormuş en azından Vettel’in hemen ardında bitirebilirdi. Alonso’ya tebrikler ne yaptı etti o puanı aldı. Son olarak Massa ve Hulkenberg’in startları aacayipti. Massa iki Mercedes’i Hulkenberg’de iki Ferrari’yi fena geçti

  29. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Benim anlamadığım raici ”bazı” arkadaşlar neden yarıştan sonra vettele sallıyorlar ? vettel mi onu pite aldırmış komik kargaşa ortamı yaratmayın arkadaşlar.

  30. heyecanlı bir yarış oldu gercekten williams lar pistte kazandıkları sıralrı pitte kaybettiler herzamnki gibi massa muhteşem start aldı.Startta ferrariler stop etti diye düşündüm bi an.acaba kimi nin stratejisini kim secti oyle

  31. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Williams’ın stratejik kararlarda sınıfta kaldığı bir yarış oldu. İlk bölümde daha hızlı olan Bottas’ın neden erken pite alınmaması birinci hata, son bölümde pite girmek için çok geç kalınması ise ikinci büyük hata oldu. Sonucunda çok değerli sıralar kaybedilmiş oldu, stratejinin fendi Williamsı yendi. Mercedes ise kaldığı yerden devam biraz sıkıntı yaşasalarda müthiş stratejik kararlar ile yarışı kazanmayı bildiler. Ferrari ise piyangodan bir 3.’lük ile sonlandırdı yarışı, Kimi ise strateji kurbanı olarak yarışı bitirebileceği noktadan çok uzakta tamamladı. Kimi adına üzücü bir yarış oldu. Genel olarak çok eğlenceli bir yarış olduğunu söyleyebilirim, strateji savaşlarının ve ikili mücadelelerin olduğu bir yarış oldu darısı sezonun geri kalanına inşallah 🙂

  32. şevki aksu avatarı

    williams kuru zemin auarlarıyla piste çıktı. mercedes ve ferrari ıslak ayarlarla çıktılar. yarıştaki bütün mesele bu. williamsın farkı açması gerekiyordu. beceremediler.

    1. Yok artık 😀 Adamlar pite girse zaten 2 ve 3.sıra her türlü bankoydu.

  33. Çok vasat bir yarıştı. Kazanacak isim zaten belliydi ilk turlarda. Startta Mercedes’i geçmeniz bir şey ifade etmez. Mercedes’in önünde yarış kazanmanız imkansız. Malezya’yı insanları susturmak için bilerek verdiler. Muhtemelen bundan sonraki tüm yarışları Mercedes kazanacak (böyle dediğime bakmayın, çoğunu bizzat Hamilton kazanacak). 2012’yi özleyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Özellikle ilk yarısı müthişti.

  34. ferrarinin yerinde olsam hulk,u gözümü kırpmadan raikonenin yerine takıma alırım hemde birinci pilot olarak .

      1. Sebep Kimi’yi itibarsızlaştırmaya çalışmak? Yuji Ide gelsin Kimi gitsin mantığı, nasıl bir kuyruk acıları varsa 🙂

  35. HknBugra_MassaFan avatarı
    HknBugra_MassaFan

    Birde kuru zeminde Mercedesin geçemediği bir Williams var . Pistin karakteristiği falan bir yana Ferrari kabul etmeli ki Williams çok gelişti

    1. williams çok daha hızlı ferarriden kuru zeminde mercedes bile geçemedi kuru da fakat dediğim gibi formula 1 de saf hız hiç bir zaman tek başına yetmez

  36. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yarışı ilzmeyei bıraktım sc çıktıktan sonra. Dedim drs açar dururlar ama değişen bir şey olmaz. Arkadaş ben kapattım age of oynamaya başladım kıyamet kopmuş. Ferrari de maşallah bereket versin podyumda. 2 yarıştır biz hızlıyız onlar alıyordu bu sefer tersi oldu. Williams pit ekibi yılın ekibi olmalı 😀 Alonsoyu da tebrik ederim,sonunda 😀

    1. hala Age of oynayan birileri varmış 🙂 yalnız olmadığımı biliyordum 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        dostum ben eskiciyim.eski oyunları oynarım ; diablo 2 ,counter,age of,hitman,starcraft,commandos vs vs. yeni oyunlar ergen işi.zaten senle baya benzer yanımız var hadi hayırlısı 😀

  37. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    İnanamıyorum. Adamlar takımları pilotların çiftliği zannediyor. Arkadaşlar Bottas da girelim falan filan dedi ama takım içeri almadı hani göreniniz varsa diye yazıyorum.

    Vettel ve Hamilton büyükmüş kendileri girmek istemişler. Tabi canım. Hamilton pite girdiği anda dahi hiçkimse Hamilton pit çizgisinden çıktığı andan 10 saniye sonra sağlam bir yağmurun başlayacağını bilmiyordu.

    Bu iş baştan sona şans işidir. 1 tur sonra pite girenlerden bir tanesi de yağmur 1 dakika geç başlasa yarışı kazanabilirdi. Ki bu slicklerle hafif ıslak pistte müthiş bir özgüven yakalayan ve Hamilton’dan tur başına 1,5-2 saniye alan Rosberg olacaktı muhtemelen. He tabi aklı çalışan herkesin erken olduğunu gördüğü bir turda pilotunu içeri almak şans değildir tabi 🙂

    Arrivabene Vettel büyük pilot demiş :)) Adam zaten Kimi’yi göndermek için elinden geleni yapıyor ne demesini bekliyorduk? Sen adamı kupkuru piste geçiş lastikleriyle yolla, sonra Vettel büyük pilot olsun.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      vettel o kadar büyük pilotki kendinden yavaş araclara geciliyor o araçta ne hamilton ne alonso 1 kisiden bile atak yemez üstelik rai cok yavaş kaldığı icin raiyi bile geçebilirdi. (start anını demiyorum yarısın ilk turunun tamamı)

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Oha sizde mi başladınız vettele 😀

        1. Kendi pilotunun koltuğu sallantıda olduğu için burada onu yükseltmeye çalışıyor 😀

    2. Başta onun olmak üzere o çakma başkanın , allah hepsinin bütün strateji ekibinin belasını versin

      1. Kardeş siz de amma ağladınız ha. Sanki burada Vettel Arrivabene ile işbirliği yapıp Kimi’yi zorla pite soktular.
        Adam kendisi istemiş pite girmeyi ki böyle durumda kararın yanlış çıkınca bir şey yapamazsın kabullenecesin. Ancak fanları sağda solda sövüp duruyor yok başkan yok arrivabene yok vettel. E doğru tabi dış mihraklar kimi’ye oyun yapıp arkaya düşürüyorlar.

        1. Yahu güzel kardeşim benim anlamadığım raikkonenin yanlış olan stratejiyi kendi seçtiğini varsayarsak bi başkan niye çıkıp vettel büyük pilot vs neden raikkonrnin tüm haftasonu boyunca cumafan beri hızlı olan pilot olduğunu belirtip , yağmur opsiyonu yarışa dahil olduktan sonra yanlış stratejiyi seçerek birkaç sıra geride tamamladığını , vettel adına gelen podyumla takım için mutluyum pilotlarımız elinden geleni yaptı vs demiyor ?

    3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Başı ve sonuna katılmasam da 1 dakika sonra yarış başlasa çok deli yarış olurdu rai adına.

  38. HknBugra_MassaFan avatarı
    HknBugra_MassaFan

    Williams’ı yine korkaklığını gösterdi . Ilk pitte massayı erken pire alsalar yağmura kadarki bölümde liderliği vermeyeceklerdi . Birde 20 milyon poundluk Bottasmgeçebiliyorsa geçseydi burada gelip hala massaya laf Söylüyorlar . Boyasa en sonda geçebiliyorsan temiz atakla geç farkı aç dediler geçemedi .
    Hamilton’a tebrikler . Ferrari belediyen podyumu Aldı ama artık uyanmaları gerek . Williams’da gelişiyor . Girdin en iyi start alan pilotu Massaya da tebrikler

  39. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin ilk turlarda yavaş kalmasına rağmen aracı konumlandırması ve dibine giren pilotlardan atak yememesi kalitesini ortaya koyuyor vetteli orda 2 kisi geçti raiyi 0. Vettel yarışı 3. bitirince fazla sevindi gibi yarışta hızlı olmayıp podyuma çıkmak kendini kandırmak oluyor .

    1. Züğürt tesellisi vol4564534235

      1. Raicilerin bi çoğu tuttuğu pilotu öyle kusursuz görüyorki düşünün işte sırf bu yüzden Alonsocu adamlar bile çıkıp Vetteli savunuyor o derede yani :)))

  40. williams yanlış strateji ile podyumu değil yarışı verdi çok net

  41. Yusuf Hitay avatarı

    yağmurun gelmesi işi resmen karambole dönüştürdü. ilk yağmur dalgasında neden pite girmiyorlar diye düşünürken, pite girenlerin patlaması bu işi ne kadar sınırlarda ve stresli bir iş olduğunu gösteriyor. öyle koltuktan pite niye girmiyorsunuz demek kolaymış :P.

    pilotlar telsizden çok yağmur var dese de takımlar devamlı telkin edici yanıtlar veriyordu. özellikle mercedes pit ekibi müthiş stratejiler seçtiler.

    yağmur gelmese ham mas bot ros rai şeklinde bitecekti muhtemelen yarış. yağmurdan en karlı çıkan isimler vettel ve rosberg oldu.

    williams heralde pit yapmadan bitirirsek yarışı kazanabiliriz hayalini kurdular :D. pisti sel alınca akıllarına geldi pite gelmek. ama ben biliyordum zaten yağmur gelirse williams’ın sürüneceğini. araç bir kenara rai ve massa’nın yağmurdaki performanslarını zaten biliyoruz. ama özellikle bottas fena batırdı yağmurda.

    bottas’a takım arkadaşınla yarışma diyen takım da olmaz olsun. gerçekten imkansıza yakın burada takım arkadaşını normal koşullarda geçmek, ama geçebilseydi yarış çok farklı şekilde bitebilirdi. kuru zeminde bottas bariz şekilde hızlıydı.

    hamilton yine kaptı ihtişamlı sarı kupayı. diğerleri düdük gibi kalıyor.

    bay e’ nin pistleri ıslatalım fikri hiç fena değilmiş aslında, yağmur mu var heyecan var 🙂

    1. bazı arkadaşlar williams’ın telsiz konuşmasını karıştırmış sanırım, bir açıklama getirelim derim.
      takım bottas’a “takım arkadaşınla yarışma” demedi, aksine massa’ya “takım olarak birlikte yükselmeliyiz” diyerek izin vermesini istedi ama massa oralı olmadı. ayrıca 2 telsiz görüşmesinde de bottas’a felipe ile yarış içinde olduklarını söylediler. bir telsiz görüşmesinde de temiz ve tehlikesiz bir şekilde yeteri kadar kapatabilirse geçiş yapabileceği söylendi bottas’a. daha ne desinlerdi? hızlı bottas daha ne istiyordu?

      aynı araçta,
      öndekinin DRS’si yokken,
      kendisi DRS ile,
      s.stone gibi geçişe müsait bir pistte,
      takımdan da destek almasına rağmen,
      geçiş yapamadı bottas.
      yapmayı bırak, atak bile deneyemedi.

      olay budur sevgili arkadaşlarım.
      arkadaki araca geçilmeyerek önde kalarak ün yapan bottas, öndeki araçta massa olunca ve habire “takım emri yok, olmamalı, bizler yarışmak konusunda serbestiz, öyle olmalı hede hödö”lerinin arkasından, takım tarafından izin çıkmasına rağmen DRS ile bile massa’yı geçemeyince telsizde “ama ben daha hızlıyım üüüüü” diyerek ne mal olduğunu belli etti zaten. güzel de oldu.

  42. Massa’nın kalkışını görünce işte bu gerçek yarış dedim. Yağmura dua edelim yoksa biz Ferrari’ye yine hüsrandı.

  43. Güzel bir yarıştı. Baştan sona eğlendim. Klasik Massa karşıtı takipçiler çıkıp en başta Massa’nın Bottas’a izin vermesi gerektiğini söylemekten geri kalmayacaklardır ancak orada hak eden kişi geçmeliydi. DRS dezavantajına rağmen Bottas geçemiyorsa orada durması lazım. Massa bir şekilde Bottas’a geçilecek kadar yavaşlasaydı zaten o an arkadaki Hamilton da geçme şansı bulurdu. Ki daha yarışın başı, sonrasında Bottas’ın başına bir şey gelmeyeceği belli değildi. Williams Bottas’ın avantajlı olması için çok istiyorsa pite Hamilton’dan erken almalıydı ama onu da yapmadılar. En büyük hata bence orada oldu.

    Onun dışında son turlarda strateji kumarı oldu. Yağmurun geldiği bariz belliyken pite giren Hamilton’u Williams takip etmeliydi. Daha önce geçiş lastiklerine geçen pilotlar vardı, ona cevap vermeliydi Williams ama onu da başaramadı. Böylece podyumu hiç etmiş oldular.

    Hamilton çise olan bölümde iyice yavaşlaması ve Rosberg’e geçilmesini pite girerek tersine çevirdi. Şanslıydı gerçekten. Ama hak etti kesinlikle. Çok iyi yarıştı.

    Ferrari piyasada hiç yoktu bu yüzden son 2 yarışta verdiği podyumu şanslı ile almış oldu 🙂

    Kvyat geçen sene şişirilirken çok beğenmiyordum ancak bu sene çok daha sağlam yarışlar çıkarıyor. İnşallah Red Bull’un Toro Rosso’dani çocuklardan birisini Red Bull’a atamasıyla Formula 1’den gönderilmez.

    Alonso adına sevindim. Yarışı tamamlaması yeterli olacaktı neredeyse, yağmur geldi şansına ve Ericssonu geçti.

    ——

    Bir de siteyi, yapılan yorumları beğenmeyip buraya gelme ihtiyacı duyan ancak geldiklerinde de birilerine saydıran arkadaşlara hoş geldiniz diyorum 😉

    1. + Bottas pite girmek istiyorum diye bas bas bağırırken pit ekibi ısrarla onu pistte tuttu. Es geçilmemesi gereken bir konu.

  44. williams kazanacağı yarışı kaybetti eliyle verdiler . böyle bi takım olmaz adam bariz hızlı trencilik oynadılar iki williams . raikonen emekli vakti çoktan gelmiş . hulk bu podyumun en yetenekli pilotu bu williams,la yarışsa emin olun yarışlar kazanır adam harcandı gitti

    1. Niye raikkonenin emekli vakti gelmiş kardeş ?

  45. Bu sezonun en iyi yarışıydı kesinlikle. Massa ve Bottas mükemmel kalkış yaptılar ama Williams strateji hataları yaparak podyumu verdi Mercedes’e. Lewis çok iyi kovalıyordu kalkışına rağmen. Yağmur bütün yarışın kaderini değiştirdi zaten. Yağmur sayesinde Ferrari gerilerden geldi, bu en çok Vettel’e yaradı Kimi yine iyi değildi. Alonso da ilk puanını aldı bu çok sevindirici oldu.

  46. Yarışın starttını izleyemesem de sonları baya heyecanlıydı.
    Lewis tam zamanın da pite girerek yarışı kazanmayı başardı kocaman tebrikler.
    Williams’lar strateji de tam facia sanırım Ferrarinin eski strateji özürlü ekibini transfer etmişler.
    Kimi’ye yazık oldu.Telsiz den yagmur durdu gibisinden birşeyle demişti sonra pite aldılar keşke itiraz etseydi karara.
    Vettel ve Nico’ya tebrikler, Alonso’ya 1 puan almamızı saglayan Sauber ekibine müteşşekkirim 😀

    1. al sana start didem williamslar resmen uçtu ama sıkıntı mercedesten kaynaklı olabilir hem hamilton hede rosberg yavaş kalktı …

      https://www.youtube.com/watch?v=L0aFwTvbdxg

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        hehe ya valal on numara ya tam ortadan şok oluyo hamilton 😀

      2. Çok sagol iyi oldu izlediğim 🙂

      3. Hulkenberg Onboard camera olsa birde 🙂 Massa’dan iyi olmasın ama o da müthiş zıplamış

  47. Arrivabene:’Kimi karar verdi pit yapmak için.Takım ona doğru kararın pistte kalmak olduğunu söyledi
    evet kimi ci arkadaşlar ferrariye sallıyosunuz ama demec böyle

  48. MyN1Fernando avatarı

    Gerçekten çok keyifli yarıştı.Williams pit ekibine geçen sezon da çok laf etmiştim artık laf etmeye gerek duymuyorum 😀

    Hamilton’ın bir ara gerçekten yarışı kaybettiğini sandım ama yine harika bir zamanlama geldi tıpkı ilk pitteki gibi.Beni en çok eğlendireni olayı ise Ericson yaşadı.Kuru pistte yağmur lastiği takıp yağmur yağmadı diye kuru lastiğe geçip 1 tur sonra yağmurun gelmesi muhteşemdi. 😀 Bu vesileyle ilk puanımızı da almış olduk hadi hayırlısı.

    İnşallah 3 hafta sonra Macaristan’da yine yağmur yağar ve geçen seneki gibi bir yarış daha izleriz.Yarışların keyifli olabilmesi için tüm site toplanıp yağmur duası yapabiliriz aslında 🙁

  49. evettt şimdi gelelim bazı gerçeklere … bunu söylemicektim ama geçen yarıştan sonra bazı arkadaşlar görsün istedim …

    “kazma alonso buttonun yarışını mahvetti bu adam aracı kontrol edemiyorsa neden sürüyor ki … ”

    raiye laf atanlara gelsin bu da …

    https://www.youtube.com/watch?v=c04mzdeAnsM

    1. önündeki iki kazmanın birbirine çarptığını görmene rağmen mi yazdın bunu? ya önündekilere çarpacaktı ya da button’a.

    2. Öndekine çarpsaydı kendi yarışı gidecekti ama 🙂 Direksiyonu kırıp blokaja geçti. Bu yarışta olan Button’a oldu ama ikinci puanımızı aldık sorun yok.

      1. Kendi yarışım biteceğine Button un yarışını bitirim mi dedi yani 😀 şaka biryana yapacak birşey yok refleks bu piyango button a vurdu

    3. savunun bakalım akşama kadar kaç kişi gelecek 😀 😀

      1. ha şunu da söyleyim o kazma diye hakaret edenler gelmemiş daha onlar da gelsin … benim amacım aloya laf atmak değil geçen yarış yapılan yanlışı yüzlerine vurmak … ki aşağıdaki yarış hakkındaki genel yorumumda da alonsoyu tebrik ettim ilk puanı için … kendinizle karıştırmayın bizi … demekki bu tür şeyler olabiliyormuş değilmi …

        1. ben kimiye laf atmadım, fakat şu bi gerçekki alonso burda bir pilotun yapabileceği tek doğru şeyi yapmış, adamın hatası yok neyi kanıtlamaya çalışıyorsun hani görüntülerden de belli, bu olayda aracı kontrol edememe gibi ultra saçma bişi olduğunu düşünüyorsan sana başka hiç bir cevabım yok.

          1. ben de kimiye sen laf attın demedim atanlar hala gelmedi ancak dikkat edersen alonso gereğinden fazla sağa giriyor ve aracı yola paralel hale getiryor neredeyse tabi sonra kontrol kayboluyor ve yandan gelen buttona güm fark rai sola gitti sloya gümletti alo sağ gitti buttona gümletti … suçun öndekilerde olduğunu da az çok belli oluyor amacımı zaten yukarıda yazdım ama yine ne hikmetse alonsonun kamera görüntüleri yok … geçen yarışta da yoktu .. kazadan sonrası var ama kaza anı yok … iki yarıştır …

            1. rainin avusturyaki kazasında önünde kazaya sebebiyet verecek kimse yoktu yanlışın var

              1. önünde yoktu peki ya arkada ??????

                kaldıki kazaları tartışmıyoum oldu bitti kimi alonsonun yarışını bitirdi güncellemeleri deneyemediler 1 yarış geriden geldiler yeniden başladılar diyelim … alonso da buttonun yarışını bitirdi belkide bu yarış buttonun yarışı olacaktı ki yağmurda nasıl olduğunu biliyoruz butonun … benim demek istediğim hemen hakarete başvuranların gözü dönmüş gibi kinlerini kusmalarını bırakmaları ve bu aşağılayıcı yorumlara son vermelerini istememdir …

              2. be adam diyorum ki rainin aracını kontrol edememesi alonsonun suçu değil ama bi anda önünde çarpışan adamlardan kaçmak için son saniyede direksiyonu kırmak yine alonsonun suçu değil, adam yapılabilecek tek şeyi yapmış kazadan kaçabilmiş ama o kazadan kaçabilmek için de spini atmayı göze almış, buttonun talihsizliği bulunduğu pozisyon, raiye arkadan çarpan falan olmadı OLSAYDI FİADA VERİLER VAR, KESİN SAÇMALIKLARI, CEZAYI ALIRDI ALONSO. biri tamamiyle rainin hatasıyken biri önündeki araçların gazabına uğruyor

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Senin gibileri görünce Raikkonen’in Vettel’e geçilmesine daha da seviniyorum. Sizin gibiler yüzünden sevdiğim bir pilot olan Raikkonen’den nefret etmeye başladım. Sana doktora görünmeni tavsiye ederim. Adamın önünde 2 pilot çarpışıyor ve o da hızlıca direksiyonu kırıyor ve kontrolü kaybediyor. Birde düz yolda aracı kontrol edemeyen kazma ve çakma şampiyonlar var. Mesela Avusturya 2015. 😉

      1. tam tersi aslında her kimici adına konuşmasamda kendim ve diğer bazı kimicileri siz ve bir kaç taneniz çıldırttınız … benim kullanıcı adım @kimilanso iyi oku beni bile alonsoya saydırmak zorunda bıraktınız … sırf sizin gibler yüzünden bu tartışmalar çıkıyor geçen yarışta saymadığınız hakaret kalmadı bu gerçekleri sen ve senin gibilerin yüzün vurmak istedim ki buraya yazdığına göre amacıma ulaşmışım … ben bu sitede bu kimi – alonso tartışmaları bitsin diye çağrıda bulunmuş adamım sen gelip burda doktora görün vs diye peşin hükümler yapma … yorumunun sonunda bile kinini kusup hakaret etmiş üstüne çakma şampiyon demişsin kimlerin nasıl şampiyon olduğunu yazarsak … burada griddeki şampiyonların bir çoğu çakma şampiyon çıkar … önce insanlara doktora görün yok şu yok bu diyeceğine (veya diyeceğinize …) kendinizi bir sorgulayın anlık gerilim ve heyecanla ağzımızdan ne çıkıyor bunu yazsam bana ne derler şunu desem ayıp olur mu böyle aktarsam haksızlık edermiyim diye bir düşünmenizi tavsiye ediyorum …

  50. williams bu kadar pasif ve korkak pit duvarına sahip olduğu sürece ne kadar hızlı olursa olsun istediği neticeyi alması imkansız ferrarinin 2007-2014 arası pit duvarı bile bu kadar değildi, tamam hamilton doğru kararlar aldı ama çok şanslıydı açıkcası her şey onun için tam zamanında gelişti

  51. arrivabane , vettel büyük sürücü , doğru zamanda pite gelmek ve lastik değiştirmek istedi demiş.
    yani o girmek istemdi erken demek ki , rai icinde girmek istemis olabilir suan bilemiyoruz ona göre yorum yaparız.

  52. Gördük 20 milyon pound istenip kazık atmaya çalışılan Bottas’ı. Massa’ya Bottas’a direnme denmesine rağmen kaç yaşında adamı geçemedi umarım Ferrari gözünü açıp bu yarış baya iyi olan Hülkenberg veya Ricciardo’ya yönelir. Vettel de strateji ile beklenmedik bir şekilde üçüncülüğü kaptı yarış başında ilk üçte olsaydı birincililiğe bile oynayabilirdi. Kimi’ye yazık oldu birkaç tur daha geç girseydi pite Vettel’in önünde veya arkasında yer bulabilirdi. Rosberg de başlarda öndeki tempoyu tutturamasa da sonlarda Williamslara boyun ölçüsünü verdi. Sezonun en zevkli yarışıydı bence stratejiler, strateji hataları havada uçuştu kazanan izleyici oldu. Massa’nın da 60 bininci kilometresini tebrik edeyim 😉

  53. hamilton’un girdiği turda pite girmesine kesin gözüyle bakıyordum massa’nın, ama yine yapacağını yaptı williams. yağmurda 1 tur bile çok fark yapıyor, 1 tur geç girmek podyumu aldı götürdü.

    ama helal olsun massa’ya. yarışın son 2 turuna kadar vettel ile arayı pitten çıktığı gibi 4-5 saniye aralığında götürdü. s.stone’da attığı spinler aklıma geldi, keyif aldım bugünkü yağmur sürüşünden. özellikle takım arkadaşı “20 milyon poundluk” bottas’ın 🙂 liderden 63, massa’dan 27 saniye yediğine bakarsak, yağmurda iyi iş çıkardı massa 🙂 ama williams sıvadı.

    aslında williams ilk pitlerde de “20 milyon pound” öne geçsin diye sıvamak istedi, pit 4,8 saniye sürdü ama massa 20 milyon pound’a geçit vermedi.
    neyse, o kısmı williams haberinin altında dtaylıca geçelim. şimdi hamilton’u, ferrari’nin vettel tarafındaki stratejistlerini, bir ara uçarak gelen rosberg’i, müthiş bir start alan ve DRS’siz 25 tur geçilmeyen massa’yı ve son olarak ilk puanını alan fernando’yu tebrik edelim.

    burnu havada başka isimler w.stevens ve özellikle verstappen dangozlarını bariyerlerde görmek de ayrıca mutlu etti beni. bi de babasının suratını görseydik. sanırım suçu bu sefer de bariyere atardı, “sen nerede durduğuna bak” diyerek 🙂

    1. Fark yaratıyor ama bu sefer yanlışı benimde her zaman kızdığım Williams pit ekibi yapmadı suçlanacak şey varsa Williams araçlarının yağmur performansı olmalı yarış sonu Vettel ve Massa farkına bakalım birde Massa’nın pitten çıktığı anda ki farka bakalım netice orada

  54. Bu arada ferrarinin bu lastiklerle büyük sorunu var ,live timingi takip eden varsa görmüstür. Ferrari hardlara gectiginde 10 tur sonra anca 1.37li turlar atmaya ve istikrarlı atmaya basladılar. Merc ve wils 2 3 üncü turundan sonra 1.37 atmaya basladılar ve sonra asagısına düsemediler. Çalıstıramıyor ferrari lastikleri. Bu arada kimi olayında belki rai istemis olabilir iceri girmeyi suan icin bilemeyiz.

  55. Son zamanlarda izledigim en keyifli yarışlardan biri bu yarıstı.
    Öncelikle bu yarışı kazanan Mercedes kenar yönetimidir.Diger takimlara büyük bir strateji dersi verdiklerini düsünüyorum.
    Williams lar 2 pilotuyla öndeyken 2 opsiyonu varken önce pite girenin büyük avantaj sağladigi bir kosulda bu avantaji kullanamadilar yarışı orada kaybettiler.Mercedes te bu tercihiyle yarışı orada kazandi.
    Aslında ön grup da ki 4 pilotun icinde kazanması en düsük ihtimal yarıs bası performansı itibariyle Hamilton dı bana göre.Çünkü Massa ve Bottas mükemmel start aldılar ve iyi gidiyorlar buna karsın Hamilton cok sabırsız ve basarısız bir atak denemesiyle bu kritik bir hatayla az kalsın yerini Rosberg e kaptıracaktı.O zaman kazanmasına büyük etken olan takım stratejisi önde olan Rosberg in lehine işleyecek ve bu sefer kazanan Rosberg olacakti.
    Bu yönden kendisini şanslı sayabilir Hamilton.Williams lar tam podyuma ciktik derken gelen yağmurla birlikte hayallerine veda etmek zorunda kaldılar.Bu da Rosberg in büyük şansı oldu yoksa podyum görmesi çok zor olurdu.Hamilton gibi o da iki williams in arkasında takilip kalmisti.Yağmurun fırsat sunduğu bir pilotda Vettel oldu.Yağmur performansında griddeki en iyi 3 pilot olarak Vettel Hamilton Alonso yu sayabiliriz.Zaten Hamilton ve Vettel yağmur altında aynı turlari attılar.Tabi bu sans olarak gözüksede neticede Vettel in sahip olduğu bir meziyetten dolayı podyum geldi bu yüzden tebrik etmek gerekir.Raikkonen ise erken pite alındı gibi görünsede aslında yağmur performansında en zayıf pilotlardan biri olarak pite gelmeden önce zaten, aynı lastilklerde Vettel farkı kapatmıs geliyordu ve geçis hamlesini de yaptı.Dolayısıyla pist üstünde daha fazla kalması bir sey ifade etmeyecekti mevcut kosullarda zaten yavastı.Sonrasında ise son bölümde gene Vettel Hamilton la aynı turları atarken Raikkonen gene cok zayıf turlar atıyordu.Bu yağmur performansıyla fazla bi sansı yoktu bana göre.İnsanların hassasiyetlerini anlayabiliyorum ve Raikkonen in pilotajını asla sorgulamam bu insanlar pilotajın rahatlıkla kitabını yazabilecek insanlar ancak Raikkonen in yağmur performansında ne kadar eksik olduğu da yıllardır aşikar bu ortada olan bir gerçek.Sebeb sonuç ilişkisinin içerisine birazda performansı koymamız gerekiyor.

  56. Williamslar nereden bu kadar performans buldu 😀 Massa ve Bottas efsane kalktılar ama Williams’ın pit ekibi geçen seneki Avusturya gibi çuvalladı.
    Vettel ve Ham şanslı Rosberg ve Rai şanssızdı bugün.
    Bu arada Ferrari bugün kuru zeminde berbattı.

    1. Malezya ve Monaco nasil sans degilse bu da sans degil. Yagmurun tekrardan 14.20 de gelecegi bangir bangir soylendi. Eee o zamana kadar durumu idare edip stratejiyi kurmak gerekiyordu. Hamilton telsizden surekli bunlari sordu. Vettel in telsizini bilmiyorum. Pit oncesi Ham garanti ve risksiz Ros ise Williamslari gecmis olmanin guveniyle oldukca suratli geliyordu. 14.19 UK veya 16.19 TR gibj Ham i pite aldilar yani tam zamaninda. Ros pist ustunde geride oldugundan Ham dan sonra pite geldi yapacak bir seyi yoktu.

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Hamın lastik ısısını kaybetmişti o yüzden rosberg yaklaşıyordu yağmurda tam zamanın da geldi ve doğru kararla girdiler pite keza vettel de doğru kararla pite girdi arka arkaya olmuş oldu bi nevi aynı tur da.

      2. Ham pite yol tutuşu hiç olmadığı için girdi ve bir anda yağmur lastiğine geçti. Rosberg’in yağmura yakalanması onun şanssızlığı Hamilton’ında şansıydı ayrıca o pite girdikten sonra yağmur şiddetini arttırdı.
        Birde hiç arka arkaya pit stop görmedin mi? O yorumunda saçmalık pitte kaybedilen zaman yağmurda kuru zemin lastiğiyle kaybedilen zamandan daha azdır.

        1. O dediğin de Mercedes in yani takımın hatasıdır. Belki takım gelme demiştir belki Rosberg 1 tur sonra girmek istemiştir. Monaco tarzı seneryolar üretilebilir . Ancak bu sefer Monaco gibi olmadı öndeki stratejiyi kurdu ve yarışı aldı . Rosberg pist üstünde geçseydi stratejiyi belirleme avantajı onda olacaktı. Kaldıki arka arkaya girseler dahi 4-5 sn fark olacaktı. Pitlerden sonra da fark 9 sn idi. Yanlız Ros dan farkı kapatma gibi bir hamle görmedik belki de denemiştir ancak Ham de aynı şekilde hatta bir nebze hızlı olunca sonuç alamadı. Pitlerden sonra fark 9 dan 11 e çıktı. Yani Ros kazanmak istiyorsa pist üstünde geçip sonra da savunma yapmalıydı.

          1. Onur Gentas avatarı

            Rosberg özellikle girmedim diye açıklama yaptı. Yağmurun duracağını düşünmüş.

          2. Tamam dediğin gibi olsun Ham ve Vettel pit kararında şanslıydılar yağmurun ani bastırmasında rosberg şansızdı diyelim. Ee peki kardeşim adama sormazlar mı yağmur hiç gelmese rosberg bugün kaçıncı olurdu puan farkı ne olurdu diye.. Rosberg otursun yağmura şükretsin kuru zeminde bugün williamsları geçmek çok zordu. Umarım sağda solda yağmurun şiddeti çok zamansız arttı diye zırlanan bi demecini okumayız iyice kıl olurum sonra

          3. Ne stratejisi? 😀 Nasıl yorumluyorsunuz şu yarışı hayranım. Orada Lewis’in tekerleri bitmese Ros gibi yola devam edip yağmura yakalanacaktı. O yüzden strateji falan geç bunları. Konu Rosberg’in kazanma arzusuna gelmiş şu konuyu değiştirmede kullandığınız aklınıza da hayranım.
            Ham, Ros’tan daha şanslıydı. Şu kadar basit şeyi senaryolara döküp oradan oraya çektin ya oda güzel.

  57. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Bu seneki en iyi yarış acayip zevk aldım.İlk 3 tebrikler.Ferrariye abuk subuk konuşanlar gördük strateji nasıl berbat ediliri.Raikonenin pite girmesi trajedi kendisinden kaynaklandığını düşünüyorum.Sen ne olursan ol arkadaşım dereyi görmeden paçayı sıvama.Nasıl hamilton son ana kadar bekliyor yağmur gitti diyor geldi diyor tam zamanın da giriyor sen de kumar oynama neticesin de takımın burada yapacak bir şeyi yok.Pilotun kararıdır kendi düşüncem.Vettel hafta sonu boyunca kötüydü zaten son 5 yıldır yavaş bu pistte bugun de devam etti.Kötü olduğu yarışta 3.oldu bu şans değil stratejidir doğru kararlardır.Start anını hiç unutmucam force india bi yerden uçtu ferrarileri geçti williamslar mercedesleri geçti çok heyecanlıydı.

  58. tebriklr kazananlara alonso da 1 puan alabıldı gelişim sart ilk kaza da keske button da zararlı cıkmasaydı guzel seyler olabılırdı gelecek yarıslara artık

  59. williams hic ağlamasın , kendi düşen ağlamazmış. Bottası başlarda öne atacaklardı 5 snyeyi atacaktı hemen massayı erken pite alıp mercedesten 2.liği kurtacaklardı. sonrasıda gelirdi ozaman. Tek kelimeyle sıçtılar yazık oldu valla. Raiyede nedesem boş çok yazık ettiler ben olsam delirirdim sinirden. mercedesi aynı gücte motor olmadan kimse zorlayamaz ferraride basta iyiyken bir iki denetleme ve sözde güvenlik güncellemesi adı altında beygir artısıyla (4000 km tık etmeyen mercedes motorundan bahsediyorz) geride bırakmayı başardılar.

  60. Herkesin birbirine pozisyon hediye ettiği bir yarış oldu bundan karlı çıkanlar da günün ballısı Vettel oldu bi nebze de Hamiltonla Alonso..Williams strateji grubu bana Ferrari’nin 2010-14 arası ekibini hatırlatmaya başladı hadi Massa’ya söz geçiremedin bari ilk pitlerde Bottas veya Massa’yı pite alsaydın Hamilton’dan önce neyi bekliyosun pite önce girenlerin avantajlı olduğunu da gördün 1-2 tur önce serte geçip en hızlı turu atan Raikkonenle..

    Daha sonra da Hamilton’un yağmura geçişi anında Rosberg o kadar yaklaşmışken geçebilse yarışın kaderi değişecekti o esnada 1-2 turda bekleyen pilotların inanılmaz kayıpları oldu tablo baştan aşağı farklı da olabilirdi Kvyat Vettel’le aynı anda veya önce gelse belki o bile podyumda olabilirdi ki Vettel’in hemen arkasındayken 30 saniye gerisine düştü.Ericcson ve Sauber de renk kattı ne zar attılarsa tersi oldu 😀

  61. Biri de şundan bahsetsin . Raikkonen ve vettel pitlerden sonra eşit lastiklerle 0.75 sn olan farkı Sainzın dışarıya çıktığı tura kadar 3 saniyeye kadar gelmişti . Bu işte ne demek Vettel ile Raikkonenin farkı ortada biri de bundan bahsetsin herkes görmeyen göremeyen herkes bilsin anlasın bunu . Eşit lastikle Raikkonen vettele 0,8 in üstüne 2.2 saniye taktı.

  62. kimse raikkonen’in yağmurda neden vettel’e geçildiğini sorgulamıyor. 🙂 komedi. pite girmeyi raikkonen’in isteyip istemediğini bilmeden ferrari’ye bu kadar sallamak ne kadar doğru göreceğiz. vettel yetişiyor ve geçti diye pite girmiş de olabilir. zaten pite girmeden tur başına 6 saniye yavaştı lewis’ten.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        😀

    1. At gözlükleriyle bakarsan anlayamazsın, adam pite girdi görmedinmi? Pist hafif ıslakken Rosberg’in Lewis’i madara etmesinden de hiç bahsetmemişsin, asıl komedi bu bak 😀

      1. Aynı Rosberg pitten sonra madara oldu bu nasıl komik mi? Birine laf atarken önce kendi yorumunuza bakın. Lewis in yağmurda iyi olduğu bilinen veya dile getirilen bir durum. Şimdi bu kişini tur başına 2 sn yediğini mi söylüyorsunuz . Nasıl ki Rai durup dururken bu kadar geri düşmedi belli yanlış kararlar sonucu olduysa bu durumda benzer. Rosberg risk alıp bastıysa Ham ise garanti sürüş ile koruma tarzında ise bu bir tercihtir. Önde olan stratejiyi seçer. Monaco da kendi ya da takım neyse yapılan yanlış Lewis açısından burada olmadı Pit öncesi fark nasıl kapandıysa pit sonrası 1 turluk Inter lastik avantajı ile de 9.1 sn oldu sonrası ise yarış sonuna kadar yukarıda yazdıgı üzere 10.9 oldu.

        1. Bende aynı şeyi söylüyorum, yavaşlıyorsa belli nedenleri vardır, olay anları pist aynıydı, hafif ıslak zemin ve slick lastikler doğrumu? Bu durumda pite gireceği virajda Raikkonen’in geçilmesine komedi diyip aynı şartlarda Rosberg’in Lewis’ten 2 sn fark yemesini görmezden gelirsen lafı yersin. Bu arada sende önce benim neye yorum yaptığıma bakmalısın, neye yorum yaptığımı görebilmen için, bu daha sağlıklı olur.

          1. rosberg’in neden yetiştiğini açıkladım, kimi ve vettel’in ise durumu tamamen eşitti. pite girmeden önceki fark neden yağmurda kapandı? ferrari’ye sallayacağınıza çıkın deyin ki vettel yağmurda raikkonen’den iyiydi, raikkonen vettel yetişince pite girmek zorunda kaldı, ama yanlış karar oldu.

            1. Hala boş konuşuyorsun, bu kadar basit bakarsan Rosberg ve Lewis’te aynı şartlardaydı, ikiside sert lastikte ikiside aynı ıslak pistte, bu durumda sende de ki bu şartlarda Rosberg Lewis’i tokatlıyordu?

      2. yarışı okuyamamışsın. hamilton o lastiklerle yarışı bitirecekti ve koruyordu, yağmurlu bölüme soğuk lastiklerle girdi, rosberg ise bir pit daha yapacaktı ve sıcak lastiklerle yağmurlu bölüme girdi, bu da avantaj sağladı.

        yağmurda daha iyi olsaydı son bölümde fark kapanırdı, ama açıldı. pit çıkışı 8, yarış bitimi 12 saniye.

        1. Yahu ikiside sert lastikteydi, pist aynı pist, Rosberg Bottas’ın arkasında kuzu kuzu gidiyor, Lewis istediği gibi aracını ayarlama lüksüne sahipken nasıl lastikleri soğuk olur 🙂 Rosberg o şartlarda açık açık Lewis’i madara etti. Ve evet Rai pite gireceği için Vettel’i zorlamadı, haset değildir benim pilotum, takım arkadaşının üstüne kırmaz bazıları gibi. Bunuda yaz bir kenara 😉

          1. sana nedenini açık açık söylüyorum; lewis lastikleri koruyordu, rosberg ise harcıyordu. yağmurun bastıracağını hissedip lastiklerini harcayamazdı. yağmur o an kesilse hazır avantajı varken boş yere bir pit daha mı yapmak zorunda kalsaydı? rosberg ise yağmur gelse de gelmese de bir pit daha yapacaktı o yüzden lastikleri harcıyordu. yağmura biri soğuk diğeri sıcak lastiklerle girdi.

            yağmur başlamadan önce hamilton farkı açmamı istiyor musunuz dedi, bunlarla bitireceksin dediler, rosberg’e ise plan B, zorla dediler. hangisinin lastikleri daha sıcak olur? bir de kendin söylemişsin, williamsların 0.5 saniye arkasında olan bir araç yağmura daha sıcak bir araç ve lastiklerle girer zaten.

            tamam kimi vettel’i zorlamamış olsun, o zamana kadarki farkı vettel’in kapattığı ve eninde sonunda onu geçeceği gerçeğini değiştirmiyor.

            1. ReyizHamilton avatarı
              ReyizHamilton

              +999

      3. bu arada raikkonen zaten geçileceğini anladığı için pite girdi, pite girmeden önce de geçildi zaten.

        1. Lewis’te Rosberg’e geçileceğini anladığı için dalmadımı pite? 2 saniye yavaştı o şartlarda Rosberg’ten 2 saniye..

          1. onu rosberg haberinde yazdım zaten, aç oku.

  63. 1 puan da olsa ilk puanlarımızı almak güzeldi 😀
    Vettel yine 4 ayak üstünde 😀
    Williams’ın pit stratejisine hayranım 😀
    Kara çocuk tebrikler 😀

  64. Ferrari olmayan stratejiyi vettelin üzerine kuruyor kimi arada yanıyor bnce ferrari dur desede kimi durmamalı
    williams elinden gelse yarış sonuna kadar öyle gidecek takım stratejisi 0 vettelle kimi erkenden girmiş giç karşılaştırmıonmu tur zamanlarını
    hamilton tipik ingiliz gibi sinsi sinsi 2 aracı takip etti takım onun 1. yaptı
    Alonsoyuda ilk puanlarından dolayı tebrik ediyorum demekki mclarende birşeyler kalmışki 10. olabilio
    genel olarak iyiydi ama çokta zevkli bir yarış değildi

  65. Kimi, Ferrari açısından deneme ve hata tahtası haline geldi…..

  66. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Pit duvarlarının F1’de ne kadar önemli olduğunu gösteren bir yarış daha. Williams Bottas’ın geçmesine izin vermiş olsaydı farklı bir hikaye olabilirdi. Ferrari’nin yaptığına ise diyecek söz bulamıyorum. Gündüz ve gece kadar farklı sonuçlar doğuran kararlar alındı. Ben böyle saçmalık görmedim. 5. sıradaki adam kumar oynamaz. Zaten 5. sıradadır, podyuma öyle ya da böyle yakındır, dolayısıyla kumar oynamasını gerektirecek bir durum yoktur. Kaldı ki kumar oynanırken de her zaman biraz daha şartların lehte olmasına bakılır. Raikkonen pite girdiğinde doğru zaman olmadığını SKY’ın geveze yorumcuları çok önceden biliyorken, hepimiz de zaten ekrandan bunu görebiliyorken, sen adamı içeriye alıyorsun. 5-6 tur o lastiklerle 1 viraj haricinde kupkuru olan pistte tur attırıyorsun, yağmur geldiğinde ise lastikler tamamen erimiş oluyor. Bir pilotu rezil göstermek için daha iyi bir yol göremiyorum açıkçası.

    Şimdi birileri yine saklandıkları yerden çıkarlar “Raikkonen ıslak pistte süremiyor Vettel’e geçildi” derler. F1’i anlayabilecek kapasitede adamlar olmadıklarından malesef girip istediğin gibi yazmanın serbest olduğu bu sitede kendilerince at koştururlar.

    Demek ki Lewis de ıslak pistte süremiyor ki pite girmeden önceki 3 turda Rosberg’e yaklaşık 8 saniye verdi. Ama gel gelelim o kadar doğru zamanda pite girdi ki sonrası yine güle oynaya bir galibiyet oldu.

    F1 gibi bir sporda iki pilotun lastikleri arasında birkaç derecelik farkın bile çok büyük sonuçlar oluşturabileceğini malesef bunlara anlatamayız. Anlayacaklarını bilsem inanın sabaha kadar yazabilirim, sonuçta öğrenmeye açık bir insan için buna değer, ama bunlar için değmeyeceği çok açık.

    1. Bu da kimi açısından ve yorumcular hakkında doğru bi tespit

    2. Onur Gentas avatarı

      Her kelimesine katiliyorum. dupeduz cuvalladi Ferrari. Ne hikmetse bundan zarar gorende her zaman Rai oluyor. Uzucu gercekten.

    3. Tek kelimeyle güzel yorum olmuş. Bu arada çok kötü pilot yaptığımız Rosberg’in de az yağmur yağınca ne kadar iyi olduğunu gördük.

    4. Hakikatleri dile getirdiğin için sana minnettarım Berkhan Oğulcan Akçay

  67. Bugüne kadar Raikkonen’in bırakmasını istemiyordum ancak; Hava bile bir adamın aleyhine çalışırmı ya! Valla bırak Rai, boşver git, git abicim Wrc’de mi eğlenirsin Nascar’da mı yoksa tam senin kalemin Indy’de mi git eğlen abi, senle beraber bizide kanser edecek bu F1..

  68. Williams yarışı hediye etti. İlk pite neden massayı erken almadılar çok ilginç. Zaten daha 15. turda pit giren Ferrariyi görmediniz mi be adamlar yeni lastikle nasıl hızlılardı. Massayı erken çağırsalardı lider yine massa olurdu. Bu hamiltonun şansıydı. Hamiltonun bugün şansı gerçekten yanındaydı yoksa rosberg normal şartlarda geçecekti hamiltonu. Tur başı 2 sn alarak gelince rosber ham dayanamadı ve pit yaptı. Ballı ki pitten çıkınca tsunami çıktı bunun ve vettelin işine yaradı. Yani sonuç itibariyle ballı bir galibiyet. Şampiyonada gönlüm rosbergten yana.

    1. Yağmur gelmese senin Rosberg bugün podyum bile göremezdi. Şans kavramını bi çözemediniz

  69. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    İşte bu ya. Formula 1 böyle olmalı. Bu sezon Malezya ve Monaco’dan sonra uyuklamadan seyrettiğim 3. yarış oldu. Alonso’yu da ilk puanları için tebrik ediyorum. Hamilton’da çok iyiydi bugün. Zaferi sonuna kadar haketti. Williams pit ekibi kadar salak bir ekip olamaz. Resmen podyumu hediye ettiler. Sezonun en güzel yarışı oldu. Kalan yarışlarında böyle olması dileğiyle…

  70. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Onu bunu bilmiyorum da Williams’ın ve Force İndia’nın bu kadar gelişmesi Mercedes’in dayanıklılık bahanesiyle sağlam gelişim gösterdiğini gösteriyor. Pist şartları ne kadar etkilidir bilmem ama kural değişikliği olmasın diye Williams’a daha iyi motor verip Ferrari yavaş kaldı Williams’la mücadele ediyoruz havası oluşturmak istiyorlar sanki. İlerleyen yarışta da bu durum aynı olursa Williams’ın ilerlemesinin Ferrari’nin gelişim yarışında geride kalmasından değil Mercedes motorunun güncellenmesinden kaynaklı bir durum olduğu ortaya çıkacak. Lotus dışındaki tüm Mercedes motorlular bariz hızlandı. Lotus da Renault tarafından satın alınacağı için Mercedes en güncel motoru vermiyordur.. Bu kurallar böyle devam ederse serinin adını Mercedes Engine Grand Prix olarak değiştirsinler..

    1. Ferrari de adam gibi motor yapsın o zaman. Bık bık öttüler senelerce kural değişikliği olsun diye, şimdi yeni motor kuralı geldi , yine gerideler yine gerideler. Lafla peynir gemisi yürümüyor bunu anlasınlar artık. Öyle sürekli kural değiştirirerek öne geçilmiyor. Kurallar yine değişsin yine başka bi takım Ferrari’den üstün olur bu gidişle. Azcık susup çalışmaya başlasınlar artık.

      1. bu da mantıklı … +1

      2. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Ferrari’nin kabahati ayrı konu Mercedes’in her yarışı domine ederken dayanıklılık bahanesiyle jeton kullanmadan motorunu geliştirmesi ayrı konu. Fia ile otur birlikte kural yaz , herkesten daha önce bilgiye sahip ol, üstüne de illegal şekilde motor geliştir. Mercedes dışında hiç bir takıma bu kadar göz yumulmadı. Redbull ve Ferrari’nin önde olduğu dönemlerde de sürekli yasaklamalar vardı. Şimdi ne hikmetse Mercedes’i incelerken yanında Ferrari’yi de inceliyorlar. Hangi Mercedes kazanacak diye yarış seyretmek sana keyifli geliyor ise böyle devam etsin. Seneye Kimi bırakırsa ben de seyretmeyi bırakıp , kurtulurum zaten.. Mclaren de Mercedes’in tur yerken egzoz dumanını koklasın dursun…

        1. Dayaniklilik sebebiyle jeton kullanmamak illegal degil once bunu ayirt edelim. Ayrica Mercedes in at ciftligi mi varda Lotus a 10 Force India ya 15 Williams a 30 olsun bize de 20 BG Williams biraz bizle cekissin sonra oyundan atariz. Ayrica kurallarda sene icinde motor gelisimi yasak yaziyordu ancak acik arayip bulan ve izni koparan da Ferrari o zaman sana gore bununda illegal olmasi lazim. Ne de olsa yapilan kapidan degilde pencereden girmek.

          1. Raikkonen F1 Team avatarı
            Raikkonen F1 Team

            1.Geçen sene Mclaren’e ne oldu sence peki. İlk yarış podyum ondan sonra???
            2. Ferrari açık buldu ise sadece kendi mi geliştiyor motoru. Bunun neresi illegal.
            3.Kuralları önceden bilerek motor geliştir sonra da motor gelişimi hemen dondurulsun. Bir yarışta birisinin arkasına 100 kg yük yükle diğerine 50 kg yarışın ortasında diğeri farketsin ve desin ki bana daha fazla yük yüklediniz nasıl kazanabilirim. Yarışmayı yapan kişi de yarışın başında söyleyecektin bu yarışı böyle bitireceksin desin. Bu yarışma ne kadar adil ise F1 de şuan o kadar adil.

            FIA ve F1’i yönetenler açıkça çıkıp desinler ki o zaman şu kadar sene şampiyonayı Mercedes’e verdik ondan sonrası için çalışın. Olsun bitsin..

            1. Ferrari’nin bu sene gelişim izni kuralını kural açığından bulmasına illegal demedim. bi kaç cümle okuyup cevap verme peişindesin hemen. Senin mantığına göre bu da illegal dedim. Ayrıca geçen sene McLaren in durumu ilk yarışlarda kimsenin iyi olmamasından kaynaklanan bir durumdu. Sezonun ilk yarışını genele bir gösterge yapamazsın. İlk yarış bilinmezliklerle doludur herkes için bir fırsattır. Ondan sonra gelişim başlar gerçekler ortaya çıkar.

        2. Katılıyorum Mercedes nasıl “önemli” bir dayanıklılık problemi çözdüyse artık kaç yarıştır Mercedes’in arkasındaki takımla farkı 10 saniyenin altına düşmüyor bir takım da çıkıp siz ne ayaksınız gizli gizli motor geliştiriyorsunuz demedi.

    2. mantıklı … +1

    3. bunu daha önce bende söylemiştim ve öylede bu bariz , dayanıklılık adı altında güç artışı almış mecedes hatrı sayılır derecede hemde

    4. McLaren tarihininin dususunu yasiyor son yillarda podyum u birak puan icin yarisir oldu. Aracta sase iyi motor kotu ama yine de bir umut diyorlar. Nedir bu isyan arkadas. Olmuyosa gecin Mercedes motoruna dicem de bu sefer de aero kurallari olmamis degissin dersiniz 🙂

  71. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bir kısmetsizlik daha Kimi adına, Vettel’i ne kadar doğru zamanda içeri aldıysak Kimi’yi o kadar kötü zamanda aldık. Keyifli bir mücadele oldu Williams’ların uçan startları ile birlikte. Yapacak bir şey yok, Kimi’nin sonuca ihtiyacı olmasından ötürü Vettel’in bu podyumuna net olarak sevinemedim.

  72. Bu yarışta en azından cümle alem gördü gördünüz dimi ?! 0,75 saniye olan eşit lastiklerle arkasındaki vettele 3 saniyeye kadar taktı farkı . Vettelin de nasıl güzel start yönettiğini de gördünüz . Bu adamı gönderin emekli edin . Hak etmiyor bu tabloyu ve böyle emeğinin harcanmasını

  73. Williams gerçekten şanssız bir takım şanssızlığı yağmur yağmasıydı elbet onun dışında 1.5 senedir pist üstünde kazandıkları avantajı pitlerde batırıyorlar bu da beceriksizlikleri yazık oldu gerçekten…

    Hamilton’a tebrikler yarışı kazandı…

    Alonso’ya tebrikler ilk puanını aldı…

    1. Şansızlıkmı hayır gerizekalılık başka bişey değil i̇yi ki düşük.

    2. Ayrıca bu Vettel ne şanslı adam ya hiç yarışmadan 3. olmak gibisi yok herhalde Kimi’ye de yazık oldu..

  74. raikkonen = iceman değil raikkonen = bahtsız bedevi bu net br şekilde çıktı ortaya 😀 vettel de ne şans varmış arkadaş 🙂 en azıdnan bir podyum almak iyi oldu takım adına williamslar resmen içine etti alonso puan aldı onu da es geçmeyelim … hamiltona tebrikler bu arada rosberg gizli yağmur adam mı ? ıslak pistte geçişler felan 🙂 hamin pite dalmasıyla yağmurun yeniden gelmesi ise sanki ilahi bir elin al oğlum bu yarış senin demesi gibiydi yarışın özeti … son olarak serhan acar da bahsetti aslında bu yarış tam da button lık bir yarıştı ama o da kötü şansını kıramadı bir türlü kimi gibi …

    1. Rosbergin gectigi Williamslar idi yani kuruda beyaz olup yagmurda siyaha donen. Ayrica Hamilton in piti cok iyi ayarlammisti. Yerel saat 14.20 de yagmurun gelecegi hem yayinda gecti hemde takim radyolarindan soylendi. Hamilton da yanlis hatirlamiyorsam pite girdiginde 16.19 du TR’de. Ayrica pit oncesi Ham sanirsam garanti suruyordu. Rosberg ise risk almis sekilde sansini deniyordu. Eski Hamilton(McLaren’de ki yillarda) olsa deli gibi surer bi yerde arkayi koparabilirdi.Yagmurun gelmesi ile pistte onde olan pilot ilk once pite gelince Ham icin bir sorun kalmadi. Pitten sonrada 4 turda 9.1 sn den 10.7 sn ye cikti Ros ile aradaki fark zaten.

  75. Gene biz kazandik.Sıķıcı biŕ yaristi.

    1. bu galibiyete katkılarından dolayı mercedes sana teşekkür ediyor.

  76. ferrari 2009 malezyda yaptıgı aptallığın aynısını yine kimi ye yaptı.podyum en kötü 4.lük çöpe gitti.williams da korkaklığından ötürü kaybetti

  77. Ferrari artik Williams in tehdidi altinda bence. Hizli virajlarin ve duzluklerin oldugu pistlerde Williams yavas virajli ve duzluklerin kisa oldugu pistlerde Ferrari onde olacaktir.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      yavaş virajların ve düzlüklerin uzun olduğu pistlerde ne olacak? 😛

      1. Bak oyle bir pistte ortalik karisir ama herhalde Williams lar onde olursa tren gibi giderler herhalde ya da Ferrari pitte gecer

  78. Bu yarıştan sonra anlaşıldı ki Ferrari Kimi’yi göndermemeli. Kimi Ferrari’den ayrılmalı madem yarışmayı seviyor adam gibi takıma gitsin mesela Redbull vs neyse artık. Ferrari gerçekten bir pilot ile yarışıyor ikinciyi kobay olarak kullanıyor

  79. Allah belanızı versin ya adamın yarışını mahvettiniz ya şimdi bu vettel hakketti mi 3.lüğü. Pitlerdeb sonra raikkonen 0,75 sn olan farkı 3 saniyeye çıkardı ya böyle bişey olamaz ya hakkaten yazık ya

  80. dünyanın en mal takımı ödülü kesinlikle wiliams verilmesi lazım bu kadar geri zekalı takım olabilirmi arkadaş okullarda yarış nasıl kaybedilir dersi verilmesi lazım

    1. +1 😀

  81. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    güzel bir yarış oldu. önceki yarışlara göre daha iyiydi. yağmurun bir çok şeyi nasıl değiştirdiğini gördük keşke sonlara doğru değilde daha önce yağmur yağsaydı. williams garajının nasıl çuvalladığını gördük. 2 yarışçısının da podyumda olabileceği bir yarıştı ama 2side dışarda kaldılar tamamen takım hatası. ferrari bu podyumu kazanmadı williams hediye etti. kimi yine yokları oynadı. bu arada williams ferrari’yi yakaladı belkide geçmiştir. macaristan ve ya belçika da belli olacak. Fernando için güzel sonuç 1 puan hiç yoktan iyidir 😀 fernando’nun puan alabileceğini söylemiştim gerçi yarış dışı kalmalar çoktu yoksa puan yine hayaldi ama sonuçta 1 puan iyidir. macaristanda mclaren’e güç lazım birde yağmur eğer bu 2si olursa yine puanlar gelebilir.

  82. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi’ye yazık oldu 🙁

  83. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Williams’ın strateji ekibi yine harikaydı. 1 ve 2. sıra için kapışırken yarıştan podyum alamadık. Diyecek bir söz yok.

  84. Ne yazikki tarih raikkonen pite erken girdi yazmayacak , 8. Oldu yazacak

    Butun mesele bu

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      Aynen 🙂

  85. Böylesi güzel bir yarıştan ötürü sitedeki seviyesizlikten dolayı yazmama kararımı bir kez daha bozuyorum.

    Aradığımız heyecanlı yarış oldu nihayet.
    Williamslar, özellikle Massa öyle bir kalktı ki bir an 52 turu 52 saniyede bitirecek sandım. Olmadı ama Massa’ya yakışan bir yerde de bitiremedi. En azından 3’üncülük şarttı. Williamsın salak stratejileri… Ayrıca Bottas, essahtan adammış gibi habire yol ver demeye getirdiler şişme pilotlarına.
    Rosberg, yatsın kalksın yağmura dua etsin, yoksa Williamsların arkasında takılıp kalacaktı.
    Ferrari, Vettel’de doğru olanı yapsa da Raikkonen’i deneme tahtası gibi kullandı ama fazla acele etti. Yine de bazen kumar oynamak şart bu sporda.
    Torkçubaşı Royal Hunt birazdan damlar. Bu sefer tork mork diyemez ama Ferrari’nin rezil-i rüsvan pit stratejilerine rağmen nasıl da yağmurda süremeyen bir pilot olduğundan bahseder.
    Alonso da en sonunda bu sezon puanla tanıştı. Kaybedecek bir şey olmayınca erken oynanan kumar tuttu tabi. Gerçi yarışı bitiren neredeyse her araç puan aldı ama bu yarışı bitirmek de başlı başına bir olay oldu zaten.
    Bu arada yarışta yolda kalan kalanaydı; neydi o öyle mübarek.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Torkum var hanııım torkçu geldi 😀

      1. Torku bisküvüleri

    2. Güzel,tarafsız yorum imzamı atarım +1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir