Rosberg “Hamilton’dan Sonra Pite Gelmek Zorundaydım”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Britanya’da yağmurun geldiği son bölümde takım arkadaşı Lewis Hamilton’dan daha uzun süre pitte kalmak zorunda olduğunu söyledi.

Yarışın başında 4. sıraya gerileyen ve son bölümdeki yağmura kadar geçmeyi başaramayan Rosberg, yağmurun gelmesinin ardından önce Williams pilotlarını geçerek 2. sıraya yükseldi, ardından yağmurun tam bastırdığı dönem öncesinde takım arkadaşı Hamilton’u da yakaladı.

Hamilton geçiş lastiği için pite erken gelince Rosberg liderlikte ilerledi ancak yağmur bastırınca Hamilton kendisini tekrar geçti.

Rosberg “Yağmur geldiğinde mutluydum. Williams pilotlarına atak yapıp geçebildim ve Lewis’e çok yaklaştım.”

“Lewis pite girdi. Onun yanlış bir hamle olduğundan emindim çünkü yağmurun vurup geçeceğini düşündüm ve mutluydum. Ancak sonunda onun piti doğru hamle oldu.”

“Yine de bu şansı denemeliydim çünkü Lewis’in ardından pite girmek kesin kayıp olurdu. Bu yüzden bir tur fazla gitmeyi denedim ancak sonuç böyle oldu.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg “Hamilton’dan Sonra Pite Gelmek Zorundaydım”” için 8 yanıt

  1. Yapacak fazla bir seyi yoktu bugün.Hamilton a hızla yaklaştığı bölümde ki performansı gayet iyiydi ancak koz Hamilton daydı Rosberg iyice yaklaşınca son kozunu oynadı ve iş bitti.

  2. yağmur başlamadan önce hamilton yarış sonuna kadar gidecek, rosberg ise 1 pit daha yapacaktı. o yüzden hamilton lastiklerini koruyor, rosberg ise harcamaya çalışıyordu ve dolayısıyla hamilton’da soğuk rosberg’de sıcak lastikler vardı.

    yağmur başlayınca hamilton soğuk lastiklerle yavaş kaldı, bir kere yavaş kaldığın zaman zaten bu birbirini tetikliyor, lastikler daha da soğuyor bu sefer daha da yavaşlıyorsun. rosberg ise yağmurlu bölüme sıcak lastiklerle girmenin avantajını uzun süre sürdürdü. ve yağmur iyice bastırdığında hala sıcak olan lastikleriyle hamilton ile farkı kapattı. hamilton’ı pite zorlayanın ise bu olduğunu düşünüyorum, yoksa yağmuru tahmin etmekle ilgili değildi.

    ikisi de pit yapınca 8 saniye olan fark yarış bitiminde 12 civarıydı. yani hamilton yine daha iyiydi, rosberg’e farkı kapattırmadı.

    1. Rosberg geride olan pilot olduğu için mecburen saldırdı ancak lastiklerinin durumunun kalan sürede Hamilton a göre farklı bir strateji gerektirecek kadar kötü olduğunu düsünmüyorum öyle bir görsel veya sözel bir kanaat de yok zaten.Ancak şurası bir gerçekki bugün kuru zemin performansında ikiside birbirlerine yakındılar burada pek bi fark yoktu.Ama yağmur performansında açık bir sekilde Hamilton önde olan taraftı ki bu bilinen bir gerçek.

      1. yağmurdan önce rosberg dördüncüydü, yarış içinde rosberg’e plan B’ye geçiyoruz şimdi zorla dediler, skysports kanalı da bunun 1 pit daha yapacağının işareti olarak yorumladı, ve bence de mantıklı. sonuna kadar gideceğin lastiklerle önündeki pilotu 0.5 saniye ile takip etmezsin. ve bu da 1 pit daha yapacağının kesin işareti olsa gerek.

        1. Olabilirde tabiki.

    2. Gelde bunu diğerlerine anlat.

    3. Hikaye, ikiside aynı lastiklerle aynı ıslak zemindeydi, Lewis zorlamasada lastikleri gayet sıcaktı ki soğumasına ne pilot ne takım izin vermez uyarırdı. Açık şekilde Rosberg Lewis’ten hızlıydı ıslak zeminde..

    4. kesinlikle aynı araçta bu kadar fark kapatmak normal değil hangi pilot olursa olsun başka nedenler vardır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir