Bottas, Massa ile Yarışmasına İzin Verilmediği İçin Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas, Britanya’da yarışın başında takım arkadaşı Felipe Massa ile liderlik mücadelesine izin verilmemesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Williams pilotları yarışın başında liderliği ele geçirdikten sonra aralarında yakın mücadele yaşandı.

Bottas ilk pitlere kadar takım arkadaşı Massa’nın hemen arkasında 2. sırada yer aldı. Bir noktada Bottas DRS’yle birlikte daha hızlı göründü. Takımdan ilk başta mücadeleye izin çıkmadı ve birlikte ilerlemeleri istendi ancak daha sonra temiz bir atak yapabilecekse Bottas’a geçebileceği söylendi.

Bottas “O noktada daha fazla performansım olduğunu düşündüm. Geçmek için gerçekten iyi bir iki fırsatım oldu ancak o dönemde yarışmamıza izin verilmedi bu yüzden açıkçası hayal kırıklığı yaşıyorum.”

“Bunu tabi ki düşünmüşlerdir. Bugün neler başarabileceğimizi değerlendirmemiz lazım. Tabi ki her şeyi analiz edeceğiz. Neleri daha iyi yapmış olabileceğimize bakacağız. Ancak yarışmanıza izin verilmiyorsa önündeki araçtan daha fazla performansınız olsa da zor oluyor.”

“Bugün asıl sorunumuz geçiş lastiklerine bir tur geç girmemizdi. O an lastiklerle çok zaman kaybettik.”

“Tabi ki kuru zeminde devam etmek isterdik çünkü yağmurda yine zorlandık.” dedi.

 


Yorumlar

“Bottas, Massa ile Yarışmasına İzin Verilmediği İçin Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 21 yanıt

  1. bu bottasa bence fazla yüz veriliyor.. gören de sanki şampiyonluk mücadelesi falan veriyor zannedecek… ya arkadaş 2 kez şampiyon olan hamiltona bir bak istersen.. adam takıma ben rosbergden hızlıyım bana yol versin mi diyor yoksa pist üstünde geçmeyemi çalışıyor… sen daha dünün çömezi gelmiş massa bana yol versin diyon, çok hızlıysan geçseydin o zaman…

  2. Kalkışlar efsaneydi ya. Yarış başladı bir baktım iki mercedesin arasından iki tane beyaz williams aracı geçip gidiyor. Çok güzeldi keşke pozisyonlarını koruyabilselerdi.

  3. bu arada haberi eklediğimiz yerde bir iki cümle yoktu. Başka bir yerde okudum yorum ekleyeyim “Bottas Massa’yı geçebilseydi ondan kopabileceğini çünkü o bölümde yarım saniye daha hızlı olduğunu” söylemiş 🙂

    1. günün fıkrası

    2. OtonomAktor avatarı

      Kendini buna inandırmış yani ciddi ciddi. Şaşılacak bir şey. Barrichello da böyleydi sallardı arada Schumiden daha hızlıydım şöyleydi böyleydi diye. Ferrari bu Bottas ı alır bence seneye iyi bir ikinci pilot olur 😀

  4. sitedeki son yorumlar beni duygulandırıyor. ben de massa’nın massathebestten başka hiç fanı, seveni yok sanardım. her zaman ne yaparsa yapsın massa karşıtı bir kitle olduğunu sanardım. felipe massa sahipsiz değildir ulan, yedirmeyiz!

  5. Takım yarışmayın dese de geçebilecek olsa geçecekti. Massa’nın 0.5 sn dibindeydi ortalama olarak ve geçse niçin geçtin demeyecekti kimse. sadece beklediği takım emri gelmediği için geçemedi. Massa uzun düzlüğün sonunda hep iç tarafı kapattığı ve düzlükten önceki viraj çıkışında hata yapmayıp çekiş sorunu yaşamadığı için düzlük sonunda yakalayamadı bottas. Yakalasa bile dış tarafta kaldı ve orada dışarıdan geçmesi çok çok zordu.

    Takımda birinci pilot, ikinci pilot diye ayrım olmayınca sonuç böyle oluyor. Ama daha önceki yorumumda da denedim. Bugün Williams ilk pitlerde kaybetti. İki pilottan birisi Mercedeslerden önce pite gelmeliydi. Hatta Mercedes fake attığında girseydi birisi durum belki daha değişik olacaktı. Ama o cesareti gösteremediler. Bottas’ın kazanmasını istiyorlarsa onu almalılardı. Yok öndeki pite ilk gelecek isim ise Massayı almalılardı. Stratejik olarak üstünlüğü ele geçiremediler bu şekilde yaparak.

  6. Bu Bottas milleti salak sanıyor herhalde. Williams 1 kere Massa’ya Bottas’la yarışa girme 1 kere Bottas’a Massa ile yarış içindesin ve bir kere de zorlayıp temiz bir geçiş yap dendi herkes de duydu yayında bu da burada hala yarışmama izin verilmedi diyor madem hızlısın takım da sana geçmeni söylediğimde geçersin ha beceremeyince de gelip burada zırlamayacaksın “takım izin vermedi üüüüü yoksa geçecektim” diye. Bu yarışla da Ferrari’ye atılmaya çalışılan 20 milyon pound’luk kazığı farkedip Hülkenberg veya Ricciardo’ya yönelirler umarım.

  7. massa seviyorum seni be <3
    bottas ferriye gelirse iyi 2. pilot olur. onun dısında traş

  8. ilk baştaki takım telsizini yanlış anlamışım anlaşılan. ama çok net hatırlıyorum, 2 kez felipe ile yarış içindesin dediler, 1 kez de temiz ve tehlikesiz bir şekilde olmak üzere geçebilirsen geç dediler. ama anlaşılan o ki bu da yetmemiş bottas’a.
    lafı fazlaca uzatacak bir durum yok esasen. 3 senelik yarış aklıyla, aklınca takımın menfaatini düşündüğünü kast etmiş gibi görünerek çakallık yapmanın alemi yok. kimse yemez. onca gazla, dün 3. sırayı alacağına iyice kendini kaptırmış olmasına rağmen son anda yine son sözxü massa’nın söylemesinin ardından, daha dün sıralamada tokatlandıktan sonra “takım arkadaşının önünde olmak istersiniz, yarın da ilk stratejiyi seçebilmek için felipe’yi geçmem kritik olacak” dedikten sonra bugün çuvallayınca “Bunu tabi ki düşünmüşlerdir. Bugün neler başarabileceğimizi değerlendirmemiz lazım.” ayaklarıyla takım böyle davranarak kaybetti demeye getirmesini yiyecek bir saf çıkmasa gerek takım içinde.
    willaims’ın olağanüstü pazarlama çabalarını bir kenara bırakırsak, bottas’ın adını öne çıkaran şey, arkasında bir takım hızlı pilot ve araçları tutarak yarış tamamlamasıydı, başka bir numarasını gören var mı? bununla övünüp sirke olduğunu sanan genç, aynı şeyi massa’dan kendisine görünce zoruna gitti. massa doğru söyledi, ilk stintte ilk turlardan son tura kadar massa ile arka arkaya gittiler; ancak DRS ile geçememesi, DRS’siz de o aralıkta kalamayacağının açık göstergesiydi. nitekim DRS ile kapanan fark, DRS bölgesinin bitiminde hemen eski haline geliyordu. daha hızlı olduğunu iddia eden bir williams, DRS açmasına ve düzlükte gördüğümüz kadarıyla 20 km. civarı bir hız farkına ulaşmasına rağmen, daha yavaş olduğuna inandığı ve DRS kullanmayan bir williams’ı geçememişse, hatta ki gerçek tek bir atak bile deneyememişse, gerisi laftır, hikayedir.
    2. stintte hardlardaki durum zaten ortada. massa 40. yaşını turlayarak beklese yine bottas yaklaşamazdı bile, o derece.
    ve son olarak, “20 milyon pound” ettiğine gerçekten inanan şu faniye en güzel kapak zaten önce çiseleyen, sonra yağan yağmurda geldi. yukarıda performans, strateji, veri diye inleyen zat_ı muhterem, her şeyden önce şapkasını önüne koyup şu rezil yağmur performansıyla ferrari beni ne yapsın diye düşünmelidir. liderden 63, yağmur performansı ile kariyerinin hiç bir döneminde yağmurda parlayamamış olan takım arkadaşından bile 27 saniye fark yiyen bir pilotun, sağa sola sararak hedef saptırmaya çalışmak yerine o koca burnunu kaf dağının ardından geri indirmesi gerekmekte kanaatimce. 20 milyon pound isteyerek williams ticari bir blöf yapıyor, karını katlamak istiyor olabilir; ama bu durumun, kendisinin 20 milyon pound ettiği anlamına gelmediğini bu tosuna birilerinin söylemesi gerek, yoksa takım arkadaşından yediği her tokat daha fazla acı verir.
    sıralamada durum 6-3.
    hızlı turlarda bugün yine geride kaldın.
    şu kadar ki, M lastikli stüntte de, H lastikli stintte de, yağmurlu stintte de geride kaldın.
    yağmur lastiklerindeki en hızlı turları arasındaki farkı yazarak bitireyim yazımı.
    bottas: 1,52,862 (lap-49)
    massa: 1,51,407 (lap-49)
    hadi geçmiş olsun, hayırlı traşlar.

  9. Bugün bir kez daha Hamilton’un ve aynı şekilde mercedeslerin startta ne kadar yetersiz olduğunu gördük.Massa resmen sanki uzaktan hızlı gelen bir araba gibi yanlarından geçti gitti.Bu Hamilton için büyük bir eksiklik.Ros bile ondan daha iyi startlar alabiliyor..Yani tehlike çanları çalmaya başladı Ham için .. Bu arada Bottas Raikkonen’i geçti puan tablosunda.Ve arkasındaki Rai’yi hemen Massa takip ediyor.Muhtemeler gelecek yarışta Rai 6.sıraya düşecektir.Bu arabayla bu sıralarda gezinen adamı italyanlar sezon sonunda üzeceklerdir..

  10. Geçecek kadar hızlı olsan DRS ile geçerdin zaten. Massa savunma nasıl yapılır öğretti sana. İlerde lazım olur. İlk turda Hamilton’a kapıyı sonuna kadar açıp üçüncülüğe geriledin. Dua et Hamilton aceleci davrandı da takım arkadaşını takip edebildin bir süre.

  11. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Sanki takım izin vermediği için geçememiş gibi konuşmuş.

  12. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Massa sazı eline aldı. Kesinlikle Kimi yerine gelmemeli Bottas.Mütemadiyen Massa daha iyi sürüyor ve onu geçiyor

  13. Massa bugun kazanamasa da yarisin en iyisiydi. Yaniliyorsun Bottas.

  14. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    Massa kesinlikle daha iyiydi

  15. OtonomAktor avatarı

    Massa senden daha iyiydi bugün. yagmurlu bölümden ve pitlerden sonra tek bir atak bile yapamadın.

  16. Bottas Massa’dan açık ara en hızlı değildi. Bana göre her ikisi de aracın suyunu çıkartıyordu. Ama Bottas DRS sayesinde sürekli farkı kapattı. DRS olan yerlerde Bottas daha hızlıydı, ama DRS olmayan yerlerde Massa hep farkı açtı. Zaten sert lastiklere geçtikleri zaman fark 1 saniyenin üzerine çıktı ve Bottas Massa’ya yaklaşamadı. Farkı arttı. Yağmurda yine Massa Bottas’tan daha iyiydi. Ayrıca Williams pitlerde 1 saniye daha yavaş bir pit yaptı Mercedes’e oranla.

    Ayrıca Williams başlarda birbirinizle yarışmayın dedi Bottas ve Massa’ya. Daha sonra Bottas daha hızlı olduğunu söyleyince temiz bir atak yapıp geçebiliyorsan geç, risk alma dediler. Yani geçme demediler. Fırsatını bulursan geç dediler ama risk alma. Massa gayet güçlü bir savunma yapıp onu arkasında tuttu. Madem çok hızlıydı, DRS yardımıyla atak yapıp geçebilirdi. Zaten Massa çok yavaş olsa Bottas Hamilton’a geçilirdi veya Rosberg’e.. Sadece DRS avantajı bu ikiliyi birbirine çok yaklaştırdı.

    1. Güzel tesbit olmuş. Ayrıca geçmek için de ilk pit lerden önce bir kaç deneme yaptı. Takım geçebilirsin dese ne olacaktı sanki. Bence sızlanması takımın pitstoplarda önceliği kendisine vermemesi yüzünden.

  17. Yusuf Hitay avatarı

    yanlış duymamışım demek ki, ilk başta yarışmayın komutu geldi telsizden.

    bu tip telsiz mesajları belki yarışın geneli açısından mantıklı ancak heyecanı düşürdüğü de bir gerçek.

    kuru zeminde tek heyecanlandıran hamle bottas’ın atakları olmuştu.

  18. Bugün Massa gerek aldığı muazzam startla gerek takımın kötü yağmur stratejisine karsin genede yağmurdada Bottas a göre daha iyi is cikartarak ve kuru zeminde de drs dezavantajina rağmen önde kalarak daha iyi iş cikartti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir