Vettel “Podyum Noel Hediyesi Değil”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Britanya’da tüm hafta sonu performans olarak geride olmalarına rağmen podyum sonucunun kendileri için Noel hediyesi olmadığını ve bunu hak ettiklerini söyledi.

Hafta sonu boyunca podyum mücadelesinden uzakta olan Vettel, yarışta son bölümdeki yağmurdaki stratejisi ile 3. olup podyuma çıkmayı başardı.

Vettel “Bu sonuç bir Noel hediyesi değil. Noel Baba pite gelmem için beklemiyordu. Bana hangi turda pite girmem gerektiğini söylemedi.

“Karar bize aitti ancak çoğu bu kararı veremedi. Kararımız böyle oldu ve bugün bunu başardık.”

“Evet, yağmur olmasaydı podyumda olamazdık bu yüzden kafamızı eğip en sonunda yağan yağmura kadar sabırlı davranıp işimizi yaptık.”

“Burası İngiltere ve bize yardımcı oldu. Mükemmel turda içeri geldik.”

“Bizim için iyi bir hafta sonu değildi ve fark önceki haftalara göre büyüktü. Güçlü olmayı bekliyorduk. Williams’ım cumartesi ve pazar günü gösterdiği performansa şaşırdık.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel “Podyum Noel Hediyesi Değil”” için 13 yanıt

  1. Bu adamın her şeyine bal demelerinden sıkıldım adam yetenekli ve çalışkan bu yarıştada iyi strateji yaptı ve podyuma çıktı helal olsun bu sene çok daha fazla beğeniyorum vetteli

  2. Zeki pilot bu. Stratejist adam. Bu yüzden, başarılı olacak çok yılları var.

  3. Sadece digerlerinden daha sansliydin.Hepsi bu.Yagmurlu yarislarda boyle seyler olur.

  4. zekeri sayin avatarı

    Hem dede bayram sekeri.nerden ciktin vettel..

  5. Doğru karar, aferin Vettel.Ancak Ferrari’nin performansı pek iç açıcı değil, gelen güncellemeler yeteri kadar katkı sağlamadı.

    1. Bence ferrari’nin son 5 senesine bakarsak sezonun ortasına doğru ve sonrasın da performansı hissedilebilir bir derecede düşüyor veya performans da gelişme olmuyor diğer takımlar yetişiyor. İlerleyen yarışlar da williams dışındaki 1-2 takım da ferrari’nin performansına yaklaşacaktır ve sezonun son birkaç yarışın da o 1-2 takım ferrari’den daha iyi performan gösterecektir bu benim görüşüm.

      1. Arkadaşım Mercedes motorlu araçların ana gelişimi motor kaynaklı.Toto Wolff Malezya’da Ferrari’nin kazandığı yarıştan sonra, beklettiğimiz güncellemeleri erken getireceğiz demişti hatırlarsan.Fark Motor güncellemesinden sonra Mercedes ile arttı, Williams ile eridi hatta dezavantajlı duruma düşüldü.

        Bu sene Aero anlamda Ferrari’nin radikal tasarımlar getirememesi, önceki tasarım felsefesinden tam olarak kurtulamamasından dolayı.Ön kanadın kısalmaması pull-rod ile alakalı ve radikal değişimler, bunlar içinde zaman gerekiyor.2016 dan itibaren Ferrari Mercedes ile aynı düzeye gelecektir, nedeni ise aracın hala gelişime açık olması.Mercedes’in üç ana rakibi var.Bunlar Ferrari, Redbull ve Mclaren.

        Renault motor işini çözebilirse Redbull Mercedes’in ensesine yapışabilir, ancak Honda’nın çok uzun zamana ihtiyacı var en az iki seneye.Bunlar arasında en ciddi rakip yine Ferrari, seneye Aero anlamda ciddi bir adım bekliyorum Ferrari’den, Bu şasinin yapabileceği en fazla bu kadar.

  6. Kişisel performans olarak yağmur koşullarında ki tespiti aldığı karar yerinde.Daha sonrasında da yağmur performansında da attigi turlar gayet iyi.Üstüne düseni yerine getirmis.

  7. Şartları iyi değerlendirdi mi ? Takım arkadaşını geçti mi ? Podyumu hak etti mi ? Hepsinin cevabı sabit Evet

  8. hak ettin dıyon da yagmur olmasa yada williamslar hata yapmasa oda zordu

  9. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    inadınıza sebastian vettel inadınıza scudiera ferrari

  10. Murat AYDIN avatarı

    Ne bal beeee…

  11. 3.’lük ve fotograf her şeyi anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir