Hamilton “Hayatımda İlk Defa Doğru Seçim Yaptım”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Britanya GP’de kendisine zaferi getiren lastik seçiminden dolayı gururlu olduğunu ve ilk defa yağmurda doğru bir karar verdiğini söyledi.

Startta liderliği Felipe Massa’ya kaptıran ancak pit stopta tekrar liderliğe yükselen Hamilton, yağmurun geldiği anlarda pite gelen ilk isimlerden oldu ve pite geldiği an yağmur bastırınca Hamilton avantajı ele geçirdi.

Hamilton “Öncelikle benim için çok özel bir hafta sonu. Hafta sonu bu kadar fazla taraftarı görmek… Onları geçen sene de gördüğümü düşünüyorum ancak onları seviyorum.”

“Yarış çok zordu. Williamsı kovalamak, onlara yaklaşmak ve geçmek çok zordu ancak ilk pitlerde yeteri kadar yaklaştım ve pitlerden sonra önde kaldım.”

“Ardından yağmur geldi. Lastiklerimde sıcaklığı kaybettim. Liderlikte kalmak zordu çünkü o durumla karşılaşan ilk kişi siz oluyorsunuz.”

“Formula 1 kariyerimde ilk defa doğru seçimi yaptım çünkü yağmurun geldiğini gördüm. Daha önce bunu yapamamıştım bu yüzden bundan aşırı mutluyum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton “Hayatımda İlk Defa Doğru Seçim Yaptım”” için 2 yanıt

  1. Hamilton ın başka seçeneği de yoktu bu tercihte yavas kalması ve muhtemelen Rosberg in hızla yaklaşmasıda etkili olmuştur.
    Özellikle Rosberg e karşı cumartesi günü hakkıyla elde ettiği avantajın ekmeğini yarışta büyük ölçüde rakiplerininde büyük hatalarıyla yemiş oldu Hamilton.
    Ben genede Hamilton ın kendi çizgisinin bir parça uzağında olduğunu düsünüyorum son bir kaç yarıstır.

    1. Onur Gentas avatarı

      Haklısın. Bende özellikle Monako’dan sonra hala eski formuna dönemediğini düşünüyorum. Burada Rosberg’in pit stop öncesi hızla yaklaşmasını dikkate almıyorum tabi ki. Orada muhtemelen lastikleriyle ilgili ciddi sıkıntı yaşadı, Lewis Rosberg’i o hızla yakalasa bunuda normal karşılamazdım bunuda belirtmek isterim. Bu yarışı kazanması mutlaka moralini yerine getirecektir ve mental olarak rahatlatacaktır diye düşünüyorum Lewis’i.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir